Solskjaer treedt in voetsporen van clublegende: 'Ik wil niet vertrekken'
Donderdag, 3 januari 2019 om 08:05

Ole Gunnar Solskjaer kent een uitstekende start van zijn periode als interim-manager van Manchester United. The Red Devils wonnen woensdagavond de vierde wedstrijd onder leiding van de Noor met 0-2 op bezoek bij Newcastle United. Solskjaer is daarmee na Matt Busby de tweede manager in de clubgeschiedenis die zijn eerste vier wedstrijden bij Manchester United weet te winnen.

"Dat zal in de boeken komen, maar het is niet iets waar ik aan zal denken", tekent de BBC op uit de mond van Solskjaer. "Op dit moment denk ik alleen maar aan de volgende wedstrijd. Want als je de eerste vier wedstrijden kan winnen, kan je ook de vier duels daarna winnen. Dit is een uitdaging en we moeten gewend zien te raken aan deze standaard van wedstrijden winnen. Ik wil niet vertrekken in mei."

"Het seizoen is nog lang. Zolang we wedstrijden blijven winnen en de achterstand zo langzaam blijven verkleinen, is er nog van alles mogelijk", gaat de tijdelijke manager van Manchester United verder. Zijn ploeg bezet momenteel de zesde plaats in de Premier League, met 38 punten uit 21 wedstrijden en een achterstand van drie punten op Arsenal. "We hebben heel professioneel gespeeld tegen Newcastle United. Het spel was solide en ik vind dat de jongens zich excellent hebben opgesteld."

In de tweede helft bracht Solskjaer Alexis Sánchez en Romelu Lukaku in het veld en de Belgische spits opende de score namens Manchester United. "Ik voelde dat het tijd was hen in het veld te brengen. Rom deed uiteindelijk zijn werk als spits, door een rebound binnen te werken. Op die manier kan je als spits al minimaal vijf of zes doelpunten per seizoen maken. Ik denk dat Lukaku en Marcus Rashford zeker kunnen samenspelen, dat geeft me opties."

"Sinds mijn eerste seconde bij deze club heb ik de steun van de fans gevoeld. Dat is een fantastisch gevoel", stelt Solskjaer. Voor Manchester United wacht nu komende zaterdag het FA Cup-duel met Reading, waarna de club een trainingskamp gaat beleggen in Dubai. "Het is belangrijk dat we deze overwinningen ook vieren. Je moet ook kunnen genieten van de weg, niet alleen van het eindproduct. Eerder heb ik hier met 5-0 verloren, dus ik ben blij dat ik nu gelukkig naar huis kan. Vanaf morgen gaat de focus dan weer op de volgende wedstrijd."

Meer nieuws
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
5
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
10
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
12
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Woezel
 
4
3 januari 2019 om 08:09
Laten we nou eerst maar eens wachten tot ze een ‘echte’ tegenstander krijgen...
 
gattuso3
 
29
3 januari 2019 om 08:49
Iedereen roept altijd dat er geen makkelijke wedstrijden in de epl bestaan. Nu mou weg is en ze winnen er 4 op rij waren het geen echte tegenstanders en “makkelijke” wedstrijden. Tuurlijk valt nog te bezien hoe ze het tegen pakweg een spurs doen, maar dat het spel verbeterd is valt niet te ontkennen. Voorheen werd tegen dit soort ploegen ook behoudend gespeeld, zowel uit als thuis, dat is in iedergeval een grote verbetering.
 
gattuso3
 
1
3 januari 2019 om 08:49
Ben wel benieuw waar united gaat eindigen, in iedergeval is het een stuk aangenamer om naar te kijken.
 
gattuso3
 
2
3 januari 2019 om 08:49
4e plek zal moeilijk worden maar zeker niet onmogelijk, zeker Arsenal is te passeren
 
Dante
 
7
3 januari 2019 om 09:23
Als ze alle wedstrijden tegen clubs buiten de top 5 winnen maken ze een heel goede kans op top 4, zelfs als ze af en toe punten morsen tegen de top 5. Dit is de basis.
 
Warabe
 
10
3 januari 2019 om 08:10
Als hij top 4 haalt of met minimaal verschil 5de eindigt dan heeft die het goed gedaan. Het spel is mooi, de spelers zijn blij en er is 100% inzet. Waarom zou je dan wederom een groot risico nemen door een buitenstaander zonder United verleden aan te stellen. Koop gewoon 1 top centrale verdediger en een opvolger voor Valencia.
 
VaLeN79
 
0
3 januari 2019 om 11:35
Voetbal hoeft geen Football Manager te zijn. Werk eens aan doorstroming van de jeugd.. dat legt een beter fundament dan naar lekker kopen. Voetbal word anders alleen maar een kwestie van geld. Wie het meeste heeft, wint doorgaans.
 
Metternich
 
3
3 januari 2019 om 12:15
Bij FM is het tegenovergesteld. Juist door de beste talenten te halen en op te leiden krijg je succes, niet door munten uit te geven.
 
momfert
 
10
3 januari 2019 om 08:19
Zo makkelijk. Laat die gasten lekker ballen. Behandel ze positief en kijk wat ze voor je doen! Talent hebben ze wel maar willen ze voor je door het vuur gaan. Een man als Gullit zou dat ook wel kunnen daar.
 
Dante
 
7
3 januari 2019 om 09:25
Wat een random "ik wil niet vertrekken in mei" in dit stuk tekst. Vraag me af of hij dit echt zei, en zo ja, wat de context was. Hij benadrukt namelijk in veel interviews dat hij er tijdelijk is.
 
tommy1981
 
0
3 januari 2019 om 13:03
Viel mij ook al op, het lijkt er echt tussen geplakt.