'Steven Gerrard was een klasse speler, leuk om met hem vergeleken te worden'
Woensdag, 13 november 2019 om 20:33

Tom Davies ziet Steven Gerrard als een van zijn voorbeelden. De middenvelder van Everton herkent veel van zichzelf in de clubicoon van aartsrivaal Liverpool en hoopt op een soortgelijke voetbalcarrière als die van Gerrard. "Hij was een klasse speler", aldus Davies tegenover de Daily Mirror.

De 21-jarige Davies heeft sinds dit seizoen een basisplaats bij Everton en wordt in eigen land vanwege zijn rol als box-to-box middenvelder vaak vergeleken met Gerrard. "Alleen al met hem vergeleken worden doet me goed", zegt Davies, die in Liverpool geboren is en de gehele jeugdopleiding van Everton doorliep. "Gerrard is een lokale jongen; in de stad kent iedereen hem. Als ik zo iemand kan worden voor Everton, zou dat geweldig zijn."

"Ik zou niet zeggen dat ik precies hetzelfde type als Gerrard ben, maar in mijn hoofd weet ik dat ik een speler van topkwaliteit kan zijn. Mijn hoofddoel is om beter te worden", aldus de zelfverzekerde Davies, die bij Everton een controlerende rol op het middenveld heeft. Vrijdag speelt hij Jong Engeland tegen Jong Albanië. Bij het nationale jeugdteam heeft hij een iets andere rol heeft. "Bij Engeland speel ik iets aanvallender, dat past ook wel bij me. Ik doe het allebei graag, het maakt mij niet uit."

Davies zag ploeggenoot André Gomes anderhalve week geleden een zware enkelblessure oplopen tegen Tottenham Hotspur (1-1). "Het gaat goed met hem. Hopelijk slaagt hij erin om voor het einde van het seizoen terug te komen. We leven allemaal met hem mee. Hij zal sterker terugkomen dan ooit, zo'n jongen is hij. André en ik speelden samen op het middenveld. We hadden een goede samenwerking in het veld."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
3
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Formus
 
11
13 november 2019 om 20:55
Mag dat? Als speler van Everton een speler van Liverpool als idool hebben?
 
Hindeloopen
 
1
13 november 2019 om 21:10
Waarom niet, is toch een legende en groot voorbeeld. Had anders geweest dat hij zo groot bij Liverpool had willen worden haha
 
zwollywood038
 
1
13 november 2019 om 23:27
Er zullen vast wat supporters zijn die dat niet kunnen waarderen. Ik vind het in ieder geval wel lekker verfrissend dat Davies daar openlijk niet zo bekrompen over doet.
 
Becksss
 
2
14 november 2019 om 00:05
Denk dat 99 van Rotterdam stiekem wel fan van Cruijf was Denk dat 93 van Eindhoven.. Marco van basten wel oraal zouden willen bevredigen .. omdat ze boerentrots op hem zijn aangezien hij voor Ajax uitkwam maakt niet uit . sommige legende verdienen eeuwig respect
 
Ronaldogoat7
 
1
13 november 2019 om 23:59
het Engeland van toen heeft te weinig bereikt met de generatie die ze toen hadden Lampaard Gerrard Beckham Terry Ferdinand en nog meer goede spelers.