Sven Botman boos na Lille - Ajax: 'Ik vind het persoonlijk echt schandalig'
Vrijdag, 19 februari 2021 om 07:10

Sven Botman stapte donderdagavond met Lille OSC als verliezer van het veld in het Europa League-duel met zijn oude club Ajax: 1-2. In gesprek met de Nederlandse televisie was de 21-jarige centrumverdediger niet te spreken over de strafschop die de Amsterdammers kregen van scheidsrechter Ivan Kruzliak. De Slowaak legde de bal op de stip na een vermeende overtreding van Renato Sanches op Nicolás Tagliafico, waarna Dusan Tadic de gelijkmaker vanaf elf meter kon aantekenen.

"Ik vind het persoonlijk echt schandalig. Sanches staat met zijn rug naar hem toe en ziet hem niet eens aankomen. Hij heeft niet de intentie om hem te raken, hij wil gewoon de bal beschermen zoals je dat normaal ook op het middenveld doet als je de bal krijgt. Nee, ik vind het echt een schandalige beslissing", zei Botman in gesprek met ESPN. "Die VAR ook, soms doen ze hun werk, maar er zijn te vaak momenten dat ze het laten liggen."

Perez na Lille - Ajax vernietigend over 'pannenkoek': 'Een regelrechte schande'

Ook Kenneth Perez vond dat er geen strafschop gegeven had moeten worden.Lees artikel

"Er ging niet veel mis, tot er voor mijn gevoel een hele rare beslissing door de scheidsrechter werd genomen", sprak de verdediger voor de camera van RTL. "Het is wat mij betreft een normaal duel, Tagliafico gaat heel makkelijk naar de grond. Je weet dat spelers daarnaar op zoek zijn en de scheidsrechter gaat mee in de emotie. Ik vind het geen goede beslissing, maar dat is voetbal en uiteindelijk moeten we zorgen dat het bij 1-1 blijft en niet nog 1-2 wordt. We gingen als team teveel mee in de emotie, dat is onze fout geweest. Daarnaast hebben we niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar ik denk dat we het redelijk onder controle hadden."

"De nederlaag was onterecht, ik denk dat een gelijkspel beter op zijn plaats was geweest. We hadden het redelijk onder controle, kwamen door een fout met 1-0 voor. Dat was een cadeautje. Uiteindelijk kregen zij een cadeautje van de scheids", vervolgde Botman. "Het is gewoon een wedstrijd op zich, het was voor mij niks anders. Vooraf heb ik wel wat spelers gesproken, maar tijdens de wedstrijd is alles hetzelfde. Dit resultaat is niet ideaal, maar we houden vertrouwen. Als we op ons top zijn, kunnen we zeker een resultaat boeken. We kregen weinig grip op hun opbouw, dat is iets om volgende week te verbeteren."

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
19
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (128)

 
Eagles
 
270
19 februari 2021 om 07:22
De nederlaag was zeker niet onterecht, Lille verdiende geen gelijkspel. Ajax had zich al eerder moeten belonen en heeft de wedstrijd gedomineerd. Jammer dat het dan via zo een discutabele beslissing 1-1 wordt en iedereen alleen maar daarover praat ipv het goede spel van Ajax gisteravond.
 
Rochus
 
190
19 februari 2021 om 07:30
Tsja discutabel is het alleen hier in Nederland. Als het andersom was geweest dan was Schuurs de pispaal geweest of Veltman. Dan had iedereen de mond vol gehad dat je weet dat die scheidsrechter overal voor fluit en dat je de scheids niet de gelegenheid moet geven om te fluiten. Dat het dom is om in te stappen als de bal weg is en dat je in de 87e minuut met 1-0 voor slimmer moet zijn. De wetten van Europa worden er dan bijgehaald. De pingel is discutabel dat betekend dat je hem kunt geven en dat Sanches gewoon dom is om daar in te stappen. Voor de rest ben ik blij dat de ploeg die de intentie had om te voetballen heeft gewonnen.
 
Amsterdude
 
61
19 februari 2021 om 07:33
@ Rochus ik heb de Franse media even bestudeerd en dat is niet waar kan ik je vertellen. Iedereen is pissig, al zijn er ook Fransen die erkenden dat Lille de mindere was. Heerlijk man, al die opgefokte Fransen
 
HijNiet!
 
102
19 februari 2021 om 07:36
Als het andersom was geweest was er nog jaren over gehuild, zoals om de wedstrijd tegen Chelsea. Plaats jezelf toch niet zo in de slachtofferrol, alsof Ajax oneerlijk behandeld wordt.
 
Maddmaxoz
 
34
19 februari 2021 om 07:38
Discutabel? Als je hier een penalty voor geeft dan kun je dus ook een pingel geven voor "vriendelijk kijken in de 16". Voor de rest met je eens dat we in NL de fout bij ons zelf hadden gezocht.
 
myvision
 
151
19 februari 2021 om 07:40
@Hijniet: om de vergelijking met Chelsea te trekken, zou die speler plus nog een random speler ook nog in 1 moment beide rood moeten krijgen. En Lille zou ons kapot gedomineerd moeten hebben om de onrecht enigszins gelijk te laten voelen. Lille kwam per ongeluk op voorsprong man, die hadden nergens recht op.
 
Rochus
 
71
19 februari 2021 om 07:41
De gekleurde en chauvinistische Franse media zijn anders helemaal niet zo heel erg onverdeeld pissig. Als ik Léquipe lees dan zijn ze redelijk mild en hebben ze het over een omstreden pingel. Als je de andere landen erbij pakt (voor zover ze überhaupt iets zeggen over deze wedstrijd) dan hebben ze het ook over makkelijk gegeven penalty, maar nergens dat het geen strafschop is. En het woord schwalbe ben ik nergens tegengekomen.
 
Eagles
 
102
19 februari 2021 om 07:42
Oh wacht, dat kan ik ook: Als het andersom was geweest dan kregen we nog jaren te horen dat Ajax dit over zichzelf afriep en werd weggetikt. Dat ze volwassener moeten voetballen en je in Europa tegen dit soort slimmigheidjes aanloopt als je niet scherp bent.
 
Rochus
 
28
19 februari 2021 om 07:43
@hijniet! je ziet dingen die er niet zijn en je leest dingen die er niet zijn. Waar zeg ik dat Ajax oneerlijk behandeld wordt of waar kruip ik in de slachtofferrol. Als je alleen maar vanuit die treurigheid kunt reageren en inhoudelijk helemaal niets aan te vullen hebt dan kun je toch beter helemaal niet reageren.
 
Benzema.
 
27
19 februari 2021 om 07:45
Volgens mij begrijpen de meesten hier niet wat terecht of recht hebben op betekent. Beter voetballen kan nooit een argument zijn om een arbitrale dwaling te bagatelliseren.
 
Raffa1
 
8
19 februari 2021 om 07:48
Ik heb de franse media ook bekeken en er waren meerdere die de penalty betwijfelden maar er waren er weinig die Lille beter vonden. Zelf vond ik het ook een twijfelachtige penalty, maar als Ajacied was ik er wel blij mee. Want dat Botman zei dat het redelijk ging isbecht een understatement, de kampioen van Frankrijk creëert net 1 kansje, dat vind ik wel een blammage.
 
Rochus
 
19
19 februari 2021 om 07:51
Volgens mij lees jij iets wat nergens staat. Doe eens een quote uit bovenstaand lijntje om je post te billijken. Het enige wat ik lees is dat de overwinning gezien het spelbeeld terecht was, maar nergens lees ik de relatie die jij legt.
 
myvision
 
13
19 februari 2021 om 07:51
Het is alleen geen arbitrale dwaling, hij was slechts makkelijk gegegeven.
 
Benzema.
 
6
19 februari 2021 om 08:08
Zoiets noem je verdiend en nogmaals, dat kan nooit een argument zijn om een fout van de scheidsrechter goed te praten. De overwinning is onterecht hoe je het wendt of keert.
 
herlev
 
32
19 februari 2021 om 08:18
Benzema: De overwinning is onterecht in jouw ogen. Dat is jouw mening, dat kan. Maar doe niet alsof het een feit is.
 
Rochus
 
8
19 februari 2021 om 08:21
Waarom geef je geen antwoord op mijn vraag? En terecht of onterecht. Als je 1 keer meer scoort dan je tegenstander is de overwinning terecht. Dat is de basis van het spel. Dus geef eens een antwoord op een simpele vraag. Zo moeilijk is die namelijk niet.
 
Sanderr
 
19
19 februari 2021 om 08:40
Ik, en velen met mij, vinden de overwinning juist zeer terecht. Lille speelde lelijk voetbal met de kont op de 16 in eigen huis en heeft nul (ja inderdaad, nul!) kansen gecreëerd. Ajax verdiende als enige de overwinning mijns inziens. Hoezo presenteer jij het als een feit dat de overwinning onterecht is?
 
Lucas1913
 
4
19 februari 2021 om 09:04
Simpel. Goed verdedigen is eenzelfde kwaliteit als goed aanvallen. Speel je om te scoren en je scoort, dan is dat goed. Speel je om de nul te houden en je houdt de nul, dan is dat goed. Is je tactiek verdedigen en wachten op die ene kans en die benut je, dan is dat uitstekend. Als de ander dan veel meer kansen krijgt, tsja, dat is de tactiek waarop je speelt. De tegenstander zijn kansen niet laten benutten is ook een kwaliteit. Als je dan in de 87e minuut zo een penalty tegen krijgt, dan voel je, je bestolen ja. Sterker nog, ik vond het een overtreding van Tagliafico. Hij strekt zijn voorste been en gooit zijn achterste letterlijk tegen Sanchez aan in de hoop dat hij hem raakt en de penalty mee krijgt. En hij krijgt hem ook nog. Sanchez had geen zicht op Tagliafico en maakte de zijwaartse pas eerder dan Tagliafico zijn slepende beweging. Dus een sliding van achter.
 
Rochus
 
23
19 februari 2021 om 09:11
Zo is het Lucas, sterker nog een diep rode kaart voor Nico (gewoon omdat het kan). Van achter inkomen (ook nog met gestrekt been?) is gewoon rood voor Nico. Dat Sanches Nico omduwt zien we over het hoofd, dan had Nico zich maar moeten bukken. Ik begrijp er ook echt niets van dat een scheidsrechter die al de hele wedstrijd voor niets fluit dit doet. Lille voerde de tactiek van anti-voetbal perfect uit. Dat moet beloond worden, waarom zien de mensen dat hier niet in. Ik begrijp daar ook niets van. Mijn voorstel is dan ook om de wedstrijd opnieuw te spelen, waarbij de niet gegeven rode kaart van Nico wel blijft staan en Ajax dus met 10 man moet spelen, ook de 1-0 blijft natuurlijk staan. Want dat is inherent aan de tactiek van Lille. En als de Uefa dat niet doet dan is het logisch. Gewoon een 3-0 voor Lille en een passe-partout tot de finale. Daar mogen ze voor dit onrecht met 12 man starten.
 
DVV20
 
5
19 februari 2021 om 09:59
Dit is het kromste wat ik ooit op VZ heb gelezen, en ik lees al een tijdje mee. Het is een terechte overwinning omdat ze 1x meer hebben gescoord dan Lille? Nee, als je scoort door een fout van de scheids kan je het geen terechte overwinning noemen. Ajax was vorig jaar onterecht uitgeschakeld in de CL door arbitrale dwalingen, en gister hadden ze geluk met de beslissing van de scheids. Maar dat betekent zeker niet dat het terecht is.
 
DVV20
 
3
19 februari 2021 om 10:01
Ik deel je mening dat Ajax qua kansen en spel meer aanspraak maakte op de overwinning. Maar als het tot een paar minuten voor tijd 1-0 staat en je hebt een kado nodig van de scheids om de gelijkmaker te maken, kan ik het me voorstellen dat het voor veel mensen onterecht is.
 
Rochus
 
8
19 februari 2021 om 10:11
Dan ga je er dus al vanuit dat het een cadeau is. Dan snap ik jou conclusie ook wel dat het onterecht is. Toch is het eigenlijk altijd wel zo dat als je een goal meer scoort dan je tegenstander dat je dan wint. Ik heb het eigenlijk nog nooit anders gezien.
 
Formus
 
9
19 februari 2021 om 10:48
herlev: Benzema vindt elke overwinning van Ajax onterecht. Zelfs als ie met 0-13 tegen VVV is. Iets met clubvoorkeur. Dit was zo'n terechte overwinning. Een makkelijk gegeven strafschop, maar het kon. En Ajax was echt zo veel beter. Lille dacht ik 1 kans gehad. En Ajax had tweederde balbezit. Gedomineerd heet dat!
 
Formus
 
6
19 februari 2021 om 10:50
Rochus, laat maar. Als het andersom was geweest was het volgens diezelfde mensen terecht geweest dat Ajax verloren had.
 
Thamike
 
3
19 februari 2021 om 11:01
En een arbitrale dwaling kan nooit een argument zijn om het betere voetbal te bagatalisseren. Ajax scoort toch 2 goals? Ajax was toch echt de gehele wedstrijd beter. Ajax was toch de enige die wilde voetballen? De scheidsrechter heeft toch de gehele wedstrijd vage beslissingen genomen? Dat zijn hij een onterechte pingel geeft is heel zuur voor Lille.
 
Benzema.
 
12
19 februari 2021 om 07:40
Dat is vrij logisch toch? Dit is een belssing van de scheids die veel kans doorslaggevend is in wie er door gaat. En er wordt juist te weinig over gepraat. Als dit andersom geweest was in het nadeel van Ajax zou er enorm veel boosheid en verontwaardiging zijn. Dat Ajax beter speelde was duidelijk, maar dat kan nooit een arbitrale dwaling goedmaken.
 
Raffa1
 
25
19 februari 2021 om 07:53
Als de penalty na het bekijken door de VAR gegeven wordt kan het nooit een arbitrale dwaling zijn. Dat veel mensen het te licht zullen vinden is ieta anders.
 
Benzema.
 
15
19 februari 2021 om 08:07
Wat zeg jij nou? Dus na het bekijken van de beelden oordeelt een scheids altijd correct volgens jou?
 
100% Meijer
 
12
19 februari 2021 om 08:36
Dat er te weinig over gepraat wordt vind ik echt onzin. Het gaat namelijk vrijwel nergens anders over terwijl Ajax gewoon goed speelde en de overwinning terecht is. Al met al was de penalty een lachertje en compleet onterecht.
 
SpeedyAFC
 
15
19 februari 2021 om 08:37
Welke arbitrale dwaling? De scheidsrechter kon het goed zien, heeft ook nog de video beelden gechecked en vond het gewoon een penalty. Dat is geen dwaling, dat is zijn norm van fluiten. Wat we ook terug zien in de stats van deze scheidsrechter. Geeft veel gele kaarten, fluit continue voor overtredingen en geeft om de wedstrijd een penalty.
 
Maddmaxoz
 
2
19 februari 2021 om 09:02
Dus je mening is dat op basis van het spel ajax verdiende te winnen, maar doordat de penalty onterecht was je de overwinning onterecht vindt? Dat kan ik eigenlijk best volgen
 
Lucas1913
 
3
19 februari 2021 om 09:08
Wat is daar moeilijk aan? Gezien het spel verdiende Ajax een overwinningen. Maarja, als je niet scoort, win je niet. Als je dan door een "onterechte" penalty wint, dan kan dat toch alsnog onterecht zijn? Als je heel de wedstrijd veel en veel beter bent en het staat in de 95e minuut nog steeds 0-0 en in de laatste seconden scoor je met de hand terwijl je buitenspel staat maar de scheids fluit niet en de goal telt.... Is dat dan nog steeds terecht omdat je heel de wedstrijd de betere was?
 
055er!
 
12
19 februari 2021 om 09:39
Misschien heb je er gewoon geen verstand van Benzema en weet je niet wat de regels zijn. Die scheidsrechter was een pietje precies. Het was weinig maar voor hem blijkbaar genoeg. Als Nijhuis dit zou doen dan vond iedereen het geniaal. Maargoed nu haalt Ajax hierdoor een resultaat dus dan is het janken bij veel mensen.
 
mitchajax020
 
3
19 februari 2021 om 07:40
1 Ajax speelde gewoon goed en 2 is ajax nooit genaaid geweest bv Chelsea waardoor je uit de CL ligt
 
SpeedyAFC
 
1
19 februari 2021 om 08:38
De Uefa heeft geen actie ondernomen na de twee rode kaarten en de strafschop allemaal in een keer besloten door de scheidrechter destijds. Dat impliceert dat die scheidsrechter volgens zijn norm dat gewoon mocht doen. Ajax is ook niet schadeloos gesteld achteraf zoals Ierland dat wel werd na een gemiste handsbal.
 
mitchajax020
 
2
19 februari 2021 om 10:05
SpeedyAFC ik bedoelde met nooit eigenlijk ook. Schrijf foutje
 
Formus
 
3
19 februari 2021 om 10:59
SpeedyAFC, dat verhaal klopt niet helemaal. Namelijk op twee punten: 1. De UEFA kan volgens de regels een club niet schadeloos stellen op basis van beslissingen van de scheidsrechter. 2. De fout van Rocchi is erna op een seminar gebruikt als voorbeeld hoe het niet juist is. Maar nogmaals, je kan er niet voor schadeloos gesteld worden. En dat begrijp ik wel, anders is het einde zoek. Dat de FIFA dat wel ooit heeft gedaan bij Ierland was puur omdat ze geen zin hadden in een rechtzaak, waar misschien veel meer naar boven was gekomen (was in Blatter tijdperk, en die loste dat soort dingen altijd op met geld). Dus geen schadeloosstelling, maar afkoop van een rechtzaak. Dat Ierland daar ooit ja op heeft gezegd is tot in de eeuwigheid jammer natuurlijk.
 
Trissy
 
36
19 februari 2021 om 07:46
Ergens is het ook een soort gerechtigheid vind ik. We (Nederlands voetbal in Europa) hebben de afgelopen jaren zo verschrikkelijk vaak dit soort scheidsrechters, met dit soort beslissingen tegen gehad! Feyenoord weet ik er een aantal. Ajax ook een aantal. En zo zijn er nog meer. Ik vraag mij toch echt af waar de UEFA die malloten vandaan haalt... Maar goed, nu een keertje in het voordeel van het Nederlands voetbal.
 
RyanBabel8
 
9
19 februari 2021 om 07:50
Het is inderdaad fijn om zo'n verschrikkelijke slechte scheidsrechter eens een keer mee te hebben, want we hebben hem als Nederlandse clubs vaker tegen dan mee. Deze beste man is voor zes wedstrijden terug naar de tweede divisie van zijn land gezet, dusdan weet je het wel. Ik hoor niemand over de VAR, deze beoordeelde de situatie wel goed, want dit was bij bij lange na geen strafschop. Was dit andersom geweest dan had ik deze man echt vervloekt en niet alleen ik, maar elke Ajaxsupporter. Buiten dit alles vind ik de overwinning meer dan terecht, want wat speelde Ajax goed.
 
Trissy
 
5
19 februari 2021 om 08:17
De Lille supporters zullen zich voelen, zoals ik als Feyenoord supporter mij voelde tegen Wolfsberger. 3 strafschoppen tegen, waarvan 2 sowieso helemaal niks waren. Maar dit is een voorbeeld dat we het tegen hadden. Nu heeft het Nederlands voetbal het een keertje mee. Als is de ronde nog niet gespeeld natuurlijk... Ik zie het zomaar weer gebeuren dat in de return Ajax benadeeld wordt door zo een pannekoek van een scheidsrechter
 
SpeedyAFC
 
1
19 februari 2021 om 08:41
Deze komt uit Slovenie. Daar geeft hij 6.6 gele kaarten en 0.5 penalty per wedstrijd. In 10 wedstrijden waren dat dus 66 gele kaarten, een geel/rode en 5 penalties. Europees fluit hij net zo, 31 gele kaarten, een geel/rode en 3 penalties in 6 wedstrijden dit jaar. Dat is gewoon heel anders, lees veel strikter, dan wij in Nederland gewend zijn.
 
Gurtalks
 
13
19 februari 2021 om 09:10
Ik vond het vooral lomp van Sanches, duwt met zijn arm Tagliafico in zijn rug. Dan weet je, hopelijk als voetballer, dat de penalty gegeven kan worden. Je brengt namelijk een speler in onbalans die in een scoringspositie is. Zeker in de herhaling vond ik dit een terechte beslissing.
 
Zytto34
 
13
19 februari 2021 om 09:20
Niemand die het heeft over de scheids die een 100% 2de gele kaart niet gaf aan de rechtsback toen Neres werd weggestuurd?
 
Davy de Pauw
 
96
19 februari 2021 om 07:22
Ik vond het wellicht als een van de weinigen wel een strafschop. Geen hele zware overtreding, maar Sanchez heeft nul intentie om de bal te spelen en 100% de intentie om de speler te blokkeren. Daarbij neemt hij het risico dat hij een overtreding maakt, iets waar Tagliafico slim gebruik van maakt. Het is geen zware overtreding, maar als dit op het middenveld was gebeurd was er ook voor gefloten.
 
Eibert
 
97
19 februari 2021 om 07:27
Als je dit een overtreding vond, kun je beter op korfbal gaan. Die schwalbekoning vliegt al voordat er contact is
 
Tinus88
 
83
19 februari 2021 om 07:31
Noem eens even 5 andere situaties waar Tagliafico zo naar de grond gaat. En inderdaad, minimaal 5, bij een `` schwalbekoning `` zou dat immers niet zo moeilijk moeten zijn.Ik voorspel alvast dat hier geen reactie meer opkomt. En gisteren telt overigens mijns inziens niet. Dat was geen schwalbe.
 
Goalski
 
6
19 februari 2021 om 08:38
De situatie waar Sanchez geel kreeg gisteren, dat zijn er al 2 dus in 1 wedstrijd. Hebt er zo meer gevonden als je even zoekt, gaat graag naar de grond deze jongen
 
100% Meijer
 
6
19 februari 2021 om 08:38
Schwalbekoning slaat inderdaad helemaal nergens op, maar datzelfde geldt natuurlijk voor deze penalty. Tagliafico komt zelf in vliegen met zijn benen vooruit. Hij valt niet eens, mar maakt meer een soort sliding naar de bal.
 
Tinus88
 
10
19 februari 2021 om 08:59
De situatie van gisteren is helemaal geen schwalbe. Sanchez zet een zinloos blok op een plek waar Tagliafico helemaal niets meer met de bal of situatie kan. Dat Tagliafico er dan tegen aanloopt en de scheidsrechter een nogal dubieuze pingel geeft is een ander verhaal, maar dat had echt niets met een schwalbe te maken.
 
DeSteek77
 
0
19 februari 2021 om 09:16
Ik vroeg me overigens af of het geen buitenspel was. Nico speelt immers de bal en dan wordt de overtreding gemaakt. Op het moment van het spelen van de bal staat Klaassen buitenspel. Ik weet niet precies hoe de regelgeving hieromtrent gaat, maar ik dacht dat de eerste overtreding van Klaassen was (buitenspel). Iemand?
 
100% Ajax
 
2
19 februari 2021 om 09:21
De overtreding kwam eerst toen buitenspel (als de bal aangekomen was) dus beoordeeld de scheids het eerste incident.
 
 
20
19 februari 2021 om 07:27
Maar op welke wijze wordt de overtreding gemaakt. Nico probeert voorbij de man te komen die daar staat. Ik zie de verdediger geen enkele fout maken.
 
Lunny
 
12
19 februari 2021 om 07:33
Ik had hem zelf niet gegeven maar Sanches duwt (of misschien beter gezegd; legt zijn hand) in de rug van Nico. Ga je dan de beelden in slowmotion terug kijken, kan de scheidsrechter het dusdanig uitleggen. Hij floot de hele wedstrijd al als een klein meisje en met dat aanstellen van hun linksback was al te zien dat hij in dat soort trucjes trapt, dus is het misschien niet eens een verrassing.
 
tubes
 
30
19 februari 2021 om 07:33
Hij strekt zijn rechter arm volledig uit en duwd Nicolas in zijn zij, hij raakt daardoor uit balans. Dat is waar de scheids zijn beslissing op liet staan. Kijkend naar hoe hij de wedstrijd floot lag het geheel in de lijn.
 
Rochus
 
36
19 februari 2021 om 07:34
Ik zie Sanches instappen en niet voor de bal gaan, maar voor de speler. Als er geen fout was gemaakt dan was het ook geen pingel . Zo simpel an het zijn e zo simpel is het. Sanches is gewoon dom bezig om met 1-0 vor in de 87e minuut terwijl de bal weg is zo in te stappen. Dat wordt in Europa afgestraft. Gebeurt het tegen Ajax dan is de ander ploeg geslepen en slim, gebeurt het Ajax dan is het een Schwalbekoning, maar ondertussen roepen wel heel veel mensen hier zo hypocriet dat ze voor het NL voetbal zijn. Dat zal wel zo zijn, maar volgens vele ligt Amsterdam niet in Nederland als ik de reacties zo lees.
 
Davy de Pauw
 
7
19 februari 2021 om 07:44
Die man staat daar niet, Sanchez stapt net op zij op het moment dat Tagliafico komt. Dat mag, maar je loopt hiermee het risico een overtreding te maken. Nogmaals, op het middenveld had niemand raar opgekeken als dit een overtreding was geweest.
 
Raffa1
 
18
19 februari 2021 om 07:57
Je vergeet even de arm van, sanchez die niet zo duidelijk zichtbaar was maar wel Nico in de zij duwde. Want iedereen concentreerde zich op het been van Sanchez maar het ging om de arm.
 
055er!
 
1
19 februari 2021 om 09:46
Dan moet je beter kijken en zie je duidelijk een beuk in Tagliafico`s lichaam. Ik zat ook eerst alleen naar die benen te kijken daar gebeurd vrij weinig maar ik zie toch echt een duw,por,beuk hoe je het ook wil noemen. Het is licht en Tagliafico maakt er goed gebruik van maar zoals Klaassen zei. Hij floot wel meer voor pietluttige dingen dus dan klopt het wel weer.
 
Lenny1988
 
4
19 februari 2021 om 07:30
Ik zou hem zelf ook nooit geven, want ik vind het erg licht maar het gaat om de duw met de arm.
 
Conti
 
2
19 februari 2021 om 10:09
@ Davy de Pauw, Ik vind het persoonlijk geen overtreding, maar ik snap 100% waar je op doelt. In de eerste helft werd diezelfde Tagliafico terug gefloten op t middenveld door de scheids vanwege het arm wat hij erg breed heeft hangen. Dat doet Sanches in deze eigenlijk ook. Beide in mijn ogen geen overtreding, maar hij is dan wel consequent en geeft m ook in t strafschop gebied. De scheids was gewoon een hele rare kwiebus.... De eerste helft was t een consequente pietlut die alles aan beide kanten affloot. Tweede helft begon hij de touwtjes wat te laten vieren en ineens had hij zoiets van: Oooh, dit gaat niet goed, ik moet de broekriem aantrekken en bam bam 2 gele kaarten en begon te fluiten als een inconsequente pietlut....
 
 
22
19 februari 2021 om 07:24
De nederlaag was terecht, maar dit was nooit een penalty. Dit was eerder een overtreding van Nico dan andersom. Het is onbegrijpelijk dat deze scheidsrechter zelfs op basis van tv beelden bij zijn beslissing bleef.
 
HupVanDeDonk
 
4
19 februari 2021 om 07:24
Tsja, beweegt zich inderdaad een beetje als een middenvelder in deze situatie, en daar zou hij ook de vrije trap tegen kunnen hebben gekregen. Hij had gerust wat voorzichtiger kunnen zijn. Niet al te slim van Sanches, maar hij is al bij wat meer wonderbaarlijke situaties betrokken geweest.
 
Lenny1988
 
98
19 februari 2021 om 07:28
Kan iemand Sven even uitleggen dat Lille niets maar dan ook niets gecreerd heeft..?
 
Teesboer
 
17
19 februari 2021 om 07:38
Tja zonder scheidsrechterlijke dwaling hadden ze waarschijnlijk gewonnen, dus wat dat betreft is het zeker onterecht dat Lille heeft verloren. Echter was Ajax 2e helft wel veel beter. Alleen kunnen ze volgens mij al tijden het verschil niet meer maken in een wedstrijd. 2/3 doelpunten verschil met de tegenstander komt nog sporadisch voor.
 
Sanderr
 
68
19 februari 2021 om 07:53
Laatste vijf duels zijn er drie met 2/3 goals verschil gewonnen (en de andere 2 werden ook gewonnen) maar oke
 
Teesboer
 
4
19 februari 2021 om 08:40
Excuses, dan heb ik er wat gemist, mij staan dan vooral de wedstrijden bij waar ze heel moeilijk het verschil maken. Tegen Twente/fortuna/willem 2, in mindere mate Heracles. Tevens hadden ze tegen PSV in de competitie door moeten drukken. Gisteren kwamen ze ook weer erg moeilijk tot scoren.
 
SpeedyAFC
 
7
19 februari 2021 om 08:43
Er was geen dwaling, de scheidsrechter kon het prima zien en heeft de video beeldne ook nog bekeken. Volgens zijn norm was dit gewoon een penalty.
 
Teesboer
 
5
19 februari 2021 om 08:49
Eigenlijk moet ik er niet op reageren, maar toch doe ik het. Ik was misschien iets te voorbarig dat het sporadisch voorkomt. Echter vind ik dat Ajax erg moeilijk het verschil in een wedstrijd kan maken. Als je ziet hoeveel mogelijkheden ze gisteren ook weer nodig hadden, ze hebben een erg goedkope penalty nodig om tot scoren te komen. Het valt mij gewoon op, maar fijn dat jij vind dat ik zomaar wat roep.
 
055er!
 
11
19 februari 2021 om 09:52
Jij roept inderdaad zomaar wat en dat bewijst je balkje onder je naam ook wel. Het enige wat jij kan is provoceren en onwaarheden verkondigen. Zeer volwassen teesie maar ga vooral door want je balkje is bijna leeg.
 
Teesboer
 
9
19 februari 2021 om 10:05
Dat balkje op VZ stelt toch niet zoveel voor, reacties worden zomaar verwijderd. Net of iemand met een grotere groene balk hier veel meer voorstelt dan anderen. Wat dat betreft zul jij je wel heel groot voelen hier. Je heb al best een grote balk, ben echt trots op je! Hoeveel reacties van mij heb jij al gelezen die provocerend waren dan? Volgens mij ga ik hier zelden over de schreef, maar jij mag voorbeelden noemen hoor. Zo schokkend was mijn eerste reactie toch ook weer niet? Tevens geef ik daarna eerlijk aan dat ik wat wedstrijden heb gemist, maar jij scoort maar weer lekker duimpjes bij je VZ-vrienden. Krijg je nog een grotere groene balk van!
 
055er!
 
5
19 februari 2021 om 10:52
Hahaha heel vreemd ja dat je reacties worden verwijderd. Eerst iets verkondigen en dan snel je keutel intrekken. Hilarisch Voor de rest zal ik niet ingaan op je onnodige provocaties
 
Teesboer
 
2
19 februari 2021 om 11:03
Jammer dat je net zo persoonlijk maakte, net of ik jou iets heb aan gedaan. Verder mag je het hilarisch vinden dat ik terug kom op mijn uitspraak. Jij zegt hier altijd de waarheid vermoed ik? Mij niet volwassen noemen, maar wel anderen uitlachen om een uitspraak. Tevens heb ik liever niet dat je mij teessie noemt, dat is alleen voor personen die wel normaal kunnen reageren naar anderen toe. Tot slot wil ik de strijdbijl hierbij begraven als je dat goed vindt.
 
arsenal890
 
16
19 februari 2021 om 07:46
Dat maakt toch niet uit in deze? Lille had waarschijnlijk zonder deze penalty gewoon gewonnen. Of Lille terecht zou winnen maakt helemaal niet uit. Het klopt dus gewoon wat Sven zegt. En het is gewoon terecht wat hij zegt.
 
hansje1969
 
10
19 februari 2021 om 08:16
Ben ik niet helemaal met je eens Arsenal. Dat die penalty fout was en daardoor Ajax uiteindelijk met een goed resultaat naar huis gaat, vind ik een betere lezing. Maar gezien het spelbeeld, vind ik Botman ook wel dat weer lult dat 1-1 verdiend was geweest. Ajax was de betere ploeg. Soms krijg je ook weleens iets dat je verdient cadeau
 
arsenal890
 
3
19 februari 2021 om 08:54
Dat klopt, ik verwoord het verkeerd en ben vergeten dat erbij te zetten! Als je baseert op het spel is de winst meer dan terecht. Dat een gelijkspel verdient zou zijn volgens botman klopt ook niet. Maar ik denk wel dat Lille gewonnen had zonder de goedkope penalty. Maar dat is niet meer van toepassing. Soms heb je gewoon een beetje geluk nodig. Geniet van de 3 punten!
 
Frikx
 
24
19 februari 2021 om 07:29
Snap wel dat je boos bent. Hele lichte strafschop. Al was Tagliafico gewoon eerder bij de bal en probeerde Sanches hem onreglementair af te stoppen met een uitgestrekt arm en been. Zou vooral boos zijn op dat saaie spel van Lille en dat angsthazen voetbal. Ik snap wel dat Botman kan verdedigen met alle aanvallers en middenvelders in de zestien. Zo speelt NL elftal helaas niet dus voor hem lijkt me Lille niet de juiste plek om wat bij te leren.
 
MrKrillin
 
3
19 februari 2021 om 12:37
@frikx "szou vooral boos zijn op dat saaie spel van Lille en dat angsthazen voetbal. " Eens hij kan beter boos zijn over het voetbal wat zij miljoenen kijkers hebben voorgeschoteld. Wat een matige vertoning. Het is juist schandalig dat Ajax hier niet 0-2 of 0-3 won. Botman naar Liverpool wat commentator bleef zeggen, zou echt een miskoop zijn. Dan gaat Liverpool weer heimwee krijgen naar de matige Cv's die zij voor VvD hadden.
 
tubes
 
34
19 februari 2021 om 07:30
Die VAR ook, soms doen ze hun werk, maar er zijn te vaak momenten dat ze het laten liggen." In het geval van de penalty deed de VAR hun werk toch? Riepen de scheidsrechter naar de monitor.
 
FCBogarde
 
7
19 februari 2021 om 07:31
Het was idd geen penalty, maar soms heb je geluk. Het voetbal vd nummer 1 van Frankrijk en de voorsprong was pas schandalig. Blij met de overwinning en nu thuis het karwei afmaken!
 
Master D
 
27
19 februari 2021 om 07:34
Hele goedkope strafschop, die je eigenlijk nooit mag geven. Snap niet dat Botman naar de VAR wijst. Die heeft zijn werk goed gedaan en de scheidsrechter geroepen. Die kan niet meer doen dan dit. Snap niet waarom dit Lille 1e staat in Frankrijk. Die hebben echt niks weten te creeren. Overwinning van Ajax gewoon terecht. Die hebben hun kansjes wel gehad.
 
Mateja Kezman9
 
5
19 februari 2021 om 09:40
Ik denk dat Botman gewoon uit emotie naar de VAR heeft geroepen. Want de VAR heeft in deze natuurlijk correct gehandeld. Overigens begrijp ik echt niet dat de scheidsrechter een VAR kan overrulen. Als 2/3 man in zo'n busje zeggen: "joh, het is in onze ogen echt geen penalty, kom het zelf maar is bekijken." Vervolgens zegt zo'n eigenwijze scheids, ik vind van wel. Kan dat echt niet begrijpen.
 
055er!
 
3
19 februari 2021 om 09:59
Als Nijhuis dat doet in Nederland dan vinden we dat allemaal geweldig. Hij krijgt zelf een podium in een voetbal talkshow omdat hij zulke dingen doet. Hij wordt daardoor zelfs gezien als de beste scheidsrechter van Nederland door meester kenner Johan Derksen en zijn vriendjes. Volgens mij is het probleem meer bij veel mensen dat Ajax er nu profijt van heeft. Dat kunnen mensen gewoon niet hebben.
 
myvision
 
18
19 februari 2021 om 07:37
Die penalty was zwaar, velen zullen hem niet geven, maar ik vraag me af hoe onterecht het was. Die kerel ging absoluut niet voor de bal en sneed al voor de haak Tagliafico de pas af. Verder heb ik dit interview gezien en die Botman reageerde sowieso erg zuur richting Ajax. Hij heeft duidelijk niet zoveel met de club en de spelers. Dat hoeft ook niet, maar juist deze (lichaams)taal en zijn vooralsnog zeer matige spel gisteren zorgt er wel voor dat we misschien maar eens moeten stoppen met de oh zo grote fout die Ajax zou hebben gemaakt met zijn vertrek. We stonden gisteren gewoon verdedigend fantastisch. Ajax speelde als Rico Verhoeven die even moest incasseren maar langzaam maar zeker de tegenstander vakkundig aan het slopen was. We zijn er nog lang niet, Ajax moet thuis minstens zo goed voor de dag komen, maar ik had niet verwacht dat we er nu al met dit elftal waar we veel mensen misten, zo goed voor konden staan.
 
mitchajax020
 
7
19 februari 2021 om 07:39
Het was in mijn ogen ook geen strafschop maar al met al met Botman niet zo zeuren want ajax was gewoon echt veel beter en de overwinning was meer dan terecht
 
hansje1969
 
4
19 februari 2021 om 07:41
Het leek mij ook geen penalty. Maar op grond waarvan Botman 1-1 een betere uitslag vindt, ontgaat mij ook. Die goal van hun was een blunder uit het niets. 1 bal ging freigend voor langs. Maar verder heeft Lille alleen maar tegen moeten houden. A fijn, iedereen heeft het gezien. Denk dat Botman hier bedoelt dat Ajax uiteindelijk goed wegkomt.
 
Stephan 1976
 
29
19 februari 2021 om 07:42
Ajax 5 schoten op doel, Lille 1. Ajax 9 schoten, Lille 4. Ajax bal bezit 64% Lille 36. Ajax pases 630, Lille 351. Obv waarvan van was een gelijkspel verdiend Sven? Iig niet op die van de statestieken.
 
Stephan 1976
 
5
19 februari 2021 om 07:44
Ik dacht 1ste geen penalty, maar als je iemand met de hand weg duwt, ja is het een penalty. Ligt of zwaar dat maakt niks uit
 
Mateja Kezman9
 
7
19 februari 2021 om 09:43
Passes zeggen trouwens helemaal niks. Kunt ook uitzichtloos rondom je eigen 16 tikken. Ik denk vond wel dat Lille rondom het middenveld en in de duels domineerde. Sanches, wat een beest is dat zeg. Ben het wel met je eens dat Lille niks heeft gecreëerd en op basis daarvan geen gelijkspel verdiende. Anderzijds vond ik ook niet dat Ajax de winst verdiende. Wat wel een terechte uitslag zou zijn? Dat durf ik niet te zeggen.
 
055er!
 
10
19 februari 2021 om 10:06
Je bent echt niet wijs als je zegt dat je Lille vond domineren. Sorry maar volgens mij ben je echt een trol. Sanchez een beest? Je bedoelt omdat hij van die vieze acties had? Dan geef ik je gelijk ja. Als er 1 club iets verdiende dan was het Ajax wel. Lille had helemaal nergens recht op. Ze speelden met poep in de broek leek het wel maar het schijnt zo te zijn dat ze altijd zo spelen.
 
Mateja Kezman9
 
3
19 februari 2021 om 10:32
Haha, ik een troll? Ik zou hier niet eens op moeten reageren. Ik geef gewoon mijn mening en reageer altijd objectief. Ik zeg trouwens niet dat Lille iets verdiende. Ik geef alleen aan dat ik net zo min vond dat Ajax de volle winst verdiende. Wat Sanches betreft, totaal niet met je eens. Was fysiek gewoon heer en meester en hij speelde hard, maar niet smerig.
 
055er!
 
5
19 februari 2021 om 10:56
Ik kan je post gewoon niet serieus nemen. Lille heeft gedomineert? Haha sorry totaal niet gewoon. Uiteindelijk heeft Ajax meer kansen gecreeerd en waren zij de enige die er echt voor gingen in mijn ogen. Lille is niet eens gevaarlijk geweest uit een eigen mogelijkheid.
 
Mateja Kezman9
 
2
19 februari 2021 om 12:23
Waar zeg ik dat Lille heeft gedomineerd? Ik vond ze op het middenveld de betere, vooral fysiek. Dat zeg ik. Aanvallend speelde ze niks klaar. Eens. Je moet is leren om begrijpend te lezen voordat je iemand een troll noemt.
 
Formus
 
4
19 februari 2021 om 13:02
Mateja Kezman, Lille domineerde juist niet op het middenveld imo. Ajax won daar juist de slag met heel snel combinatiespel en een Blind die heer en meester was. Dat je vond dat Lille in de duels domineerde zou eerder kunnen, maar dat komt omdat ze nauwelijks in de duels kwamen en als dat al gebeurde, was het verdedigend en dat is nog altijd makkelijker dan aanvallend een duel winnen. Dus dat is imo onderuit te halen op dezelfde manier dat je die aantallen passes niks vindt zeggen. Die trouwens nog opvallend vaak naar voren gingen gisteren, ondanks dat Lille het veld enorm klein hield.
 
Mateja Kezman9
 
0
19 februari 2021 om 15:49
Formus, kijk zo kun je het ook verwoorden. Kijk je even mee @055er? Inhoudelijk: Blind was inderdaad ijzersterk gister. Ik vind het sowieso 100x beter met hem op het middenveld en Martinez centraal achterin. Volgens mij roepen de Ajacieden dat al maanden en ziet Ten Hag het eindelijk in Lille kwam toch met regelmaat in de duels? Met name Sanches zocht deze met regelmaat op. Het is dat Blind zo goed kan voetballen en rustig blijft, anders had het er anders uitgezien. Maar touché Formus.
 
DJKylian
 
6
19 februari 2021 om 07:45
Het was een lichte overtreding waar de scheids hem gewoon voor kan geven. Gestrekt been zonder dat ie de aanvallende speler kan zien. Beetje arm werk om speler uit balans te brengen. Als die hem liet lopen was het 50/50 of die bal binnen te houden was en nog voor te zetten. Daarbij een optel som van Sanches die al 3x eerder een overtreding beging. Lille creëerde niks dus verdiende geen overwinning en ook geen gelijkspel. Bij hun goal ook wat getrek waardoor Tagliafico de bal niet meer lekker terug kan spelen.
 
VIvalasvegas
 
2
19 februari 2021 om 08:13
Had makkelijk 0-3 kunnen zijn, ook zonder pingel. Pijnlijk hoe ze nu alleen om zich heen wijzen
 
4Ever4Ajax
 
1
19 februari 2021 om 07:52
Natuurlijk heeft hij gelijk over de penal. Helaas weten wij als Ajacieden maar al te goed hoe dat voelt in Europa. In die zin ben ik blij dat wij nu eens geluk hadden, maar het klopt natuurlijk niet helemaal (zeker niet als de VAR je naar de kant haalt). Qua verhoudingen op het veld, had Ajax meer `recht` (echt recht heb je er nooit op natuurlijk, dan moet je maar scoren) op de overwinning. We waren een stuk sterker op het veld, maar konden het uiteindelijk niet tot uiting in de score brengen. Vond Botman verder een prima wedstrijd spelen overigens!
 
afca0cbs
 
2
19 februari 2021 om 08:03
Ik snap dat ze heel boos zijn. Kan helaas niks meer aan veranderd worden. Dat gebeurt wel vaker. Soms is het leven zo oneerlijk. Ik zou zeggen kopop en laat in de return maar zien waarom je de nummer 1 van de Franse competitie bent.
 
VIvalasvegas
 
15
19 februari 2021 om 08:12
0 doelkansen in 95 minuten als Franse koploper. Zou ik me vooral bezighouden met een (on)terechte pingel
 
Raffa1
 
2
19 februari 2021 om 08:05
Wat zijn er toch een hoop goed betaalde spelers in de wereld die aan afbraakvoetbal doen, zo zonde. Vroeger op de pleintjes bleef nooit hangen wie een potje gewonnen had maar wel wie vette trucs had, of een vette actie.. heb het vermoeden dat je eigenlijk voetballer wordt om te voetballen en niet om met 11 man er alles aan te doen om niet te voetballen maar 90 minuten lang het spelletje te verpesten.
 
VIvalasvegas
 
8
19 februari 2021 om 08:10
Beste Sven, ja het was zwaar bestraft. Misschien wel geen penalty, misschien net wel. Maar je hebt weer de zelfreflectie van een peer. Je mag god op je blote knieen danken dat je er niet 0-3 bent afgegaan. In plaats van je focussen op wel of geen pingel zou ik me meer zorgen maken dat je als koploper van Frankrijk niet 1 doelkans weet te creeeren in 95 minuten tijd.
 
 
7
19 februari 2021 om 08:10
De VAR deed zn werk. Die zei, ga ff kijken. Meer kunnen ze niet doen. Het was idd makkelijk en je kan hem ook niet geven. Maar een fout vind ik het niet. Maar goed als ik speler was van Lille zou ik ook boos zijn.
 
Joga_Bonito10
 
11
19 februari 2021 om 08:19
Sven zit nog in de emotie vandaar dat ik deze teksten wel enigszins begrijp. Maar van enig realiteitsbesef is weinig sprake. Ajax was heer en meester, Lillde verdiende precies niks. Wat had Lille onder controle? Denk dat ik een andere wedstrijd heb gezien. De 1-2 mag hij zichzelf ook wel deels aanrekenen. Nee doe mij maar Martinez en Blind . Bij Ajax verdedigen is wat anders dan als je met je kont in je eigen 16 staat en alleen hoeft tegen te houden.
 
FC Koopgoot
 
4
19 februari 2021 om 08:25
Pingel was veel te makkelijk gegeven imo. Komt Ajax zeer goed weg. Maar dat Botman de uitslag onterecht vindt... komop zeg, Lille heeft NIKS gecreeerd.
 
jacob1900
 
4
19 februari 2021 om 08:27
Nou meneertje Botman ik vond het ronduit schandalig hoe Lille gisteravond speelde en dat nog wel in een thuiswedstrijd en als lijstaanvoerder van de Franse competitie, schaam je kapot....Ik vond het een heerlijk maar vooral terechte overwinning meneertje Botman.
 
j3ro3ntj33__
 
5
19 februari 2021 om 08:29
Heerlijk zo vroeg in de ochtend al die misgun-reacties te lezen. Tagliafico speelt de bal, word daarbij zwaar gehinderd (obstructie), wel of niet het feit dat zijn voet achter het been van Sanches blijft hangen. Het is een lichte overtreding van Sanches, je kan hem geven, je kan hem laten gaan. Als Ajax hem tegen zou krijgen zou ik het kut vinden, nu hebben ze eindelijk een keer de scheids Europees mee. Mag ook wel eens. Maar ik vind dat de VAR daar niet eens moet ingrijpen. Er is contact, dus geen overduidelijke fout van de scheids. Verder was Ajax vele malen beter. Omdat we ons zelf niet belonen moet het maar zo. Mogen wij als Ajacieden ook even blij zijn dat na jaren de scheids tegen te hebben, we hem eindelijk eens in ons voordeel hebben?! Ik snap dat vele mensen gefrusteerd zijn omdat ze zelf niet, of waarschijnlijk niet meer lang op dit niveau mogen spelen. Maar dat is niet onze fout
 
Samcro
 
3
19 februari 2021 om 08:45
Hahaha, zo vroeg en al zoveel gezever over en weer. Probeer nog wel te genieten van vandaag mannen, bijna weekend met temperaturen alsof het lente is!
 
Dutchgio
 
2
19 februari 2021 om 08:48
Ik kan hem geen ongelijk geven. Een gelijkspel zou niet terecht zijn gezien het wedstrijdbeeld, maar het was wel een erg makkelijk gegeven penalty.
 
JK-Ajax
 
1
19 februari 2021 om 08:48
Nee Botman, je had het helemaal niet redelijk onder controle. Ajax domineerde in kansen en in balbezit en maakte jullie afbraak voetbal compleet onschadelijk. Je mag van geluk spreken dat Nico die bal zo geeft.
 
jolano
 
1
19 februari 2021 om 09:04
zeker makkelijk gegeven, in de herhaling vond ik het geen penalty, maar keek alleen naar de benen, niet naar de arm, daarna zag je hem duwen en het was geen schouderduw, dus je kan hem geven en die scheids floot ook al gek. dus een geluk moment voor ajax, dit gebeurd niet vaak
 
dreetje888
 
1
19 februari 2021 om 09:31
Sven, ik vind het schandalig dat de koploper van Frankrijk een doelpunt moet maken uit een voorzet van Nico en verder zelf niets creëert en de bus parkeert om niks tegen te krijgen
 
LW88
 
5
19 februari 2021 om 10:27
Hij heeft niet de intentie om hem te raken Dus als je Niet de intentie hebt om iemand te raken is het geen overtreding? Weten we dat ook weer, thanks Sven.
 
janter
 
0
19 februari 2021 om 10:33
Ajax had verdiend gewonnen. Lille had immers geen mogelijkheid tot dat moment met die verkeerde pass van Nico. Daarbij was Lille amper aan de bal. Jeetje ze vielen me echt tegen als koploper van de Franse competitie. Maar we zijn er nog niet.
 
Jordyde Blecourt
 
2
19 februari 2021 om 10:43
ik wist niet dat de knvb en uefa hetzelfde bedrijf zijn? Waar ajax in de competitie altijd bevoordeeld wordt, gebeurt het nu ook in de europa league. Zoals wel vaker is het nog steeds lucky ajax. Ook doen ajacieden alsof ajax een hele beste pot speelde, maar er zijn maar weinig echt uitgespeelde kansen geweest.
 
GeorgeAmadeus
 
0
19 februari 2021 om 10:55
Ik snap niet zo goed dat er zo wordt gewezen naar de Var. In principe hebben zij wel hun werk gedaan en de scheids gemaand nog één keer te kijken. Dat die er vervolgens niks mee doet, is niet aan hun onkunde toe te schrijven.
 
FCB_Catalunya
 
0
19 februari 2021 om 11:27
Een gelijkspel was onterecht? Eersteklas prietpraat. Lille heeft geen enkele uitgespeelde kans gecreeerd en verdiende gisteren helemaal niets. Ik vond het een hele treurige vertoning voor een ploeg die bovenaan staat in Frankrijk. Aanvallend leken ze wel verlamd. Ajax had moeite om door de muur te combineren, maar was nadrukkelijk op zoek naar de doelpunten en verdiende die dan ook. Ja, de penalty was makkelijk gegeven en licht, maar ik vind het argument van Botman niet helemaal opgaan. Dat je iemand niet ziet, wil niet zeggen dat je diegene niet kan hinderen. Als Sanches er niet had gestaan, had Tagliafico door kunnen lopen en voor kunnen zetten, die kans werd hem ontnomen.
 
Sandahh
 
1
19 februari 2021 om 11:55
Ben ik de enige die gezien heeft dat Nico voor de man kwam? Sanchez is gewoon dom geweest om zich breed te maken op dat moment met een medespeler naast zich. Ze moeten uiteindelijk blij zijn dat hij niet een gele kaart er voor kreeg. Want dan had ie nog roos gekregen ook, dan was het natuurlijk helemaal ten bozen.
 
binny
 
0
19 februari 2021 om 14:04
Hahaha hij zegt het zelf, bij ziet Nico niet komen... wat doet dat er toe, tis makkelijk gegeven maar die Sanches geeft Nico gewoon een por met zijn ar waardoor hij uit balans is, wat is daar dan geen overtreding en penslty aan?
 
Storytella
 
1
19 februari 2021 om 15:22
Eerlijk is eerlijk! Ik had het nooit geaccepteerd als Ajax zo een penalty tegen had gekregen. Je had me nu nog horen schelden. Deze penalty was ook 101% onterecht. Wie aangeeft dat het wel terecht was liegt tegen zich zelf. Alleen maakt het me niet minder blij dat ze hem toch kregen. Dit was goed voor het Nederlands voetbal! Hopelijk volgende wedstrijd weer winst of een gelijkspel van 1-1.
 
RafaelVandePut
 
5
19 februari 2021 om 21:32
Hij doet wel erg bot man
 
YvonnedePalm
 
0
20 februari 2021 om 19:16
Sven maak je niet zo druk jongen. Verliezen doen jullie toch. Zo veel klasse meer heeft ajax. +++