Spanning in Groep H stijgt na knotsgekke zege van RB Leipzig in Turkije
Woensdag, 2 december 2020 om 20:53

RB Leipzig heeft woensdagavond ternauwernood gedaan wat het moest doen in de Champions League. Het team van Julian Nagelsmann was met 3-4 te sterk voor Basaksehir, dat een Europa League-ticket definitief kan vergeten als Paris Saint-Germain later vanavond minimaal gelijkspeelt bij Manchester United. Het duel op Old Trafford is van nog groter belang voor Leipzig, daar winst van PSG zou betekenen dat alle drie de clubs op negen punten uit vijf wedstrijden komen en dat volgende week een heuse apotheose wacht.

RB Leipzig speelde gedurende lange fases van de eerste helft dominerend voetbal en gaf in defensief opzicht heel weinig weg. De dubbele voorsprong van 0-2 was dan ook volledig verdiend, al kwam de openingstreffer na nog geen half uur spelen vrij gelukkig tot stand. Marcel Sabitzer werd niet aangepakt toen hij het Turkse strafschopgebied naderde en zag hoe zijn schot via Martin Skrtel en uiteindelijk het been van Youssuf Poulsen van richting werd veranderd. Mert Gunok kon niet voorkomen dat de bal in zijn doel verdween.

Enkele minuten voor verdubbelde het team van Nagelsmann de voordelige marge. Emil Forsberg drong aan de linkerkant het strafschopgebied binnen en kon de bal al vallend nog net richting Nordi Mukiele werken. De verdediger raakte de bal niet geweldig, maar het leer hobbelde uiterst precies richting de linkerhoek: 0-2. RB Leipzig lette één keer niet op en daar profiteerde Basaksehir meteen van. Diep in de extra tijd werkte Edin Visca de bal uit een corner laag naar de rand van het strafschopgebied, waar Irfan Kahveci aan iedereens aandacht was ontsnapt. Hij schoot de bal met effect in de linkerhoek: 1-2.

Leipzig kwam na 65 minuten op fraaie wijze op 1-3. Angeliño gaf aan de linkerkant in één keer een heerlijke steekpass met de wreef op Dani Olmo, die het strafschopgebied binnenkwam en de bal na een goede actie laag in de linkerhoek schoot. Luttele minuten later verkleinde Basaksehir alweer de nadelige marge toen drie verdedigers tegelijk met een speler van de Turken meeliepen en Kahveci daardoor de ruimte kreeg om de bal uitstekend in de linkerhoek te mikken: 2-3. Niet veel later liep Leipzig de 2-4 mis toen een inzet van Poulsen de paal raakte. Dat leek een vervelende misser te worden.

Dat Kahveci een piekfijne traptechniek heeft, bewees hij namelijk ook enkele minuten voor het einde uit een vrije trap. De bal ging via de onderkant van de lat in het doel en zijn hattrick leek ook het laatste wapenfeit te worden, maar daar dacht Alexander Sorloth anders over. De invaller schoot diep in de extra tijd de 3-4 tegen de touwen. Het was voor de aanvaller pas zijn eerste doelpunt voor de Duitsers, waar Justin Kluivert enkele minuten voor tijd inviel.

RB Leipzig heeft nu evenveel punten als Manchester United en wacht in spanning af wat de uitslag op Old Trafford wordt. Het team van Ole Gunnar Solskjaer heeft aan een remise al voldoende om een ronde verder te komen, terwijl de Parijzenaars in Manchester ook op negen punten hopen te komen. Leipzig heeft als nadeel dat het onderlinge resultaat in het voordeel van PSG is (2-1 en 1-0) en dat het eerste duel op Old Trafford met 5-0 verloren ging. Een kleinere zege op Manchester United is afhankelijk van het resultaat later vanavond mogelijk geen ticket voor de achtste finales waard.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
Bartofzoo
 
31
2 december 2020 om 20:58
Heerlijke speler die Kahveci, beetje een voetballer als Mahrez met zijn verfijnde linker, echt genieten! Speelt hij bij Turkije basis? Overigens hoop ik dat PSG op een of ander manier 3de gaat worden zodat ze lekker in de Europa League kunnen spelen. Zal vast niet maar wat hoop ik dat toch zo erg.
 
TakeMeHome
 
3
2 december 2020 om 21:02
Als United zodadelijk gewoon vol voor de 3 punten gaat met de wil om te winnen maar ook voetballen. Dan zou het vandaag wel eens defenitief kunnen zijn. Maja.. United hé.. On: Had gehoopt op minimaal een gelijke spelen. Had voor United enorm gescheelt mochten ze vandaag verliezen.
 
FBSK07
 
15
2 december 2020 om 21:04
En ik hoop dat PSG vandaag en de volgende ronde 3-0 verliest tegen Basaksehir en 4e word, en lekker in de Ligue 1 gaat spelen : ). En op dit moment speelt hij geen basis, maar niemand speelt basis in de laatste wedstrijden van Turkije omdat onze bondscoach iedere keer een compleet nieuwe 11 tevoorschijn tovert.
 
attacante
 
11
2 december 2020 om 21:06
Speelde nagenoeg alle duels in de EK-kwalificatie in de basis. In de Nations League is hij echter gepasseerd, toch denk ik dat wanneer het EK begint Irfan er ook gewoon weer staat.
 
Bartofzoo
 
18
2 december 2020 om 21:17
Deze jongen hoort toch in de basis? Leuke spelers hebben ze bij Turkije, als ze vaste kern kunnen opbouwen zie ik ze leuke dingen doen op het ek.
 
attacante
 
1
3 december 2020 om 12:25
Ben ik zeker mee eens, sinds hij op de bank zit voetbalt Turkije ook een stuk moeilijker met een houthakker in de vorm van Yokuslu (Celta) op het middenveld. Tufan-Kahveci, ervoor Calhanoglu-Yazici-Under en Burak Yilmaz in de spits klinkt heel aantrekkelijk en lijkt mij de beste oplossing eigenlijk.
 
Clutch
 
0
3 december 2020 om 15:11
Het klinkt aantrekkelijk maar of het gaat werken is een ander verhaal. Yazici presteert nu heel goed in een twee spitsen systeem, dat moet je ook niet vergeten. Hele aanvallende opstelling, zo word je de eerste paar wedstrijden gek van de tegendoelpunten en dan heb je de poppetjes aan het dansen in Turkije.
 
Alex17
 
27
2 december 2020 om 20:59
Bij voorhand was dit al de Poule des Doods, en was een EL-ticket eigenlijk al een utopie voor Basaksehir, maar alsnog hebben ze wel gevochten als leeuwen en een hele nette overwinning tegen United eraan overgehouden. Extra credits voor Visca en Irfan Can die al jarenlang gelinkt worden aan Fener maar helaas nooit zijn gekomen
 
Batigolaco
 
1
3 december 2020 om 12:26
Was inderdaad een hele zware poule. Maar als nog ben ik trots op Basaksehir. Ze hebben gestreden en zijn niet vernederd. Zoals bij enkele turkse clubs in de CL wel vaak het geval is.Irfan Can en Visca zullen niet komen. Irfan al zeker niet. Die wilt graag naar Europa, heeft hij al eens aangegeven. Is ook veel beter voor hem.
 
Arnavut1
 
22
2 december 2020 om 21:00
Wat is dit zonde voor BasakSehir zeg. Op deze manier verliezen is echt zuur en mag echt oo de conti van Mert (keeper) geschreven worden. Begrijp zwz niet waarom hij de voorkeur kreeg voor Babacan. Hij is al een tijdje drama. Ook de verdediging van Basak was echt drama. Nihat met een gruwelijke hattrick. Elke doelpunt mooier dan de andere. Iig een attractieve wedstrijd gezien, en Basaksehir mag echt met opgeheven hoofd terug kijken naar hun eerste cl campagne. Hebben elke wedstrijd als leeuwen gevochten en zijn geen een keer echt volledig weggespeeld.
 
Clutch
 
3
3 december 2020 om 00:40
Hij krijgt de voorkeur omdat Babacan er helemaal niks meer van bakt.
 
cimbom52
 
13
2 december 2020 om 21:02
Erg jammer dat Basaksehir hier verliest. Een gelijkspel had er wel in gezeten, want Basaksehir heeft goed gespeeld in de tweede helft. Irfan Can Kahveci heeft zich mooi in de kijker gespeeld vandaag, die zie ik na dit seizoen wel naar Europa vertrekken. De kans op een stunt volgende week tegen PSG (mits Manu vandaag wint) voor een 3e plaats is zo goed als onmogelijk voor Basaksehir, maar ik ben tevreden met wat Basaksehir heeft laten zien. Ze kwamen in een groep met 3 zeer sterke tegenstanders terecht en knokken desondanks voor elke punt.
 
JJvH91
 
8
2 december 2020 om 21:07
"een kleinere zege op Manchester United is afhankelijk van het resultaat later vanavond mogelijk geen ticket voor de achtste finales waard." Eh, dat is volgens mij onzin. Als PSG vanavond wint komen drie ploegen op 9 punten, en is het voor RB genoeg om te winnen, ongeacht met hoeveel. Bij een gelijkspel komt Manu op 10 en RB op 9, en is het voldoende als RB van Manu wint. Als Manu vanavond wint blijft PSG op 6 en heeft RB aan een gelijkspel genoeg om PSG voor te blijven (trouwens, op onderling resultaat is dat dan sowieso het geval)
 
BlackEagleQ7
 
9
2 december 2020 om 21:11
Waarom keept Mert überhaupt nog
 
ByRm4
 
1
3 december 2020 om 01:37
Omdat ze bij basak geen betere hebben. Babacan heeft zijn kansen weggespeeld toen ze 2 jaar geleden een kampioenschap verloren mede door zijn fouten
 
Barthosz Reis
 
12
2 december 2020 om 21:16
Extra pijnlijk dat uitgerekend Sörlöth de winnende maakt. Op papier was Basaksehir al kansloos, maar ze hebben hun stinkende best gedaan en mogen er toch met een goed gevoel naar terugkijken.
 
FBSK07
 
20
2 december 2020 om 21:23
Wel grappig dat dit al de 3e Turkse hattrick in Europa is dit seizoen terwijl we het zo moeilijk hebben met scoren in de nationale ploeg. Het is ook allemaal een kwestie van samenspelen en chemie, iets waar Senol niet op bouwt.