Talent verlaat Ajax al na paar wedstrijden voor avontuur in Londen
Dinsdag, 6 oktober 2020 om 13:50

Joel Ideho heeft Ajax na enkele maanden alweer verlaten. Arsenal meldt via de officiële kanalen dat men de zeventienjarige aanvaller heeft ingelijfd. De overstap van het talent naar Engeland is opvallend, aangezien hij vier maanden geleden Willem II nog inruilde voor een avontuur bij de Amsterdammers.

"Hierbij wil ik bekendmaken dat ik het besluit heb genomen om volgend seizoen bij Ajax te spelen", zo gaf Ideho eerder aan op Instagram. "Ik ben Willem II dankbaar voor deze vier jaar en Ajax voor deze mogelijkheid. Iedereen alvast bedankt voor de support die ik zal krijgen", stelde Ideho. Willem II ontving een opleidingsvergoeding vanuit Amsterdam voor de aanvaller.

Het is waarschijnlijk dat Ajax een transfersom ontvangt vanwege de transfer naar Arsenal. Ideho, die eerder ook in de belangstelling stond van Hertha BSC en Southampton, is slechts vier wedstrijden in actie gekomen voor de Onder-18 van de Amsterdammers. In 198 minuten kon de buitenspeler geen doelpunt of assist produceren.

Ook kwam hij voor de Onder-19 in actie in de Youth League. In de kwartfinale van het prestigieuze jeugdtoernooi tegen FC Midtjylland (1-3 winst) maakte Ideho als invaller aan alle spanning een einde door de laatste treffer namens Ajax voor zijn rekening te nemen. De aanvaller schoot de bal van een lange afstand met een subtiele stift over de doelman heen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Jeroen-AMF
 
5
6 oktober 2020 om 14:02
Raar dat Arsenal interesse heeft in een speler die het niet waarmaakt bij Ajax. Ajax laat het niet voor niks zo snel al weer gaan. Kan me ook niet voorstellen dat het om een flinke transfersom gaat.
 
Aron-Winter
 
11
6 oktober 2020 om 14:05
Is 17 jaar, dan heeft hij nog geen profcontract toch?
 
Troy010
 
66
6 oktober 2020 om 14:10
Met 17 jaar oud dan mag je inderdaad spreken van het niet waarmaken bij je club...
 
PaulR_1982
 
24
6 oktober 2020 om 14:28
Op het moment dat je dacht dat de opmerkingen hier niet dommer konden, komt dit voorbij....hij is slechts in 4 wedstrijden bij onder 18 in actie gekomen, maar dat komt omdat -18 ook niet meer wedstrijden heeft gespeeld.
 
wolterx
 
14
6 oktober 2020 om 15:21
Ze hebben er 5 gespeeld, was dit weekend al nietmeer erbij. Schijnt mee te spelen dat Amourricho van Axel Dongen recent contract heeft getekend en dus bij o18 blijft terwijl er al vanuit gegaan werd dat hij weg was (interesse van topclubs en wees contractvoorstel af eerste instantie) wat de minuten van Ideho doet verkleinen. Ook komst van Kjaer die bij o18 begint helpt niet mee. Krijgt bij Arsenal direct een contract en zou bij Ajax o18 geen basisspeler zijn (daarom van de 6 potjes er 4 als invaller gespeeld) dus snap hem wel. Had hem wel liever erbij gehouden dan Tasci (2002, dispensatie) maar snap volledig dat deze kans bij Arsenal (waar hij M'hand gaat treffen die Feyenoord eerder dit jaar heeft verlaten) interessanter is.
 
TheJIgsaw
 
10
6 oktober 2020 om 14:04
Tja dit is helaas hoe het werkt. Ajax shopt bij de eredivisie clubs en de grotere Europese clubs shoppen bij Ajax. Ben benieuwd of ze hem in Londen een mooi contract hebben voorgelegd, het lijkt me toch dat de kansen op speeltijd bij Ajax groter zijn.
 
pinko
 
21
6 oktober 2020 om 14:44
Financieel zal je bedoelen, want Ajax is in Europa natuurlijk wel groter dan Arsenal. Maar het is dan ook de volgorde: Willem II, naar Ajax vanwege beter contract, naar Arsenal voor nog beter contract. Heeft minder met carrièreplanning te maken, want bij Ajax lijkt me de opleiding wel goed verzorgd - wellicht ook bij Willem II.
 
Jellybean
 
37
6 oktober 2020 om 15:19
Ajax in Europa groter dan Arsenal? Misschien moet je de ranking even bekijken. Er zit toch 10 plaatsen verschil tussen, in het voordeel van Arsenal.
 
SpeedyAFC
 
12
6 oktober 2020 om 15:25
Ajax speelt CL daar waar Arsenal haar punten in de EL sprokkelt. Afgelopen twee jaar haalde Ajax overigens ook meer punten dan Arsenal.
 
Jellybean
 
17
6 oktober 2020 om 15:28
Dat Ajax CL speelt is ook geen zekerheid. En de afgelopen twee jaar... tsja, dat is wel heel selectief. Ik denk dat er buiten Nederland echt heel erg weinig mensen zullen zijn die Ajax boven Arsenal zetten, en dat mensen hier een beetje een rood-witte of oranje bril op hebben.
 
pinko
 
11
6 oktober 2020 om 15:40
Ja, Ajax is in Europa groter dan Arsenal. Kijk de gewonnen prijzen in Europa er maar even op na.
 
Jellybean
 
17
6 oktober 2020 om 15:57
Tsja, prijzen. Maakt dat Feyenoord een grotere club in Europa dan Manchester City en Paris Saint-Germain? Als je die vraag met "ja" beantwoordt, dan vooruit... dan is Ajax groter dan Arsenal.
 
pinko
 
10
6 oktober 2020 om 16:51
Rare vergelijking. Ajax heeft t.o.v. Arsenal toch veel meer Europese prijzen gepakt? En dan heb ik het niet over 1 of 2. Begrijp je het niet, of wil je het niet begrijpen?
 
TILBURG013
 
5
6 oktober 2020 om 18:42
Hahaha dit is altijd zo mooi. Arsenal heeft letterlijk 20 jaar achter elkaar CL gespeeld en daar kregen ze altijd kritiek op. Maar omdat Ajax bij de eerste twee eindigt in Nederland en daarom CL speelt is het opeens wel wat waard,.
 
myvision
 
5
6 oktober 2020 om 14:44
Ah neu, het kaf scheidt zich van het koren. Zulke spelers willen gewoon snel geld verdienen omdat ze weten dat ze het misschien toch niet redden. De echt grote talenten die iets bijzonders hebben en die weten dat ze de opleiding van Ajax aankunnen, blijven vaak wel. Want wie is er nou echt geslaagd toen hij Ajax vroegtijdig verliet. Je ziet types als Bouy terugkomen bij met alle respect Pec, Fosu Mensah is al 22 en is nog steeds niet doorgebroken en zo zijn er door de jaren heen voorbeelden ten over. Terwijl als je bij Ajax doorbreekt de kans heel groot is dat je het in het buitenland ook goed doet.
 
Parelmoer94
 
2
6 oktober 2020 om 14:06
Maakt niet zo veel uit voor Ajax, dit was volgens mij niet zo`n groot talent. Hij was toch een van die talentjes die een tijdje geleden van Willem II naar Ajax en PSV gingen?
 
PaztPak
 
8
6 oktober 2020 om 14:16
Waarom maakt het niet uit? Het is toch vervelend lijkt me dat er spelers worden weggekaapt uit de jeugd (al kan je er vrij weinig aandoen). Zo ver ik weet is dit best een groot talent dus een aanwinst voor Arsenal en haar jeugdopleiding.
 
Apeldoorner
 
2
6 oktober 2020 om 14:54
Nee dat hoort erbij. Ajax haalt talenten en andere clubs halen spelers bij Ajax. Zo werkt het gewoon. Ik denk verder niet dat iemand er wakker van ligt bij Ajax zeker niet na zijn uitspraken.
 
Robby
 
3
6 oktober 2020 om 16:34
Deze jongen en Emmanuel van de Blaak die naar PSV ging werden in Tilburg als grote talenten beschouwd. Vooral Van de Blaak verwachtte Willem II veel van. Ach ja ze zijn helaas te snel gegroeid bij Willem II en dan krijg je dit.
 
Rekik
 
42
6 oktober 2020 om 14:10
Heeft in een interview op Ajax.nl een paar weken geleden gezegd dat z'n ouders blij waren dat hij naar Ajax ging, want ze willen geld! Met dat in het achterhoofd een slimme keuze van hem om meteen door naar Engeland te gaan!
 
V-Watcher
 
13
6 oktober 2020 om 14:27
Pure broodvoetballer maar geef hem eens ongelijk als die uit een situatie komt waarin ze het thuis misschien niet breed hadden. Die ouders zien nu een goudmijn in hun zoon voor een betere toekomst en als je dan al zo snel weer vertrekt zal het wel een heel mooi voorstel moeten zijn geweest. Dat interview was denk ik meer jeugdigheid dan dat hij het echt meende maar door deze snelle transfer ga je toch twijfelen.
 
arsen(e)al
 
2
6 oktober 2020 om 14:56
Hem kan je het misschien iets moeilijker kwalijk nemen, maar die ouders wel. Vind het wel wat hoor, je zoon op korte termijn geld binnen laten harken wat mogelijk ten koste gaat van een mooie carriere. Het is uiteraard fijn om er financieel lekker voor te staan, zeker als je het vroeger moeilijker had. Maar of zo'n 'goudmijn' daadwerkelijk zorgt voor een betere toekomst van hem zal maar moeten blijken (in verhouding to het sportieve aspect).daarnaast zal hij Ajax uiteraard ook prima kunnen verdienen. En als het echt lekker loopt bij Ajax zal hij nog veel meer kunnen verdienen uiteraard.
 
Apeldoorner
 
2
6 oktober 2020 om 14:57
Jeugdigheid? Jaja.. Volgens mij waren zijn uitspraken heel duidelijk. Ik ben blij dat Ajax hier verder geen tijd meer in stopt. Die jongen moet zelf natuurlijk doen waar hij zich goed bij voelt.. het zal niet de eerste zijn die via een omweg bij Pec terecht komt om dan aan te geven dat hij achteraf een niet zo slimme keuze had gemaakt.. maargoed laten we hopen dat hij tegendeel bewijst
 
Rekik
 
2
6 oktober 2020 om 15:06
@V-Watcher: Het was zeker jeugdige naã¯viteit dat hij dit zei. En ik geef hem zeker groot gelijk. Ik hoorde van Wolterx (onze zeer gerespecteerde ajax jeugd volger) op een Ajax nieuws site dat hij gehaald was als vervanger van Van Axel Dongen, die onverwachts toch een contract tekenden. Daarnaast is Kjaer gehaald als buitenspeler, waardoor Ideho overbodig lijkt bij z`n team. Resumerend: slimme zet om naar Arsenal te gaan
 
Cas1
 
1
6 oktober 2020 om 15:24
That's lifede ene vis wordt door de andere vis opgegeten. Niet moeilijk over doen. Ik snap wel dat bepaalde spelers eerst financiële zekerheid willen. Het heeft vaak te maken met je achtergrond.ik wens hem in ieder geval heel veel succes toe
 
KusH
 
2
6 oktober 2020 om 15:40
En dan lees ik veel dat Ajax geen talentvolle aanvallers opleidt. Toegegeven is deze jongen 4 mnd geleden overgenomen. Maar bv een Dilrosun, Malen, en zo zijn er nog een paar vertrekken allen naar buitenland. Ken je weer opnieuw beginnen
 
Prologic
 
2
6 oktober 2020 om 16:11
Haha, mooi toch. There's always a bigger fish moeten die ouders gedacht hebben. En weg dat 'ie is. In het ergste geval eindig je uiteindelijk met 23 jarige leeftijd weer bij Almere City. In de tussentijd heb je wel een aantal K op de bank staan. Toch lekkere investering van de jaren, weinig risico.