'Speciale constructie moet Memphis Depay droomtransfer bezorgen'
Zondag, 30 augustus 2020 om 18:56

Memphis Depay blijft onverminderd in de belangstelling van Barcelona staan, zo claimt Francesc Aguilar vanavond. Volgens de journalist van Mundo Deportivo wil de Catalaanse grootmacht de Nederlandse aanvaller deze transferperiode losweken bij Olympique Lyon en Samuel Umtiti betrekken in een eventuele transfer. Door gebruik te maken van een dergelijke constructie, zou Barcelona geen forse transfersom op tafel hoeven te leggen voor Depay.

Umtiti lijkt geen toekomst meer te hebben bij Barcelona. De 26-jarige centrumverdediger wordt al jarenlang geteisterd door blessureleed en speelde in de laatste twee seizoenen slechts 27 competitiewedstrijden. Bovendien is hij in de pikorde inmiddels definitief voorbijgestreefd door landgenoot Clément Lenglet, terwijl Gerard Piqué al jarenlang een zekerheidje is centraal achterin bij Barcelona en ook de 21-jarige Uruguayaan Ronald Araújo vorig jaar nadrukkelijk op de deur klopte.

Umtiti heeft nog een contract voor drie seizoenen in het Camp Nou, maar Spaanse media zijn er zeker van dat Barcelona deze zomer afscheid zal nemen van de linksbenige stopper, die in 2018 nog als basisspeler wereldkampioen werd met Frankrijk. Olympique Lyon is geen onbekende voor Umtiti: hij genoot zijn jeugdopleiding bij de Franse topclub en werd er in 2016 voor ongeveer 25 miljoen euro opgepikt door Barcelona. Bij zijn jeugdliefde zou de geplaagde verdediger zijn carrière mogelijk weer nieuw leven in kunnen blazen.

Dat Depay niet onwelwillend staat tegenover een vertrek bij Olympique Lyon, liet hij afgelopen vrijdag wel blijken na de seizoensouverture in de Ligue 1 tegen Dijon (4-1). De Oranje-international maakte drie doelpunten en flirtte na afloop tegenover diverse Franse media opzichtig met een zomers vertrek. "Ik kan niet in de toekomst kijken. Ik weet niet of ik het seizoen hier zal afmaken. Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen, ik ben aanvoerder geworden. Maar je moet ook naar je loopbaan kijken, we spelen geen Champions League", zei Depay onder meer.

Bij Barcelona lonkt voor Depay een hereniging met Ronald Koeman, sinds deze maand de hoofdtrainer van de grootmacht. De 26-jarige spits werkte tussen 2018 en 2020 bij het Nederlands elftal samen met Koeman en was in die periode zeer succesvol, met elf doelpunten in achttien interlands. Depay is overigens niet de enige Nederlander die recentelijk in verband werd gebracht met een transfer naar Barcelona: ook Liverpool-middenvelder Georginio Wijnaldum staat nog altijd zeer hoog op het verlanglijstje van Koeman, verzekerde onder meer het Algemeen Dagblad al.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez maakt miskoop finaal af: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij!'
0
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
meneerja
 
77
30 augustus 2020 om 18:59
Doe dat nou niet. Hij is niet goed genoeg voor Barcelona. Griezmann zou toch op zijn eigen positie komen te spelen? Dan heb je hem niet nodig
 
Holland8
 
26
30 augustus 2020 om 19:09
Ik begrijp Koeman wel. Een speler die heeft aangetoond onder hem abnormaal te renderen zou ik ook de voorkeur geven boven een oude Suarez. Bovendien is dit waarschijnlijk een wederdienst. Koeman heeft zoveel aan de bijna absurde prestaties van Memphis in Oranje te danken. Dan moet je die jongen ook belonen wanneer je kan. Ook Wijnaldum is in Oranje een betrouwbare speler gebleken dus ik ga er vanuit dat hij die 100 procent ook gaat halen. De enige die je dan nog mist in de as is Virgil. Die is onhaalbaar dan zou ik zeggen probeer Marquinos te halen. Umtiti weg Marquinos erbij.
 
Shorty1991
 
49
30 augustus 2020 om 19:18
Depay rendeerde ook abnormaal onder Louis van Gaal, die hem daarna per se als grote aankoop naar United wilde halen. Ik denk dat Memphis er goed aan doet zich te schikken bij een subtop team waar hij de absolute ster is. Een club als Sevilla, Dortmund etc. Dat je wel meespeelt om een aantal prijzen, maar niet de absolute top. Depay rendeert het beste als hij de ster is en de absolute ster zal hij bij de absolute top niet worden denk ik.
 
AcKaka
 
16
30 augustus 2020 om 19:22
Het niveau van depay onder van gaal bij oranje en koeman is wel een wereld van verschil natuurlijk. Wel eens dat een dortmund bijv beter zou zijn als stap.
 
SamuelSanders
 
15
30 augustus 2020 om 19:26
Depay speelt al bij de subtop, dan kan hij net zo goed blijven waar hij is. Deze kans komt maar een keer voorbij en die pak je met beide handen natuurlijk aan. Ik snap niet waarom iedereen een keuze probeert te maken voor Depay laat die jongen lekker in Barca ballen en kijken hoe het hem vergaat.
 
Shorty1991
 
7
30 augustus 2020 om 19:27
Onder van Gaal was ie wissel dus inderdaad wel een wereld van verschil, maar als NL nu nog steeds een Robben en van Persie had, dan moest ik het nog zien pf Depay zo belangrijk was geworden. Hij heeft er gewoon enorm veel baat bij om de vedette van de aanval te zijn en dat wordt ie in de echte top niet.
 
Lierse1997
 
47
30 augustus 2020 om 19:28
Griezmann kan alles wat Depay kan en waarschijnlijk nog beter.
 
Shorty1991
 
5
30 augustus 2020 om 19:28
@Samuel subtop is ook wel een breed begrip dan, Lyon speelt niet eens Europees komend seizoen meen ik? Lyon hobbelt enigszins leuk mee, Dortmund en Sevilla zijn in mijn ogen toch nog een trede of halve trede hoger dan Lyon.
 
Holland8
 
11
30 augustus 2020 om 19:33
@shorty1991 Depay rendeerde helemaal niet echt onder Van Gaal in Oranje en zeker niet op de manier zoals onder Koeman. Ik denk dat de statistieken van Depay in Oranje door geen enkele international van enig topland worden overtroffen of zelfs worden benaderd. Die statistieken zijn echt abnormaal. Kennelijk kan Koeman dat bij die jongen losmaken, en heeft Depay natuurlijk ook het bizarre talent om dat te presteren, en heeft Koeman er vertrouwen in dat dat hem bij Barca ook zal lukken. En wie weet. Zo slecht als Griezman het voor 100 Miljoen heeft gedaan zal Depay denk ik in ieder geval niet overkomen.
 
mentalist
 
4
30 augustus 2020 om 19:37
Lierse1997, dat heeft Griezmann het afgelopen seizoen niet aangetoond. Over een man gesproken die alleen rendeert als het om hem draait...
 
Lierse1997
 
8
30 augustus 2020 om 19:39
@mentalist, nee dat heeft hij inderdaad niet gedaan nee. Maar als je aankopen van 100 miljoen na 1 jaar al afschrijft, wordt het lastig. Zeker als je relatief beperkte financiële middelen hebt.
 
Holland8
 
23
30 augustus 2020 om 19:41
@shorty1991 Wel bijzonder dat je kennelijk alle vertrouwen erin hebt dat een speler als Donny van de Beek, die bij Ajax niet eens aan de bovenkant zit en bij Oranje niet eens beter is dan Marten de Roon, het heel goed gaat doen bij Manchester United, Hetzelfde zei je over Donny bij Real en Barcelona. Maar een speler als Memphis die al zoveel heeft bewezen is niet goed genoeg voor de top en moet zich maar schikken bij een subtop team. Wel bijzonder. Welke logica volg jij?
 
mentalist
 
4
30 augustus 2020 om 19:47
Afschrijven gaat ver, hetzelfde geldt voor Dembele. Die jongens kunnen echt wel voetballen maar er moet wel een tandje bij. Voor de rest heeft Memphis meer fysiek, harder schot en is meer een opportunistische voetballer. Dat kan Barça wel gebruiken, het is zo tam. Ben ervan overtuigd dat Depay verder is in zijn ontwikkeling dan bij united. Volwaardig international, ervaring. En wie haal je met dezelfde kwaliteiten voor minder geld? Overigens zou ik het dommer vinden als ze Umtiti ruilen. Die gozer is 2 klassen beter dan Lenglet
 
Shorty1991
 
4
30 augustus 2020 om 20:12
Ga je nu comments uit een ander topic hierbij betrekken? Overigens heb ik alleen gezegd dat Donny juist in hoger tempo excelleert, als je al mijn comments over Donny zou lezen, dan zie je ook dat ik niet verwacht dat hij een pogba of een fernandes eruit speelt. Jammer dat je dit er nu bij betrekt, want je eerste reactie met argumenten vond ik best prima. Ik heb al maanden niet over Donny en real gepraat, heb aangegeven dat ik Donny niks voor Barca vind, dus ik kan me totaal niet in jouw comment vinden. Je lult maar wat joh, geen idee hoe je hier allemaal bij komt.
 
Shorty1991
 
2
30 augustus 2020 om 20:13
Vind je overigens manchester united momenteel niet dezelfse subtop als Sevilla en Dortmund? Ik namelijk wel. Jammer dat je het zo persoonlijk moet maken en daarbij gewoon dingen verzint die ik niet gezegd heb
 
menno.costa
 
2
30 augustus 2020 om 19:09
Griezmann kan ook achter de spits spelen net als bij Frankrijk.
 
martijnovic
 
1
30 augustus 2020 om 19:22
Precies met depay in de tadic rol en griezman in de vd beek rol is dat wel een goed duo. Ik weet alleen wel 10 betere spitsen dan depay op te noemen...
 
Holland8
 
3
30 augustus 2020 om 19:48
@martinovic Wat is precies de vd beek rol? Vind ik interessant om te weten.
 
mentalist
 
2
30 augustus 2020 om 19:56
Holland8, vaak diepgaan zonder bal om in scoringspositie te komen gok ik zo.
 
Airbags
 
1
30 augustus 2020 om 19:38
Griezmann op zijn eigen positie en dam Memphis op de vleugels zoals vanouds bij Psv? Of wellicht dat 'ie Memphis voor de bank haalt. Het probleem de afgelopen jaren was toch ook wel dat Barcelona geen fatsoenlijke vervanger voo r Suarez had. Vorig jaar hadden ze die wel in Griezmann, maar die werd continu op de verkeerde positie gebruikt of gewoon compleet genegeerd door de heilige Lionellius Andresius Messias.
 
010-ert
 
16
30 augustus 2020 om 19:00
Vind hem eerlijk gezegd geen Barcelona speler. Meer het niveau van Inter, Arsenal of Atletico. Maar ben wel benieuwd of die het gaat redden
 
Hendrik123
 
47
30 augustus 2020 om 19:02
Hij heeft het niveau van Lyon niet meer niet minder.
 
010-ert
 
5
30 augustus 2020 om 19:07
Bij Manchester was die nog jong en onervaren. Nu 4 jaar verder. Bij Oranje laatste 10 wedstrijden goede cijfers. Denk wel dat die zou slagen iets hoger niveau. Hij vind zichzelf ook goed vooral
 
Craig Tucker
 
9
30 augustus 2020 om 19:18
Hij kan zeker beter dan Lyon aan, maar voor de absolute top komt hij wat te kort denk ik.
 
SocioFan1
 
1
30 augustus 2020 om 23:01
Je kan nog zo top zijn en Coutinho of Griezmann heten en je kan alsnog falen. En als Braithwaite een kans kreeg, nou laten we het Memphis dan ook gunnen.
 
Delpay96
 
16
30 augustus 2020 om 19:00
Uitstekende ruil. Denk dat alle partijen hier vrede mee hebben, zowel Lyon als barca als Memphis als Umititi
 
010-ert
 
11
30 augustus 2020 om 19:02
Umtiti z’n knieën zijn helemaal verrot. Hij vond het intressanter om een WK te spelen dan fit worden. Al jaren geen topper meer.
 
Lierse1997
 
11
30 augustus 2020 om 19:30
Het is toch gewoon de waarheid. Hij had last aan zijn knieën, maar wilde per se het WK spelen (ik vervloek hem er nog steeds voor). En daardoor is die blessure zowat chronisch geworden en mag hij elke maand vocht uit zijn knieën laten trekken. De topverdediger van weleer is hij niet meer en zal hij nooit meer worden vrees ik.
 
Tl94
 
1
30 augustus 2020 om 19:36
Lierse1997 kan toch ook door een andere wedstrijd komen ( bij barcelona) dat het "chronisch" is geworden. Umtiti moet blijven bij barcelona want hij is de beste verdediger dat barcelona heeft
 
Lierse1997
 
2
30 augustus 2020 om 19:38
Goh ja dat kan natuurlijk. Maar ik zet mijn geld in op het maandenlang uitstellen van een operatie om het WK toch maar te halen.
 
real8madrid
 
0
30 augustus 2020 om 22:33
Denk je dat? Umtiti verdient bakken met geld hè. Meer dan bijvoorbeeld varane, laporte en maguire. Lyon kan nog geen derde van zijn salaris aanbieden aan een verdediger.
 
AchiZozo
 
2
30 augustus 2020 om 19:36
Alles stort in bij Barca. Het is geen club waar je nu voor zou moeten willen spelen. Zeker nu er geen gerichte aankopen gedaan kunnen worden.
 
nuanceman
 
4
30 augustus 2020 om 19:40
Iedereen die Depay een beetje volgt snapt dat hij met zijn persoonlijkheid dit niet meer dan normaal vind.
 
Superman123
 
2
30 augustus 2020 om 20:01
We hebben alle hier onze twijfels op Depay wel de top aankan. Hij is inconsistent en heeft heel veel balverlies. Barca heeft ook Griezman lopen, dus hebben ze Memphis niet echt nodig. Of je moet Memphis op links kwijt maar ik weet niet of hij nog als buitenspeler wilt spelen.
 
El_Guaje7
 
0
30 augustus 2020 om 20:05
Ik zie hem niet naar Barcelona gaan, maar zien hem als goedkoop alternatief voor Lautaro Martinez die nog steeds target nummer 1 is om Suarez op te volgen.
 
Archie Karas
 
6
30 augustus 2020 om 20:25
Altijd die zogenaamde highprofile ruildeals. Wanneer vinden die nou echt plaats. Noem er eens 3 op van de afgelopen paar seizoenen.
 
Schop1989
 
0
30 augustus 2020 om 20:37
Ik denk dat wanneer Suarez en Messi weg gaan, dat er nieuwe speler bij moeten komen. Als Depay zijnde zou ik naar de subtop gaan in een goede competitie en niet weer ineens naar de absolute top stappen. Ga naar Dortmund of Tottenham en dan evt nog na 1 a 2 jaar naar de absolute top, maar dit zou weer een grote gok zijn van hem. Barca moet doorselecteren en een seizoen jeugdspelers gaan inpassen, als ze nu gaan investeren worden ze gewoon wat United is geweest na Ferguson. Een club die veel spendeert en waar het pas goed mee gaat als ze terug pakken naar jeugd en nationaal talent.
 
fer62
 
3
30 augustus 2020 om 21:06
Hallo.. denkt men nu echt dat Lyon een speler gaat halen die al jaren geblesseerd is en nooit meer zijn oude niveau zal halen?? Die zijn niet gek..
 
Vizinhoquefaz?
 
0
30 augustus 2020 om 22:27
Barcelona haalt uiteindelijk Martinez en Memphis gaat naar Inter. Let maar op. Memphis past daar heel goed in Italie. Lekker een beetje pielen op de counter met een andere aanvaller om hem heen.
 
WQSMilan
 
1
31 augustus 2020 om 08:15
Ik vind hem wel bij Atletico Madrid passen. Samen met Felix zouden ze denk ik wel een goed koppel vormen voorin daar. Voor Barca komt hij toch tekort wat geen schande is.
 
SU88
 
0
31 augustus 2020 om 12:02
Memphis in vorm is absolute wereldtop. Helaas is hij, naar mijn mening, te wisselvallig en zakt hij te vaak door de ondergrens om voor Barca te kunnen spelen.