'Sneijder is blijkbaar niet meer waard dan 2x 280 tekens op sociale media'
Vrijdag, 16 maart 2018 om 07:00

De KNVB beloofde donderdagmiddag dat Wesley Sneijder een eervol afscheid krijgt bij het Nederlands elftal. De voetbalbond reageert daarmee op de kritiek van de 33-jarige middenvelder dat hij geen kans krijgt om op een goede manier de fans gedag te zeggen. "In overleg met Wesley Sneijder zullen we zorgen voor een mooi afscheid. Dat verdient hij, daar is iedereen het over eens", meldt de KNVB donderdag op Twitter. "Hoe dat er precies gaat uitzien is nu nog niet te zeggen. Intern zijn we er mee bezig."

Valentijn Driessen betreurt dat 'het logge ambtenarenapparaat in Zeist' op korte termijn geen passend afscheid heeft verzorgd voor Sneijder. "Begrijpelijkerwijs baalt Sneijder van de getoonde onwrikbaarheid bij de KNVB om een uitzondering voor hem als recordinternational te maken en mee te werken aan zijn afscheid tegen Engeland", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf vrijdag. "In twee obligate tweets - een recordinternational is blijkbaar niet meer waard dan tweemaal 280 tekens op sociale media - trachtte de voetbalbond de schade te beperken. Na Sneijders teleurstelling publiceerde het daarom razendsnel de standaardtekst 'bezig te zijn met een eervol afscheid'."

Meer: Wesley Sneijder overtuigt KNVB en loopt vanaf komend seizoen mee bij club

Sneijder, met 133 wedstrijden recordinternational van het Nederlands elftal, besloot deze maand in samenspraak met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman om te stoppen bij Oranje en had gehoopt later deze maand tegen Engeland uitgezwaaid te kunnen worden. "Weer eens de bevestiging dat de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond - nu onder leiding van Eric Gudde - nog altijd niet goed weet om te gaan met zijn helden. Zo mag je international Sneijder bestempelen want zijn recordaantal van 133 interlands gaat deze eeuw overleven", stelt Driessen, die zich afvraagt of Sneijder wel zal ingaan op voorstellen van de KNVB.

"Als hij als één van de vier (met Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt en Robin van Persie) wordt opgetrommeld of in zijn burgerkloffie op een toespraakje van bondsvoorzitter Michael van Praag wordt getrakteerd dan is de komst van de Utrechtse recordinternational ongewis." Het eerder door de KNVB beloofde opzetten van de trainersloopbaan van Sneijder belooft dan ook weinig goeds, zo stelt de journalist. "Een rol in de toekomst bij Koemans Oranje zou veel chagrijn wegnemen na dit akkefietje."

Oranje oefent volgende week vrijdag tegen Engeland, in Amsterdam. Het team van Koeman speelt op 26 maart in het Zwitserse Genève ook nog vriendschappelijk tegen Portugal. Ook de andere vriendschappelijke interlands de komende maanden (op 31 mei tegen Slowakije en op 4 juni tegen Italië) worden buiten Nederland afgewerkt. In september begint Oranje aan de Nations League met een wedstrijd tegen Frankrijk.

Meer nieuws
   
15:00
15:00
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
0
   
14:33
14:33
Klopp meldt zich op Instagram met prachtige afscheidsvideo voor Liverpool-fans
3
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayer Leverkusen - FC Augsburg
1
   
14:25
14:25
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
   
14:00
14:00
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot wacht emotionele middag in De Kuip
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
vlugge
 
25
16 maart 2018 om 07:10
Wat een zure reactie. Of je het nu leuk vindt of niet, Twitter wordt tegenwoordig gezien als een manier om mededelingen te doen aan de wereld. Er schijnt in Amerika zelfs een president dit medium te gebruiken om te communiceren met zijn volgers. En ergens is het prima begrijpelijk, een tweet van de Knvb bereikt veel meer mensen dan een persbericht op de website. Zoals de Knvb beloofd heeft krijgt Sneijder gewoon een gepast afscheid. Prima dat dit niet nu direct bij de eerste interlands het geval is. Laat Koeman de eerste wedstrijden zich alsjeblieft richten op zijn formatie, en laten we niet alle aandacht op Sneijder vestigen. Sneijders afscheid wordt hoe dan ook groots, alle oranje-volgers zullen Sneijder eren. Of dit nu in maart, juni of oktober is.
 
Spydix
 
10
16 maart 2018 om 07:29
Helemaal mee eens. Sowieso kan de KNVB bij de heer Driessen niets goed doen. Iedere kans om te zeiken wordt imo te snel aangegrepen.
 
barcamessie
 
25
16 maart 2018 om 07:29
Sneijder die zelf publiekelijk om een mooi afscheid vraagt. dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt.waarom Sneijder wel en andere iconen niet ? Ik meen dat Stam,vpersie,kluivert,davids,en al die andere grootheden nooit een groots afscheid hebben gekregen. Zou mooi zijn om al die iconen tesamen met Sneijder alsnog te eren,zij waren het immers die ons onvergetelijke momenten bezorgden en niet meneer Sneijder alleen.
 
TheRoscoe
 
2
16 maart 2018 om 09:49
Die hebben geen Twitter. En Van Persie is technisch gezien niet gestopt.
 
DatisSjakie
 
8
16 maart 2018 om 09:58
Vlugge heeft het over Driessen die zuur is, maar ik vind dit zuur. Het bagetaliseren van zijn verdienste vind ik A) niet sjiek en B) zeer onterecht. Dat andere in het verleden naar jouw mening niet genoeg geeerd zouden zijn, wil niet zeggen dat je het nu dan ook maar niet moet doen. Ik vind dat hij een persoonlijk afscheid verdient. En ben het met Driessen eens dat het niet een massaal afscheid moet zijn waarbij hij de middenstip deelt met andere. Eigenlijk had het mooiste geweest als Koeman hem puur voor Engeland op zou nemen en hem de laatste 15 min zou laten spelen om daarna een groots afscheid te doen.
 
vin20
 
2
16 maart 2018 om 11:03
Is het voor Sneijder niet veel mooier om afscheid te nemen van het Nederlands elftal door een wedstrijd te spelen met alle (oud) internationals met wie hij heeft gespeeld, gekozen door hem en die spelen dan tegen buitenlandse spelers met wie hij heeft gespeeld. Gespeeld in de Arena. Dat is toch eigenlijk het mooiste afscheid lijkt mij? Wat is er nou leuk aan een wedstrijd spelen en hier 15 minuten aan mee doen en dan een ererondje en weer naar binnen. Ik snap de waarde hiervan niet zo. Iedereen refereert ook aan robben, aan zijn afscheid. Maar die had gewoon geluk dat ie nog mee speelde en liep een ererondje. Misschien is het zelfs een idee om alle spelers die na 2000 zijn gestopt en meer dan 80 interlands hebben gespeeld of spelers met een bepaalde staat van dienst te eren door middel van een wedstrijd.
 
wehave
 
2
16 maart 2018 om 14:11
Haha ga toch weg, Mister Ajax wilt weer een groots afscheid voor een speler die al 2 jaar geleden had moeten stoppen. Gewoon tijdens de rust in een wedstrijd als het Koeman uitkomt uitzwaaien.
 
DatisSjakie
 
5
16 maart 2018 om 09:51
Ik vind het niet zuur. Misschien ben ik een ouwe zak, maar dit soort dingen doe je niet koud via social media. Gudde of een ander had even een perspraatje moeten houden of desnoods alleen de NOS uit moeten nodigen en gewoon als een man zijn zegje doen met de kans op hoor en wederhoor en (kritische) vraagstelling. Het gaat hier verdulleme niet over een algehele afgelasting wegens sneeuwval. Dit betreft een van de grotere spelers (figuurlijk gezien dan haha) van Oranje en tevens de record international. Dan had ietsjes meer empathie de knvb wel gesierd ipv koude digitale media te gebruiken. En ik vind het niet prima dat het nu wordt overgeslagen. Dan ga je dus op zijn vroegst over 6/7 maanden iemands afscheid doen? Vind dat (in dit geval) echt zo niet sjiek! Engeland was juist DE uitgelezen mogelijkheid wat mij betreft. Een wedstrijdje die nergens over gaat tegen de mooiste tegenstander die je kan wensen. Een nieuwe start beginnen door een oud hoofdstuk te sluiten. Hoe mooi is dat? Straks heb je (zoals jij het stelt) een wedstrijd die om het echie gaat, waar de volledige focus op Sneijder komt te liggen. Los van dat het dan al mosterd na de maaltijd is, is het ook nog eens zo dat Juist dan de focus op formatie etc moet zitten ipv op Sneijder.
 
wehave
 
0
16 maart 2018 om 14:12
Haha ga toch weg, Mister Ajax wilt weer een groots afscheid voor een speler die al 2 jaar geleden had moeten stoppen. Gewoon tijdens de rust in een wedstrijd als het Koeman uitkomt uitzwaaien.
 
Willem1609
 
2
16 maart 2018 om 14:58
Sneijder is na het WK 2014 niet meer op zijn niveau teruggekomen. Het gaat hier niet om Sneijder, maar om een nieuw proces wat is gestart. Sneijder is naar mijn mening al flink tegemoetgekomen met de interlands waardoor hij recordinternational is geworden. Gewoon in de zomer een afscheidswedstrijd met twee teams vol oud-internationals uit de periode Sneijder (2004-2017), misschien voorafgaand een oefeninterland. En anders maar een afscheid op de middenstip tijdens de rust. Sneijder heeft zelf zijn carrièrepad gekozen. Je hoefde geen raketgeleerde te zijn om te zien dat Oranje steeds verder weg leek te raken voor hem.
 
DatisSjakie
 
2
16 maart 2018 om 15:03
@wehave Weet niet waar je dat gelezen hebt, maar als Sjaak Swart zoiets voor ogen heeft kan ik daar wel inkomen. En ben het eigenlijk ook niet met je eens dat Sneijder toen al had moeten stoppen. Sterker nog, ik vind het jammer dat hij een uitdaging in qatar is aangegaan. Als hij wekelijks op niveau zou spelen, had hij nog steeds niet misstaan denk ik. Maar aan de andere kant kan ik wel begrijpen dat hij nu op een leeftijd is dat hij naar Koeman is gegaan en bedankt heeft. Maar ik had het zonde gevonden als zulke mensen als hij of Robben 2 jaar terug al gestopt waren. Vind persoonlijk ook stuitend dat er hier veel mensen zijn zonder enig respect of eerbetoon voor toppers uit heden en/of verleden. Edit: Mods, deze reactie mag verwijdert worden. Zie nu pas dat wehave een dubbelpost heeft geplaatst in de hoop mij te provoceren en de sfeer te verzieken. Dus ik trek mijn reactie in
 
Maximussa
 
1
16 maart 2018 om 14:49
Laten we voorop stellen dat wij in Nederland totaal niet gepast om kunnen gaan met onze sporthelden van weleer. Dit zou in Amerika echt never nooit gebeuren. Sneijder moet groots worden uitgezwaaid! tis te belachelijk voor woorden dat de Knvb het afdoet met een gepast afscheid. Typisch weer dat kneuterige Hollandse denken. Doe maar normaal dan doe je gek genoeg...verschrikkelijk.
 
Millonario
 
0
16 maart 2018 om 17:23
Maar men kan wel doordraaien met het hele social media gedoe. Hoe lui moet je wel niet zijn om zoiets te doen? Waarom kunnen ze intern niet met Sneijder praten? Dit is toch gewoon een cinema aan het worden. Vind het ook vrij zielig dat een speler om een afscheidswedstrijd moet vragen (als het al waar is). Kortom, er wordt weer heisa gemaakt over helemaal niets.
 
barcalover123
 
17
16 maart 2018 om 07:37
Sorry hoor snap dat snijder veel heeft gedaan voor Oranje enso. Maar het is toch schandalig als je als speler van dat kaliber er om gaat vragen op tv? Grote spelers doen niet zo iets. Het zijn wel oefen interlands voor Oranje en koeman wil ook weten waar zijn ploeg staat. Meneer Snijder wil er een feestje van maken terwijl die in Qater speelt. Heb niks tegen spelers die ergens afbouwen en extra geld willen verdienen, maar dan moet je dus niet verwachten dat je nog word geselecteerd en zeker niet geslecteerd om afgescheid te nemen
 
Harecles
 
3
16 maart 2018 om 07:47
Tsja, komt dit voort dat de NOS een interview met hem wou of dat hij de NOS uitnodigde daar in Qatar. Dan ligt de nuance natuurlijk anders. On; natuurlijk verdient deze grote kleine man een waardig afscheid!
 
barcalover123
 
9
16 maart 2018 om 08:03
Maakt mij niet wie vraagt om het interview. Gaat er om dat ie zo smeekt om afscheid wedstrijd.
 
Dorgie
 
1
16 maart 2018 om 08:48
Je zegt het precies goed, het zijn maar oefen interlands.. Dat Sneijder er überhaupt om moet ‘vragen’ is natuurlijk al een regelrechte schande! De KNVB had natuurlijk uit zichzelf een mooi afscheid moeten opzetten voor 1 van de 2 beste voetballers van de afgelopen 10 jaar en niet te vergeten, je record international! En als jij in een interview wordt gevraagd om een mening, zeker Sneijder, dan geef je die toch gewoon? De KNVB gaat weer eens heel amateurisch met 1 van onze helden om, zo jammer dat wij niet weten hoe wij grote voetballers een waardig afscheid kunnen geven!
 
Harecles
 
2
16 maart 2018 om 08:49
Ik vind je bewoording ronduit slecht, helemaal door termen in je betoog te gooien als; schandalig, meneer Snijder (spelfout houd ik er even in) en smeken. Door toch even normaal man, die vent heeft veel betekend voor het Nederlandse voetbal en heeft nooit verzaakt. Waar die wrok vandaan komt is me een raadsel, prettige dag verders.
 
Maximussa
 
0
16 maart 2018 om 14:50
en terecht toch is hij niet onze record international? heeft zijn sporen dubbel en dwars verdiend! Ik vind het als sportliefhebber ook heel raar deze gang van zaken. Waarom kunnen wij onze helden niet eren zoals dat hoort. Alleen in Nederland gaan we zo bespottelijk met (sport)helden om/....om te janken
 
FC_Delft
 
15
16 maart 2018 om 08:22
Sorry hoor, maar de KNVB heeft Sneijder voor zijn bewezen diensten al geeerd door hem recordinternational te gunnen. Want laten we eerlijk zijn, zijn laatste handvol interlands was hij niet opgeroepen als hij niet is dicht tegen het record aan zat. Voor de rest een geweldige voetballer hoor, maar dit begint een beetje jammer te worden.
 
falcao
 
9
16 maart 2018 om 08:26
Flauw om dit zo te stellen. Wanneer Koeman hem geselecteerd had voor Engeland had dezelfde Faalazijn Driessen gesteld dat je die wedstrijd niet 'serieus' kunt nemen en Koeman 'een verkeerd signaal' afgeeft.
 
RedondoNo5
 
4
16 maart 2018 om 08:56
Snap de kritiek op de KNVB absoluut niet. Koeman heeft kort geleden Sneijder geinformeerd dat hij niet meer geselecteerd zal worden. Moeten ze dan in Zeist ineens alles aan de kant gooien voor een afscheid? Natuurlijk zal er wel wat geregeld worden. De man is record international en heeft ontzettend veel betekend voor Oranje en het nederlands voetbal, maar laten we er niet zo dramatisch over doen.
 
DENAJAX01
 
1
16 maart 2018 om 09:30
Ik snap het wel. Dit is typisch Nederlands om zo met sporters om te gaan. Sneijder, Wüst, zelfs Cruijff. Als Amerikanen, Britten, Duitsers, Fransen afscheid nemen van een topsporter, dan wordt alles uit de kast getrokken om ze te eren. Ze krijgen een groots afscheid, de kans om het publiek te danken en ze worden na hun cariere aan alle kanten geeerd. Hier in Nederland krijg je een hand voor bewezen diensten en weer door naar de volgende. Maar ze moeten wel op komen draven als de bobo's willen shinen tijdens hun feestjes en partijen. Waarom moet het zo lang duren om Sneijder een waardig afscheid te gunnen. Van Persie en Van der Vaart hebben die eer zelfs nooit gekregen. Waarom wordt Wüst op zo'n koude manier aan de kant gezet door de ploeg die ze notabene zelf heeft opgericht? Waarom heet de Arena nog steeds Arena en niet Johan Cruijff Arena? Zo gaan wij dus met onze topsporters om. Dus niet zo dramatisch over doen? Laten we eens respect tonen voor wat sommigen van ons bereikt hebben. Sneijder was een voetballer van topklasse. En het enige wat sommigen op dit forum doen is erop wijzen dat hij in zijn laatste interlands niet meer zo top speelde. Bah.
 
RonZon
 
6
16 maart 2018 om 09:18
Dit valt me allemaal wel vies tegen van Sneijder. Eerst dat gedoe over een aangepaste trainersopleiding, om daar zelf aan toe te voegen 'dat hij dat wel verdient als recoredinternational'. Nu weer deze roep om aandacht. Hij is een wereldvoetballer geweest, maar dit vind ik echt een aandachtschreeuw. Hij heeft het afscheid van Robben gezien op zijn televisie en nu wil hij ook een avond in de schijnwerpers. Die had hij kunnen hebben, als hij zelf beter had aangevoeld wanneer het moment er was om te stoppen. Dat moment was namelijk al een aantal interlandperiodes terug. Grote verschil tussen Robben en Sneijder is dus het moment van timing. De Knvb heeft Robben de eer gegeven die hem toekwam, omdat hij zelf heel goed aangevoeld heeft dat zijn tijd gekomen was. Sneijder heeft die boot gemist.
 
Stefandefree
 
3
16 maart 2018 om 09:31
Een afscheidsmoment met de supporters. Er zijn maar een handjevol supporters die consequent de wedstrijden van Oranje bezoeken, dus om te stellen dat je überhaupt een binding met die mensen vind ik eigenlijk al vreemd. Ik kan me eigenlijk toch niet aan de indruk onttrekken dat Sneijder gewoon graag nog een keertje vol in de schijnwerpers wil staan en serieus genomen wil worden.
 
ChrisKoekenberg
 
2
16 maart 2018 om 10:58
Dat de Knvb daar niet mee bezig was snap ik best ook al verdient hij het wel natuurlijk. Zijn we alleen vergeten dat we 2 eindtoernooien mis zijn gelopen. Ook daar heeft hij een aandeel aan gehad toch? Een afscheid op dit moment is misschien ook wel ongepast. Er valt niet echt wat te vieren de laatste tijd. Als ze speciaal iets plannen alleen voor sneijder zal het me niks verbazen dat er geen drol komt opdagen.
 
JohnUden
 
0
16 maart 2018 om 13:45
dit toont weereens de logge afstandse burocratiesche fijngevoelige gemoedstoestand van de bobo's bij onze nationale voetbalbond SCHANDE GA JE SCHAMEN
 
Willem1609
 
0
16 maart 2018 om 15:04
Ik ben helemaal voor een passend afscheid voor Sneijder, maar we moeten het toch niet willen dat we afgeserveerde spelers interlands gaan gunnen? Ik pleit voor een afscheidwedstrijd net zoals bij Van den Sar (deze werd gespeeld vooraf de oefeninterland tegen Hongarije voor het WK 2010, dacht ik). Alle grote namen uit de periode Sneijder bij elkaar. Een elftal met o.a. Robben, Seedorf, Davids, Van Bronckhorst, Van der Sar, Van Nistelrooy enzovoort is toch een mooi voorprogramma voor zo’n nietzeggende oefeninterland.