Silvio Berlusconi wil Argentijns sterrenkoppel voorin en start gesprekken
Zaterdag, 2 juli 2022 om 12:20

Monza is bezig met een serieuze poging om Mauro Icardi en Paulo Dybala naar de club te halen, zo meldt Gianluca Di Marzio opvallend genoeg. De gepromoveerde club van Silvio Berlusconi wil met het Argentijnse sterrenduo de Serie A bestormen. Monza sprak al met de zaakwaarnemers van de spelers en hoopt Icardi van Paris Saint-Germain te kunnen huren. Dybala vertrok transfervrij bij Juventus en ging voorlopig niet in op een serieus aanbod van Internazionale.

Volgens Di Marzio heeft directeur Adriano Galliani al gesproken met Wanda Icardi, de vrouw en tevens zaakwaarnemer van de spits van PSG. Galliani en Berlusconi weten dat de komst van Icardi op dit moment nog ver weg is. De beleidsbepalers van Monza hebben goede hoop om in de laatste dagen van de transferperiode toe te kunenn slaan, in het geval dat de voormalig spits van Inter dan nog geen nieuwe club heeft gevonden. Ook sprak Galliani vrijdag met de zaakwaarnemer van Dybala, Jorge Antun. "Een complexe dubbele affaire, maar wel een die Monza probeert op te bouwen", aldus Di Marzio.

Monza is na de verrassende promotie bezig aan een drukke transferperiode, die de club een Serie A-waardig elftal moet opleveren. De voormalig club van Clarence Seedorf, die in 2009 de eigenaar werd, is al zeker van de diensten van Andrea Ranocchia (Internazionale), Alessio Cragno en Andrea Carboni (beiden Cagliari). Als vierde aanwinst komt volgens Di Marzio ook Stefano Sensi. De laatste plooien in de huurovereenkomst met Inter worden de komende dagen gladgestreken.

Monza wist in de play-offs van afgelopen seizoen een ticket naar de Serie A te pakken. Berlusconi zag zijn club in een bloedstollend tweeluik afrekenen met Pisa, waardoor Monza aankomend seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis op het hoogste niveau uitkomt. Berlusconi, oud-president van Italië en AC Milan, werd vijf jaar geleden eigenaar van de club. Na de promotie sprak de 85-jarige bestuurder zeer ambitieus over de toekomst van Monza. "Nu gaan we voor het kampioenschap en Champions League-voetbal", vertelde Berlusconi tegenover DAZN.

Meer nieuws
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
2
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
10
   
19:58
19:58
Doelpuntloze remise exemplarisch voor teleurstellend seizoen Milan en Juventus
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
N.Chelsea
 
5
2 juli 2022 om 12:32
Dybala gaat dit natuurlijk nooit doen, hij is 28 wil nu juist voor de prijzen gaan spelen. Icardi daarentegen zie ik nog wel naar Monza gaan. Heeft al jaren amper gespeeld en wil nog wel een laatste kunstje opvoeren in een team waar hij de absolute vedette is. Legt er zo weer 20+ in ook denk ik.
 
Salerno1919
 
26
2 juli 2022 om 12:39
Zijn beiden gewoon broodvoetballers. Voor hen is in europa voetballen niet heel veel anders dan dat als een europeaan in china gaat spelen. Hou eigenlijk nooit zo van dit soort ‘nieuwe’ clubs, maar vind dit stiekem toch wel grappig en heb altijd een zwak gehad voor de sterke Silvio!
 
ikbenjouniet
 
5
2 juli 2022 om 14:48
Precies dat wat jii in je laatste zin zegt heb ik ook. Gun die man nog de wereld als het zou kunnen.
 
burwatti
 
6
2 juli 2022 om 12:33
Dit zouden wel 2 geweldige stunts zijn.. Lijkt me toch dat Dybala liever mee doet om de titel in Italië met inter of Milan.
 
Jimmmmm
 
2
2 juli 2022 om 13:57
Dybala weet ook dat dat toch Juventus zal worden .
 
Benzema20
 
8
2 juli 2022 om 12:36
Icardi zou nog kunnen. Die is op een doodspoor beland bij Psg maar Dybala is gewoon echt te gek. Die heeft nog teveel ambititie en wilt gewoon CL spelen. Die gaat gewoon naar Inter.
 
maldini86
 
7
2 juli 2022 om 12:53
Dybala zal inderdaad niet naar Monza gaan, dat zie ik ook niet gebeuren. Dat ie naar inter gaat is nog allerminst zeker. Zullen toch eerst wat spelers moeten vertrekken zoals een alexis/correa, kan me niet voorstellen dat clubs in de rij staan voor 1 van die 2. Kan zo maar zijn dat dybala eieren voor z’n geld kiest en niet op inter gaat zitten wachten. Atletico en Milan hebben ook interesse, hoewel ik m niet naar ons zie komen en omdat we gierig zijn. In het geval van dybala, wat zeker een goeie voetballer is, vind ik dat ook niet een drama aangezien de man meer geblesseerd als fit is
 
maurootje
 
3
2 juli 2022 om 18:02
De man op jouw profielfoto is het minste gecharmeerd van Dybala en de achterliggende kosten. Vandaar dat het wellicht niet rond komt. Elliott en Redbird willen namelijk wel graag Dybala.
 
maldini86
 
0
3 juli 2022 om 18:20
Ja klopt inderdaad en ik vertrouw volledig op maldini, die heeft ons toch wel echt terug gebracht en hij kijkt ook wat beste is voor milan.
 
V-Watcher
 
5
2 juli 2022 om 13:32
Icardi zie ik nog wel gaan. Die heeft nooit echt van de ambities gebrand en wil vooral graag zo veel mogelijk geld verdienen op een niet te lastige manier. Bij Monza zal die het mannetje kunnen zijn en alle privileges krijgen die hij graag wilt hebben. Echter hebben ze tot nu toe wel aardige versterkingen gehaald vooral Carboni en Cragno. Met nog een aantal gerichte aankopen zie ik ze zomaar verrassen komend seizoen.
 
maldini86
 
6
2 juli 2022 om 13:37
Sensi en ranochhia lijken ook te komen, toch aardige versterkingen voor een promovendus. Zou mooi zijn als Icardi komt naar Monza, irritante vent, maar wel een goeie nummer 9
 
Timoooow
 
9
2 juli 2022 om 13:54
Met Berlusconi is er toch altijd wat te beleven. 85 jaar en gaat voor nog wat bunga bunga zorgen
 
Mantitty
 
4
2 juli 2022 om 15:01
Die man moet echt oppassen dat z’n gezicht niet van z’n schedel glijdt. Zie die Berlusconi eigenlijk liever met een Blatter in de bloedverziekend hete woestijn met een lepel graven naar grondwater. Om het on topic te houden denk ik niet dat Monza een echte rol van betekenis gaat spelen. Zulke spelers zullen vast niet komen.
 
ArsenalOzil10
 
0
2 juli 2022 om 15:40
Gek zeg dat Dyballa nog niet is overgenomen. Het voorseizoen is nu tog echt begonnen.