Spanje sprankelt bij vlagen: 'Wat voor kampen? We zijn één familie'
Zaterdag, 16 juni 2018 om 13:02

Diego Costa was vrijdagavond zeer belangrijk voor Spanje in de eerste wedstrijd van het WK tegen Portugal. De spits van Atlético Madrid maakte twee doelpunten, maar dat was uiteindelijk niet voldoende voor de zege (3-3). Volgens Diego Costa deed la Furia Roja zichzelf tekort met de puntendeling.

"We verdienden de zege. We hadden veruit het meeste balbezit en controleerden de wedstrijd volledig", treurt hij in de Spaanse media. Diego Costa maakte zelf tot tweemaal toe een achterstand van Spanje ongedaan, waarna Nacho de ploeg van Fernando Hierro na een uur voetballen zelfs aan de leiding bracht. Cristiano Ronaldo tekende twee minuten voor tijd met zijn derde doelpunt van de avond echter toch nog voor de 3-3.

Spanje nam afgelopen woensdag plotseling afscheid van bondscoach Julen Lopetegui, maar diens vertrek heeft het zelfvertrouwen van de ploeg niet aangetast, zo stelt Diego Costa. "Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. We moeten op het veld alles blijven geven", vervolgt de spits, die ontkent dat de Spaanse selectie uit elkaar getrokken wordt door diverse kampen. "Wat voor kampen? We zijn één familie."

De geboren Braziliaan is tevreden over zijn eigen spel. Hij kreeg in de punt van de aanval de voorkeur boven onder andere anderen Iago Aspas en Rodrigo en beschaamde het vertrouwen van Hierro uiteindelijk niet. "Ik voelde me de gehele wedstrijd goed. Het is goed dat er discussie is over mijn positie: hoe meer discussie, hoe beter. Ik accepteer alle kritieken, het is normaal wanneer dingen niet gaan zoals we willen. Ik moet gewoon hard blijven werken en verder mijn mond houden."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
0
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
2
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
0
   
11:09
11:09
Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
22
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Busi
 
7
15 juni 2018 om 23:08
Natuurlijk een fenomeen Ronaldo, maar is natuurlijk ook onverdiend. Was wel een geweldige game en het zegr veel over dit team van Spanje dat ze twee keer terugkomen na zon chaos.
 
ElPhenomeno
 
32
15 juni 2018 om 23:16
Spanje speelde geweldig, het is om te smullen. Mata, Fabregas en Martinez zijn gewoon thuisgelaten. Thiago zat gewoon op de bank, die ik er persoonlijk wel altijd in zal zetten. Maar ja je hebt een man genaamd Ronaldo die gewoon in zijn eentje Portugal wereldkampioen kan maken. Overigens wordt het denk ik beslissend wie 1ste wordt in deze poule. Zal Uruguay in de achtste finales niet willen treffen als ploeg zijnde.
 
Feelingood
 
17
15 juni 2018 om 23:25
Tuurlijk is Uruguay een goede ploeg.. maar zowel Spanje als Portugal lijken mij gewoon favoriet tegen Uruguay.. lijkt me dus niet beslissend..
 
GramozMorina
 
7
16 juni 2018 om 13:41
Haha ronaldo maakt niemand wereldkampioen, portugal heeft heel wat aardige spelers..
 
DennisHartkoorn
 
0
16 juni 2018 om 20:22
Spanje heeft een superteam. Hierro heeft voldoende overwicht.
 
Blaugrana1899
 
15
15 juni 2018 om 23:12
Spanje was echt waanzinnig in deze wedstrijd zeker in de tweede helft werd Portugal helemaal kapot gespeeld Spanje verdiende ook echt om te winnen
 
El Principe
 
15
15 juni 2018 om 23:13
Dat was ook wel duidelijk vandaag, jongens zoals Ramos, Iniesta, Pique, Silva, Busi en etc. zijn volwassen en ervaren genoeg om onder zo een situatie gefocust en kalm te blijven. Als de Mourinho-periode geen reden was voor kampen in de Spaanse ploeg, dan zal er niks anders voor zoiets kunnen zorgen.
 
FeyCoev
 
6
15 juni 2018 om 23:14
Del Bosque heeft topwerk geleverd qua resultaat maar pas nu zie je hoe het er uit kan zien als je de technische bagage van deze spelers niet alleen klinisch inzet. Het ironische eraan is dat deze wedstrijd dan maar 1 punt heeft opgeleverd.
 
AsRoma8
 
14
15 juni 2018 om 23:23
Onder Del Bosque was het vaak ook precies zo hoor.
 
FeyCoev
 
5
15 juni 2018 om 23:30
Onder Del Bosque was attractiviteit altijd (of nou ja: vaak) ondergeschikt aan het resultaat had ik het idee. Ik herinner me nog wedstrijden die puur op het balbezit werden gespeeld maar het aangluren amper waard waren en de instelling wat voorzichtiger was. edit: gedisciplineerd was het woord waar ik naar zocht
 
Bon Jovi
 
7
15 juni 2018 om 23:38
Door geklungel van de Gea en een domme fout van Pique. Als ze de individuele foutjes kunnen wegwerken, is dit Spanje haast niet te stoppen. Portugal wist bij momenten niet van welk hout pijlen maken.
 
Cholo10
 
15
15 juni 2018 om 23:15
Spanje is nog altijd een titelkandidaat imo, spelen nog altijd even magistraal en geweldig. Samen met Brazilië de twee meest amusante teams op dit toernooi. Had wel de indruk dat er wat diepgang mistte aan Spaanse zijde, alles gaat te vaak centraal, wellicht met een asensio starten op de flanken. Trouwens, Spanje was gewoon heer en meester en domineerde de hele wedstrijd op de eerste 10 minuten na.
 
ElPhenomeno
 
14
15 juni 2018 om 23:18
Vind eigenlijk dat je kan spreken van de grote 4. Duitsland, Frankrijk, Brazilie en Spanje ontlopen elkaar vrij weinig qua kwaliteit. En dat geldt in alle opzichten, op elke linie topspelers, goeie spelers op de bank en daarnaast ook allemaal topspelers thuisgelaten. Denk dat mits er geen rare dingen gebeuren deze landen allemaal de halve finale gaan halen. En dan heb je misschien wel de sterkste halve finale ooit.
 
Cholo10
 
3
15 juni 2018 om 23:24
Frankrijk moet nog wel tegen Uruguay of Portugal in de kwartfinale en die wedstrijd zie ik ze niet zo snel winnen. Frankrijk heeft het al heel vaak laten afweten op de belangrijke momenten. Op basis van kwaliteit en talent horen de grote 4 gewoon in de halve finales te zitten.
 
Bon Jovi
 
4
15 juni 2018 om 23:35
Qua kwaliteit? Op fifa of wat? Qua kwaliteit van het spel steken Brazilie en Spanje (nu is trouwens eindelijk bewezen dat ook mijn oma daar trainer kan zijn) er mijlenver bovenuit. En daar gaat het toch om. Nu mag je de Duitsers weliswaar nooit afschrijven en Frankrijk heeft o zo veel snelheid en talent voorin maar Brazilie lijkt me toch duidelijk topfavoriet. Met dit Spanje als nummer 2.
 
FeyCoev
 
3
15 juni 2018 om 23:35
Uruguay viel me anders bepaald niet mee vandaag, spelers als De Arrescaeta, Vecino, Nandez en Bentancur (lees: het middenveld) zijn leuke spelers en worden misschien nog wel beter maar dat is echt geen wereldtop. Dan zal het vizier van Suarez en Cavani in ieder geval wel wat scherper moeten staan dan vandaag. Op instelling en power is het wel altijd moeilijk spelen tegen Uruguay en Portugal in een knock-outfase daar kan ik wel zeker inkomen.
 
ElPhenomeno
 
15
15 juni 2018 om 23:45
Brazilie duidelijk topfavoriet? Dachten ze 4 jaar geleden ook. Volgens mij heeft Duitsland ze toen der tijd met 7-1 afgedroogd. Duitsland heeft matige wedstrijden gespeeld voor het WK maar staan er altijd op grote eindtoernooien. Die halen minimaal halve finales. Zal neit weten op basis van wat een Brazilie hoger wordt ingeschat. Het is heel simpel, alle 4 de landen hebben absolute wereldspelers. Frankrijk met Griezmann, Mbappe, Pogba, Kante, Varane en Lloris. Brazilie met Neymar, Jesus, Firmino, Coutinho, Marcelo en T. Silva. Spanje met Costa, Iniesta, Silva, Busquets, Ramos en De Gea. Duitsland weer met Muller, Reus, Ozil, Kroos, Hummels en Neuer. Laat ik toppers als Dembele, Fekir, Tolisso, Sidibe, Umtiti, Willian, Casemiro, Fernandinho, Marquinhos, Alisson, Isco, Thiago, Pique, Carvajal, Alba, Werner, Draxler, Gundogan, Boateng en Kimmich nog buiten beschouwing. Die ploegen ontlopen elkaar vrij weinig man. Allemaal topspelers, topkeepers, ervaring en jonge talenten.
 
Bon Jovi
 
4
16 juni 2018 om 10:57
Ach man, 4 jaar geleden was het zonder Neymar en met enorme druk omdat ze rhuis speelden. Wat een vergelijking. Nu hebben ze ook veel meer kwaliteit.
 
JeffinhoGitano
 
2
16 juni 2018 om 13:43
4 jaar geleden is 4 jaar geleden. Dat betekent 4 jaar meer ervaring en dit Brazilie is duidelijk veel sterker dan 4 jaar terug. Toen liep er een Fred in de spits. Dat drama is gelukkig voorbij. Dus ik zie ze zeker als een van de topfavorieten.
 
NielsHeideman
 
5
15 juni 2018 om 23:16
Als Spanje het spel wat ze in de 2e helft grotendeels op de mat legden hele wedstrijden kunnen gaan spelen, denk ik dat dat voldoende is om Wereldkampioen mee te worden. Het wisselvallige moet eruit, maar het combinatievoetbal en de tempowisselingen in de 2e helft waren uitstekend.
 
martijnovic
 
2
16 juni 2018 om 06:59
Spanje mist snelheid voorin met isco Costa en Silva. Frankrijk en Brazilië hebben dat veel meer. erg belangrijk in het huidige voetbal
 
LovreFC
 
12
15 juni 2018 om 23:37
Mensen overdrijven wel weer heel erg hier. Zo fantastisch was Spanje echt niet. Zeker verdedigend was het soms wel heel instabiel. Uiteindelijk wel een erg leuke wedstrijd en een terecht gelijkspel.
 
Sanderr
 
19
16 juni 2018 om 00:07
Jawel, Spanje speelde echt fantastisch in de tweede helft man. Ronaldo doet een 'one man army' hier en sleept er een punt uit voor Portugal maar Spanje was veruit de betere, tegen een tegenstander van formaat!
 
LovreFC
 
1
16 juni 2018 om 12:36
Nou dat vond ik absoluut niet. Maar goed, je kan fanboys toch niet realistisch naar voetbal laten kijken. Dat zie je bij Barcelona en Spanje wel vaker.
 
Sanderr
 
8
16 juni 2018 om 12:50
Fan boy? Ik ben gewoon een Nederlander en verre van fan van Spanje, die gasten hebben ons 8 jaar geleden de titel door de neus geboord.. Iemand kan ook gewoon een andere mening hebben he.
 
BellaPartita
 
0
16 juni 2018 om 14:15
Mee eens. Vooral bij die nabeschouwing, kwamen die gasten bijna klaar omdat Spanje de bal rond had getikt voor 2 minuten op het veld met 0,000 intentie om een goal te maken, ook wel geen resultaat. Nou, stoer zeg. Dit is ook te zien aan dat filmpje dat VZ net poste op Facebook.
 
bloem14
 
0
15 juni 2018 om 23:58
Denk dat Spanje het zeker ver kan brengen. Ben wel wat bang wat er gaat gebeuren eens er echt moeilijke beslissingen moeten genomen worden, zal dan duidelijk worden of Hierro al dan niet ervaren/goed genoeg is? Vandaag niet echt overtuigend met zijn wissels (buiten Thiago dan) Ben benieuwd, voorlopig echt genoten. Met de verdediging zie ik het trouwens wel goedkomen eens Carvajal er terug bijkomt en Piqué zijn individuele fouten wegwerkt
 
GunnerFCG
 
2
16 juni 2018 om 00:10
Vond Spanje af en toe echt oogstrelend spelen. Heb genoten van Isco, die gast heeft zo'n fluwelen balbehandeling. Die lange ballen van Ramos waren heerlijk.
 
GSaray1976
 
4
16 juni 2018 om 00:50
Er waren vanavond wel degelijk 2 kampen: Enerzijds een spanje met een fantastisch collectief (muv de gea) met een heerlijk spelend 11-tal (10-tal), oogstrelend voetbal, hele goede voetballers, attractief voetbal, met meerdere uitblinkers. En anderzijds Ronaldo. Punt!
 
Arnout108
 
3
16 juni 2018 om 08:36
Spanje was gewoon ongelofelijk goed maar heeft het zelf weggegeven door Ronaldo de kans te geven een "schwalbe" te maken en door die fout van De Gea. Voor de rest waren ze voetballend veel beter en hadden ze moeten winnen.
 
Stommylee
 
3
16 juni 2018 om 09:44
Na gisteren zie ik Spanje zowel Duitsland als Brazilie wel verslaan. Wat een elftal!
 
Harmr
 
0
16 juni 2018 om 13:34
Zoals ze in de tweede helft speelden wel. Eerste helft was het echt even zoeken aan Spaanse zijde..
 
JDG84
 
0
16 juni 2018 om 17:00
Spanje is briljant in een rondo, maar scorend vermogen is toch wel laag. Heel tekenend dat een afstandschit van een back, een vrije trap en een lange bal voor het grootste gevaar en ook de doelpunten zorgen. Er werd in het praatpgrogramma aangegeven dat spanje nu beter omdat ze spelers als villa en pedro gewisseld hebben voor nog meer voetballend vermogen. Maar spelers als pedro en villa zorgde juist voor verassing. Non stop diepgang en direct gevaar. De combinatie met de ras voetballers was juist het gevaar, nu is het een grote rondo zonder eind. Leuk dat het “barcelona” voetbal in deze ploeg zit, maar barcelona wint niet 3 keer achter elkaar een groot tournooi, dat is real. Leuk dat barcelona en real de “beste ploegen” ter wereld zijn, maar de beste spelers daar zijn flankaanvallers uit andere landen, precies datgene dat spanje niet heeft. Ik ben niet zo onder de indruk van ze, het is te voorspelbaar ofzo.