Streppel krijgt opvallende tweede optie voor rentree op Nederlandse velden
Dinsdag, 2 juni 2020 om 17:27

MVV Maastricht is niet de enige club die Jurgen Streppel als trainer wil terughalen naar Nederland. De Limburger weet dinsdagmiddag te melden dat ook Roda JC Kerkrade de vijftigjarige oefenmeester op het lijstje heeft staan. Streppel zit zonder club, sinds hij in oktober 2019 na een dienstverband van enkele maanden Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten achter zich liet.

Roda is momenteel op zoek naar een definitieve opvolger voor Jean-Paul de Jong. Hij kreeg in februari zijn congé en werd in eerste instantie opgevolgd door Maurice Verberne. De voormalig assistent van De Jong beschikte echter niet over de juiste papieren, waardoor René Trost werd binnengehaald om als interim-trainer het seizoen af te maken. Technisch directeur Jeffrey van As is nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, een functie waarvoor Alfons Groenendijk als kandidaat werd genoemd.

Groenendijk wordt echter in ieder geval niet de nieuwe trainer van Roda, zo zei Van As tegenover Voetbal International. "Dat denk ik niet. We hebben wel nog altijd veel contact. Ik vind Fons een goede trainer, maar ik weet dat hij in principe op het buitenland wacht", aldus Van As, die ook direct een streep zette door de namen van Ernie Brandts en Dirk Heesen. De Limburger meldt op basis van 'meerdere bronnen' dat Van As in de zoektocht naar een nieuwe trainer nu zou zijn uitgekomen bij Streppel.

Streppel zou echter ook bij rivaal MVV, dat het Keuken Kampioen Divisie-seizoen beëindigde op de vijftiende plaats, in beeld zijn om de vertrekkende Fuat Usta op te volgen. De oefenmeester was eerder in Nederland als trainer werkzaam bij Helmond Sport, Willem II en sc Heerenveen. Hij werkte verder een korte tijd op Cyprus bij Anorthosis Famagusta. Al-Jazira was zoals gezegd zijn voorlopig laatste werkgever als coach.

Meer nieuws
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
1
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
87
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
22
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
15
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
vinniejones67
 
5
2 juni 2020 om 17:53
Streppel moet toch wel betere clubs kunnen krijgen dan Roda en MVV.? Wat een droefenis daar in Zuid Limburg!
 
CarefreeFC
 
24
2 juni 2020 om 17:58
Mooie reactie kerel, jij zult waarschijnlijk achter Ajax aanhobbelen en uit de Achterhoek komen.
 
PerPSV
 
6
2 juni 2020 om 18:29
Beetje overdreven reactie idd, maar laten we wel wezen, Jurgen Streppel heeft de kwaliteiten om bij een ploeg uit het linkerrijtje voor de groep te staan. MVV en Roda zijn, naar mijn mening en met alle respect, beneden zijn niveau
 
R10A
 
3
2 juni 2020 om 18:34
Inderdaad erg overdreven. Ik verwacht dat (toegegeven, door een geel-zwarte bril) Roda komend seizoen minimaal in het linkerrijtje moet gaan meedraaien. De 'nieuwe' organisatie staat er nog niet helemaal, maar met een ervaren TD als Van As en een ervaren trainer als Streppel moet men toch wel een goede selectie op de been kunnen brengen. Zeker gezien het spelersbudget en het aantal matige spelers waar afscheid van is genomen.
 
Bobiku29
 
0
2 juni 2020 om 19:00
Het is geen Eredivisie, maar het zijn allebei clubs waar echt een uitdaging ligt, hoe cliché dat ook klinkt. Als je het daar goed doet, gaat het weer leven en ontstaat er uit. Als je daarvan aan de basis staat, is dat voor een trainer iets heel moois. Plus, het afbreukrisico is niet heel groot
 
AndreVidigoal
 
2
2 juni 2020 om 19:17
Ach dat verwachtten jullie vorig seizoen ook al. Zie eerst maar eerst een organisatie op te bouwen en niet drie keer per jaar bij de gemeente te gaan bedelen om de huur te betalen. Dan praten we verder over prestaties. Plekje middenmoot mag je blij zijn. Als Streppel zijnde stapt ie bij MVV wel in rustiger vaarwater. Anderzijds is de potentie bij Roda iets hoger. Potentie koop je helaas niks voor als je ziet hoe het de afgelopen jaar is gegaan.
 
Edforce2
 
3
2 juni 2020 om 17:56
Als het lukt om Streppel binnen te halen, dan denk ik dat Roda , gecombineerd met enkele versterkingen,nog het een en ander uit de hoge hoed weet te toveren.
 
NL_Modric
 
2
2 juni 2020 om 19:04
Ik vind Streppel nou niet bepaald staan voor attractief voetbal. Roda al helemaal niet, dus wat dat betreft passen ze wel goed bij elkaar. Toch zou het ze sieren om wat anders te proberen daar. In het verleden van van der Leur toch ook mooie tijden gekend.
 
R10A
 
4
2 juni 2020 om 18:29
In eerste instantie dacht ik dat Streppel te hoog gegrepen zou zijn voor clubs als Roda en Mvv, echter lijkt het er toch echt van te komen voor één van de twee. Ik weet dat Streppel bij veel supporters (en wellicht ook bij mensen binnen Roda) al sinds meerdere seizoenen wordt gezien als een droomkandidaat. Ik hoop zelf in ieder geval dat hij voor Roda kiest. Kan naast zijn trainerskwaliteiten ook veel toevoegen door middel van zijn netwerk in de voetballerij.
 
maurice1965
 
1
2 juni 2020 om 18:36
Tja, als ik moest kiezen tussen Kerkrade of Maastricht, dan wist ik het wel maar goed, laten we eerlijk zijn, in Kerkrade staat een heel mooi stadion, wat gewoon in de Eredivisie hoort.
 
forever043
 
5
2 juni 2020 om 19:09
Het stadion is ook het enige wat mooier is. De stad Maastricht zelf ligt natuurlijk mijlenver op onze buren uit Kerkrade .
 
AndreVidigoal
 
6
2 juni 2020 om 19:20
Jullie stadion doet er niet toe als je een blik op de ranglijst werpt en een poster aan negatieve krantartikelen kan maken van de afgelopen drie jaar. Poster zei ik? Zeg maar gerust een Berlijnse muur vol. De term 'in de Eredivisie thuis horen' is uiteraard slechtst gebaseerd op een verleden. En niet waar Roda nu daadwerkelijk thuis hoort. Eerste divisie.
 
maurice1965
 
6
2 juni 2020 om 22:44
Okee je hoeft niet boos te worden. Ik respecteer jou mening maar ik denk er helaas anders over. Net als Roda zijn NAC en NEC ook echte Eredivisie clubs en ja, bij alle 3 de clubs slecht beleid, dan nog heb ik deze clubs graag terug in de Eredivisie, dat is mijn mening en daar moet je het mee doen.