Stam heeft positief nieuws over Jörgensen en verwacht 'aparte sfeer' in Tbilisi
Maandag, 12 augustus 2019 om 20:24

Jaap Stam heeft goede hoop binnenkort weer over Nicolai Jörgensen te kunnen beschikken. De trainer van Feyenoord zegt dat het herstel van de geblesseerde spits goed verloopt, maar weet nog niet precies wanneer de Deen weer inzetbaar is. "Het gaat goed met hem, maar dat wil niet zeggen dat hij binnen een paar dagen weer beschikbaar is", aldus Stam, geciteerd door Voetbal International.

Jörgensen raakte in de voorbereiding geblesseerd en kwam dit seizoen nog niet in actie. "Het feit dat hij op het veld bezig is, is heel positief", zegt Stam. "We kijken van dag tot dag wat zijn situatie is en wat we met hem kunnen gaan doen. Maar dat wil niet zeggen dat hij binnen een paar dagen weer beschikbaar is. Hij is nu bezig met een individueel traject en daarna krijg je natuurlijk het groepsproces. Uiteindelijk vergt dat allemaal een bepaalde opbouw."

Stam speelt aanstaande donderdag met Feyenoord de return in de voorronde van de Europa League tegen Dinamo Tbilisi, nadat in De Kuip met 4-0 werd gewonnen. Omdat de Georgiërs zonder publiek moeten spelen, vreesde Feyenoord in een spookstadion terecht te komen. Maandag werd echter bekend dat er wel 140 Feyenoord-supporters bij de wedstrijd aanwezig zullen zijn, tot vreugde van Stam.

"Voor publiek spelen is altijd prettig. Dat geeft voor jou als ploeg en als speler een bepaald gevoel. Aan de andere kant kun je zeggen dat zij geen steun hebben van het thuispubliek. Dat geeft een aparte sfeer, een rare ambiance om te spelen in een leeg stadion. Maar als prof moet je je kunnen redden in elke situatie. Wij moeten scherp zijn, want zij zullen toch gaan proberen om zo snel mogelijk druk te zetten en zo snel mogelijk een doelpunt te maken."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
falonso
 
2
12 augustus 2019 om 20:27
"omdat de Georgiërs om onbekende reden zonder publiek moeten spelen" Dat is toch vanwege racistische spreekkoren? Ik zou een paar spelers rust geven. Als er nu al wordt gezegd dat spelers vermoeid zijn, na twee speelrondes in de Eredivisie, dan is dat ook wel nodig. En eigenlijk moet je ook met je reserves winnen van deze tegenstander, zeker nu zij niet door hun fans worden gesteund.
 
Richard-nec
 
9
12 augustus 2019 om 21:14
Je moet gewoon met de beste 11 spelen , dalijk word je er uit geknikkert omdat je denkt dat je er al bent , staat t met de rust nog 0-0 of je staat voor ga je 2 keer wisselen en later nog een keer. Ik zou het risico niet nemen en winnen is goed voor de coefficientielijst
 
falonso
 
5
12 augustus 2019 om 21:39
Puur kijkend vanuit het perspectief van een Ajacied (ik) ben ik het daar mee eens. Ik wil natuurlijk zo veel mogelijk coefficienten binnen zien komen. Maar vanuit Feyenoord's perspectief moet je ook kijken naar de competitie en naar de rest van het seizoen. Als spelers nu al vermoeid zijn, waardoor je al moet rouleren en na 70 minuten door je wissels heen bent, dan ga je dat niet lang volhouden. Spelers gaan dan geblesseerd raken en dan kom je nog dieper in de problemen.
 
uutrecht
 
0
13 augustus 2019 om 12:01
Van mij mag Feyenoord met hun beste selectie tegen Dinamo nog wat spelen. Dit uit eigen belang voor a.s zondag. En omdat Utrecht het al vroeg verpest heeft in de EL, hoop ik dat de andere NL clubs de punten pakken.
 
Maykel24
 
1
12 augustus 2019 om 21:27
Precies, daar is niks onbekend aan
 
Angelo77
 
4
12 augustus 2019 om 20:34
Best apart. Wel wat Feyenoorders, maar niemand van Dinamo.Hoop overigens dat Jaapie bepaalde spelers rust geeft komende wedstrijd. Hoop dan ook Bannis, Malacia, Narsingh en Johnston in de basis te zien deze wedstrijd.
 
GOAT1908
 
3
12 augustus 2019 om 20:47
Ik hoop dat er een paar spelers rust krijgen maar niet te veel. Als we heel onder 19 gaan opstelling kan het nog opeens fout gaan. Maar 3 4 spelers moet kunnen.
 
jorisdijk
 
2
12 augustus 2019 om 20:58
Ik zou hooguit de niet fitte jongens aan de kant houden (Fer-Narsingh) de rest gewoon lekker in het Europese ritme laten komen.
 
wizzle_shizzle
 
3
12 augustus 2019 om 21:55
Ik zou zoveel mogelijk gaan werken aan je basis 11 zodat de automatismen gaan werken. Wanneer je nu al rust gaat geven zal dat proces alleen maar langer duren...
 
Orgullo
 
6
12 augustus 2019 om 21:04
4-0 mag je gewoon niet meer weggeven, nooit niet. Daar mag geen remontada meer tegen aan te pas komen als je tegen zulke houthakkers speelt. En wat zou het fijn zijn als Jorgensen over een week of 2 a 3 weer terug is. Die mis je momenteel echt gigantisch.
 
 
0
12 augustus 2019 om 21:39
Best apart. Wel wat Feyenoorders, maar niemand van Dinamo.
 
KAWS
 
0
12 augustus 2019 om 21:42
Apart zeker, maar het zou ook een beetje raar zijn als de Feyenoord fans de dupe zijn van een straf die voor de supporters van Dinamo is.
 
Jellybean
 
1
12 augustus 2019 om 22:08
Normaal is dat wel zo, dat de geen-supportersstraf ook voor uitsupporters geldt. Nu trouwens ook, alleen degenen die konden aantonen dat ze hun ticket of vlucht hadden geboekt voordat het besluit van de Uefa bekend werd, mogen naar binnen. Iedereen die daarna nog had willen boeken heeft ook gewoon pech.
 
marocberkane
 
6
12 augustus 2019 om 21:50
Best logisch. Het is Dinamo dat gestraft is en niet Feyenoord. Daarnaast zijn er alleen Feyenoordsupporters die al een kaartje hadden of een vlucht hadden geboekt voorafgaand aan de beslissing van de Uefa.
 
Ajax4xCL
 
0
13 augustus 2019 om 12:56
Aangezien Feyenoord fans al de reis er naartoe geboekt hadden en verrast werden door pas de late beslissing van de UEFA, mogen hun wel het stadion in. Wel zo netjes ook. Moet altijd kunnen want de uit spelende club heeft helemaal geen recht op die straf. Nu heeft Feyenoord terecht thuisvoordeel. Voor die 140 fans wil je nu best nog wel zo'n potje winnend afsluiten. Kan de wedstrijd alleen maar ten goede komen. Want zonder publiek zie ik Feyenoord anders gewoon risicoloos op 0-0 spelen. Twee keer winnen kan het Nederlands voetbal en Feyenoord zelf goed gebruiken. Als Jörgensen terug is hebben ze toch een best aardig elftal met de financiële beperkingen die er waren. Ajax heeft gewoon 100x meer te besteden. Kun je niet met elkaar vergelijken. Net zoals je Ajax ook niet met de rijke Europese topclubs financieel kunt vergelijken. Onze hoogste transfer is het jaarsalaris van Messi en Ronaldo.