'Te eerlijke' Conte wil niet alleen voor goed salaris bij Tottenham blijven
Donderdag, 24 februari 2022 om 11:03

Antonio Conte luidt na de 1-0 nederlaag tegen degradatiekandidaat Burnley nog maar eens de noodklok bij Tottenham Hotspur. De Italiaanse manager vraagt zich hardop af of hij de geschikte persoon is om the Spurs terug te brengen naar de top in de Premier League. Conte verwacht dat hij op korte termijn om de tafel gaat zitten met het bestuur van Tottenham om over de plannen en ambities voor volgend seizoen te praten.

"We hebben vier van de laatste vijf wedstrijden verloren", treurde Conte woensdagavond in gesprek met diverse Engelse media. "En niemand verdient zo'n situatie: de club niet, ik niet en de supporters zeker ook niet. Maar het is helaas wel de harde realiteit. Ik ben naar Tottenham gekomen om de situatie te verbeteren. Maar op dit moment lijkt mij dat niet te lukken. Dat is bijzonder frustrerend, want er wordt door iedereen binnen de club keihard gewerkt. We doen er alles aan om het beste uit elke speler te halen. Maar dit is helaas wel de werkelijkheid", aldus de ontevreden Conte.

Conte haalt genadeloos uit naar eigen club en benoemt 'het hele probleem'

De manager uitte onlangs zijn onvrede over het transferbeleid van Tottenham Hotspur in januari.Lees artikel

De uitgesproken manager legt zich niet zomaar neer bij de huidige plaats in de middenmoot van Tottenham. "Ik ben te eerlijk om mijn ogen dicht te doen en te zeggen: 'Oke, zaterdag is er weer een wedstrijd voor ons'. Het is juist beter om de huidige situatie goed tegen het licht te houden", bleef Conte strijdbaar. "En nogmaals: ik ben bijzonder gefrustreerd en eerlijk gezegd ben ik dergelijke problemen ook niet gewend. Tottenham wil dat ik de club uit het slop haal, maar ik ben een te eerlijk persoon. Ik kan niet simpelweg mijn ogen sluiten en zeggen: 'Oke, ik wil het seizoen op deze manier afsluiten en ja, mijn salaris is goed'. Zo zit ik niet in elkaar, ik ben iemand met ambities."

"Ik haat verliezen en helaas hebben we, en dat zeg ik nogmaals, vier van de laatste vijf competitiewedstrijden afgesloten met een nederlaag", verwees Conte naar de dramatische reeks van zijn elftal in de Premier League. "En ik herhaal: dat is voor mij echt onacceptabel. Ik accepteer dat echt niet. Ik wil verbetering zien en daarover praten met de clubleiding, want op deze manier eindigen we misschien op de tiende, twaalfde of dertiende plaats in de Premier League. En dan zijn we net zover als toen ik hier werd aangesteld", waarschuwde de bezorgde Conte, die bij Tottenham vastligt tot medio 2023. Tot dusver wist hij zeven van de veertien duels in de Premier League te winnen met de club uit Noord-Londen. Tottenham bezet na de zeperd tegen Burnley de achtste plaats.

Meer nieuws
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
6
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
17
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
16
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
FCBInsider1899
 
14
24 februari 2022 om 11:07
Conte is een slimme man. Door zich zo op te stellen laat hij zien dat hij "machteloos" is. Dit is gewoon een beetje druk zetten op het bestuur om hem volgend seizoen wel het materiaal te geven dat hij wil.
 
THenry_228
 
9
24 februari 2022 om 11:14
Of om een royale ontslagvergoeding te krijgen Ach, dit is nu de tweede keer op heel korte termijn dat Conte uithaalt naar zijn werkgever. Het lijkt me dat je zoiets niet doet zonder een achterliggende agenda. Naar mijn mening is Conte vooral uit op een ontslag omdat hij ingezien heeft dat er met dit Tottenham geen eer te behalen is. Het was ook een vreemde keuze van Conte om naar Tottenham te gaan... Het lijkt wel aslof hij het niet goed doordacht heeft.
 
PeerBerwers
 
12
24 februari 2022 om 11:33
Conte is nooit tevreden over zijn werkgever. Waar hij ook coacht, hij klaagt altijd. Net een Nederlander eigenlijk.
 
FCBInsider1899
 
2
24 februari 2022 om 11:45
@thenry_228 Dat kan ook uiteraard :D! Hoe dan ook, Conte wil zijn eisen forceren en als Tottenham niet luistert dan zal hij er alles aan doen om ontslagen te worden denk ik. Het is wel een enorme smet op zijn naam en veel clubs zullen toch dubbel nadenken vooraleer ze met Conte aan de slag gaan. Het is wel een uitstekende trainer!
 
Japie_Krekel
 
0
24 februari 2022 om 12:47
Als hij echt zo een uitstekende trainer is dan maakt hij eerst zijn spelers beter ipv constant lopen te janken voor meer versterkingen
 
YoeriCFC
 
4
24 februari 2022 om 13:55
Japie, hoeveel managers moeten nog proberen om meer uit deze groep te halen voor mensen zoals jij in zien dat er niets uit te halen is?
 
 
0
24 februari 2022 om 15:20
OohPeer dan kan hij het beste onze bondscoach worden
 
ArsenalAddict
 
3
24 februari 2022 om 13:10
Euuh het is Tottenham hè. Materiaal dat hij wil? Er zit zo veel middelmaat in die selectie, bovendien heeft Spuds er een handje van om vervangers van een lager of discutabel niveau te halen. Meer dan ooit is de reden dat Tottenham nog meedoet om die plekken te danken aan Kane & Son. Het is gewoon een bende. Tottenham moet een trainer als Potter aanstellen om de boel in de luwte vanaf de grond op te bouwen. Conte is een mismatch van jewelste, en dat weet hij zelf nu ook.
 
COYS2016
 
0
24 februari 2022 om 19:18
Precies
 
Mason38
 
5
24 februari 2022 om 11:15
Het is maar te hopen dat Conte niet weg gaat, maar ook dat Levy harde beloften doet dat Conte aankopen mag doen. Conte haalt laat middelmatige spelers top spelen en moet het ook doen met rommel ( Emerson, Davies ), terwijl er geen goed alternatief is. Ik blijft vertrouwen houden in Conte, maar hij kan van een Fiat geen Ferrari maken.
 
Zermatt_Person
 
0
24 februari 2022 om 19:56
Ndicka als LCV en Baku/Atal als rechter wingback zouden uitstekende versterkingen zijn voor Spurs. Misschien dat Conte zelfs een Rafa Silva van Benfica kan omturnen tot rechter wingback, als Silva dat zit zitten.
 
Mr.Madrid
 
1
24 februari 2022 om 11:17
Ik heb Tottenham nog nooit zo slecht zien spelen de afgelopen jaren , lelijk verdedigend voetbal . Voor de 1-0 spelen kan nooit iets zijn in voetbal waar je trots op zou moeten zijn, de mooiste wedstrijd was tegen city en daar zag ik de oude Kane . Van voor conte aanstelling, ik heb song en Kane lang niet meer zo slecht zien spelen. Ik vind het jammer want ik vond de club echt een leuke club om te zien voetballen onder pochettino , ze waren niet altijd concequent maar speelden wel leuk voetbal
 
ArsenalAddict
 
2
24 februari 2022 om 13:27
Dat ontslag begreep ook helemaal niemand, behalve Levy zelf. Ze mochten in hun handjes knijpen met een trainer die ze jarenlang boven hun kunnen liet presteren. Nu Kane in de zomer vast weggaat en Son ook al 29 is en zich moet bedenken of hij ooit nog wat wil winnen, hangt de club aan een zijden draadje. (dat wil zeggen permanent buiten Europa)
 
THenry_228
 
0
24 februari 2022 om 14:00
Alsof Kane en Son zo makkelijk weg gaan geraken komende zomer... Volgens mij heeft Son zelfs nog zijn contract verlengd? En had City afgelopen zomer geen 160 miljoen veil voor Kane? Maw ik zie beide heren niet zo snel vertrekken komende zomer... Je weet nu eenmaal dat je niet makkelijk kan vertrekken bij Tottenham.
 
ArsenalAddict
 
2
24 februari 2022 om 15:21
Kane heeft vanaf de zomer nog maar 2 jaar. Was gedurende het gros van het seizoen ongelukkig, dat zag je aan zijn timide spel, en beleeft daardoor nu zijn slechtste seizoen sinds tijden. Son is een ander verhaal inderdaad. Jaartje extra dus die zal aan zijn contract worden gehouden, zeker als Kane vertrekt. Maar ja, wat blijft er over van Son als Kane wegvalt? Die twee vormen een goed huwelijk. Het verbaast me dat iemand met de mentaltieit van Son nauwelijks in het nieuws komt waarin hij aangeeft prijzen te willen winnen. Alsof hij wel content is met de plek waar hij nu zit. Terwijl hij voor iedere topclub kan spelen en komende zomer alweer 30(!) wordt. Ik zie niet echt een uitweg voor Tottenham. Je gaat de kwaliteit om deze twee te vervangen nooit aan kunnen trekken. Ze hebben de boot gemist om een sterk team om Son&kane heen te bouwen. Heel triest, want die twee zijn zo ontzettend loyaal. Hun gehele carriere zonder prijzen terwijl ze bij de top horen.
 
THenry_228
 
0
24 februari 2022 om 15:47
Tja, nog 2 jaar bedoel je... is voor Levy genoeg om nog altijd zonder blikken of blozen 150 miljoen te vragen voor Kane. Wat dus impliceert dat ie 'gewoon' bij Tottenham zal blijven want het is er de speler niet naar om een transfer te forceren. Idem voor Son, dat jaar extra maakt het hem nagenoeg onmogelijk om te vertrekken tenzij er een astronomisch bod op tafel komt... maar dat is de afgelopen jaren ook nooit gebeurd dus waarom zou het nu wel gebeuren? Tottenham had ofwel beiden moeten verkopen maar dan is Tottenham niet groot genoeg als club om dergelijke spelers 1 op 1 te vervangen. Ofwel hadden ze, zoals je aangeeft, een team rond deze 2 moeten bouwen. Maar dat hebben ze dus ook niet gedaan. Waarmee Tottenham de kans gemist heeft om de aansluiting met de PL top te maken. Achteraf bekeken lijkt het wel aslof ze die ambitie niet hadden...
 
ArsenalAddict
 
0
24 februari 2022 om 17:45
Ja 2 jaar is de grens waarop je nog het maximale kan krijgen. Als je met een ongelukkige speler zit, presteert hij niet optimaal en verdampt dus zijn waarde nog verder. Op een gegeven moment moet je hem laten gaan. Zeker na een zomer waarin hij echt weg wilde, het bod goed genoeg was, maar hij alsnog aan zijn contract werd gehouden omdat Levy Levy is. Hij kwam zelfs niet opdagen op de training de eerste periode. Kane heeft heel veel voor ze betekend, net als Son, dus hoe ver wil je gaan? Je weet dat er maar een uitkomst is, en die is niet al te prettig voor het imago van de club.
 
cicaldau
 
5
24 februari 2022 om 11:18
Ik snap niet waarom hij zo vaak zeurt. Je weet toch wel waar je binnenkomt? Al jarenlang is spurs zo bezig al met poch en daarna met mou. Je wist dat het team gewoon zo in elkaar zit en je kiest ervoor om hier te komen en dan maar blijven zeuren. Het team is slecht klopt maar je moet wel kunnen winnen van het rechter rijtje.
 
NMR10
 
0
24 februari 2022 om 14:00
Dat is wel heel makkelijk. Je weet het nooit totdat je er binnenin zit. Het blijkt nu gwn een mentalieitskwestie te zijn. Een aantal spelers, vooral acherin, hebben het niet in zich om op topniveau te presteren en lijken ook niet in staat te zijn on te leren hoe dat moet. Dan heb je een probleem.
 
wmm5
 
3
24 februari 2022 om 11:55
Zonder dat mensen nu gaan roepen nou Arsenal dit en Arsenal zo. Spurs is toch eerlijk gezegd nooit echt een topper geweest. Die Ambitie hebben ze wel maar daar houd het ook op. Tuurlijk hebben ze niet al te lang gelden de finale gehaald van de grootste club competitie. Maar al zo lang geen prijs, of echt meedoen voor de titel. Top spelers hebben geen interesse in de Spurs. Ze moeten het hebben van spelers net daar onder die hopelijk uitgroeien tot wereldtop. Te klein voor de top en te groot voor de middenmoot.
 
Mason38
 
2
24 februari 2022 om 12:02
@wmm5 Niets aan toe te voegen. Spurs is simpelweg een kandidaat voor de top 4-plaatsen in de Premier League, maar als het tegenzit kunnen ze ook zomaar als 8e eindigen. Ambitie is er, maar nooit om de PL te winnen. Hooguit om een vaste kandidaat te zijn voor de top 4 en dat is al lastig genoeg.
 
arsenal1250
 
1
24 februari 2022 om 12:29
Tja, dat zijn we ook wel een beetje hoor. We hebben toppers vooral kunnen halen op basis van onze status in de jaren 90/00 en Wenger, maar daarbuiten zijn we helaas ook gezakt. Spurs hebben met Kane, Son, Lloris, etc. gewoon prima materiaal. Waar ze staan is gewoon de verwachting. Snap wel wat je bedoeld met middenmoot, het is geen top 4 ploeg, maar of wij dat zijn..
 
arsenal1250
 
1
24 februari 2022 om 12:26
Ik begrijp Conte niet.. dit is de PL, daar kan je verliezen van een ploeg die laatste staat. Het is geen competitie waarbij de top 4 altijd wint, dat maakt het juist zo leuk om naar te kijken. Het voelt alsof hij weg wil gaan, je ziet hem ook ongelukkig langs de lijn staan. Misschien was het een fout hem terug te halen naar Engeland?
 
vastrekuh22
 
0
24 februari 2022 om 12:47
Conte moet niet zo zeuren. in de PL is het niet vreemd dat je paar keer verliest van de onderste ploegen. is de enigste competitie eigenlijk op dit niveau waar je van iedereen kan winnen en verliezen. maar hij kan toch ook gewoon eerlijk toegeven dat het niet is wat hij ervan verwacht had en liever een plaats opzij doet en weg gaat bij de Spurs
 
FCT-Spurs
 
0
24 februari 2022 om 15:10
Begrijp Conte volledig. Compleet gefaalde bestuurlijke beslissingen de laatste jaren. Trainer na trainer wordt de laan uitgestuurd en er lijkt geen enkele normale speler aangekocht te kunnen worden. Zolang Levy de beslissingen maakt zijn spelers sowieso huiverig om naar Tottenham te komen, want eenmaal binnen is er ook geen weg meer terug. Als er een periode is om schoon schip te maken, dan is dat nu. Volledig herzien en vakkundig bouwen aan een staf met dezelfde visie, want op dit moment heeft Tottenham totaal geen eigen identiteit meer en het voelt alsof we maar wat aanmodderen.
 
THenry_228
 
0
24 februari 2022 om 15:51
Ja maar dat had Conte toch kunnen weten toen hij voor Tottenham tekende? Ik bedoel, zelfs hier op VZ wist iedereen waar Conte aan begon toen hij voor Tottenham tekende. Nu lijkt dit een smet op zijn blazoen te gaan worden... Jammer, want het blijft het een topcoach ( met een houdbaarheidsdatum) als je hem de middelen geeft. Maar met dit Tottenham is weinig tot geen eer te behalen. Kane heeft er geen zin meer in en dat heeft ook impact op Son want de tandem Kane-Son, die zo belangrijk is voor Tottenham, presteert maar aan 30% van zijn kunnen.
 
FCT-Spurs
 
0
24 februari 2022 om 16:52
Denk dat Conte, net zoals Kane overigens, bepaalde beloftes zijn gedaan die Levy met groot gemak breekt. Een Conte stapt niet zomaar in bij een Tottenham zonder te mogen spenderen. Kansloos op deze manier dus. Levy weet toch telkens grote namen te strikken, maar als het keer op keer faalt wordt het tijd om naar jezelf te gaan kijken. Ik gunde Kane overigens aan het begin van dit seizoen zijn gewilde overstap. Op zijn niveau hoor je voor prijzen te spelen, en die ga je bij ons niet winnen. Sonny idem dito