Slutsky zet Van Hintum aan het werk: 'We bekijken opties om te huren'
Vrijdag, 12 oktober 2018 om 12:48

Vitesse gaat in januari de transfermarkt op. Trainer Leonid Slutsky bevestigt in gesprek met de Gelderlander dat de zoektocht naar een nieuwe spits is gestart. Een extra aanvaller is wat de Arnhemmers noodzakelijk door de zware blessure van Tim Matavz. De Sloveense aanvaller brak in de wedstrijd tegen Feyenoord zijn kuitbeen en komt daardoor lange tijd niet meer in actie.

Slutsky heeft in de punt van de aanval de beschikking over Oussama Darfalou en Thomas Buitink en dat is volgens de technische staf te mager. Matavz is in ieder geval tot aan de winterstop uitgeschakeld. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de aanvoerder weer inzetbaar is, omdat Vitesse moet afwachten hoe zijn revalidatie verloopt.

De Russische trainer heeft bij technisch directeur Marc van Hintum aangedrongen op een extra spits. "We bekijken de opties om te huren", aldus Slutsky tegenover het regionale dagblad. "Er moet echt een spits bij. Kwalitatief en kwantitatief moet de selectie op orde zijn. We speuren de markt af." Voorlopig is Darfalou de eerste spits van Vitesse. Hij kwam afgelopen zomer transfervrij over van USM Algier.

De ziekenboeg van Vitesse is in de eerste maanden van de competitie behoorlijk volgelopen. Aanwinst Rasmus Thelander brak zijn enkel, maar zal over ongeveer twee weken weer aansluiten bij de selectie. Charly Musonda liep een knieblessure en zal binnenkort ook weer aansluiten. Verder zijn Hilary Gong, Roy Beerens en Bryan Linssen herstellende. "De interlandperiode komt ons goed uit", aldus Slutsky.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
the saints
 
1
12 oktober 2018 om 12:54
Hazard wou toch weg bij Chelsea , nou gebruik onze goede connecties dan maar ?? On topic: haal fran Sol op in Tilburg of kuwas uit Almelo , dat zijn leuke spelers om naar te kijken en ze scoren ook nog is !
 
*Est. 1892
 
6
12 oktober 2018 om 13:00
En die gaan ook een heleboel kosten. Ze hebben dat geld niet. Probeer iemand te huren voor half jaar dat is de beste oplossing.
 
-NEC-
 
1
12 oktober 2018 om 13:49
Kuwas heeft aflopend contract en is geen onbetwiste basisspeler dit seizoen, dus dat zal wel meevallen.
 
TILBURG013
 
3
12 oktober 2018 om 13:04
Sol gaat echt niet naar Vitesse en jullie kunnen hem sowieso niet betalen..
 
VitesseKoen
 
2
12 oktober 2018 om 14:55
Als Vitessefan wonend in Tilburg zou ik zo intens gelukkig zijn met Sol in Arnhem. Helaas blijft dat slechts een droompje haha. Ik was bij de 5-0 tegen Heracles in het stadion, jullie liedje over Sol vind ik leuk!
 
yatsemata
 
3
12 oktober 2018 om 15:33
Dat kunnen we wel, maar dat willen we niet. Vitesse betaald best transfersommen (o.a. voor Gong en Bero), maar gaat niet de 5 miljoen neertellen die Willem 2 (terecht) vraagt. Sol zie ik eerder naar het buitenland gaan.
 
Orwell
 
1
12 oktober 2018 om 13:07
Ik denk niet dat dat reƫel is. Vitesse wil een speler huren die de tijdelijke absentie van Matavz kan opvangen. Dan kom je eerder uit bij een speler die bij een grotere club (nog) niet aan spelen toe komt.
 
Ijsmuts
 
1
12 oktober 2018 om 13:09
Het zou me verbazen als Vitesse Sol kan en wil betalen (ik gok op zo'n 5 miljoen?) en Kuwas is natuurlijk geen spits. Ze zullen toch echt over de grens moeten gaan kijken. Een andere optie is wellicht Boymans als die ooit nog fit wordt? Dat was in ieder geval een garantie voor goals.
 
Baarluh
 
0
12 oktober 2018 om 13:23
Ik dacht in eerste instantie aan Bony, maar die blijkt ook geblesseerd te zijn. Als je binnen het netwerk (lees: Chelsea) gaat kijken dan kom je al snel bij het tweede uit, aangezien alleen Giroud en Morata in het eerste zitten. Het tweede van Chelsea (u23 team) heeft wel wat talent voorin, waar o.a. Daishawn Redan (ex Ajax) een optie kan zijn om een half jaar te huren. Islam Feruz kan ook nog.
 
Lasse
 
1
12 oktober 2018 om 13:46
Redan inderdaad geen verkeerde optie. Het is jammer dat Tammy Abraham is uitgeleend, want dat had een goede versterking geweest. Overigens is die Darfalou goed begonnen en Buitink heeft wel de potentie om eerste spits te worden. Zie niet precies in waarom Vitesse nog een derde spits moet halen. Zou eerder nog een centrale verdediger halen met de kwaliteiten van een eerste-elftal-speler.
 
MartijnRegelink
 
0
12 oktober 2018 om 21:07
Omdat buitink, zoals je al aangeeft, in alleen de potentie heeft. Ik vraag me dan wel af of men het ziet zitten in Darfalou. Want een huurspeler halen om die te laten banken?
 
nickinho7
 
3
12 oktober 2018 om 13:38
Matavz is niet de aanvoerder maar Michael van der Werff. Matavz ligt er zeer waarschijnlijk het hele seizoen uit, daarom gaat Vitesse op zoek naar een extra spits.
 
daveke
 
0
12 oktober 2018 om 13:52
Kaj Sierhuis moet elke week spelen net als Dylan Vente. Dit zijn wellicht goede opties.
 
Arno_P
 
1
12 oktober 2018 om 14:14
Sierhuis vind ik te licht; die zou eerder wissel voor Darfalou zijn terwijl we met Buitink al een soortgelijke speler (talentvolle jeugd) in huis hebben; zal alleen maar ten koste van zijn ontwikkelingsmogelijkheden gaan. Vente is wel een geschikte optie alleen valt hij nog geregeld in bij Feyenoord dus heeft ie daar wel goede vooruitzichten. Jorgenson is blessure gevoelig en van Persie maakt niet alle wedstrijden helemaal af.
 
daveke
 
0
12 oktober 2018 om 14:51
Ik hoop juist dat wij Vente een halfjaar veel kunnen laten spelen zodat hij sterker terugkomt bij Feyenoord. Met het eventuele stoppen van Van Persie en een mogelijke transfer van Jorgensen moet Vente zich laten zien
 
theEDGE
 
0
12 oktober 2018 om 15:44
Vente en Sierhuis zie ik dan eerder verhuurd woorden aan misschien een Nac, Emmen, de Graafschap, Excelsior maar niet aan in potentie clubs voor het linkerrijtje zoals men dat noemt.
 
yatsemata
 
4
12 oktober 2018 om 15:34
Waarom zou Vitesse een afvaller van Feyenoord huren? Die zou bij Vitesse ook niet spelen wat ik in de onderlinge wedstrijd zag. Het is dat Feyenoord Van Persie heeft anders was Vitesse sportief een stap vooruit geweest.
 
daveke
 
0
12 oktober 2018 om 16:51
Dat kun je nu nog niet echt zeggen vind ik. Vooralsnog staat Feyenoord er beter voor als Vitesse en was dat de afgelopen jaren ook zo. Ik denk dat veel spelers van Vitesse Feyenoord weldegelijk als een stap omhoog zien. Kijk naar Bryan Linssen. Die stond er wel voor open. Laat Vitesse dan eerst maar structureel meedraaien in de top.
 
yatsemata
 
1
12 oktober 2018 om 21:10
Ik heb het over nu, niet over de toekomst, het verleden of de potentie. Daarin is Feyenoord natuurlijk groter dan Vitesse. Alleen zal Feyenoord echt actie moeten gaan ondernemen aangezien dit team weinig meer met de top te maken heeft.
 
MartijnRegelink
 
0
12 oktober 2018 om 21:12
Lastig parket. Of ze zien het niet in Darfalou, wat ik apart zou vinden, want die heeft t tot nu toe toch aardig gedaan. Buitink is heeft miss de potentie, maar als Darfalou uitvalt, kom ie denk ik te kort. De hamvraag; Ga je een speler huren om die te laten banken?