'Sulemana doet dingen die je je eigenlijk niet voor kunt stellen'
Woensdag, 14 juli 2021 om 11:21

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Kamaldeen Sulemana zijn handtekening onder een contract bij Ajax gaat zetten. De aanvaller van FC Nordsjælland geniet al geruime tijd interesse uit Amsterdam, maar in de voorbije maanden dongen steeds meer clubs naar zijn diensten. Tom Vernon, een voormalige scout van Manchester United die de Right to Dream Academy in Ghana oprichtte, heeft de carrière van Sulemana jarenlang nauwlettend in de gaten gehouden en is van mening dat de aanvaller niet genoeg lof krijgt voor zijn talenten.

"Het is niet onze beslissing, het is zowel de beslissing van Kamaldeen als de onze", vertelt Nordsjaelland-voorzitter Vernon tegen Goal over de transferperikelen rond zijn pupil. "We krijgen continu biedingen voor onze spelers. Het gaat erom wanneer je klaar bent om je volgende stap te zetten. Hij denkt daarover na en hij begrijpt wat zijn opties zijn." Ajax heeft volgens Mike Verweij van De Telegraaf een akkoord met Nordsjaelland over een te betalen transfersom van vijftien miljoen euro. Een vergelijkbare overeenkomst zou Manchester United eveneens in handen hebben, maar Stade Rennes meldde zich vervolgens ook als kaper op de kust.

Vernon, die in het verleden dienst deed als scout van Manchester United, heeft de ontwikkeling van Sulemana nauwlettend gevolgd en is van mening dat zijn pupil onvoldoende lof oogst voor zijn prestaties. Sulemana werd ontdekt op de Right to Dream Academy in Ghana, voordat hij naar Nordsjaelland verhuisde. "Mensen denken dat het zijn snelheid is waardoor hij opvalt, maar het is een combinatie van zijn snelheid en zijn tactisch inzicht. Daar krijgt hij misschien niet genoeg lof voor. Omdat hij zo snel is, hebben mensen de neiging om naar zijn snelheid te kijken", aldus Vernon.

"Hij is tactisch zeer sterk en kan op meerdere posities spelen. Ook heeft hij expliciete kwaliteiten in één op één-situaties en in krappe ruimtes, vergelijkbaar met Dams (Mikkel Damsgaard, red.). Hij doet dingen die je je niet kunt voorstellen. Als vleugelaanvaller of spits is hij vrij uniek." Ajax verwacht Kamaldeen Sulemana 'de komende dagen' voor een medische keuring, zo schreef L'Équipe dinsdagavond. De interesse van Ajax in Sulemana speelt al langer. Afgelopen seizoen reisde directeur voetbalzaken Marc Overmars nog af naar Denemarken om het transferdoelwit warm te maken voor een verhuizing naar Amsterdam.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
SocioFan1
 
18
14 juli 2021 om 11:26
Ik voel een Richarlisonnetje aankomen. Ze krijgen ergens anders een beter aanbod en weg zijn ze. Nou ben benieuwd, er is veel over hem gesproken. Heeft wellicht veel potentie, wat betreft een hoog voetbal iq, dat betwijfel ik nog maar goed. We zullen zien of hij uiteindelijk bij Ajax terechtkomt.
 
maurootje
 
23
14 juli 2021 om 11:41
Nee dat gevoel heb ik niet, tot paar dagen geleden wel hoor, maar nu Ajax weer in pole position staat, kan ik me niet voorstellen dat hij voor de 2e keer weer afstand neemt.
 
Suc6Magnet
 
2
14 juli 2021 om 11:42
Misschien niet eens rouwig om zijn. Zou net zo goed zo’n typische handelshuis speler kunnen zijn die overal 1 jaar zn trucjes laat zien en dan weer door naar de volgende club gaat. Sowieso zou ik als Ajax zijnde eerst wat spelers lozen voordat ik weer 15 miljoen neerlegde voor een ruim overbezette positie.
 
PaulR_1982
 
24
14 juli 2021 om 11:54
Hoezo ruim overbezet? Je hebt Tadic, Haller, Anthony, Neres, Berghuis, Danilo en dan deze Sulemana voor de 3 posities voorin. Neres gaat waarschijnlijk weg, dan houdt je 6 spelers over voor 3 posities. Lijkt me niet heel gek dat een club als Ajax alle posities dubbel bezet heeft.
 
AjaxNL!
 
4
14 juli 2021 om 12:14
Wel allemaal spelers die basis willen spelen. Daarbij dat Tadic zelden tot nooit een wedstrijd mist.
 
origineel
 
7
14 juli 2021 om 12:23
Maar het is wel een trendbreuk dat die schijnbaar amper voor elkaar onder mogen doen. Tadic, Haller en Berghuis zijn zelden geblesseerd en dan heb je nog zoveel andere opties achter de hand. En als zelfs die wegvallen dan is het des Ajax om Naci of van Axel Dongen etc een kans te geven. Appart en verontrustend dat zoveel supporters die jarenlang op de borst klopten dat we het in Amsterdam op onze eigen manier doen nu ineens zo positief zijn over zo'n overvolle selectie. Ik ben blij met de komst van Sulemana omdat ik geloof dat hij specifieke kwaliteiten toevoegt de we goed kunnen gebruiken maar ik hoop dat Neres en/of Danilo nog wel verkocht gaan worden. Laten we gewoon verder gaan op onze eigen manier, dat is de afgelopen jaren toch best goed gegaan..
 
schijntrap
 
12
14 juli 2021 om 12:57
Idrissi en Promes zijn ook weg
 
GunneRo
 
1
14 juli 2021 om 14:35
Dat is geen trendbreuk, het is de groei die je als club doormaakt. Ik ben het met je eens, we hebben wel eens meerdere goede spelers gehad op één positie wat een ongemakkelijk gevoel geeft en negatief effect kan hebben op sfeer in spelersgroep. Nu bijvoorbeeld ook met Rensch en Mazraoui, en met vier centrale verdedigers die allen hun plek verdienen. Alleen is het met een vol programma komend seizoen een vereiste dat je verschillende opties houdt en kunt rouleren. Nu heb je Tadic, Antony, Neres, Haller en Danilo bij selectie zitten. Dat is echt te weinig. Ik verwacht dat met de komst van Berghuis de deur openstaat voor Neres. Met Sulemana hebben we eindelijk de ogenschijnlijk gewenste back-up voor Tadic. En een rechtspoot is ook geen overbodige luxe Hijs is ook nog maar 19 jaar, net als bij Kudus mag er best wel een aanpassingsperiode worden ingecalculeerd.
 
nederland79
 
9
14 juli 2021 om 12:30
@sociofan1 Richarlisson kwam puur omdat Overmars van bovenaf werd tegengehouden, anders had hij hem veel eerder binnen kunnen halen. Dat is in die periode erna gelukkig veranderd, waardoor Overmars veel sneller tewerk kon gaan en hij een paar pareltjes binnen heeft kunnen halen. Als deze jongen niet door gaat, dan heeft hij zelf een andere keuze gemaakt, of Overmars wil niet meer bieden.
 
SpeedyAFC
 
0
14 juli 2021 om 14:31
Alles kan maar daar moet je niet mee zitten. Andes betaal je elke keer teveel geld en kom je op termijn in de problemen.
 
NIO EV
 
14
14 juli 2021 om 11:28
Ajax wordt gebruikt om zo ergens anders een betere deal te kunnen tekenen..
 
Suc6Magnet
 
1
14 juli 2021 om 11:43
Is vaak wel het geval als allerlei oude scouts, jeugdtrainers en zaakwaarnemers worden ingezet om zijn kwaliteiten aan te stippen.
 
Suarez 7
 
3
14 juli 2021 om 11:33
Ik vraag me wel af wat we moeten wat zoveel aanvallers. Kan Sulemana ook als spits spelen? Voor rechts hebben we nu Neres, Antony en Berghuis. Op links Tadic en Sulemana en voor de spits Haller en Danilo. Ik neem aan dat Danilo en Neres worden verkocht, neem aan dat die minimaal dertig miljoen in het laatje brengen. Jammer dat Neres niet voor een topbedrag weggaat, maar als je hem met een bescheiden winst verkoopt is dat mijns inziens prima, hij heeft de voorbije jaren veel toegevoegd aan de club en zijn bijdrage geleverd. Dan hou je over: Antony en Berghuis voor rechts en Tadic en Sulemana voor links. Tadic is met zijn enorme rendement echter bijna onmisbaar en speelt bijna alle wedstrijden. Ik vermoed dat we in de competitie vaak met Antony of Berghuis, Haller en Tadic gaan spelen en zie het echt aankomen dat Ten Hag in grote Europese wedstrijden Haller passeert en speelt met Antony of Berghuis, Tadic en Sulemana.
 
Bongiorno
 
4
14 juli 2021 om 11:54
Sulemana komt voor de positie van linkervleugelaanvaller en als backup voor in de spits. Hij is rechtsbenig, en Ajax speelt met hangende vleugelspitsen.
 
nederland79
 
4
14 juli 2021 om 12:32
Ajax gaat in de competitie zonder backs spelen. Rechtsback een vleugelaanvaller die rechts is, linksback komt een vleugelaanvaller die links is. Rechtsbuiten en linksbuiten krijg je het dan precies andersom, zodat die naar binnen trekken. Ten Hag wil het record aantal goals per jaar verbeteren.
 
ajax1812
 
0
14 juli 2021 om 13:09
Ik hoop echt dat je dit niet echt denkt...
 
nederland79
 
2
14 juli 2021 om 13:14
t gaat er niet om wat ik denk, maar wat Ten Hag denkt ;-)
 
hafcahaas
 
3
14 juli 2021 om 13:37
En de centrale middenvelders worden diepe, lopende spitsen die er over heen kunnen precies tussen de buitenspelers en de spits door.
 
nederland79
 
2
14 juli 2021 om 14:17
@hafcahaas kijk, jij snapt welke kant Ten Hag op wil. En om deze ongebreidelde aanvalsdrang nog een beetje te compenseren, heeft Overmars dus zoveel keepers gekocht. Speel gewoon met 2 keepers en je kunt het prima af zonder al die verdedigers.
 
hafcahaas
 
0
14 juli 2021 om 14:24
@nederland79 haha, pas maar op dat mensen nog denken dat je serieus bent. Sarcasme en cynisme kunnen er veel slecht herkennen.
 
Rochester
 
1
14 juli 2021 om 11:36
Heb de afgelopen maanden het een en ander bekeken en opgezocht over Sulemana en is inderdaad een snelle, behendige speler die ook goed in kleine ruimtes is en ook wel regelmatig trucjes en mooie acties eruit gooit. Scoort ook wel wat doelpunten, maar vind wel dat hij op het gebied van goals en assists toch wel wat meer rendement kan en moet halen. Al heeft hij dat het afgelopen seizoen bij Nordsjaelland ook wel prima ontwikkeld, met 10 goals en 8 assists in 30 wedstrijden maar daarvan heeft hij 4 goals en 6 assists in de reguliere competitie gemaakt (in 20 wedstrijden) en 6 goals en 2 assists in de kampioensronde (en 1 wedstrijd in de beker), maar er zit op dat gebied zeker nog verbetering in en dat is ook wel iets waarop je kan trainen, zeker met de leeftijd van Sulemana (19-jaar). Wordt wel druk wat betreft vleugelaanvallers bij Ajax met Berghuis, Antony, Neres, Tadic en dus Sulemana die in aantocht is. Ondanks dat het stil is rond Neres, zie ik hem deze transferperiode echt wel vertrekken en de transfermarkt is nog ruim 6 weken open, dus wie weet. En Antony is natuurlijk ook pas eind augustus terug bij Ajax, doordat hij meedoet aan de Olympische spelen met het Braziliaans-elftal.
 
KritiKaster
 
0
14 juli 2021 om 15:29
Ik heb hem enkele malen tijdens jeugdtoernooien namens Right to Dreams live in actie gezien. Hij was in die toernooien steeds met afstand de beste speler. Erg snel, technisch heel vaardig, twee benig en fysiek ijzersterk. Natuurlijk heeft hij nog het e.e.a. te leren en verbeteren. Ik ben er echter van overtuigd dat hij weet te verrassen en zijn potentie waar weet te maken. Die jongens van Right to Dream hebben al een goede opleiding gehad.
 
Rochus
 
3
14 juli 2021 om 11:41
Qua potentie ziet het bij Ajax toch ook niet slecht uit. Voorin met deze Sulemana (als het rondkomt) en Anthony spelers met groeipotentie en ook Danilo vlak ik nog niet helemaal uit. Op het middenveld heb je met Taylor (ben ik niet van overtuigd), Gravenberch en Kudus behoorlijke potentie. Achterin heb je met Rensch en Timber een behorlijke groeipotentie. Alhoewel ik schijnbaar de enige ben zie ik Schuurs zich ook nog wel behoorlijk ontwikkelen. Bij de keepers heb je met Gorter ook potentie in de selectie zitten. Daarnaast komt er vanuit de Toekomst natuurlijk ook weer aanwas. Maar de selectie kent een behoorlijk aantal spelers met een serieuze groeipotentie. Uiteraard zullen deze spelers zich niet allemaal ontwikkelen, maar als er 2-3 spelers stappen maken dan is het niet verkeerd. Timber en Gravenberch zijn wat dat betreft de meest hoopvolle.
 
Regulator
 
5
14 juli 2021 om 11:57
Ik hoopte eerlijk gezegd ook dat Taylor verder was. Ik ben alleen wel benieuwd/bang wat er met Unuvar gaat gebeuren zodra Sulemana wordt aangetrokken. Unuvar had een vrij slechte eerste seizoenshelft, maar vond hem in de tweede veel beter doen. Hoopte dat hij dit seizoen meer zijn kansen bij het eerste zou krijgen. Zelfde geldt overigens ook voor Hansen. Snelle en technische speler. Ik bestempel hem persoonlijk als een groot talent. Ik hoop dat hij onze tweede spits wordt.
 
Rochus
 
2
14 juli 2021 om 12:20
Bij Unuvar heb ik hetzelfde idee als bij Nouri. Fysiek onvoldoende om de laatste stap te maken en dit ondanks een meer dan goede techniek niet kunnen compenseren. De toekomst zal dat bij Unuvar uitwijzen. Helaas zullen we het bij Nouri nooit weten. Hoop inderdaad wel dat hij dit seizoen kansen krijgt in het eerste om zich te laten zien. Nog niet meteen in de toppers, maar invallen rond minuut 60 als je tegen een Fortuna met 2-0 voorstaat.
 
Jows
 
5
14 juli 2021 om 12:41
Fysiek is belangrijk als verdedigende middenvelder. Nouri dacht echter 10 stappen vooruit. Net als Blind is dat een enorm voordeel. Cruijff was fysiek ook niet de sterkste. Messi is dat ook niet. Wat dacht je van Iniesta? Allemaal geen krachtpatsers, maar echte stylisten. Nouri had het dus best kunnen redden. Het is echter van meer zaken afhankelijk of je de top haalt.
 
Regulator
 
0
14 juli 2021 om 13:11
Unuvar is wel vanaf het middenveld afgehaald en op de vleugels geplaatst vanwege zijn fysiek. Met zijn fysiek zal dat wel makkelijker worden. Overigens is hij fysiek behoorlijk gegroeid. Ik denk wel dat hij nog niet de 90 minuten aankan, maar zal daar hopelijk dit seizoen verder aan kunnen werken. Zoals je zegt inderdaad, stap voor stap meer minuten maken. Ik denk daarom dat het kopen van Sulemana onverstandig is.
 
Rochus
 
1
14 juli 2021 om 13:12
Kom op je kunt onmogelijk de techniek van Cruijff (wat ook nog een andere tijd was), Iniesta en Messi op hetzelfde niveau zetten als Nouri. Nouri had een geweldig inzicht en techniek, maar stond toch echt nog wel ver af van het genoemd drietal.
 
wolterx
 
6
14 juli 2021 om 14:27
Nouri was technisch wel nog klasse beter dan De Jong en persoonlijk speler met meest natuurlijke techniek die ik bij Ajax in jeugd heb gezien. Bizar goede techniek mede door hoe klein hij was.
 
tinus45
 
1
14 juli 2021 om 11:48
Zou toch wat zijn als deze jongen de eredivisie in gaat volgend seizoen. Op papier is dit nu al de beste koop ever ,maar dat vertelt de verkoper uiteraard en de media kwart er nog wat zoeteboter overheen. Zal mij allemaal benieuwen of we hier te maken hebben met een speler waarvoor je naar het stadion gaat. Meer gehoord dan gezien over hem inmiddels.
 
SergioRamosHM
 
1
14 juli 2021 om 12:15
Als alleen Mike Verweij het zegt dan weet je dat er nog niets speelt. Afwachten maar. Mijn vraag is eerder, waar ga je deze jongen laten? Tadic net bijgetekend. Neres, Anthony en Berghuis heb je ook nog rondlopen?
 
ajax1812
 
3
14 juli 2021 om 12:29
L'Equipe meldde het ook.
 
GLENNN
 
0
14 juli 2021 om 12:39
Te weinig gezien om over hem te kunnen oordelen, maar laat het eerst maar eens zien in een wat sterkere competitie. Ik schat de Eredivisie toch nog wel wat sterker in dan de Deense. Verder: benieuwd of Neres dan gaat vertrekken bij Ajax. Wordt anders wel heel druk, aangezien EtH zijn lieverdje Labyad waarschijnlijk niet kwijt wilt. Sulemana, Tadic, Neres, Antony, Berghuis,, Danilo (verhuren?) en Haller. Eventueel nog Hansen, Unuvar en Labyad die voorin in aanmerking komen voor een plek.
 
KevvaVanVeen
 
2
14 juli 2021 om 12:39
Deze jongen wordt zo gehyped, die kan het nooit meer waarmaken. Echt ongelooflijk we doen net of Pelé en Cruyff een kind hebben gemaakt.
 
Blackmorerulez
 
0
14 juli 2021 om 12:48
Of misschien is het wel over. Tadic verlengt, Berghuis binnen. en 15 miljoen voor een Lb. Lijkt mij prima!