Shearer komt met duidelijke boodschap voor Kane: 'Ik zou het wel weten'
Maandag, 10 mei 2021 om 13:51

Als het aan Alan Shearer ligt speelt Harry Kane volgend seizoen niet meer in het shirt van Tottenham Hotspur. De captain van the Spurs wordt al enige tijd in verband gebracht met Manchester United, maar tot een overgang kwam het nog niet. Shearer spoort Kane aan om de deur van het Tottenham Hotspur Stadium achter zich dicht te trekken en voortaan om de prijzen te gaan spelen. De laatste prijs die Tottenham wist te veroveren was de League Cup in 2008.

Twee weken geleden had Tottenham een einde aan de prijzendroogte kunnen maken toen de ploeg in de finale van de League Cup stond. Manchester City bleek echter met 1-0 te sterk. "Ze hebben het laten afweten tegen City", opende Shearer de discussie tijdens Match of the day bij BBC. Tottenham ging zaterdag ook in de Premier League onderuit op bezoek bij Leeds United (3-1) en moet als nummer zeven van de alle zeilen bijzetten om zich in ieder geval nog te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. Een ticket voor deelname aan de Champions League is heel ver weg.

"Zijn dit soort wedstrijden van invloed op de beslissing die Harry Kane aan het einde van het seizoen dient te maken?", vroeg Gary Lineker zich af. "Als Harry een excuus wil, dan geven Tottenham en het team hem er één", vervolgde Shearer. "Als ik in zijn schoenen zou staan, zou ik vertrekken en ergens anders om de prijzen gaan spelen. Ik verliet Blackburn Rovers een seizoen nadat we de Premier League hadden gewonnen, terwijl we in eerste instantie niet eens in de buurt waren van het winnen van de Premier League. Dat maakte dat ik verder wilde gaan om nieuwe dingen te ontdekken."

Kane liet onlangs al zijn ongenoegen blijken tegenover Sky Sports. "Het is teleurstellend. Ik wil de grootste prijzen winnen, maar dat lukt hier voorlopig niet", vertelde hij. "Ik zou het liefst clubprijzen winnen, maar het is wat het is." De aanvaller maakt persoonlijk een uitstekend seizoen door. De centrumspits is met 21 doelpunten de topscorer in de Premier League, maar grijpt met Tottenham zeer waarschijnlijk naast de Champions League-tickets. Volgens de Spaanse journalist Lu Martín staat de aanvaller bovenaan het wensenlijstje van Manchester City-manager Josep Guardiola.

The Sun onthulde afgelopen weekend dat Kane een verzoek had ingediend bij Tottenham om te luisteren naar eventuele aanbiedingen van andere clubs. Tottenham is resoluut en zegt zijn spits niet te willen verkopen, daar Kane nog een doorlopend contract heeft tot de zomer van 2024. Kane is echter teleurgesteld over de prestaties over het huidige seizoen en ook de onzekerheid over de komst van de nieuwe manager heeft ertoe geleid dat de aanvalsleider zijn opties in overweging neemt.

Meer nieuws
   
09:24
09:24
'Manchester United hangt fors prijskaartje aan opgeleefde Mason Greenwood'
1
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
   
08:46
08:46
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
8
   
08:30
08:30
Dronken Carragher gaat wereld over: analist kán maar niet van Sancho af blijven
17
   
07:30
07:30
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
RealMadrid09
 
6
10 mei 2021 om 13:59
Geen idee of je als United zijnde dit nog moet willen. Cavani is echt in vorm en de juiste man gebleken daar. Kane is uiteraard jonger en Engels, maar ik zou het geld spenderen aan een positie waar je het meer nodig hebt dan de spits positie. United heeft ook Martial nog en Greenwood dat eigenlijk ook een spits is en Engels en jong. Lekker doorgaan met Cavani en een nieuwe CV halen bijvoorbeeld
 
Busby
 
2
10 mei 2021 om 14:08
Denk hetzelfde, United heeft andere prioriteiten. In de eerste plaats een CV en CVM, dan een RV en dan pas eventueel een spits. Als Cavani bijtekent dan is het probleem van een spits voor volgend jaar maar met het prijskaartje voor Kane kan het ook gewoon nooit worden of in 2023 als hij niet gaat verlengen. Om die reden zie ik City hem ook niet halen nu of volgend jaar.
 
YoeriCFC
 
25
10 mei 2021 om 13:59
De vraag is wat Levy gaat doen. Levy is de moeilijkste eigenaar om mee te dealen, vanwege zijn waanideeën dat Spurs een topploeg is en zijn enorme ego.. Als Levy het belangrijk vond wat Kane denkt/dacht dan had hij even met hem gesproken en Mourinho niet ontslagen. Kane heeft een prima instelling dus kon hij het wèl goed vinden met Mourinho.. Ik zie Kane eigenlijk nergens heen gaan omdat hij me ook niet het type Courtois lijkt wat gewoon weg blijft na een EK/WK om een transfer te forceren. Als je netjes om een transfer komt vragen dan denk ik dat hij je recht in je toet uitlacht
 
Jackieboy10
 
9
10 mei 2021 om 14:10
Anderzijds, dit zou wel voor City een echte impuls zijn. Agüero gaat weg en Jesus heeft het gewoon net niet. Kane kan ook zeer goed mee in het combinatiespel dat Guardiola wil spelen, dus dat is ook mooi meegenomen. Alleen tja, het onderhandelen met Levy inderdaad.. Maar realistisch gezien, hoeveel plekken dient City echt te versterken? Spits is nodig en verder valt het wel mee. Dus ze zouden wat dat betreft wel all-in voor hem kunnen gaan.
 
diegopeladona
 
1
10 mei 2021 om 16:32
City heeft op meerdere posities opvulling qua spelers. De linksback en rechtsback positie van City is niet de droombacks die Pep zou willen. Zinchenko is eigenlijk lapmiddel. Fernandinho stopt waarschijnlijk na dit jaar, en de VM positie is helemaal niet goed bezet en die is zeker niet van wereldklasse. De vleugels zijn verder ook niet je van het. De engie snelle vleugelspeler is Sterling. Mahrez en Bernardo hebben verder een actie, en spelen vaak een voldoende, maar het zijn geen absolute toppers. Torres is ook te licht gebleken. City heeft een echte vleugelflitser nodig die met zijn actie en snelheid voor veel chaos kan zorgen bij de tegenstander. Dus City is helemaal geen complete selectie en heeft op veel plekken echt betere spelers nodig, willen ze echt de stap naar de absolute top maken. Vind het al redelijk knap dat ze met de huidige selectie het zover hebben geschopt, zowel in Engeland als nu in de CL.
 
ayoubi
 
15
10 mei 2021 om 17:38
Was je dronken toen je dit schreef
 
diegopeladona
 
0
10 mei 2021 om 21:36
Noem mij de 5 beste backs li en re. Niemand komt met de backs van city. De 5 beste vms, Fer stopt volgend seizoen. Niemand noemt Rodri. Noem de 5 beste wingers, heel misschien komt iemand met Mahrez als 5e optie. En over de spitsen hoef ik t niet te hebben. Ederson, Dias en KdB zijn absolute topspelers. Spelers als Bernardo, Laporte, Gundo, Walker, Foden draaien nu goed mee. Foden kan nog een hele goede speler worden. Verder is het opvulling. Een selectie van veel 7-tjes.
 
Bobiku29
 
0
10 mei 2021 om 21:58
Eigenlijk is City gewoon gebaat bij Sancho en Haaland. En het mooie is: de een komt uit de jeugd, de anders vader heeft er al gespeeld. Maakt het elftal toch iets leuker
 
diegopeladona
 
0
10 mei 2021 om 23:56
City is bij zoveel gebaat. Davids/Alaba, een Kante, een Sancho en een Haaland. Allemaal spelers die City direct sterker zouden maken.
 
Japie_Krekel
 
13
10 mei 2021 om 14:25
Mourinho bakte er helemaal niks van. logisch dat je dan wordt ontslagen. dat gebeurd bij elke club ter wereld
 
nederland79
 
6
10 mei 2021 om 15:03
haha, hou maar op. Yoeri is idolaat van Mourinho, dus je kunt hem echt niet aan het twijfelen brengen over zijn presteren
 
YoeriCFC
 
4
10 mei 2021 om 17:36
@Hangover96, het ging inderdaad prima. Een finale en heel dicht tegen de top 4 aan.. Meer kun je van dit team, met deze instelling, niet vragen of verwachten. Als Aurier, Moura of Dier de instelling van Kane hadden gehad dan durf ik wel te zeggen dat ze in de top 4 hadden kunnen komen. Maar wat ik misschien te positief denk over Mourinho denkt Japie het te negatief
 
est-1913
 
8
10 mei 2021 om 14:01
Zou een geweldige opvolger zijn van Aguero indien de laatstgenoemde naar Barcelona vertrekt. Het zal de titelstrijd niet bepaald spannender maken in Engeland.
 
diegopeladona
 
1
10 mei 2021 om 16:34
Aguero lijkt mij in Europa bij de topclubs uitgespeeld. Deze jongen is helemaal niet meer met voetbal bezig.
 
Red_manutd
 
1
10 mei 2021 om 14:06
Zou weigenlijk cavani kunnen opvolgen denk ik. Al hoop ik dat cavani nog een jaar blijft.
 
AjaxCunian
 
3
10 mei 2021 om 14:12
Zelf zijn contract verlengd met Levy als directeur, dan weet je dat een transfer onmogelijk wordt. Alleen City/PSG kunnen hem betalen. City zou dan afstand moeten doen van hun uitgavepatroon. Betalen steeds maximaal 70 miljoen. Hoop dat andere spelers ervan leren.
 
Etihad
 
0
10 mei 2021 om 18:43
Dat gaan ze niet doen, Kane is niet te betalen door corona en zijn contract. Daarnaast past zo`n aankoop niet binnen de visie. City koopt vooral talent met een cv. Kane is echter wel de absolute topkandidaat voor City. Een topspits is duur, en een talent achter Jesus gaat niet afdoende zijn voor volgend seizoen met een sterk Chelsea en United. Loopt er niet ergens een type Cavani rond?
 
Japie_Krekel
 
4
10 mei 2021 om 14:23
Kane is een van de beste spitsen ter wereld maar hij ligt er enorm vaak uit met blessures. als je dan zijn vermeende prijskaartje hoort snap ik wel dat clubs twijfelen
 
ittot
 
12
10 mei 2021 om 14:51
Dat gevoel had ik ook maar blijkt dus niet te kloppen. Dit jaar 32 PL wedstrijden. daarvoor 29, 28, 37, 30, 38. Overall mist hij max 10 wedstrijden tot geen in de afgelopen 6 jaar. Maar goed hij heeft zijn contract destijds verlengd en loopt nog 3 jaar door. Hierdoor zullen bij Levy met de hoofdprijs aan moeten komen. ik zie het nu niet zo snel gebeuren wat voor hem natuurlijk zonde is. ben je zo goed ga je pas kans maken op prijzen na je 30ste (als je dan nog op dit niveau zit). Ik den dat City wel goed bij hem past, net als Utd overigens.
 
Mason38
 
5
10 mei 2021 om 14:33
@voetbalzone: Kane is niet de aanvoerder van Spurs. Lloris is de aanvoerder.
 
FCT13
 
5
10 mei 2021 om 14:58
Een van de beste spitsen ter wereld speelt al jaren niet om de prijzen. Terwijl de hele Engelse top verlegen zit om een echte nummer 9. Kane heeft nog 4 a 5 topjaren voor de boeg en hij zou iemand moeten zijn met een goedgevulde prijzenkast. De combinatie Kane en City is daarom perfect. Het is City`s laatste puzzelstuk en voor Kane betekent het prijzen winnen.
 
Bicyclekick
 
4
10 mei 2021 om 15:08
Meneertje Shearer heeft ook weer een mening... toen hij Blackburn verliet als kampioen voor Newcastle heeft hij welgeteld NIKS meer gewonnen. Kijk eerst ff naar jezelf met je belabberde keuze.
 
Samcro
 
10
10 mei 2021 om 17:08
Je zegt het zelf al, hij ging als kampioen. Kane heeft alleen gouden schoenen.
 
Forza Milan
 
0
10 mei 2021 om 15:15
Het is dat Levy de absolute jackpot wilt vangen voor Kane, anders speelde hij natuurlijk allang al bij 1 van de topploegen van Engeland. Ik ben benieuwd waar hij de komende jaren zal spelen. Zal hij blijven bij Tottenham of zal hij vertrekken naar een club hogerop? Ik zeg, Man Utd!
 
FiveO
 
0
10 mei 2021 om 15:45
Als ik Kane was zou ik hoe dan ook vertrekken. Het lijkt erop dat Tottenham gewoon niet beter word met het gevolg dat Kane ook nog eens de cl kan missen. Denk dat City wat dat betreft de beste papieren heeft. Ze missen een spits en dan is Kane de ideale man. Hoop natuurlijk van niet want dan krijgt City een nog beter team.
 
Titaantje
 
0
10 mei 2021 om 17:41
Shearer is niet bepaald de persoon om hierin advies te geven: hij won immers buiten dat ene kampioenschap met Blackburn, waarna hij ze direct verliet, geen enkele prijs meer, en bleef toch altijd bij Newcastle spelen.