'Soms moet je wat egoïstischer zijn en Mohamed Salah is dat nu'
Donderdag, 7 februari 2019 om 19:47

Mohamed Salah kwam afgelopen seizoen als rechtsbuiten tot 44 treffers namens Liverpool en inmiddels staat de teller voor de Egyptenaar in de huidige voetbaljaargang ook alweer op 19 doelpunten. De aanvaller is het huidige seizoen echter meer opgeschoven naar een positie centraal voorin en Robbie Fowler denkt dat deze keuze van Jürgen Klopp goed uitpakt.

"De manier waarop hij daar nu speelt heeft me niet verrast, je wist dat hij ongeacht zijn positie een goede speler was en je wist ook dat hij kansen zou krijgen. Soms ziet de manier waarop hij schiet er wel een beetje onorthodox uit, hij is niet zo vloeiend als sommige spitsen in het verleden waren. Maar dat maakt verder niet uit, hij is erg efficiënt. Het verbaast me niet, want als je naar sommige doelpunten kijkt die hij vorig seizoen en dit seizoen maakte, zie je dat hij uit het niets kan scoren", vertelt de oud-spits van the Reds via de officiële kanalen van Liverpool.

Meer: Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp | The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot

"Ik denk dat het voetbal veranderd is. Jaren geleden had je een nummer 9 en een nummer 10, dus speelde je min of meer met twee man voorin. Nu kan je met één of met drie spelers voorin spelen die vervolgens veel ondersteuning krijgen. Dus zal je waar je ook speelt voorin, als je goed genoeg bent en mogelijkheden en ruimte voor jezelf kan creëren, meer doelpunten maken. Ik denk dat hij bewezen heeft dat hij die ruimte kan creëren voor zichzelf en voor zijn ploeggenoten. Daarnaast speelt hij ook in goed elftal dat kansen voor hem creëert, het past allemaal precies in elkaar."

Salah maakte dit seizoen tot nu toe vier van zijn doelpunten vanaf de strafschopstip en Fowler denkt dat de mentaliteit van de Egyptenaar iets veranderd is: "Het kan gewoon zo zijn dat de trainer heeft gezegd: 'Jij neemt de penalty's en wij gaan je helpen om meer doelpunten te maken, zodat je een completere speler wordt.' Hij is niet enorm hebberig of egoïstisch en dus ik zou er verder niet te veel achter zoeken, maar ik denk wel dat zijn spel wat veranderd is. Het lijkt erop dat hij meer gefocust is op het maken van doelpunten, of op een directere manier de weg naar het doel probeert te vinden."

"Ik denk dat je op sommige momenten ook wat egoïstischer moet zijn en Salah is dat nu. Ik zeg niet dat het per se iets goeds of iets slechts is, maar als je kijkt naar alle goede spitsen uit het verleden - of ze nu voor Liverpool speelden of niet - hadden zij allemaal een beetje die gierigheid. Het is goed voor hemzelf dat hij dat nu ook heeft en goed voor het elftal."

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
3
   
17:37
17:37
Zoon van Peter Bosz gaat in de Eredivisie aan de slag als hoofdscout
1
   
17:35
17:35
Dumfries reageert via Instagram op veelbesproken actie tijdens kampioensfeest
6
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
DickWalraven
 
9
7 februari 2019 om 14:12
Ik ben benieuwd hoelang Salah deze productie gaat volhouden, vind hem nog steeds qua techniek niet goed genoeg voor de absolute top
 
bertdebloem
 
12
7 februari 2019 om 14:21
Heeft voor een linkspoot nogal houterige bewegingen maar zijn techniek vind ik nog best goed meevallen. Heeft hier en daar een paar slechte baltoetsen en controles en technisch ook niet zo verfijnd maar het blijft wel een geweldige voetballer. Wat betreft zijn rendement, denk dat hij vorig jaar boven zichzelf uit steeg en ‘overpresteerde’ maar denk dat hij nog altijd wel goed genoeg is voor 30 doelpunten en assists per seizoen.
 
t0mt0m18
 
44
7 februari 2019 om 14:23
Ik snap eerlijk gezegd niet zo goed waarom Liverpool tegenwoordig anders speelt, met Salah in de punt en bijvoorbeeld Shaqiri op rechts. Als ik aan Liverpool denk, denk ik aan de wedstrijden waarin ze tegenstanders (vooral in de eerste helft) volledig overrompelden, grotendeels door de snelheid van Salah en Mané op de flanken. Dat maakte ze zo sterk. Nu staat Salah voorin balletjes te wachten en komt hij amper aan de bal, zonde. Ze pakken ook niet meer punten sinds ze zo spelen, heb ik het idee.
 
Gooner4
 
11
7 februari 2019 om 14:35
Normaal spelen ze tegen sterkere ploegen met Firmino, Salah en Mane voorin zoals vorig jaar. Denk dat Klopp tegen de mindere ploegen iets meer creativiteit wil toevoegen, dus een aanvaller erbij en een middenvelder eruit. Dan krijg je dus Salah in de spits, Shaqiri op de flank en Firmino op 10. Vind echter dat Firmino in de spits veel beter is en Salah zie ik liever op de vleugel. Maar goed, snap Klopp wel dat hij dit probeert.
 
Catscan
 
9
7 februari 2019 om 17:51
Wagelijke speler die het nodig vindt om keer op keer in de 16 te duiken, bahbah
 
Zwollenaar1987
 
13
7 februari 2019 om 17:57
Nee een harry kane, dele alli, ronaldo , messi duikelen natuurlijk nooit. Alle pingels werd mo gewoon geraakt of vast gepakt. Oke hij gaat makkelijk liggen maar waren verder gewoon pingels.
 
Marc Juventus
 
17
7 februari 2019 om 18:19
Waarom noem je Messi? Messi gaat amper moedwillig naar de grond. Dat terwijl hij zo veel spelers voorbij gaat in de kleine ruimte. Niet alle pingels die Salah heeft veroorzaakt zijn terecht en er zitten zeker schwalbes tussen. Hoe hij zich dit seizoen laat vallen zie ik niet bij Messi hoor.
 
Catscan
 
2
7 februari 2019 om 18:50
Wat heeft dat er mee te maken? Ik heb het niet over harry kane, dele alli, ronaldo of messi. Tevens betekend het niet dat als zij het doen, Mo mag het ook. Wat een onzin.
 
olumuneFb
 
4
7 februari 2019 om 20:03
Hoewel ik Mohammed Salah bewonder vanwege zijn karakter en zijn nederigheid, ben ik het wel eens met de kritiek op zijn schwalbes. Hij heeft dat totaal niet nodig. Past niet bij hem, zowel niet bij zijn spel als bij zijn karakter.
 
MSN10
 
2
7 februari 2019 om 21:34
Messi? Kijk aub niet naar Mn naam maar Messi doet niet aan die dingen. Op dat gebied is hij 1 van de sportiefste. Wanneer Messi zware overtredingen krijgt dan staat hij ook gewoon op. De meeste blijven door rollen en maken nog een salto erbij om een kaart aan te naaien. Wij praten ook zo makkelijk vind ik terwijl dat bij het spelletje hoort of je het nou leuk vind of niet. Je hebt spelers die doen dat als ze geen ander manier kunnen vinden om de wedstrijd te winnen en die willen heel graag. Het is maar hoe je het bekijkt maar leuk is het niet een shwalbe.