Teleurstelling in Groningen: 'Je ziet dat hij in de wereldtop heeft gespeeld'
Zondag, 1 april 2018 om 20:07

Klaas-Jan Huntelaar kwam zondag lang niet in het stuk voor tegen FC Groningen, want na 89 minuten deed hij zijn eerste doelpoging in het Noordlease Stadion. Op aangeven van Justin Kluivert zorgde de aanvaller wel voor de beslissende 1-2, tot teleurstelling van Mike te Wierik, die de 34-jarige spits van Ajax moest schaduwen.

Te Wierik had Huntelaar 'in zijn broekzak', zo vertelde hij aan FC Groningen TV: "Maar hij maakt wel de winnende. Voor Kluivert geldt precies hetzelfde. Die jongens hebben twee goede ballen geraakt en die zaten erin, maar dat is ook een kwaliteit. Dat is voor ons een keiharde les en daar moet je van leren."

"Die jongens zijn niet voor niets international of international geweest. Huntelaar heeft in de wereldtop gespeeld en je ziet dat hij ontzettend slim is in bepaalde fases. Ik denk dat het goed ging, maar hij scoort wel de laatste goal, dus dat is voor ons klote", aldus de 25-jarige Te Wierik, die zijn 29e wedstrijd voor De Trots van het Noorden speelde.

Ajax had tegen FC Groningen overigens voor het eerst dit seizoen minder schoten dan de tegenstander: dertien om elf. Daarnaast pakte de ploeg van trainer Erik ten Hag voor de zesde keer in de geschiedenis van de Eredivisie een voorsprong in de laatste vijf speelminuten tegen de noorderlingen, vaker dan tegen elke andere tegenstander.

Meer nieuws
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
0
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
33
   
18:20
18:20
Bondscoach België hakt definitief knoop door over EK-deelname Thibaut Courtois
9
   
18:00
18:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
21
   
17:55
17:55
Matthijs de Ligt verliest race tegen de klok en mist CL-clash met Real Madrid
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
eenopinie
 
43
1 april 2018 om 20:15
Vandaag wederom de bevestiging dat de wissel ten Hag voor Keizer allesbehalve een vooruitgang is geweest voor Ajax. Het wordt met de week slechter en voorspelbaarder, een beetje zoals de laatste seizoenen onder de Boer. Alleen de Boer moest het doen met eigen jeugd en minimale aankopen, waar ten Hag een team vol potentiële toppers heeft. Ik hoop dat het Ajax bestuur net zo besluitvaardig is als het ( in mijn ogen ) onterecht bij Keizer was. Dat zou beteken ten Hag out aan het eind van het seizoen. Probeer Bosz te lijmen en weer terug te halen. Dat wil het publiek en ik kan me voorstellen dat de spelersgroep dat ook graag zou zien.
 
Conjoz
 
10
1 april 2018 om 23:32
Kluivert goal en assist. Huntelaar match winner en onana man of the match ( ajax kant )
 
SCRSCR
 
5
1 april 2018 om 20:18
Natuurlijk is Huntelaar nog steeds een echte spits met slimme loopacties, maar bij zijn goal wordt hij gewoon niet gedekt.
 
Zytto34
 
14
1 april 2018 om 20:28
Daarom ook klasse gedaan door Justin. Die zag meteen dat Huntelaar een half metertje kreeg na zijn kaats en gaf hem meteen terug.
 
voetbalfreak
 
11
1 april 2018 om 21:19
Klaas Jan Huntelaar moest wel snel handelen dat één tweetje met Justin Kluivert was uitmuntend perfect uitgevoerd.
 
RamonDore
 
5
1 april 2018 om 21:10
Ben mij kapot geschrokken vandaag van het niveau van mijn Ajax! Geen beleving geen wil geen gogme werkelijk niks! Ook fysiek 62 minuten lang afgedroogd niet normaal.. heb echt het idee dat er iets intern heel slecht zit want wat ze vandaag lieten zien (of juist niet lieten zien) heb ik heel het seizoen niet meegemaakt. Meneer Ziyech die 2 situaties waar hij gewoon de bal breed moet leggen waarna een keer zeker een goal zou zijn ontstaan moet eens gaan begrijpen waar het om draait en dat is Ajax en niet bv hakim en verder was er een Ajacied die alle complimenten verdiend en dat was dhr Onana!!! Man Vd wedstrijd denk dat ik niemand daarmee beledig en verder.... complimenten hoe zuur ook voor Groningen jullie waren geweldig vandaag en verdienden de overwinning!!
 
FCBogarde
 
13
1 april 2018 om 21:27
ik ben me ook rot geschrokken. Alhoewel onder Ten Hag is het veel minder dan onder Keizer (laat staan het voetbal onder Bosz). waarom haal je Ziyech weer aan. Oké hij was niet best. Maar zeker niet de minste. Schone, Kluivert, Veltman, Kristensen, Neres waren veel minder. Bij Ziyech zie je juist gogme. Alleen sinds hij rechtshalf staat moet hij steeds terug naar zijn linkervoet,alhoewel hij met rechts ook een goede voorzet in huis heeft. Onana was fantastisch . Tagliafico was weer eens ongekend fel en strijdlustig. Maar het is verbazingwekkend, hoe angstig en warrig Ajax onder Ten Hag speelt. Geen strijdlust, slecht aanvalsspel, geen vertrouwen. Ik heb heimwee naar trainer Bosz....
 
RamonDore
 
5
1 april 2018 om 21:40
Ik haal Ziyech aan omdat ik vind dat hij echt twee keer zelf onmogelijk schiet terwijl een balletje breed op Huntelaar een reeelere kans op een goal had opgeleverd. En omdat hij zo verongelijkt doet terwijl hij ook weet dat Ajax publiek critisch is en hij gewoon de verkeerde keuzes maakt op cruciale momenten en als hij enige zelfreflectie zou hebben en met die kritiek iets zou doen hij wel die topper zou kunnen worden die hij in zich heeft! Verder ben ik heel blij met hem en geniet ik van zn techniek,aannames en goals!
 
voetbalfreak
 
3
1 april 2018 om 21:40
Binnen het team zit iets niet goed, je zou zeggen dat nu een Lasse Schöne, Huntelaar en Siem De Jong de kar moeten trekken. Maar een Schöne houdt zich momenteel meer bezig met zijn gezin, na de training is hij gelijk weg, en een Huntelaar laat meer zijn oren hangen naar Ziyech. Samen naar feestjes. Mooi voor Onana dat hij een jaar later de uitblinker in Euroborg is, afgelopen seizoen was hij nog de schlemiel toen hij op avontuur ging en (weliswaar een overtreding) het verlies inluidde.
 
RamonDore
 
8
1 april 2018 om 21:41
Lasse was vandaag echt de zwakke schakel en traag pfff
 
voetbalfreak
 
4
1 april 2018 om 21:55
Hij heeft geluk dat de man van de wedstrijd, Andre Onana, hem helpt door die penalty te stoppen. Natuurlijk was Veltman de oorzaak echter de aanleiding was het balverlies van de heer Schöne.
 
clipper020
 
2
1 april 2018 om 21:19
Onana is de man van de wedstrijd wat was hij goed, ajax veel te traag bij omschakel momenten, neres die de hele wedstrijd alleen maar gras kijkt als hij de bal heeft, maar wat ben ik blij dat we op zijn psv's hebben gewonnen al met al geslaagde zondag
 
Stijnde Goede
 
1
1 april 2018 om 23:16
Totaal niet met Heracles uit of Sparta uit te vergelijken. Heracles uit kreeg PSV tot aan de 1-1 zelfs 4 open kansen en werd een doelpunt km dubieuze redenen afgekeurd. Ik vond de wedstrijd van vandaag meer te vergelijken met Willem 2-PSV. Had eigenlijk ook dezelfde uitslag moeten zijn..
 
ninjakai
 
2
1 april 2018 om 23:41
Tja, maar Ajax heeft dan ook keepers die daadwerkelijk potentie hebben voor de top, en niet alsof keepers. En de keeper is toch echt onderdeel van het elftal. Want het was toch echt niet zo dat Groningen al die ballen naast het doel schoot. Dat vervolgens de bewierookte pad geen enkele bal die op doel was tegenhoud is het probleem van Groningen. Die te Wierik moet misschien een setje van de beelden krijgen. Huntelaar zat niet in zijn zak, zijn teamgenoten waren te egoïstisch. Zeker drie a vier momenten dat Neres, Kluivert en Ziyech hadden moeten afleggen op Huntelaar maar of aan de wandel gingen met als gevolg balverlies, of de verkeerde keuze maakte of kansloos voor eigen succes gingen. De goal van Huntelaar was werkelijk waar de eerste bal die hij kreeg op een kansrijke positie in of rondom de 16.
 
Conjoz
 
1
1 april 2018 om 23:34
Onder ten hag zijn de buitenspeler minder gaan presteren. Dat komt waarschijnlijk door de opdrachten die hij geeft. Het naar binnen kruipen zodat de backs erover kunnen gaan. Alsof die de perfecte voorzet geven.
 
FrankBollegraf
 
2
2 april 2018 om 06:22
In een slecht draaiende ploeg bewijst Justin zijn waarde als buitengewoon klassespeler tegen een sterker draaiend opponent. Op zijn 18e al verguist door vele VZ-geerders niet om zijn talenten maar slechts ingegeven door misplaatste onderbuikgevoelens. Oordeel voetballers op hun voetbalkunnen niet door je eigen emotioneel beinvloede achtergrond maar genuanceerd op voetbalkwaliteiten.