Sevilla maakt status als cupfighter in 21e eeuw opnieuw waar
Dinsdag, 2 februari 2021 om 22:58

Sevilla heeft zich dinsdagavond voor de halve finales van de Copa del Rey geplaatst. Het team van Julen Lopetegui won met 0-1 van streekgenoot Almería, de nummer drie van LaLiga2. Alleen Barcelona schaarde zich in de 21e eeuw vaker dan Sevilla bij de laatste vier van het Spaanse bekertoernooi: dertien om negen keer. Saillant: dat zijn evenveel halve finale-plaatsen voor Sevilla als in de 65 voorgaande jaren. Karim Rekik en Luuk de Jong verschenen aan het startsignaal in het Estadio Municipal de los Juegos Mediterráneos.

Sevilla domineerde in de eerste helft vanaf het begin tegen een Almería, dat van minder naar méér ging. Het ontbrak de bezoekers, die 67 procent balbezit in de eerste 45 minuten hadden, aan finesse in de laatste meters. Een schot van Aleix Vidal was een prooi voor doelman Fernando, die zag hoe kopballen van Diego Carlos en Lucas Ocampos precisie misten.

Twaalf minuten voor de pauze had Fernando een uitstekend antwoord op een grote kans voor Luuk de Jong, die samen met Ocampos en debutant Alejandro Papu Gómez de voorhoede van Sevilla vormde. Almería werd ietwat sterker naarmate de rust in zicht kwam en enkele minuten voor de pauze kwam Sevilla goed weg. De uitgekomen Yassine Bounou werkte de bal niet goed weg, waarna Largie Ramazani de bal niet in het lege doel kreeg.

De start van de tweede helft, met Munir El Haddadi in de plaats van Nemanja Gudelj, mocht er zijn. Een inzet van José Carlos Lazo ging voorlangs en een kopbal van Jules Koundé schampte de lat. Na een uur spelen zat de wedstrijd er voor De Jong en Papu Gómez op: het tweetal werd vervangen door Suso en Youssef En-Nesyri. Almería en Sevilla waren in de tweede helft meer aan elkaar gewaagd, al bleven de beste kansen voor de bezoekers. Zo reageerde Fernando enkele minuten na de dubbele wissel goed op een schot van Ocampos.

Ocampos groeide na 67 minuten spelen uit tot matchwinner van de wedstrijd. Na een korte corner gaf Suso de bal voor vanaf rechts en kopte de Argentijn de bal diagonaal in de verste hoek: 0-1. Dat was ook tevens het laatste wapenfeit. Fernando stond niet toe dat El Haddadi zeven minuten voor het einde de 0-2 maakte en Almería kreeg het niet voor elkaar om een verlenging af te dwingen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
kanterealfes
 
28
2 februari 2021 om 23:19
El haddadi was goed. Gelukkig heeft die officieel groen licht gekregen om voor marokko te spelen.
 
InsideRMadrid
 
3
3 februari 2021 om 10:35
Het Marokkaans elftal wordt leuk om te volgen, met Ziyech, Achraf, Nesiry deze El Hadadi en dan mis ik wss nog een paar goede spelers, volgens mij heb je ook die Bono (doelman)
 
Joshp
 
0
2 februari 2021 om 23:25
Wat een fantastische speler blijft Ocampos toch. Altijd dreiging, altijd hard werkend en vaak betrokken bij (belangrijke) doelpunten. Het wordt tijd voor hem om naar een grotere club te verkassen. Was afgelopen zomer dicht bij een overstap naar Real, benieuwd of hij deze zomer een stap maakt
 
barcaspectator
 
6
2 februari 2021 om 23:30
Niet het niveau dat Real moet nastreven lijkt me. Voor de rest zeker een hele goeie La Liga speler. Maar hij zit toch goed bij Sevilla? Waarom perse een stap hogerop het is nou niet alsof die heel de competitie aan flarden schiet. Zelfs als En-Nesyri, voor Sevilla meer dan prima speler maar waarom een stap hogerop? Dan zit je al gelijk bij een topclub en dat niveau hebben ze niet naar mijn mening (topclubs mogen hoger mikken).
 
Joshp
 
3
2 februari 2021 om 23:36
Ik ben het met je eens dat er niet veel clubs zijn om naar toe te gaan voor het type speler Ocampos, maar ik denk wel dat hij z'n top nog niet heeft bereikt en zich wel eens heel goed zou kunnen aanpassen bij de absolute top. Ik zou hem graag zien bij een club als Atletico, Juventus of Inter
 
InsideRMadrid
 
1
3 februari 2021 om 10:34
Josh / Real heeft hele andere prioriteiten dan deze Ocampos, maar hij doet het zeker goed, hopelijk laat hij Neseyri voortaan de penals nemen want dat was de Marokkaan nu ruim de topscorer van Laliga.
 
Joshp
 
0
3 februari 2021 om 13:46
Ik weet uit zeer betrouwbare bron dat zijn komst naar Madrid afgelopen zomer nagenoeg rond was