Supporters Manchester United krijgen na zeventien jaar mogelijk wat ze willen
Dinsdag, 22 november 2022 om 21:35

De familie Glazer overweegt om Manchester United te verkopen, zo weet Sky te melden. De Amerikaanse eigenaren staan al zeventien jaar aan het hoofd bij de Engelse topclub, maar zouden op het punt staan om formeel aan te kondigen dat zij de intentie hebben om mogelijke aanbiedingen te willen bestuderen. In de zeventien jaar dat de Amerikanen aan de macht staan hebben de eigenaren veelvuldige protesten van supporters te horen gekregen.

Cristiano Ronaldo deed daar afgelopen week nog een schepje bovenop door in een interview met Piers Morgan te stellen dat 'zij niet om de club geven'. Sky kreeg dinsdag te horen dat investeerders door de eigenaren van United zouden zijn geïnstrueerd om hen te adviseren over het verkoopproces. Dat zou naar alle waarschijnlijkheid om een gedeeltelijke of volledige verkoop gaan. Ook is het mogelijk dat er een strategische partnerschap met derde partijen wordt aangegaan. Een statement van de Glazers wordt hoe dan ook spoedig verwacht.

Meer: Antony viert langverwachte goal in Premier League op zeer bijzondere wijze | Blunderende Onana wordt Manchester United niet fataal dankzij Bruno Fernandes

Mocht de club van manager Erik ten Hag daadwerkelijk verkocht worden, dan zou er een einde komen aan de vraag of de Glazers bereid zouden zijn om een club te verkopen die al jarenlang minder presteert. De laatste titel dateert alweer uit 2013, toen Sir Alex Ferguson nog aan het roer stond. Na diens pensioen stonden onder meer Louis van Gaal en José Mourinho aan het roer, maar een Engelse landstitel of Champions League-succes zat er niet meer in. Onder Ten Hag strijden the Mancunians momenteel om een plek in de top vier, die aan het aan einde van het seizoen recht geeft aan deelname aan de Champions League.

Het nieuws van de mogelijke verkoop van United komt kort na het bericht dat de club en Ronaldo uit elkaar zijn gegaan. De Portugees was bijzonder kritisch op zijn inmiddels voormalig werkgever in zijn veelbesproken interview en liet de Glazers daarbij niet onbetuigd. Net als de Portugees zijn ook de supporters van United bepaald geen fans van de eigenaren. Dat sentiment begon al bij de overname van de club. De overnameprijs werd bepaald op 790 miljoen pond, maar de Glazers zelf investeerden zelf 270 miljoen pond. De rest van het geld werd geleend, waardoor United te kampen had met een extra schuld van ruim 500 miljoen pond.

Meer nieuws
   
21:13
21:13
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
10
   
20:30
20:30
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
115
   
19:44
19:44
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
19
   
19:21
19:21
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
39
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
BlueMeister
 
22
22 november 2022 om 21:40
De Glazers hadden een mooie succesvolle periode van 2005-2012. Na vele successen met Sir Alex Ferguson en Cristiano Ronaldo. Is het nu een einde aan gekomen.Manchester United fans hadden 2012-heden een hel. Veel spelers gefaald en gehaald voor bijna miljard euro. Maar er komt een einde zo te zien. Mocht de Glazers weggaan is er weer licht in de tunnel van United fans.Maar helaas treuren veel Manchester United fans op dit moment door de vetrek van Cristiano Ronaldo. Ik zag net ook Manchester United fan Ishowspeed huilen. Het is een rouwige periode voor United. Een levende legende vertrekt via de achterdeur. Maar mochten de Glazers vandaag nog vetrekken dan zouden veel United fans vanavond een feest vieren.The Glazers hebben veel geld uitgeven, maar de structuur van de voetbalclub Manchester United is er niet. Veel spelers zijn verkeerd gehaald zoals Lindelof en Bailley samen kosten deze jongens 70 miljoen euro. Keihard geflopt. Maar niemand praat over hun. Ze praten alleen maar over Harry Maguire. Die op zich een goed eerste seizoen had. Maar steeds de zwarte schaap werd van Manchester United.Ook heeft de sportieve directeur wanhopig aankopen gedaan.De afgelopen 10 jaar heeft Manchester United alleen maar flops gehaald. Ik ga niet liegen wanneer ik zeg dat United 80 procent een flop haald. En maar 20 procent succes boekt, bij Old Trafford.En moet dus een hoop gebeuren bij United. Zoals @Aqua1 het vaak heeft aangeven moet United meer spelers halen. En zoals @HeijnAzijn het zegt wie het goed doet krijgt altijd iets goed.Nu hopen voor United fans dat er een betere mensen komen die Manchester United naar de absolute wereldtop brengt!
 
TakeMeHome
 
19
22 november 2022 om 21:50
Ze zijn alleen succesvol geweest door SAF & puur dat zij met geleende geld van de bank spelers hebben gehaald. Alle inkomsten wat de club Manchester United FC heeft gemaakt, zwarte cijfers, hebben die kakkerlakken in hun eigen zal gedouwd & vervolgens het geleende geld waar o.a. de club zelf mee is gekocht, op de naam van club te zetten! Zij zijn hoofd verantwoordelijk voor hoe United er nu voor staat. Nauwelijks naar de club gekeken waar verbetering nodig is. Nergens renovatie gekomen & ga zo maar door! Nee, blij als the Glazers de club officieel hebben verkocht!
 
BlueMeister
 
20
22 november 2022 om 21:53
De Glazers investeren geld van de club, niet hun eigen vermogen zoals andere eigenaren van de premier league. Ze hebben zelfs meer dan 600m aan schuld op de club gezet door de manier van aankoop van de club (leveraged buyout). Daardoor heeft United ook al meer dan 500m aan rentebetalingen moeten doen op die schuld. Daarnaast hebben ze ook nog eens voor honderden miljoenen aandelen verkocht en management fees opgestreken en rond de 160m aan divident aan zichzelf uitgekeerd. Er zijn berekeningen dat de Glazers inmiddels United 1.6miljard heeft gekost. De Glazers zijn parasieten die de club kapot maken door ontzettend veel geld uit de club halen, en allerlei oud-bankiers het technisch beleid laten bepalen. Vrijwel iedere United supporter wil de Glazers Out, dat zegt wel genoeg lijkt me.
 
TakeMeHome
 
8
22 november 2022 om 22:05
Precies dit dus! Zij hebben United nooit vooruit geholpen! Alleen maar in ellende terecht laten komen. Men moet dit niet vergeten hoe de club in deze puinzooi is gekomen. Maar lijken dat wel te doen..
 
Glory
 
9
22 november 2022 om 21:53
Ik zie allemaal hele tevreden United supporters door het vertrek van Ronaldo. De liefde is aardig bekoeld.
 
Soccerfan_1
 
16
22 november 2022 om 22:18
De die hard man Utd fan is gewoon dolblij. Ze blijven Ronaldo zien als een van de de grootste die voor hun club heeft gespeeld maar man Utd staat voor hen boven een speler en dit is voor beide de beste optie. Zij waarderen dat interview totaal niet.
 
Mancunian4
 
3
23 november 2022 om 00:35
Ik ben zelf een United fan in hart en nieren, en het is op dit moment eerder een gevoel van opluchting dat al het drama voorbij is en het sportieve terug de aandacht krijgt. Het is enorm jammer dat het zo heeft moeten lopen, maar aan de andere kant heeft de interview van Ronaldo ook ertoe geleid dat er nu een officieel statement naar buiten komt dat de club potentieel te koop staat. Kon het volledige interview van Ronaldo mij smaken? Absoluut niet. Maar het heeft pijnpunten aan het licht gebracht waardoor het op de lange termijn hopelijk gaat beteren. Als de Glazers inderdaad verkopen, en we een eigenaar vinden wat een hart voor de club heeft die ervoor zorgt dat alle beslissingen in het belang van de club genomen worden, dan durf ik hier zeker te spreken over een laatste geschenk van Ronaldo voor iedereen wat United in het hart draagt, maar dat valt nog even te bezien waar dit naartoe gaat, en vooral, waar Ronaldo naartoe gaat. Als hij echt een hart voor de club heeft en dit gedaan heeft in het belang van United en de supporters, dan verlaat hij Engeland, daar hoef ik geen tekening bij te maken denk ik.
 
robdapo1
 
14
22 november 2022 om 22:03
Wat een trieste reactie dit, dit is letterlijk ergens van een Engelse site gekopieerd en via Google Translate hier in geplakt…
 
Vernon
 
5
22 november 2022 om 22:19
Zelfs google translate schrijft niet “haald”, dus ik vraag het me af…
 
S600
 
50
22 november 2022 om 21:43
Ronaldo zijn afscheidscadeau voor de Unitedfans
 
Muke10101
 
3
22 november 2022 om 23:26
Ik weet niet of je serieus bent maar Ronaldo heeft hier vrijwel niets mee te maken.
 
S600
 
0
23 november 2022 om 15:19
Het was een opmerking met een knipoog mijn vriend
 
RUTGERRR
 
2
22 november 2022 om 23:49
Dat was zijn eigen vertrek al.
 
ajax1812
 
7
22 november 2022 om 21:43
Tja, zulke geluiden hoorden we in de zomer ook al, eerst zien dan geloven.
 
Muke10101
 
5
22 november 2022 om 22:46
De club heeft net een statement naar buiten gebracht dus er is bevestiging. Wat een geweldige dag voor United! Nu maar hopen dat we eigenaren krijgen die wel een hart voor de club hebben
 
siepie
 
3
22 november 2022 om 22:55
En nu afwachten welke sjeik of emir het overneemt.
 
TheMagistrate
 
6
22 november 2022 om 21:44
Eindelijk weg, ze hebben genoeg winst gemaakt. Tijd voor de club om eens te gaan investeren in het sportieve aspect.
 
Rochester
 
6
22 november 2022 om 21:47
Zou geweldig nieuws zijn voor Manchester United. De Glazers hebben United jarenlang uiteraard als een soort project gezien waar hunzelf zoveel mogelijk geld aan moesten verdienen en dat hebben ze tot nu toe volgens mij wel gedaan. Dan is alleen de vraag wie United nu zal overnemen, mochten de Glazers United daadwerkelijk willen verkopen? In principe zou zo'n vergelijkbare eigenaar als dat AC Milan met Elliot Management had niet verkeerd. Maar die zijn ook vooral op winsten gericht en vooral voor de korte termijn, dus daar zal United ook niet veel aan hebben ook al hebben ze AC Milan er bovenop geholpen. Misschien die Jim Ratcliffe? Bezit volgens mij ook een meerderheidsbelang in OGC Nice en is (een van) de rijkste Britt(en) en had schijnbaar afgelopen zomer ook interesse om United over te nemen.
 
AFC-BusbyBabe
 
4
22 november 2022 om 21:51
Klopt. Die kan evt United wel overnemen, maar vertelde er wel bij dat er dan geen geld is om gelijk te kunnen investeren in de.speles groep Dat heeft dan even z'n tijd nodig. Maar als we er dan stap voor stap op vooruit gaan doe ik liever deze grote stap even terug
 
Muke10101
 
1
22 november 2022 om 22:48
Jim Ratcliffe heeft onlangs naar buiten gebracht dat ze geen ïnteresse meer hebben om een Engelse club te kopen. Hopelijk verandert hij nog van gedachte
 
IronManUtd
 
0
23 november 2022 om 00:24
United is zo'n powerhouse. Die hebben echt geen zak geld nodig voor de spelersgroep. Met die inkomsten zou je met passie en verstandig beleid een heel eind moeten komen. En inderdaad, ze zijn nog zo groot na al die magere jaren, dat ze best nog een paar jaartjes zouden kunnen bouwen met de juiste boodschap.
 
AFC-BusbyBabe
 
3
22 november 2022 om 21:49
Eerst zien, dan geloven. Dit zegt nog niks. Iedereen zal nu enthousiast zijn met dit bericht en zo proberen ze imo hiermee het interview van Ronaldo te verdoezelen met wat hij vertelde over de eigenaren. Toevallig dst dot na het interview naar buiten wordt gebracht. Zolang de Glazers geen bod accepteren blijven ze gewoon de eigenaren. Simpel zat.
 
Giggsie2008
 
1
22 november 2022 om 21:54
Eerst zien, dan geloven. En ik vraag me ook af wie ik dan liever wel heb. Glazers zijn absolute parasieten maar het is ook niks als je wordt overgenaam door een olie staat zoals Newcastle recent. Eigenlijk kan ik me geen goede miljardairs bedenken. Trieste staat van voetbal deze dagen..
 
Emz01
 
8
22 november 2022 om 22:23
Maar zulke “oliestaten” hebben anders aardig wat succes gebracht in Parijs en het blauwe deel van Manchester. En ook Newcastle lijkt het goed te doen.Als zo’n club eigendom is van buitenlanders, wat maakt het dan uit of dat een Rus, Arabier of Amerikaan is?
 
Giggsie2008
 
1
22 november 2022 om 23:26
Er zitten toch wel gradaties in. Maargoed, zo heel veel verstand heb ik er ook niet van. Gewoon jammer dat je tegenwoordig een rijke eigenaar moet hebben om uberhaupt mee te doen.
 
IronManUtd
 
1
23 november 2022 om 00:27
Ik denk dat die gradaties vooral van buitenaf zo lijken.
 
Dessers FCU
 
6
22 november 2022 om 22:06
Wat een topdag , eerst CR7 geloosd en als nu ook de Glazers nog oprotten. Man , het voelt een beetje als bevrijdingsdag vandaag.
 
El Fenomeno
 
1
22 november 2022 om 22:13
En dan komt de volgende miljardair die niets om de club geeft en er zit voor eigen gewin, zoals bijna alle eigenaren in die zeepbel competitie.
 
Soccerfan_1
 
3
22 november 2022 om 22:19
Heb je gezien wie de club al tijden wil overnemen als die kans er is? Dat is een man Utd fan.
 
IronManUtd
 
2
23 november 2022 om 00:28
Ik vind juist dat united, en arsenal, het wat dat betreft slecht getroffen hebben. Bij chelsea, city en nu mewcastle bijv zie ik niet direct mensen die uit zijn op eigen gewin. In ieder geval geen financieel gewin.