Stengs is terug bij AZ: 'Eerst ben je verdrietig, later doet het pijn'
Donderdag, 1 november 2018 om 07:44

Calvin Stengs is na veertien maanden terug op de voetbalvelden. De rechtsbuiten is hersteld van een knieblessure en maakte woensdag zijn rentree in het eerste elftal van AZ. Hij viel in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo na 89 minuten in voor Oussama Idrissi en miste vervolgens een strafschop.

De negentienjarige Stengs vindt het 'heerlijk' om terug te zijn, zo vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad: "Als je het publiek hoort, dan geeft dat een boost. Het is voor mij een lange weg geweest. Eerst ben je verdrietig. In een later stadium doet het pijn als je iedereen buiten ziet trainen. Je maakte kleine stapjes. Soms is het al een overwinning als je op de training een bal kan blokken."

Het AZ van trainer John van den Brom kreeg in de slotfase een strafschop nadat Guus Til werd onderuitgehaald en Stengs ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Lars Unnerstall. "Misschien was het de druk. Het zou fantastisch zijn geweest als de bal erin was gegaan natuurlijk."

Van den Brom was hoe dan ook blij met de rentree van het talent: "Ik had kippenvel. Een staande ovatie van de supporters, dat vergeet je nooit. Ik ben zo blij dat hij terug is (..) Na drie nederlagen was dit wel even lekker. Als je weer eens wint, zie je wat dat teweeg brengt. Eindelijk zijn er weer lachende gezichten na de wedstrijd. Ook bij mij."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
baradona
 
7
1 november 2018 om 08:51
Ik vind dat AZ deze jongen veel meer in bescherming moet nemen , word nu bijna neergezet als de verlosser terwijl hij in werkelijkheid slechts 360 minuten Eredivisie in de benen heeft. Daarin maakte hij een prima indruk , maar dat doen de meeste talenten wel als ze vrij en onbevangen hun eerste minuten maken. Een heel seizoen constant zijn en een hoog niveau halen is echter een ander verhaal. Ik hoop dat hij de tijd krijgt en niet na 2 maanden word afgeschreven als het allemaal wat minder gaat.
 
tinus45
 
2
1 november 2018 om 11:49
Inderdaad, eerst maar eens aankijken weer en alles rustig op z'n beloop laten. Hopelijk komt hij weer terug op zijn reeds getoonde niveau, want zijn vertoonde spel tot op heden is wel erg lekker om naar te kijken. Vrij en onbevangen voetballen is wel een toverwoord hoor.