Tagliafico onder de indruk: 'Ik wist niet dat hij zó goed was'
Donderdag, 22 augustus 2019 om 07:23

Ajax kwam dinsdagavond goed weg met een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij APOEL Nicosia. Nicolás Tagliafico merkte al snel dat het niet liep bij de Amsterdammers in de play-offs van de Champions League en schuwde daarom de duels niet. Ajax eindigde de wedstrijd met zeven gele kaarten, waarvan Noussair Mazraoui er twee ontving en dus met rood van het veld ging. "Als je ziet dat het niet lukt zoals we het willen hebben, dan moeten we vechten", reageert Tagliafico.

"Een beetje agressie is goed. Dan heb je soms harde duels nodig. Misschien zijn dat wel Argentijnse duels, maar Nederlanders kunnen dat ook, hoor", zegt de Argentijnse linksback in gesprek met het Algemeen Dagblad. Tagliafico merkt in de voorrondes van de Champions League dat Ajax het niet makkelijk heeft. "Tegen PAOK was het net als tegen APOEL. Zij maken het ons zo moeilijk mogelijk. Zij komen voor die duels van één tegen één. Die moet je winnen. Dan kun je overleven."

Tagliafico speelt sinds dit seizoen in een achterhoede die voor de helft Argentijns is. Aan de linkerkant van het centrum speelt hij namelijk samen met Lisandro Martínez. Tagliafico helpt zijn nieuwe ploeggenoot waar hij kan. "Hij kan nog niet zo goed Engels, dus daar help ik hem mee. Nee, ik wist ook niet dat hij zó goed was, haha", aldus de linksback over Martínez, die in zijn eerste weken in Amsterdam een vaste basisplaats heeft afgedwongen onder trainer Erik ten Hag en een goede indruk maakt.

Na het doelpuntloze gelijkspel in het GPS Stadion moet Ajax aanstaande woensdag in eigen huis winnen om de groepsfase van de Champions League te bereiken. "0-0 was niet genoeg natuurlijk, we kwamen om te scoren. Maar thuis kunnen we van ze winnen. De automatismen van vorig seizoen hebben we nu niet. We moeten de ruimtes vinden. Vorig jaar deden we dat beter. Dat is niet makkelijk. We verliezen de bal op belangrijke plekken op het veld. Dat moet beter in de return."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
lobje
 
7
22 augustus 2019 om 07:43
Ik heb nog weinig goeds van hem gezien. Maar het seizoen is nog jong.
 
triometMSN
 
10
22 augustus 2019 om 07:47
Hij ziet eruit alsof hij wel wat kan maar het is gewoon een wilde bras als hij moet verdedigen. Aan de bal is hij rustig maar dan levert hij ook de helft in bij de tegenstander.
 
Naranja Mecani
 
28
22 augustus 2019 om 09:40
Haha, jij kunt het beter bij dammen houden kerel. Wat een wartaal sla je hier uit, ongelooflijk!
 
1fan
 
117
22 augustus 2019 om 08:00
Dan kijk je duidelijk geen wedstrijden Ajax. Hij kapt z'n tegenstanders risicoloos uit - hij wint kopduels door goede timing - hij legt ballen van links achter bij de rechtsbuiten op de stropdas. Om maar ff wat punten op te noemen...
 
manodedios
 
37
22 augustus 2019 om 08:23
?? wat een verschil in observatie. ik vind dit nu al de beste speler die deze zomer is toegevoegd aan de hele eredivisie en een koopje bovendien. Ajax moet nog op stoom komen, maar bij vlagen zie je ineens zo’n tik-tak aanval en weet je dat de voorhoede als bij een godswonder intact is gebleven. Duimen dat Donny blijft, dinsdag kosten wat het ook kost overleven, en dan de rust vinden om weer wat moois te bouwen. Komt helemaal goed!
 
ninjakai
 
2
22 augustus 2019 om 09:19
@lobje Grappig, jij ziet weinig goeds van hem, van Basten vindt het een geweldige aanwinst voor Ajax. Bij VI hebben ze alleen het argument dat hij klein is om hem af te zeiken, want voetbalinhoudelijk is bar weinig op hem aan te merken. Geen gezeur over niet fit, moet nog wennen en weet ik wat allemaal. Wordt in het elftal gezet en staat er gelijk. En dan krijg je ook nog de vreemde constatering dat veel verdedigers nog aan het voetballende gedeelte moeten wennen in Nederland en daar hun weg in vinden. Nou dat duurde nog geen wedstrijd. Er lijken momenteel maar 2 verdedigers verzekerd van een basisplek. Martinez en Tagliafico. De discussie is dan ook niet of Martinez moet spelen of niet, maar of het verstandiger is om Martinez en Blind van positie te laten wisselen. Bij de andere posities in de verdedigingslinie ligt dat echt heel anders. CV Schuurs, Veltman of Alvarez. RB Veltman, Mazraoui of Dest. En wie het uiteindelijk gaat worden is eigenlijk niets over te zeggen.
 
JordyPSV1995
 
1
22 augustus 2019 om 10:31
Heeft lobje het niet over Tagliafico?
 
Sanderr
 
0
22 augustus 2019 om 14:09
Nee, het artikel gaat over Martinez en daar heeft lobke het dan (logischerwijs) ook over neem ik aan?
 
wanny
 
6
22 augustus 2019 om 09:32
Ik vind hem juist de beste speler van Ajax tot op heden. Enige is dat ie teveel kaarten pakt.
 
FC-Legend
 
95
22 augustus 2019 om 07:45
Dacht even dat hij de buitenspeler bedoelde van Apoel die hem een paar keer als een jeugdspeler opzij zette ??
 
MrKrillin
 
4
22 augustus 2019 om 10:08
Magallan opstellen ipv Veltman. Een Argetijnse rechstback kopen en je hebt een Argetijnse linie Allemaal slagers, spelers met pit en grote kans veel kaarten ??
 
KeesNicola
 
0
22 augustus 2019 om 10:24
Het is. Gewoon kwestie van. Goed. Gebruik maken van de vrije ruimte in het. Veld en. Sneller. De bal rondspelen zo dat de tegenstander gestoord wordt . En buitenspelers. Moeten. Beter de. Bal. In strafschopgebied schoppen en. Niet steeds. Egoïstisch op eigen. Belang. Spelen zoals. Di. Neres .,dus. Gebruik maken. Van Vrye ruimte. En. Het. Spel verbreden op. Het veld !!!!
 
Geniale
 
0
22 augustus 2019 om 10:27
"hij kan nog niet zo goed Engels", dan moeten ze hem Nederlands leren. Tadic is zo`n rolmodel, die wil zelf nu in het NL de pers te woord staan. Die heeft respect voor de achterban. Maar Martinez viel mij ook wel mee.
 
2010joop
 
1
22 augustus 2019 om 11:04
Hij moet wat minder wild worden, maar heeft zeker kwaliteit.