Sevilla greep net naast Oranje-internationals: 'We liepen ze op de valreep mis'
Maandag, 3 april 2017 om 14:00

Het scheelde niet veel, of Nigel de Jong, Robin van Persie en Marcelo waren speler geweest van Sevilla. Algemeen directeur Ramón Rodríguez Verdejo, kortweg Monchi, zegt tegenover El Larguero dat hij in het verleden net naast het drietal greep. Hij was zelfs al in Rotterdam om de transfer van Van Persie af te ronden.

"Er zijn in de afgelopen jaren inderdaad wat spelers die we op de valreep misliepen. Nigel de Jong was in Sevilla met zijn zaakwaarnemer en familie en vertelde me blij te zijn dat hij bij Sevilla zou tekenen. Uiteindelijk werd me in een vergadering verteld dat hij bij Hamburger SV had getekend. Voor Robin van Persie reisde ik naar Rotterdam om de transfer af te ronden. Tijdens mijn verblijf daar kreeg hij een aanbod van Arsenal", vertelt Monchi, die ook Marcelo bijna binnen wist te halen.

Uiteindelijk vertrok de Braziliaan naar Real Madrid. "Mijn beste aankoop? Dat is Dani Alves. Toen hij bij ons kwam, was hij nog onbekend. Hij had tijd nodig om zich aan te passen, maar hij gaf alles op om te slagen. Vervolgens werd hij voor 45 keer meer verkocht dan dat we voor hem betaald hebben", zegt Monchi. "Maar het kan geen kwaad om Palop, Kanouté, Rakitic, Banega, Gameiro, Bacca, Poulsen en Renato ook te noemen."

Meer nieuws
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
14
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
   
14:24
14:24
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
291110
 
6
3 april 2017 om 14:20
Een man die de transfermarkt goed kent, parels weet op te vissen uit onbekende ploegen en er persoonlijk voor gezorgd heeft dat Sevilla hoge toppen heeft kunnen scheren in de voorbije jaren. Maar dit soort verhalen zijn natuurlijk nutteloos. Neymar had bij Madrid kunnen zitten, Ronaldo bij Arsenal, Griezmann bij Barcelona. Tja, ze zitten er niet, dus maakt geen sikkepit uit. Voor Sevilla is het ongetwijfeld een zware klap om deze man kwijt te zijn, dat terzijde.
 
 
1
3 april 2017 om 14:28
Je hebt altijd wel van die missers. De man zal zeker gemist worden. Ik weet niet wat ik ervan moet denken dat hij naar AS Roma gaat. Ik ben benieuwd wat het zou zijn geweest als hij naar Arsenal was gegaan. Sinds David Dein weg is en Wenger steeds meer macht heeft gekregen is de club steeds gezakt. Met deze drie namen wordt maar weer aangetoond wat voor slimme visie die heeft.
 
Rochester
 
5
3 april 2017 om 14:44
Echt een zeer goede algemeen directeur die een goede netwerk en gewoon een goede inzicht qua transfers heeft. Monchi is eigenlijk toch wel een van de belangrijkere mensen (misschien wel de allerbelangrijkste) van Sevilla achter de schermen die ze zowel sportief als financieel erg veel succes heeft gebracht, met prijzen als 2x de Copa del Rey (06-07 en 09-10), Uefa Cup / Europa League 5x (!) (05-06, 06-07, 13-14, 14-15 en 15-16), 1x de Spaanse supercup (07-08) en 1x de Europese supercup (06-07). En financieel heeft hij is hij natuurlijk ook van grote waarde voor Sevilla geweest, door zoals in de tekst staat spelers als Dani Alves, Ivan Rakitic, Ever Banega, Martin Cacares, Frederic Kanoute, Luis Fabiano, Renato, Christian Poulsen, Carlos Bacca, Kevin Gameiro, Andres Palop, Adriano, Julio Baptista, Seydou Keita, etc. te 'ontdekken' en als ze niet allemaal financieel van waarde waren, dan waren ze op sportief vlak allemaal enorm van waarde voor Sevilla. Daarnaast zijn er onder Monchi ook spelers uit de eigen jeugd zoals Sergio Ramos, Jesus Navas, Alberto Moreno, Jose Antonio Reyes, etc. een aantal spelers op wie Sevilla ook gewoon flink heeft gecasht en tuurlijk, Monchi heeft ook weleens miskopen gehad. Dan denk ik bijvoorbeeld aan Arouna Kone, die voor 12 miljoen van PSV werd gekocht. Of Aleksandr Kerzhakov en Javier Chevanton. Maar over het algemeen heeft Monchi gewoon zeer goed werk geleverd, zowel financieel als sportief.
 
Kowalski
 
1
3 april 2017 om 15:39
Kerzhakov werd met winst doorverkocht
 
ArdAtletico10
 
1
3 april 2017 om 18:25
Javier Chevanton was geen miskoop, Kanouté en Fabiano was gewoon een sterk koppel. Kerzhakov was in het begin een goede spits, maar is daarna inderdaad afgegleden en toch nog met winst doorverkocht
 
Juanvan Maren
 
0
3 april 2017 om 20:48
Van Persie had daar wel kunnen gedijen maar dat De Jong Hamburg koos voor Sevilla snap ik niet. Maar ja, oud nieuws. Of Monchi echt iets gaat toevoegen aan Roma vraag ik me wel af want Monchi koopt talenten die in een dipje zitten of (bijna) Transfervrij zijn. Om ze daarna met de maximale winst door te verkopen. Roma zal toch niet steeds hun beste spelers willen verkopen?