Spakenburg-back vergat voetbalschoenen: 'Ik zag het berichtje bij FOX al'
Donderdag, 23 januari 2020 om 10:18

Het was woensdagavond even schrikken voor Spakenburg-verdediger Thomas van den Houten, die er te laat achter kwam dat hij zijn voetbalschoenen vergeten was voor het duel met Ajax in de TOTO KNVB Beker. "Ik was in de veronderstelling dat al mijn schoenen op de club lagen, maar dat was niet zo: mijn pinnen lagen nog thuis", legt hij uit tegen FOX Sports.

Het waren spannende momenten voor de linksback van Spakenburg. "Toen werd ik best zenuwachtig, ja. Mijn vriendin was aan het vliegen, dus die kon ik niet bereiken. Via-via is het gelukkig goedgekomen", legt Van den Houten uit. De ouders van de in Amsterdam woonachtige verdediger bezorgden hem uiteindelijk zijn voetbalschoenen.

Het nieuws dat Van den Houten zijn voetbalschoenen was vergeten lekte nog voor de wedstrijd uit. "Een beetje jammer: ik zag het berichtje bij FOX al. Er kwamen gelijk zó veel reacties, mijn telefoon liep helemaal vast. Ik hoop dat ik desondanks bekend kan staan als een redelijke linksback, in plaats van als die jongen die z'n schoenen vergat in de Johan Cruijff ArenA."

Spakenburg-aanvoerder Barry Beijer genoot op het veld, ondanks dat hij en zijn ploeggenoten werden afgedroogd. "Vooraf weet je dat het hier een moeilijk verhaal wordt, dus moet je op een bepaalde manier genieten. We hielden het heel even vol, maar op een gegeven moment ging het te snel. Ach, onze warming-up ging nog prima!', aldus de centrumverdediger met een knipoog.

Bij de toss had Beijer een onderonsje met Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. "Hij wilde per se een kant kiezen", reageert de Spakenburg-verdediger. "Daarna beloofde hij iets, maar dat heeft-ie niet gedaan. Hij zei dat hij zijn best niet zou gaan doen, maar volgens mij deed hij dat wel. Ik kreeg uiteindelijk nog wel zijn shirt, dus die bewaar ik dan maar."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
myvision
 
17
23 januari 2020 om 10:23
Haha prachtig toch. Het is totaal niet opvallend dat een 2e divisionist dik verliest maar het verhaal dat je (door logische eventuele opwinding) de voetbalschoenen vergeet voor de mooiste wedstrijd van je leven, blijft wel hangen. Gelukkig is het goedgekomen.
 
jorritbenz
 
6
23 januari 2020 om 11:26
Ik betwijfel of die daadwerkelijk zijn voetbalschoenen vergeten is. Denk dat die gewoon even aandacht tekort kwam. Het valt me op dat veel mensen spelers uit de 2e divisie wegzetten als amateurs (wat ze op papier ook zijn), maar deze gasten verdienen echt wel genoeg geld om daarvan rond te komen. Er zijn clubs die zelfs meer betalen dan clubs uit de KKD.
 
Ekebleit020
 
9
23 januari 2020 om 11:44
Z'n ouders hebben de voetbalschoen naar hem gebracht. En waarom zou je op deze manier (extra) aandacht willen, als je in een uitverkochte JC Arena in de basis staat.en wat probeer je met het tweede deel van je reactie eigenlijk te zeggen?
 
voetbalfreak
 
6
23 januari 2020 om 10:24
Ook amateuristisch dat ze niet eens fatsoenlijk op de teamfoto kunnen gaan staan. Zal wel met de zenuwen te maken hebben...
 
CoMokum
 
73
23 januari 2020 om 10:48
Dat treft want het zijn ook amateurs.
 
CeylanAjax
 
6
23 januari 2020 om 11:26
Wat is er in godsnaam mis met de teamfoto. Het is geen fotoshoot waarbij elk haartje goed moet zitten
 
voetbalfreak
 
1
23 januari 2020 om 12:28
Het gaat er mij om dat de bovenste rij rechtstaat en de onderste rij half voorover gebukt. Ziet er stuk representatiever uit naar mijn idee. Ook al zijn het amateurs zelfs lagere teams doen het nog beter voor de teamfoto die je bij de plaatselijke supermarkt kan krijgen als sticker bij een bepaald bedrag aan boodschappen.
 
SilverHaze
 
0
23 januari 2020 om 13:56
Daar wordt ruim voor geposeerd... dit is ff gauw een plaatje schieten voor de wedstrijd begint. Het is een prachtige foto voor hen. Een aandenken om nooit te vergeten. Instructies hebben ze niet gekregen zo lijkt het, prima toch? ben jij een controlfreak of iets in die richting?
 
voetbalfreak
 
0
23 januari 2020 om 14:43
Het is maar het hie je het wilt noemen, controlfteak of niet, ik let op details. Natuurlijk is het een prachtige foto, ik mis alleen iemand in een verwassen shirt.., en iemand met sokken op de enkels...
 
cabinessence
 
22
23 januari 2020 om 10:33
"ik hoop dat ik desondanks bekend kan staan als een redelijke linksback, in plaats van als die jongen die z'n schoenen vergat in de Johan Cruijff Arena." En meteen daarna die presentator van Fox: "ik denk het niet." Ach, nu is het even balen dat je een tikkeltje voor lul staat, maar dit zijn natuurlijk wel de verhalen die je later aan je kleinkinderen gaat vertellen.
 
Patroo
 
6
23 januari 2020 om 11:19
Ik vond het gewoon mooi dat een amateurclubje in een volle Arena zichtbaar aan het genieten was terwijl ze uiteraard werden weggespeeld. Toch even jezelf meten met een halvefinalist CL van afgelopen seizoen, en niemand zal het hun kwalijk hebben genomen als de uitslag nog hoger was uitgevallen. Exemplarisch was dat Will tijdens een aanval van Ajax waar de 4-0 uit voortkwam gewoon de tijd neemt om een speler van Ajax weer omhoog te helpen.
 
cabinessence
 
0
23 januari 2020 om 13:36
"een amateurclubje" is toch een iets te romantische omschrijving. Spakenburg speelt gewoon landelijk op het derde niveau, trekt thuis gemiddeld zo'n 1.500 toeschouwers en bijna alle spelers zijn opgeleid door profclubs.