Spoeling wordt dun voor Van Nistelrooij: Hazard zeker drie weken afwezig
Zaterdag, 18 februari 2023 om 17:07

Thorgan Hazard is minimaal drie weken niet inzetbaar voor PSV, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De aanvaller kwam donderdag niet ongeschonden uit het Europa League-duel met Sevilla. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat de Belg zeker de komende drie weken niet kan spelen. De blessure van de huurling is een flinke aderlating voor PSV, dat met Anwar El Ghazi ook al een andere aanvaller in de lappenmand had zitten.

Het Eindhovens Dagblad meldde donderdagavond laat al dat het om een spierblessure ging en dat Hazard 'de komende weken' zal moeten missen. Dat blijken er minimaal drie te zijn, zo is nu bekend geworden. Het is niet bekend wanneer de aanvaller de blessure exact heeft opgelopen, daar hij de wedstrijd gewoon heeft uitgespeeld. Hazard kwam na ruim een uur spelen binnen de lijnen voor Guus Til. In het laatste half uur wist hij het verschil niet te maken, zoals geen enkele PSV'er indruk wist te maken in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

De blessure komt voor Van Nistelrooij bijzonder ongelegen. Met El Ghazi had de PSV-coach al een aanvaller in de lappenmand zitten. De spoeling wordt om die reden bijzonder dun in de voorhoede. Xavi Simons, Ismael Saibari en Johan Bakayoko zijn de enige overgebleven flankspelers. Tegen Sevilla ontbrak ook Érick Gutiérrez, maar de kans dat hij komend weekend weer inzetbaar is is een stuk groter. De Mexicaan ontbrak tegen Sevilla vanwege griep.

Mede door toedoen van Lucas Ocampos lijkt de return tussen Sevilla en PSV volgende week een formaliteit. De Eindhovenaren speelden een goed eerste half uur, maar zakten vervolgens ver weg. Youssef En-Nesyri tekende op slag van rust voor de 1-0 na knullig balverlies van Luuk de Jong. Na het inbrengen van Ocampos nam de Argentijn zelf op schitterende wijze de 2-0 voor zijn rekening, waarna hij niet veel later de assist verzorgde op een andere ex-Ajacied: Nemanja Gudelj.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
0
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
12
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
Pieterpost
 
38
17 februari 2023 om 08:05
Had dan ook gewoon met Hazard en Bakayoko begonnen net als tegen Groningen. Waarom het team ineens zo omgooien? Saibari is geen rechtsbuiten en heeft geen rendement. Is Max weg speel je nog steeds met 10 man eigenlijk 9 met Teze als rechtsback.
 
EigenVisie
 
11
17 februari 2023 om 08:25
Ik snap dat ook niet. De uitspraak "never change a winning team" is er niet voor niets. Fout van de trainer. Daarnaast moet het duidelijk worden gemaakt aan teze: of je speelt centraal, of niet meer. Dan moet hij de concurrentie aangaan met ramalho. Voor boscagli is het te vroeg en ook maar de vraag of hij nou de redder is van de verdediging.
 
Achterman
 
17
17 februari 2023 om 09:24
@ Eigenvisie dit zeg ik al twee jaar lang: Hoe kan die Teze in vredesnaam denken dat hij een RB is? Als trainer moet je inderdaad gewoon duidelijk zijn: Of je speelt CV of je kunt banken en alleen bij hoge nood een keer als RB gebruiken.
 
AadHandgranaat
 
17
17 februari 2023 om 08:39
Juist omdat Hazard niet fit genoeg is om dat te doen. Daar is deze blessure misschien ook wel het gevolg van, ondanks dat ie slechts 30 minuten speelde ofzo. Maar daarom snapte ik deze huur ook niet: peperduur, en iemand die eerst nog echt fit moet worden terwijl hij er juist meteen moet staan.
 
Sirius
 
16
17 februari 2023 om 08:50
Ik snap ook vooral niet waar de hosanna-sfeer de laatste tijd vandaan kwam. Zeker voor PSV-begrippen is dit een hele matige ploeg. Het is ten zeerste te hopen dat er deze zomer kwalitatieve impulsen bij komen.
 
Psvlld
 
8
17 februari 2023 om 09:16
De hossana-sfeer is me volledig ontgaan blijkbaar. Denk dat de meeste PSV fans zich momenteel vasthouden aan het kleine beetje hoop om nog iets uit dit seizoen te halen na jaren teleurstelling. Maar het lijkt me sterk dat men zich illusies maakt dat het lek boven is. Het is nog steeds matig met een trainer die ongelofelijk rare keuzes maakt zo nu en dan.
 
XAJAcfa
 
2
17 februari 2023 om 09:55
Hazard nu weer uitgeschakeld al ben ik totaal niet van hem overtuigd en zou ik de voorkeur geven aan een voorhoede met Xavi in een vrije rol vanaf links (dus niet tegen lijn aan), rechts Bakayoko en Luuk maar dan moet hij wel beter gaan spelen dan hij nu doet dat was wel erg slecht. Fabio Silva kan er echt maar dan ook echt helemaal niets van. Saibari heeft gewoon niet het niveau voor de eredivisie die kan amper mee komen in KK Divisie.... tja dan wordt het wel erg matig wanneer El Ghazi er ook nog eens niet is. Die had je (ook geen topper) prima kunnen gebruiken tegen deze erg matige tegenstander.
 
madmarcel
 
0
17 februari 2023 om 14:57
@psvlld: ik heb echt heel veel reacties gelezen van PSV supporters die vonden dat psv na de transferperiode een beter elftal hadden dan daarvoor. Lachwekkend natuurlijk gezien de verkopen,maar er waren echt heel veel optimisten
 
Thermisol
 
40
17 februari 2023 om 08:08
Wat heeft Lucas Ocampos met psv te maken? Ik zie in the tekst staan “uitgerekend Lucas Ocampos” maar ik kan geen verband vinden tussen speler en club. Hazard gaat op deze manier een dure jongen worden. Voor 4 mil gehuurd en die gaat de 900 minuten niet halen in het shirt van psv dit seizoen.
 
barryballs
 
58
17 februari 2023 om 08:16
Ze willen de link met Ajax maken... omdat er bij Ajax gedacht werd die hij er niets van bakte en nu dan 'uitgerekend' tegen PSV een mooie goal en assist maakt. Terwijl Ocampos altijd al een prima speler was.
 
caribbean
 
10
17 februari 2023 om 08:28
@barry omdat ze bij Ajax dachten dat hij niets van bakte? Dat dachten we niet, hij bakte er ook heel weinig van in de minuten dat hij kreeg. Dat hij nu een goal en assist maakt wilt nog steeds niet zeggen dat hij een prima speler voor Ajax zou zijn geweest. Doe mij maar Conceicao.
 
The-Jump
 
48
17 februari 2023 om 08:17
Ja maar het is hier AjAxZoNe.
 
Sanderr
 
34
17 februari 2023 om 08:31
Een speler die het afgelopen half jaar in Nederland actief (nou ja, actief?) was bij de concurrent van PSV. De speler die hier in de Eredivisie tot liefst 100 minuten kwam en daarna terug werd gestuurd alsof hij er geen pepernoot van kon. Kun je dan de frase "uitgerekend Lucas Ocampos" echt niet begrijpen? Zou een beetje hetzelfde zijn als pak hem beet Derrick Luckassen (iemand die geen reet heeft gepresteerd bij PSV en is vertrokken) in de eerste de beste wedstrijd tegen Ajax of Feyenoord met Tel Aviv in Europa ineens bij twee goals betrokken is in een kwartiertje. Dan zeg je: jeetje, uitgerekend die Luckassen die hier totaal geen potten kon breken..
 
PaulR_1982
 
11
17 februari 2023 om 09:34
Denk zelf eens even een beetje na. Waar heeft Ocampos het afgelopen half jaar gezeten? Met de nadruk op gezeten. Je weet toch hoe het er hier aan toe gaat, dus ook waarom deze tekst er zo staat.
 
IronManUtd
 
1
17 februari 2023 om 10:05
Uitgerekend is heel gebruikelijk bij onverwachte situaties. En aangezien ocampos hier, terecht of onterecht, de reputatie had er niet veel van te kunnen is uitgerekend wel gepast.
 
altF4
 
3
17 februari 2023 om 08:11
Komen daar de katers van carnaval dit weekend ook nog eens bij.... Net nu het lijkt dat we weer de lijn omhoog te pakken hebben, komt die pot van gister. Ik pak er dit weekend maar een paar pilsjes op!
 
YoeriCFC
 
20
17 februari 2023 om 08:20
Tsja de Europese voetbalmidweek zou ook niet compleet zijn zonder een treurige wedstrijd van PSV, die het goede werk van de afgelopen weken weer doet vergeten..
 
tinus45
 
2
17 februari 2023 om 08:45
Ach PSV speelde toch een redelijk verdienstelijke eerste helft waarbij een voorsprong niet geheel onterecht zou hadden geweest. Dat ze tegen Sevilla spelen die een soort van patent op de Europa-league heeft verworven en met spelers als Navas, Raketic, Bounou is ook niet makkelijk ondanks dat het in de competitie niet liep de eerste seizoenshelft. Word nu nog een zware klus voor Psv om door te geraken en waar gaat men voor kiezen, want de competitie lijkt me prio nummer 1.
 
MvdrP
 
3
17 februari 2023 om 08:52
En dat gaat ook niets worden. Een zwakke selectie en een zwakke trainer helaas
 
mr shiffels
 
7
17 februari 2023 om 08:28
Benitez braintwaith simons boscali deze 4 kun je houden de rest allemaal verkopen of bij het grofvuil een grote schoonmaak is echt nodig.. sangare mag ook blijven maar die zal deze puinhoop ook snel willen verlaten ...
 
Pesso-PSV
 
2
17 februari 2023 om 08:49
Jammer had hem graag als basis speler gezien. Nu zal het weken duren. Ruud heeft zelf gefaald met de opstelling tegen Sevilla . Luuk en Til vind ik te traag . En Simons gewoon op tien laten spelen.
 
mengers
 
1
18 februari 2023 om 18:55
Misschien raar hoor. Nu zal simons weer op de flank gedumpt worden maar is 4-4-2 geen optie met luuk als diepe man en simons er om heen??
 
MvdrP
 
8
17 februari 2023 om 08:50
Als PsV supporter ben ik klaar mer Rutten en Nistelrooij. Beiden halen geen niveau. Rutten was als trainer al zeer matig vond ik maar Ruud kan dit niveau (nog) niet aan. Wat een domme keuzes om met Saibari, Til te starten. Daarnaast zou ik Luuk eens een tijdje op de bank zetten. Hazard is een miskleun en v Aanholt doet het best goed. Vervolgens is Bakayoko onberekenbaar dus laat die dan spelen. Man man. Wat een zwak team. Denk dat Xavi Simmons graag weg wil straks met zo’n kneuzen. En dan Teze…. De wissels met een definitief slechte Obispo en met Mwene op het laatst. Dan snap je geen klote van tactiek. En donderstraal nu eens op met die K..scouting van psv. Vriendjes van psv die niets maar dan ook niets presteren. Maar Ruud is het gewoon niet. En die Rutten vind ik een aanfluiting.
 
Pesso-PSV
 
5
17 februari 2023 om 08:54
Rutten moet weg. Die heeft te veel invloed. Luuk en Til te zwak . Voor de eredivisie invallers ok maar daar blijft het bij vind ik.
 
Woenselaar
 
5
17 februari 2023 om 09:58
"hazard is een miskleun" ~130 minuten 1 goal 1 assist. Waar heb jij het over? Gaan we iemand serieus daarop nu al beoordelen, ondanks dat we dankzij zijn goal nog een punt tegen Feyenoord uit het vuur sleepten?
 
j3ro3ntj33__
 
1
17 februari 2023 om 13:43
@woenselaar, Je huurt hem voor 4 miljoen, hij heeft 130 minuten en gaat voorlopig niet meer spelen. Dan kun je het best al een miskleun noemen, kost dadelijk 40k per speelminuut.
 
Woenselaar
 
0
17 februari 2023 om 14:00
Want? Je weet van tevoren al dat deze jongen geblesseerd gaat raken? Bovendien weet je nog werkelijk niks over de ernst van de blessure. Daar boven op schrijf je hier een hoop onzin met je huursom. Waar haal je die 4 miljoen in hemelsnaam vandaan? Zelfs als je refereert naar een eerder VZ topic wordt daar gesteld dat het 500.000 huursom en mogelijk 2 á 3 miljoen aan salaris betreft, wat het totaal alsnog geen 4 maakt. Het ED schrijft (staan toch wat dichter bij PSV dan VZ, hé) dat het om 1.700.000 totaal gaat, nogal een verschil met wat jij stelt. 40k per speelminuut? Wat is je rekensom? 4.000.000/ 130 minuten? dan zit je op 30k, niet 40k. Ik vind het nogal wat onwaarheden in zo`n kort stukje tekst.. Chapeau
 
Meneer Daniel
 
1
17 februari 2023 om 16:04
Woenselaar, Ik ben het deels met je eens, zeker op het punt dat je niet kan weten dat een speler geblesseerd raakt. Maar als je als club je beste buitenspelers verkoopt en een dure speler terug haalt die niet fit is en die ook voor zijn blessure geen hele wedstrijden kan spelen dat dit nou niet een hele goede zet is.
 
Woenselaar
 
1
17 februari 2023 om 17:17
Klopt Meneer Daniel. Dat weet je inderdaad van tevoren niet. 1 van de 2 spelers was blijkbaar noodzakelijk en de tweede, Madueke, was een vrijwel niet te weigeren bod (over blessuregevoeligheid gesproken). Ik was het daar overigens ook niet helemaal mee eens, laat dat duidelijk zijn want je toont gewoon geen ambitie en zet de trainer in zijn hemd. Hazard had buiten deze blessure 'waarschijnlijk' (mijn mening) gewoon basis gestaan komend weekend en pak hem beet 70 minuten gemaakt. Dan had je daarna geloof ik nog 12/13 wedstrijden excl beker/ Europees waar hij gewoon fit was geweest. Ik vind de term miskleun nog steeds echt veel te ver gezocht.
 
Meneer Daniel
 
1
17 februari 2023 om 19:28
Eens met je hele verhaal, zeker over miskleun. Enige wat ik vind als je in deze situatie een speler haalt dat deze wel fit moet zijn.
 
cabinessence
 
4
18 februari 2023 om 18:04
Als het niet goed gaat, dan is het makkelijk om naar de trainer te wijzen. Maar in dit verhaal is Van Nistelrooy geen dader, maar een slachtoffer. Hij vond het zelf nog te vroeg om hoofdtrainer te worden, PSV is blijven drammen totdat hij uiteindelijk toch maar "ja" zei. En daarna hebben ze hem keihard genaaid door voor meer dan 100 miljoen aan spelers te verkopen en voor minder dan 10 miljoen terug te kopen (!). Van Nistelrooy heeft simpelweg te weinig kwaliteit tot zijn beschikking. Er staan inderdaad spelers in de basis die daar echt niet horen, maar als ik dan naar de bank kijk, dan weet ik ook niet zo goed wie je dan in plaats van die spelers op had moeten stellen...
 
Vakkie 427
 
1
17 februari 2023 om 08:57
Nu PSV toch al uit Europa ligt is dit goed nieuws. Hopelijk een concurrent minder voor de landstitel door al die blessures en transfers.
 
DeEchteAjacied
 
7
17 februari 2023 om 09:18
PSV-fans op dit forum. Kan iemand mij een argument geven waarom spelers als Til, Saibari, Teze en el Ghazi wekelijks de kans krijgen om hun onkunde te profileren? Letterlijk iedere Jan-Willem ziet toch dat dit de definitie is van middelmaat die bij een doorsnee middenmoter in de Eredivisie niet eens op zou vallen.
 
PSVChamps
 
6
17 februari 2023 om 09:38
Het is natuurlijk ronduit tranentrekkend dat deze jongens regelmatig basisspeler zijn. Helaas hebben we ook niet veel beter op de bank zitten. Wellicht een of twee, maar je kunt deze 4 niet allemaal vervangen…. PSV zit in een neerwaartse spiraal en zonder resultaten zal dat na dit seizoen alleen nog maar erger worden. Elke wedstrijd in de Eredivisie kunnen we gewoon verliezen, of dit nou tegen de top, subtop of degradatiekandidaten zijn…. Zondag Utrecht, die gaan we ook niet winnen ben ik bang. Nee, dit PSV is zwaar ondermaats en kwalitatief de minste van de top 5.
 
DeEchteAjacied
 
3
17 februari 2023 om 09:47
Toch bijzonder hoe het vertrek van twee speler een totaal omslag kan veroorzaken. Met Gakpo en Madueke was het niet altijd sprankelend, maar daar had je wel twee buitenspelers waar iedere club in de Eredivisie van kon schrikken. Mits iedereen fit had je eigenlijk de sterkste voorste twee linies op kunnen stellen met Guti - Sangaré - Simons - Madueke - de Jong - Gakpo. Er vertrekken er twee en op Simons na lijken het ineens allemaal doodgewone Eredivisie spelers. Gelukkig gaat het in Amsterdam dit seizoen niet veel beter. Gedeelde smart is halve smart zeg ik dan maar...
 
cabinessence
 
1
18 februari 2023 om 18:17
"er vertrekken er twee en op Simons na lijken het ineens allemaal doodgewone Eredivisie spelers." Maar voordat Gakpo vertrok was het al "op Gakpo en Simons na lijken het allemaal doodgewone eredivisiespelers". Het vertrek van Gakpo was geen totale omslag, het was de druppel die de emmer over deed lopen. Je kunt niet ongestraft in 1 seizoen voor meer dan 100 miljoen verkopen en voor minder dan 10 miljoen terugkopen (waar dan ook nog eens bij komt dat de twee beste verdedigers van vorig seizoen nu de hele eerste seizoenshelft geblesseerd waren). Gakpo en Simons wisten PSV er nog regelmatig doorheen te sleuren, maar Simons kan dat niet in z`n eentje.
 
cabinessence
 
4
18 februari 2023 om 18:08
"kan iemand mij een argument geven waarom spelers als Til, Saibari, Teze en el Ghazi" Vier woorden: bij gebrek aan beter.
 
jermainejenas
 
3
17 februari 2023 om 09:28
Het is ook gewoon echt niet meer om aan te zien. Iedere keer dat slappe voetbal. Leuk die Brabantse gemoedelijkheid, maar ondertussen presteert PSV al jaren niks. Nu weer meteen de eerste ronde na de winterstop uit Europa. Dit is net het seizoen dat Ajax minder presteert, heeft PSV zelf ook totaal geen kampioenswaardige selectie. In principe is het hele team buiten Benitez, Boscagli, Mauro jr, Guti, Sangare, Veerman en Simons niet kampioenswaardig. De Jong zou je evt in de spits kunnen laten staan indien je twee goeie flankspelers haalt en de verdediging verbeterd. PSV gaat dit seizoen geen kampioen worden en ik verwacht dat zowel Ajax als Feyenoord gaan investeren in de selectie en daardoor volgend seizoen ook beter zijn dan dit seizoen.
 
PSVChamps
 
2
17 februari 2023 om 09:41
En vergeet daar zeker Az niet bij te noemen. Die acht ik sterker en hebben een veel betere visie en beleid. Nee, PSV komt niet in de top 3 voor en dat gaat nog wel voor problemen zorgen de komende jaren. Gevolg van jaren van wanbeleid.
 
ToontjeLager
 
7
17 februari 2023 om 10:28
Lekker waardeloos weer. Je verliest Gakpo en Madueke en komt pas op de laatste dag van de transfermarkt met een dure huurspeler die eigenlijk chronisch niet fit is. Kwam al geblesseerd binnen en nu weer weken eruit, met de blessure van El Ghazi erbij zit je nu dus nóg dunner in je voorhoedespelers dan vorige maand. Wat een wanbeleid! Die Silva kan er ook geen hout van, LdJ zwaar uit vorm en Saibari gaat nooit van z'n leven een goal of assist leveren, dus we zullen om plek 4-5 gaan spelen ben ik bang.
 
MvdrP
 
1
17 februari 2023 om 19:48
Saibari, de Jong, Til, Teze….waar -de -loos
 
EnriqueD
 
2
17 februari 2023 om 10:54
Zal me niks verbazen als t doelpunt tegen Feyenoord zijn enige wapenfeit in de ED zal worden. Gelukkig waait er een nieuwe wind, want anders zouden ze hem in Rotterdam direct een contract aanbieden
 
ModricMagic
 
1
18 februari 2023 om 17:17
De leiding van PSV heeft hier toch wel keihard gefaald zeg. Gakpo had je kunnen weten dat die zou vertrekken. Madueke was natuurlijk een verrassing maar alsnog had je hier op moeten anticiperen. Nu zit je dus met geen echte vleugelspelers op het moment. Dit PSV is al erg matig. Kijk is naar de selectie. Alleen Sangare is een noemenswaardige speler. De rest is gewoon pure middelmaat.
 
Yelle
 
1
18 februari 2023 om 18:42
Nou ja, je slaat wel even Simons over in je reactie. Die lijkt me toch ook wel noemenswaardig. Veerman, Van Aanholt, Benitez, Guti en Branthwaithe lijken mij ook prima spelers voor in de top van de Eredivisie. Luuk laat te weinig zien, Saibari, Teze, Mauro, Bakayoko kunnen nog wat worden, mits op de juiste plek geposteerd. Til en Ramalho, Obispo, Mwene heb je bar weinig aan op het moment.
 
Cemperor
 
1
18 februari 2023 om 18:24
Switchen naar 442 en proberen met de spelers die je wel hebt er het beste van te maken.
 
mengers
 
1
18 februari 2023 om 18:57
Daar zat ik ook aan te denken. Want nu is voor psv toch zonde word simons op de flanken gezet. 4-4-2 met luuk diep en simons er om heen??
 
Cas1
 
1
18 februari 2023 om 18:37
Arme Nistelrooi Psv heeft maar 2 goede spelers Xavi en Benitez Hazard niet goed genoeg Die spits, Silva? heeft volgens mij nog nooit gevoetbald Bakayoko speelt nu ook niet meer, kan wel ballen, zijn vervanger Saiebarie heb je niets aan. wel geschikt voor sub top Psv zal alles op alles moeten zetten op bij de eerste acht te eindigen. Dit is niet bedoeld om te zieken ! Ik meen het echt. Het vertrouwen zal steeds verder wegzakken, terwijl Twente Utrecht hier niet mee te maken hebben
 
cabinessence
 
1
18 februari 2023 om 19:51
"psv zal alles op alles moeten zetten op bij de eerste acht te eindigen." PSV zal alles op alles moeten zetten om boven Sparta, Utrecht en RKC te eindigen? Ik zal niet zeggen dat het heel lekker gaat in Eindhoven, maar hier sla je wel belachelijk ver door. Maar ik vraag me sowieso af of je PSV uberhaupt wel volgt. Je serveert Hazard en Silva al af. Op basis waarvan? Hazard heeft amper 100 minuten voor PSV gespeeld, Silva opgeteld zelfs minder dan een uur. Hazard heeft al een goal en een assists op zijn naam staan, Silva een goal. En je zegt dat Bakayoko niet meer speelt en dat Saibari zijn vervanger is. Bakayoko speelde toevallig afgelopen donderdag niet, in de twee wedstrijden daarvoor stond hij in de basis.