Sánchez: 'Aangezien ik veeleisend ben, had ik er meer van verwacht'
Woensdag, 21 maart 2018 om 15:31

Alexis Sánchez liet afgelopen winter Manchester City links liggen toen hij met hoge verwachtingen van Arsenal naar Manchester United trok. The Red Devils betrokken Henrikh Mkhitaryan in de deal en keren de Chileen daarnaast een enorm salaris uit. Veel plezier hebben zij vooralsnog echter niet beleefd aan hun nieuwe aanvaller, aangezien Sánchez moeite heeft om zijn plek te vinden in het elftal van José Mourinho en zelf ook aangeeft zoekende te zijn.

"Aangezien ik veel van mezelf vraag, had ik er meer van verwacht. Na mijn overstap naar Manchester United was het moeilijk om op korte termijn veel dingen te veranderen. Ik heb er ook over getwijfeld of ik hier wel heen moest komen met de nationale ploeg", vertelde hij tijdens een perspraatje in de aanloop naar de vriendschappelijke interland tussen Chili en Zweden van aanstaande zaterdag.

"Ik heb de trainer toestemming gevraagd om in Engeland te blijven, maar nadat ik erover na heb gedacht heb ik besloten dat het beter was om er toch bij te zijn en weer op een goede manier verder te gaan. De verandering van club was erg lastig, het is ook de eerste keer dat ik in januari naar een nieuwe club ben gegaan. Maar er zijn veel dingen gebeurd in mijn leven die moeilijk waren", ging Sánchez, die tot nu toe één keer het net wist te vinden voor zijn nieuwe werkgever, verder.

De aanvaller speelt op Old Trafford samen met Zlatan Ibrahimovic, die niet van de partij zal zijn bij de Zweedse nationale ploeg, maar nog wel altijd een grote naam blijft in het Scandinavische land: "Het is een genoegen om met hem samen te spelen en ik hoop dat we samen nog een wedstrijd kunnen spelen. Ik heb nu anderhalve maand met hem getraind en zijn kwaliteiten zijn indrukwekkend. We drinken iedere dag samen koffie, het is jammer dat hij niet meer voor zijn land speelt."

Meer nieuws
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
11
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
26
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Dejan
 
18
21 maart 2018 om 15:38
Het is natuurlijk lastig om je plek te vinden in een elftal dat vertrouwen mist en niet goed draait. Wat dat betreft had Sanchez beter voor een ander team kunnen kiezen. Aan de andere kant is het seizoen bijna voorbij, na de zomer een nieuwe ronde en nieuwe kansen. Prima om even met de nationale ploeg mee te gaan nu, kan een fijne afwisseling zijn als het in clubverband niet loopt op het moment.
 
 
17
21 maart 2018 om 16:40
Hij had voor City kunnen spelen onder Guardiola. Maar volgens mij was geld een belangrijkere issue.
 
Fairplay81
 
33
21 maart 2018 om 15:38
Haha met Mourinho en dan veel verwachtingen, dacht t ff niet he! Als ie nou na city was gegaan voor een minder salaris was ie kampioen geworden en op juiste manier gebruikt! Nu halve seizoen na de klote
 
Flashpower1
 
4
21 maart 2018 om 16:08
Maar dan had ie bij lange na niet zoveel gespeeld, aangezien hij Guardiola in de competities waar het echt om gaat, vasthoudt aan zijn vertrouwde krachten...
 
Sanderr
 
7
21 maart 2018 om 18:08
Of... hij was een van die vertrouwde krachten geworden natuurlijk, hij heeft er zeker de kwaliteiten voor!
 
ledenis
 
3
21 maart 2018 om 17:20
Ik denk dat Sanchez nu pas beseft hoeveel geld hij al verdiende bij Arsenal. En natuurlijk is die 4 tot 6 ton per week ( wat het ook mag zijn ) lekker meegenomen. Maar met het salaris wat hij bij City kon verdienen, was hij financieel ook al onafhankelijk. En kon hij wel een bij team spelen die hem ligt. Nu zit hij bij de verkeerde club. Maargoed ze betalen zijn salaris gewoon iedere keer wel door. Dus zo erg zal hij er ook niet meezitten.
 
Mexicanooo
 
2
21 maart 2018 om 18:34
Op het moment presteert hij niet goed. Alleen, wie had dat gedacht? Zijn tijd bij zijn vorige club hoort hem enig krediet te geven. Wat mis ik zo'n speler bij Arsenal nu. Auba en Mhiki hebben niet de klasse van Alexis in zijn eerste drie jaar. Ondanks dat de club natuurlijk verder moest vind ik het jammer dat hij weg is.
 
Rowan1989
 
5
21 maart 2018 om 15:39
Verwachtingen waren natuurlijk ook torenhoog! Dat maakt het niet makkelijker. Speler van zijn kaliber moet echter meer het voortouw kunnen nemen in wedstrijden. gezien zijn status en ervaring zeker. Ik twijfel of dit gaat veranderen in de huidige context. Zal een hoop moeten veranderen vrees ik..
 
lwd12
 
2
21 maart 2018 om 17:58
Te beginnen bij de trainer.
 
Strandjutter
 
11
21 maart 2018 om 15:43
De verwachtingen waren helemaal niet hoog. United had hem helemaal niet nodig, voetbalt erbarmelijk dit seizoen. Sanchez kan dat echt niet omdraaien. Dit zag toch echt iedereen aankomen?
 
Millonario
 
4
21 maart 2018 om 16:23
Ik sluit me aan bij je mening. De media en oud-voetballers zijn weer helemaal vol van hun eigen theorietjes. Natuurlijk moet die jongen nog zijn draai vinden, dat kon een blinde ook nog zien. Het zorgt voor cinema natuurlijk, verkoopt lekker wanneer een speler die voor een dik salaris niet weet te presteren.
 
Jackieboy10
 
8
21 maart 2018 om 16:38
Dat vind ik niet in alle gevallen zo. Alexis speelt al 3 jaar in Engeland, kent de competitie, kent de teams en kent de meeste spelers van de tegenstanders. Het enige waar hij dan aan zou moeten wennen zijn de nieuwe teamgenoten en andere speelstijl dan. Dat zou echter geen probleem moeten vormen gezien het feit dat hij eerder ook wel naadloos bij Arsenal aansloot toen hij net kwam. Daarnaast leverde hij toen ook veel inzet en vechtersmentaliteit. Die laatste 2 zaken missen nu gewoon al sinds begin dit seizoen (en eind vorig seizoen gedeeltelijk) bij Alexis. Dat was bij Arsenal al zo, en die lijn heeft hij gewoon doorgetrokken bij United. Inzet, vechtersmentaliteit, hard werken (synoniemen van elkaar eigenlijk), dat zijn allemaal zaken die je als speler zelf kunt beïnvloeden ondanks je nieuwe omgeving. En dat doet hij niet. Het ligt dus ook zeker wel aan hemzelf.
 
BellaPartita
 
14
21 maart 2018 om 15:58
Ik vind Sanchez best overgewaardeerd op Voetbalzone. Meestal worden de statistieken (te)vaak erbij gehaald om een speler te beoordelen, maar bij Sanchez wordt dat niet gedaan omdat hij door iedereen als een wereldster gezien wordt. Ja hij was een goede speler voor Arsenal, maar voor de absolute wereldtop komt hij volgens mij toch echt te kort en dat is waar United weer terug naar wilt. Ik heb even naar zijn goals gekeken en daar steekt hij niet echt bovenuit. En ik denk dat het aantal keer dat hij balverlies lijdt ook wel ontzettend hoog zal zijn door zijn compleet onnodige (wat hij ontzettend vaak doet) dribbels. Respect voor hem dat hij als mijnwerker zover is gekomen, maar voor mij geen absolute topper en veel te overhyped.
 
DavidDein
 
3
21 maart 2018 om 16:21
Als je kijkt hoe Sanchez vorig seizoen bij Arsenal wedstrijden besliste en de ploeg bij de hand nam, moet je bijna wel concluderen dat hij van wereldklasse is. Na de afgeketste transfer naar Manchester City van afgelopen zomer, lijkt het echter alsof hij er geen zin meer in heeft. Hij grossiert in balverlies en lijkt alleen maar voor zichzelf te spelen. Ik had verwacht dat hij bij Manchester United wel weer normaal zou gaan spelen, maar het is nog steeds even dramatisch. Dan kun je zoveel individuele kwaliteiten hebben, wanneer je zoveel balverlies lijdt en het tempo uit het spel haalt zoals Alexis doet, heeft het te veel negatieve invloed op het spel van het team. Als Arsenal fan kan ik alleen maar genieten van hou de ruildeal tot nu toe heeft uitgepakt.??
 
Japie_Krekel
 
0
21 maart 2018 om 16:48
zeker geen absolute wereldtop. bij Barca was het gewoon een roulatiespeler
 
Gooner4
 
10
21 maart 2018 om 17:12
Zeker wel absolute wereldtop. Kijk hoe die jongen Arsenal heeft gedragen en hoe geweldig hij kan voetballen. Dan kom je ook nog met 'het was gewoon een roulatiespeler'. Een roulatiespeler speelt niet 134 wedstrijden in 3 seizoenen. Hoewel hij nooit onomstreden was, was hij wel veelal basis bij Barca en schoot hij er zeker het laatste jaar aardig wat in.
 
Japie_Krekel
 
0
21 maart 2018 om 17:27
we gaan het zien. ik vind het een geweldige voetballer maar absolute wereldtop is voor mij Messi, Ronaldo, Neymar, Robben, Modric etc. Sanchez heeft Arsenal nog niet aan prijzen geholpen dus kijken of dat bij United wel lukt of dat hij op zijn minst indruk maakt met gelijkwaardige statistieken van bv een Salah of Kane. een wereldtopper drukt echt zijn stempel op de prestaties van een club en dat mis ik bij hem nog een beetje
 
SocioFan1
 
5
21 maart 2018 om 15:58
Het is toch gewoon simpel. Bedoel Sanchez speelde bijna altijd goed bij een Arsenal dat zuur presteerde. Was altijd de gevaarlijkste man voorin. Hij komt in een team waarin Mou's plannen prioriteit hebben en als je dan je kwaliteiten niet kunt toepassen ga je minder spelen. Alles moet wijken bij Mourinho en dat zie je terug bij zijn spel afgelopen wedstrijden. En niet alleen die van hem, ook die van Pogba, Lukaku, Martial e.d. en spelers als Mata (iets meer dan), Blind, Shaw worden ook al niet meer veel opgesteld. Ik vraag me dan af of hij sportief gezien wel een juiste keuze heeft gemaakt. Bij City bijv. zou zijn spel veel beter tot zijn recht komen en zou hij ook nog eens titels op zijn naam kunnen toeschrijven.
 
El Fenomeno
 
5
21 maart 2018 om 16:16
Dat kon je van te voren al wel voorspelen met de belachelijke filosofie die iedere vorm van creativiteit zwaar inperkt. Als United slim is ontslaan ze hem het liefst morgen al. Ze gaan met Mourinho nooit meedoen voor de grote prijzen.
 
Medalofhonor
 
6
21 maart 2018 om 16:28
Oh jawel hoor met Mourinho doe je gerust mee met alle prijzen maar of je er wat mee wint is een ander vraag. Uiteindelijk zal Mourinho wel wat winnen met Manchester United en vervolgens zelf ontslag nemen.
 
Dani17
 
1
21 maart 2018 om 17:08
De FA cup en daarna ontslag? Sla je als United supporter twee vliegen in één klap
 
Japie_Krekel
 
0
21 maart 2018 om 16:45
als je het aan mij vraagt het liefst vandaag voor 7 uur nog
 
TheRoscoe
 
0
21 maart 2018 om 16:25
Zelf is Arsenal ook niet er veel beter van geworden, dus dat scheelt vanuit zijn oogpunt.Alexis speelt teveel zoals bij Arsenal, zakt te veel in en houdt de bal te lang vast. Ik neem aan dat ze dit aan gaan passen in de zomer en dat Alexis heel anders gaat spelen, want in principe moet hij het wel kunnen om veel sneller en hoger te spelen. Je moet een balans vinden tussen wanneer je aanvaller bent en wanneer je spelverdeler kan spelen en Alexis is op het moment teveel een spelverdeler. Maar goed, bij Arsenal was hij dan ook gewend dat hij alles kon opeisen. Op een hoger niveau moet het toch anders.Al vind ik wel dat hij toch beter naar City of Bayern had kunnen trekken.
 
Medalofhonor
 
3
21 maart 2018 om 16:32
Het niveau tussen Arsenal en Manchester United is niet groot en eerlijk gezegd zie ik niet eens een verschil. Manchester United is misschien een groter club als naam maar de laatste jaren is het niets . Kon hij wel brengen wat Guardiola van hem verwachte? Guardiola is geen Wenger die vergeeft geen balverlies of nonchalante gedrag. Bayern was uiteraard de beste locatie voor hem, samen met James Rodriguez kon hij schitteren in Duitsland, helaas.
 
Japie_Krekel
 
7
21 maart 2018 om 16:47
ik zie wel degelijk verschil. Wenger probeert met Arsenal nog te voetballen waardoor je nog wel eens een leuke wedstrijd ziet. onder Mourinho valt er 0,0 te genieten. je schaamt je gewoon voor wat die laten zien als je daarnaar zit te kijken
 
Jackieboy10
 
4
21 maart 2018 om 16:43
@TheRoscoe. Dat ben ik niet met jou eens. Arsenal loopt nog steeds niet super, maar Mkhitaryan is veel meer een teamplayer. De Alexis van dit seizoen bij Arsenal, en nu dus bij United, speelt voor zichzelf. Hij grossiert in balverlies, vastlopende dribbels en geblokkeerde schoten. Dat was bij Arsenal zo en die lijn trekt hij bij United vrolijk door. De reden dat Alexis niet optimaal presteert ligt grotendeels gewoon bij hemzelf dit seizoen. Arsenal is er wat dat betreft beter op geworden, omdat je met Mkhitaryan er qua team in de toekomst op vooruit kan gaan.
 
Japie_Krekel
 
2
21 maart 2018 om 16:43
ik snap sowieso niet dat als je onder Wenger speelt dat je dan als aanvaller kiest om onder de ultradefensieve en laffe Mourinho te gaan spelen. de enige reden die ik kan verzinnen is dat hij puur voor het geld heeft gekozen. had dan gewoon tot het eind van het seizoen gewacht en was naar Manchester City gegaan. die spelen nog wel gewoon voetbal waarin nog ruimte is voor aanvallende acties
 
TILBURG013
 
1
21 maart 2018 om 16:49
Aanpassen zal opzich best meevallen aangezien die al bijna 4 jaar in Engeland speelt en dus alleen aan een nieuw team hoeft te winnen. Verschil is gewoon dat Arsenal aanvalt en United speelt meer verdedigend (met meer resultaat overigens).
 
SergioRambo15
 
3
21 maart 2018 om 16:57
Om een bakkie te doen met Ibra ieder ochtend, is een halve schijtseizoen zo erg nog niet. Om hem nu nou bij elke interview iets over City te roepen heeft weinig zin, dat jong heeft er bewust voor gekozen, geld zal niet de enige doorslaggevende factor zijn geweest want hij kent Pep van Barca natuurlijk. Misschien dat Sanchez en Ibra ieder ochtend Pep zitten belachelijk te maken net zoals Ibra dat samen met Henry deed bij de koffie.
 
JeffinhoGitano
 
1
21 maart 2018 om 17:41
De gene die had verwacht dat Sanchez gelijk daar zou staan en gelijk aan de lopende band zou scoren moeten nu niet dom kijken. Was te verwachten als je zo een stap maakt en dan gewoon meer als 2 mil binnen harkt per maand dat er dan ook gewoon verwachtingen zijn. Deze man gaat gewoon net zo door als bij Arsenal alleen met een veeeel dikker salaris nu.
 
WillemNederveen
 
1
21 maart 2018 om 17:46
Overschatte speler, zat bij barca ook eetstalletjes op de bank.