Setién ergert zich aan opblazen 'Griezmann-zaak': 'Het is beschamend'
Vrijdag, 6 maart 2020 om 09:38

Eder Sarabia toonde zich behoorlijk emotioneel tijdens het uitduel van Barcelona met Real Madrid van afgelopen zondag. Onder meer Antoine Griezmann kreeg de volle laag van de assisten-trainer. "Verdomme Antoine, schiet die bal er gewoon in", wisten liplezers van het televisiestation Vamos te ontrafelen. Quique Setién heeft zich inmiddels verontschuldigd voor het gedrag van Sarabia. De Barcelona-trainer vindt aan de andere kant ook dat de media de zaak enorm opblazen.

"Het heeft me zeker geraakt, het is een serieus probleem", vertelt Setién aan El Periódico. "Ik neem de zaak hoog op. Ze kunnen ons bekritiseren voor slechte wissels of vanwege slecht spel. Maar niet voor dit gedrag. Eder is een jongen met veel temperament, maar je moet jezelf wel beheersen. Het is al vaker gebeurd, al komt het steeds minder vaak voor. Het is een probleem waar Eder hard aan werkt. Op de bank vertegenwoordigen we de club en dan moet het gedrag onberispelijk zijn."

Zinédine Zidane: 'Meer dan verdiende overwinning op Barcelona'

Setién heeft inmiddels met Sarabia over de hele kwestie rondom El Clásico gesproken. "Hij maakt zich natuurlijk ook zorgen", vervolgt de oefenmeester van Barcelona zijn uitleg. "Er moet zeker een oplossing komen voor dit probleem. Daar werken we hard aan, samen met Eder. We hebben inmiddels al onze excuses aangeboden. Met name omdat het uiteindelijk mijn schuld is. Ik moet dergelijke zaken in de hand zien te houden."

De keuzeheer van de Catalanen snapt niet overigens niet dat er zoveel ophef is ontstaan in de Spaanse media. "Het is een beetje beschamend dat het nieuws is en dat het een dergelijke dimensie krijgt", stelt Setién in duidelijke bewoordingen. "Dat is beschamend. Dat de media een camera gebruiken die je de hele wedstrijd volgt op de bank. Dat zou moeten stoppen. Je kunt niet de hele dag met de hand voor je mond rondlopen. Dat ga ik mijzelf ook niet opleggen. Het is jammer dat deze dingen gebeuren."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Wagwan
 
30
6 maart 2020 om 09:50
Is toch helemaal niks mis mee?! Die Sarabia wil oprecht het beste voor zijn droomclub. Een man met karakter en passie. Die Sétien is een beetje een zoutzak eerlijk gezegd, heel jammer dat hij hiervoor zijn verontschuldigingen aanbiedt...
 
FCBDutch
 
14
6 maart 2020 om 10:08
Hij moet wel om niet heel de spelersgroep tegen zich te krijgen. Walgelijk hoeveel verwende gasten in de selectie zitten momenteel die liever een kritiekloze Valverde hebben zitten ipv een man met passie zoals Sarabia. Er moet wat veranderen in de selectie en snel anders zie ik sowieso dit seizoen al niet meer goed komen.
 
El_Guaje7
 
18
6 maart 2020 om 10:12
Setien is natuurlijk op de vingers getikt door de club, die verwende primadonnas zullen wel geklaagd hebben. Belachelijk natuurlijk, Griezmann moet natuurlijk die 0-1 maken.
 
RomanEmpire010
 
3
6 maart 2020 om 10:29
Dit roep ik zo vaak in het veld of vanaf de kant naar m’n teamgenoten als ze weer eens een ontzettend grote kans missen. Als je serieus al niet meer kan roepen: ‘verdomme, die bal moet erin’, is het wel erg triest gesteld met Barcelona en de verwende kleine kindjes die er door op hun teentjes getrapt zijn. Dit Barcelona is gewoon klaar. Messi heeft het steeds minder en minder terwijl de ploeg steeds meer en meer op hem moet terugvallen, het bestuur is helemaal ruk, de aankopen zijn zeer matig of doen het zeer matig.. Nu willen ze weer Neymar terughalen, maar daar zit het probleem helemaal niet. Ik vind het overigens niet erg om Neymar en Lautaro voor 300+ miljoen naar Barca te zien gaan, want dan zitten ze nog steeds met een middenveld dat volledig uit balans is en een verdediging die niet goed genoeg en/of te oud is.
 
Wagwan
 
11
6 maart 2020 om 10:32
De spijker op de kop, Romanempire010! Heel de club is naar de knoppen geholpen. Er werd te veel gefocust op hoe ze Messi het zo comfortabel mogelijk kunnen maken ipv te kijken wat de club echt nodig heeft. Barca gaat zware tijden tegemoet.
 
El_Guaje7
 
2
6 maart 2020 om 10:40
Nou nou heel de club naar de knoppen, ze staan op 1 punt van Real Madrid en hebben een goed uitgangspositie voor de kwartfinale van de Champions League met een selectie van ongeveer 14 fitte basisspelers op dit moment. Als er iets is wat Barcelona nodig heeft is het wel een goede linkeraanvaller en een nieuwe nummer 9.
 
026vitesse
 
15
6 maart 2020 om 10:27
Het is toch ongelofelijk dat je hier je excuses voor moet aanbieden? Wat moet je dan zeggen? "je kunt het Antoine, volgende keer beter!" Het is een hele normale reactie om zoiets te zeggen wanneer een speler een opgelegde kans mist. Op de tribunes gebeurt niets anders. Als Griezman zich hierdoor gekrenkt voelt, is het echt een ongelofelijke aansteller. Ik had hier zeker mijn excuses niet voor aangeboden als ik die Sarabia was.
 
RomanEmpire010
 
3
6 maart 2020 om 10:31
Sarabia biedt ook geen excuus aan, dat doet Setien. Setien is gewoon weer een poppetje van het bestuur en doet precies wat zij willen. Zolang het bestuur er niet uit wordt geknikkerd, gaat de carriere van Messi bij Barcelona uit als een nachtkaars en dat zou dood en doodzonde zijn.
 
026vitesse
 
2
6 maart 2020 om 10:36
Omdat Setien zegt "we hebben inmiddels onze excuses aangeboden" dacht ik dat het om een gezamenlijk excuus ging van Setien en Sarabia. Maar hoe dan ook zou ik als Setien ook geen excuses aanbieden. Mensen moeten niet zo snel op hun teentjes getrapt zijn. Griezman krijgt miljoenen per jaar om een bal in een goal te schieten, dan mag je ook balen als hij dat niet doet neem ik aan.
 
bf1994
 
5
6 maart 2020 om 11:18
Maar de media is wel enorm verontwaardigt waarom spelers en trainers hun hand voor de mond doen. Doet eentje het niet krijgt ie dit.
 
Japie_Krekel
 
2
6 maart 2020 om 11:26
Imo had Griezmann dat mogen doen toen hij misbruikt werd als linksbuiten en daardoor allerlei krutiek kreeg omdat hij op een positie stond waar hij helemaal niet rendeert. Dan heb je ook nog eens te maken met een middenveld die je nooit in stelling brengt
 
bf1994
 
0
6 maart 2020 om 12:29
En nu speelt ie als tweede aanvaller langs messi en bakt hij er nog niks van. Dus kritiek was toen al gewoon terecht.
 
Japie_Krekel
 
0
6 maart 2020 om 16:15
Messi rendeert dit seizoen ook niet zoals we hem kennen want er komt vanuit het middenveld amper een bruikbare bal. dan sta je als aanvaller op een eiland voorin