Sneijder ligt uit Champions League na nieuwe nederlaag
Dinsdag, 22 augustus 2017 om 22:35

Napoli heeft zich gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League. De Italianen waren dinsdagavond met 0-2 te sterk voor OGC Nice en hadden in eigen huis ook al gewonnen (2-0). Dat betekent dat Wesley Sneijder dit seizoen niet te bewonderen zal zijn in het hoofdtoernooi van het miljardenbal.

Sneijder en Mario Balotelli stonden voor het eerst sinds de ontmoeting tussen Internazionale en Rubin Kazan in 2009 bij een Champions League-wedstrijd samen op het veld. De middenvelder en aanvaller konden Nice echter niet behoeden voor uitschakeling en het was veelzeggend dat Nice in de eerste helft slechts één balcontact had in het vijandelijke strafschopgebied. De eerste lichte dreiging kwam wel van de thuisploeg: Sneijder vond de ruimte voor het schot, maar schoot na vijf minuten recht in de handen van José Manuel Reina.

Het Napoli van Maurizio Sarri hoefde niet per se aan te vallen, maar kreeg de voorsprong na een kwartier bijna in de schoot geworden toen Dries Mertens een te zachte terugspeelpass kon onderscheppen en uiteindelijk tegen de hand van Yoan Cardinale schoot. Kalidou Koulibaly, Mertens, Lorenzo Insigne en José Callejón kregen hierna eveneens kansen, terwijl Allan Saint-Maximin aan de andere kant voor enig gevaar zorgde. Voor rust werd er evenwel niet gescoord. In de tweede helft viel er wel een treffer en wel na drie minuten spelen.

Callejón liep de bal binnen na een breedtepass van Marek Hamsik: 0-1. De score had nog verder op kunnen lopen, ware het niet dat Mertens de paal raakte en Insigne na een fraaie aanval op Cardinale stuitte. De gastheer geloofde niet meer in een goed resultaat, maar had zes minuten voor tijd wel langszij kunnen en misschien wel moeten komen. Ignatius Ganago had de bal voor het inschieten, maar vuurde met zijn linker hard op Reina af. In de negentigste minuut werd het 0-2: Insigne schoot raak in de rechterhoek en vond dan toch nog zijn treffer.

Meer nieuws
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
10
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
   
09:00
09:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
   
08:56
08:56
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
   
08:03
08:03
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
myvision
 
22
22 augustus 2017 om 22:42
Natuurlijk meer dan terecht, Napoli is een voetbalmachine. Ik begrijp werkelijk niet wat Sneijder bij Nice moet, wat een verschrikkelijke ploeg. Toch zonde dat Ajax uitgeschakeld is door dit losse zand. Deze ronde zou Ajax nooit zo´n lastige tegenstander als Napoli hebben geloot en dan hadden we misschien nog twee teams in de CL gehad en Ajax sowieso in de EL. Nu moeten we vrezen dat we nog een slechte avond tegen Rosenborg hebben.
 
Benzema20
 
11
22 augustus 2017 om 23:09
Nice is vergeleken met verleden jaar ook en paar belangrijke basis spelers kwijt zoals Belhanda ( Galatasary ) Dalbert ( inter ) en Pereira ( was gehuurd van Porto ) . Heb Nice niet heel goed gevolgd maar zegt genoeg dat ze ruim boven Lyon geëindigd waren en lang met Psg en Monaco om het kampioenschap hebben gevochten . Dit seizoen is het veel minder. Ze verloren zelfs thuis van promovendus Troyes. Ot Napoli is toch wel weer erg sterk hoor serie a wordt zo spannend . Durf me geld echt niet in te zetten op de kampioen of op die de 4 cl plaatsen zullen pakken
 
myvision
 
8
22 augustus 2017 om 23:36
Vier CL plekken? Frankrijk heeft komend jaar alleen de nummers 1 en 2 in de CL, nummer 3 in voorrondes. Het is al belachelijk genoeg dat Engelsen, Duitsers, Spanjaarden en Italianen zonder enige voorronde de 4 ploegen in de CL hebben maar als de Fransen daar bij zouden komen kan die hele competitie net zo goed opdoeken.
 
LosBlancos1999
 
10
22 augustus 2017 om 23:46
Hij bedoelt de Italiaanse competitie.
 
myvision
 
1
23 augustus 2017 om 00:09
Thanks. Las ik overheen.
 
LorenzoWhite
 
16
22 augustus 2017 om 22:42
Wat apart die chinese letters op een shirt van een europees team. Nog nooit vaker gezien. Is dit al eens voor gekomen? En napoli was een paar klassen beter als Nice. Toch ben ik van plan om nice te gaan volgen nu Sneijder er zit. En de franse competitie wordt ook steeds aantrekkelijker om naar te kijken, en er voetballen inmiddels vrij veel ex eredivisieonisten daarzo. Zoals verwacht Mertens er weer in ipv Milik. Milik zal het moeten laten zien tegen de kleintjes van de serie a zoals hij afgelopen weekend ook deed wil hij weer aanspraak maken op een basisplek. Of wellicht stand by staan bij een blessure van 1 van de spitsen maar dat is niet te hopen want dit napoli team speelt gewoon heerlijk.
 
Zermatt_Person
 
8
22 augustus 2017 om 22:45
Real Sociedad heeft ook chinese letters op hun voetbalshirt
 
myvision
 
18
22 augustus 2017 om 22:51
Frank´s Crystal Palace heeft ook de Aziatische tekens. De verloedering van het voetbal staat mooi symbool in Chinese tekens op het shirt. Blijkbaar zijn de Aziatische kijkers belangrijker dan de Europese, waar per slot van rekening de wedstrijden worden gespeeld
 
MartinaRody
 
9
22 augustus 2017 om 23:42
Ik snap die afgunst nooit zo goed. Wat bedoel je met verloedering? Chinees en arabisch geld (hoe walgelijk praktijken ook zijn van bepaalde arabische staten die clubs financieren) houden wel de PL draaiende. Bovendien heeft bijv. PL van oudsher al miljoenen kijkers in Azie. Ik zie je jouw reactie als teken van kortzichtigheid en zeer conservatief. Sponsor pompt geld in de club waardoor zo'n club naar hoger niveau kan worden getild. Bovendien zijn er blijkbaar geen franse of zelfs nederlandse sponsors te vinden die met hun naam willen prijken op borst van nice. En misschien moeten ook alvast wennen aan idee dat we dit veel vaker gaan zien. Arabieren en chinezen zijn niet meer weg te denken uit sport en zelfs bedrijfsleven waar ze overal wel de helft bezitten.
 
MartinaRody
 
8
22 augustus 2017 om 23:45
Nog een pikant detail. Ziggo prijkt voor 12 mio op shirt van ajax, terwijl de gewone hardwerkende burger elk jaar wel een verhoging van zijn kosten ziet. Wat vind jij hiervan? Ik vind het persoonlijk brutaal en misplaatst.
 
anno62
 
3
22 augustus 2017 om 23:53
Heb geen probleem met ziggo kan wel gratis F1 kijken en zie dat als een bonus
 
Dante
 
3
22 augustus 2017 om 23:58
Wat maakt het nou uit aan wie ze hun reclameruimte verkopen? Hoogste bieder lijkt me normaal. Ik voel me niet beledigd dat ik geen "westerse" reclame zie hoor. Lood om oud ijzer.
 
myvision
 
6
23 augustus 2017 om 00:21
@martinarody: Afgunst? Ik ben alles behalve jaloers op zulke clubs en die competitie, de PL maakt het verdere Europese voetbal kapot en als straks een keer de bubble is geknapt zal ook jij daar achter zijn. Volgens mij is de Nederlandse competitie ook draaiende. Daar hebben we geen/amper buitenlandse inversteerders voor nodig terwijl we 3x zo klein zijn qua inwoners als Engeland. De Eredivisie heeft mijns inziens veel meer charme dan de PL die al jaren geleden zijn ziel heeft verkocht. Bovendien zetten we eens in de zoveel tijd die Britse mogendheden zwaar voor schut in Europa. Noem mij kortzichtig maar je competitie laten subsidiëren door landen waar de mensenrechten worden geschonden en de vrouwen niet mogen autorijden, vind ik veel kwalijker dan die kortzichtigheid. En oh oh, wat is het knap dat een degradatiekandidaat in de PL onze spelers binnen no time voor de neus wegkaapt. Geef mij maar Feyenoord, PSV en Ajax die hun strepen in Europa al decennia geleden hebben verdiend. Door goed beleid, door opleiding en een geheel eigen/revolutionaire speelswijze. Groet, de kortzichtige ik.
 
myvision
 
3
23 augustus 2017 om 00:27
Mij maakt nog niet eens de reclame zozeer uit, het feit dat de Europeaan het niet eens kan lezen ergert me. Dus dat Ziggo verhaal, wat je heerlijk uit zijn verband trekt, boeit me weinig.
 
erodinho
 
4
22 augustus 2017 om 23:02
Ja Chinezen willen ook naamsbekendheid hier dus die betalen daar flink voor. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn, er staat 7 dagen hotel als je het letterlijk gaat vertalen.
 
myvision
 
1
22 augustus 2017 om 23:40
@erodinho: het enige voordeel van die Chinese tekens op shirts is voor mij dat ik dan niet afgeleid word door reclame. De Chinezen zouden juist naamsbekendheid krijgen als ze het in voor ons duidelijk schrift op het shirt zouden zetten. Ik hoop overigens nog steeds dat het een hype is en dat de Chinezen op een gegeven moment wel weer klaar zijn met onze voetbalclubjes.
 
Dante
 
5
22 augustus 2017 om 23:57
Maar die Chinezen zijn (nog) niet op zoek naar naamsbekendheid bij ons. Anders zouden ze dat zeker doen.
 
lucvz
 
1
22 augustus 2017 om 23:14
Kijk naar eens hoeveel Aziatische reclame er is in de Premier League of hoeveel shirtsponsoren van Aziatische afkomst zijn. Volgens mij is er geen enkele club waar dit niet voorkomt.
 
Arnout108
 
3
22 augustus 2017 om 22:45
Napoli heeft heel goed gespeeld! Nice was kansloos en Napoli is vandaag geen moment in gevaar geweest. Mertens was vandaag echt goed trouwens. Hij is zo ontzettend snel, doelgericht en explosief! Ik vind het bijna ongelofelijk hoe goed hij zich ontwikkeld heeft nadat hij wegging bij PSV.
 
Neymark
 
2
22 augustus 2017 om 22:47
Hoe speelde die Seri!
 
Barca--070
 
6
22 augustus 2017 om 22:51
Niet geweldig, maar je ziet dat hij het spel kan controleren en een goede passtechniek heeft. Durft ballen onder druk op te eisen en probeert waar mogelijk altijd de voetballende oplossing te kiezen. Napoli was gewoon te sterk als team om echt erboven uit te steken. Een 3 mans middenveld met Busi, Seri en Iniesta zie ik zeker zitten.
 
Barca--070
 
4
22 augustus 2017 om 22:49
Napoli gewoon een maat te groot voor Nice, geen schande. De manier van druk zetten van Napoli is trouwens zeer indrukwekkend, die zitten er overal constant bovenop. Zonde dat ze zoveel kansen laten liggen, want daar hebben ze er echt veel van gehad. Seri maakte vandaag een stabiele indruk, niet geweldig, maar je ziet dat hij durft te voetballen, ballen durft op te eisen en het spel redelijk kan controleren. Voor 30/40 miljoen zou ik hem als Barca zeker ophalen en hopen op een soortgelijke ontwikkeling als Umtiti die ook uit de Ligue 1 kwam. Een type speler wat Barca momenteel gewoon mist, ook al hebben ze al 8/9 middenvelders.
 
Palmares
 
5
22 augustus 2017 om 22:56
Hm ik ben niet overtuigd, weliswaar maar 4 wedstrijden gezien maar vind het nou niet zo'n topper en vroeg me eigenlijk af waarom Arsenal fans hem willen hebben. Laat staan dat ik dacht dat hij naar Barca zou kunnen. Maar wie weet gaat het door en verrast hij. Persoonlijk ben ik inmiddels wel om bij het idee van Mertens Bij Barca. Super behendig, scorend vermogen en een werkethos waar je u tegen zegt!
 
El Chicharito
 
1
22 augustus 2017 om 23:16
Was was Nice slecht zeg in 2 wedstrijden. Ongelooflijk dat Ajax van dit zooitje ongeregeld 'verliest'. Met een beetje meer geluk was Ajax gewoon door, de kansen waren er.
 
Blackhawk
 
4
22 augustus 2017 om 23:26
Napoli heeft gewoon erg goed gevoetbald en heeft een uitstekend team. Ga ze zeker wat vaker volgen. Napoli was duidelijk een maatje te groot, maar Nice nu meteen een zooitje ongeregeld of los zand noemen lijkt me wat overdreven. Is denk ik voor Wesley nog steeds een prima club in een leuke competitie.
 
mack1984
 
0
23 augustus 2017 om 00:49
Wat was baloteli slecht en sneijdertje was ook erg slecht wat boeit mij dat hij fit is hij presteert niet en zit bij de verkeerde club
 
Obiekulu
 
2
23 augustus 2017 om 07:26
Heb alleen de 2e helft gezien, maar toen was Sneijder met afstand de beste bij Nice. Soepel wegdraaiend en goede passes versturend. Zijn medespelers deden er helaas niets goeds mee.
 
Adamas95
 
2
23 augustus 2017 om 10:18
Callejón wordt ook onderschat, stilistisch, elegant en geslepen voetballertje ook hoor!