Sporting-icoon vraagt om contractontbinding: 'Mendes wilde zeven miljoen'
Vrijdag, 1 juni 2018 om 14:10

Rui Patrício is, met zijn opleiding meegerekend, al achttien jaar actief bij Sporting Portugal, maar de kans is groot dat er deze zomer een einde komt aan de samenwerking tussen de doelman en os Leões. Voorzitter Bruno de Carvalho heeft vrijdagmiddag namelijk laten weten dat Patrício via fax, brief en e-mail de club om ontbinding van zijn nog tot medio 2022 doorlopende contract heeft gevraagd.

Belangrijkste reden voor het besluit van de keeper, die zich momenteel met Portugal voorbereidt op het WK, is een conflict met De Carvalho en het afketsen van een transfer naar Wolverhampton Wanderers. Die overstap leek voor achttien miljoen euro in kannen en kruiken voordat de voorzitter donderdagavond de stekker uit de onderhandelingen trok. De preses is van mening dat zaakwaarnemer Jorge Mendes een te groot deel van de transfersom voor de dertigjarige doelman in eigen zak wil steken.

"Van de achttien miljoen euro, wilde Jorge Mendes zelf zeven miljoen euro hebben. Sporting laat zich niet chanteren. Patrício? Hij wordt gemanipuleerd", citeren diverse Portugese media de voorzitter vrijdagmiddag tijdens een persconferentie. Record was vrijdagochtend de eerste die het nieuws naar buiten bracht en de krant schrijft dat Sporting bang is voor een domino-effect als het Patrício zonder slag of stoot laat vertrekken.

Nadat de selectie van de Portugese topclub onlangs werd aangevallen door een groep hooligans, waarbij Bas Dost een flinke hoofdwond opliep, werd er al snel gesproken van een mogelijke leegloop. Doordat Patrício als een van de oudste en meest gerespecteerde leden van de selectie geldt, zou Sporting bang zijn dat veel belangrijke spelers zijn voorbeeld volgen. De Carvalho bevestigde vrijdagmiddag dat aanvoerder William Carvalho deze zomer in ieder geval lijkt te verlaten. Everton lijkt op dit moment de meest waarschijnlijke bestemming voor de middenvelder.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
3
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
12
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
Ajax/barca2014
 
14
1 juni 2018 om 14:17
Zou voor the Wolves een zeer goede aankoop zijn geweest. Ik denk dat we komend seizoen verrast zullen worden door Wolverhampton. Kampioen zie ik ze niet worden maar miischien net zo'n stunt als Red Bull Leipzig dat in hun eerste seizoen in de BL deed.
 
LosBlancos1999
 
14
1 juni 2018 om 14:58
Dan moet wel echt alles meezitten willen ze dat flikken. Ik denk dat alle ploegen naast de traditionele clubs top 6 wel kunnen vergeten en het zou al een wereldprestatie zijn mochten the Wolves top 10 halen.
 
DStudge15
 
3
1 juni 2018 om 15:10
Volledig gelijk Losblancos. Ze gaan het opnemen tegen City, Man Utd, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Everton Burnley erc dat zijn andere ploegen dan Aston Villa, Cardiff en Fulham
 
LW88
 
5
1 juni 2018 om 14:24
Die Mendes is lekker bezig met Wolves. Nog even en het is een elftal dta volledig bestaat uit spelers uit zijn portefeuille.. opmerkelijk toch dat een club en competitie dat zo maar toelaten.
 
Darkblade
 
5
1 juni 2018 om 14:28
Snap je enerzijds wel, maar aan de andere kant: als deze man zoveel goede (portugese) spelers weet binnen te harken, waarom niet? Wat betreft sporting: ik verwacht dat die langzaamaan zullen afzakken, beetje vergelijkbaar met het nederlandse voetbal, nu daar niet meer met die vreemde constructies gewerkt mag en kan worden.
 
RickArsenal
 
1
1 juni 2018 om 14:52
Is opzich niet zo heel verwonderlijk, heb ergens eerder dit jaar hier een artikel gelezen dat de eigenaar van Wolverhamptom en Mendes zeer goeie contacten hebben, dus dat zal ook wel flink meespelen hierin
 
Japie_Krekel
 
1
1 juni 2018 om 15:46
@lw88 als je naar een City kijkt spelen er geloof ik ook maar 2 of 3 Engelsen in de basis
 
PSVchelseaboy
 
1
1 juni 2018 om 15:55
Jepp Sterling en Walker spelen normaal gesproken in de basis. Delph heeft dit seizoen ook veel minuten gemaakt maar dat komt door de blessure Mendy. Chelsea heeft dit seizoen genoeg wedstrijden gespeeld zonder 1 Engelsman in de basis.
 
Ajax/barca2014
 
2
1 juni 2018 om 16:06
Vergeet Stones niet.
 
SLBNL
 
1
1 juni 2018 om 16:57
Volgens mij is het bedrijf van Mendes zelfs (mede)eigenaar van de club.
 
SLBNL
 
2
1 juni 2018 om 16:40
Journalistiek zwaktebod hier, helaas. Uit de integraal gepubliceerde brief van Rui Patrício ( op oa “Abola” en “Record”), blijkt heel duidelijk dat niet het afketsen van de transfer naar Wolverhampton de voornaamste reden is voor contractontbinding, maar de constante bedreigingen van de Voorzitter naar hem en zijn medespelers. Zo zijn er screenshots in die brief opgenomen, waar de Voorzitter zegt dat een medespelers (Battaglia) niet met de harde kern van Sporting had moeten praten en dat hij de gevolgen wel zou ervaren en niet meer veilig is, de spelers wel zouden merken wat er gebeurt als ze niet presteren etc etc. Als supporter van Benfica, aanschouw ik deze hele affaire echter slechts deels met leedvermaak. Deze Bruno de Carvalho is immers meermalen door de leden van Sporting verkozen, waarvan de laatste keer met 90% van de stemmen. Écht medelijden met die club en supporters, kan ik dus moeilijk hebben. Wat ik wel zonde vind van dit alles, is de slechte naam die het Portugese voetbal hierdoor krijgt. Om de geloofwaardigheid van het Portugese voetbal enigszins in stand te houden, moet BdC aftreden en kunnen Benfica en Porto weer laten zien waar het Portugese voetbal om draait. Sporting zal nog wel een jaar of 20 zonder kampioenschap doorgaan, op de eeuwige derde plek.
 
Leicester
 
0
1 juni 2018 om 18:46
Blijft merkwaardig dat een zakenwaarnemer meer dan 30% commissie vraagt van een transfersom naar een club waar hij zelf een aandeel in heeft. Daarnaast Sporting Portugal (topploeg &, altijd in Europa spelend) voor een Engelse promovendus (geld is natuurlijk belangrijk)... Tsja het is geen sportieve verbetering. Wolves mag dan een aardig elftal hebben en nu ook het geld, het blijft gewoon bizar dat één zakenwaarnemer zoveel macht heeft bij één club.