Ten Cate heeft twijfels over oproepen Oranje-debutant: 'Misschien iets te vroeg'
Zaterdag, 18 maart 2023 om 15:30

Henk ten Cate denkt dat de selectie van Mats Wieffer voor het Nederlands elftal misschien iets te vroeg komt. Vrijdagavond in Ziggo Sport Voetbal Café werd de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk en Gibraltar doorgenomen. Ten Cate vond het oproepen van debutant Wieffer wel een verrassing.

"Dat is heel erg verrassend", begint de voormalig trainer van onder meer Ajax over het selecteren van de middenvelder van Feyenoord. "Ik weet niet of het misschien net iets te snel komt, maar het is wel heel mooi voor zo'n jongen natuurlijk, die dit jaar voor het eerst in Feyenoord 1 speelt en dan opeens geselecteerd wordt voor het grote Nederlands elftal."

Ruud Gullit haakt daarop in. "En ook bij toeval, hè?", doelt hij op het feit dat Wieffer zich de afgelopen maanden in de kijker speelde als gevolg van de blessure van Quinten Timber. "En het niet aantrekken van Zerrouki van FC Twente", vult Jan van Halst aan. Gullit vervolgt: "Ik denk dat het er ook mee te maken heeft dat Koeman zo'n speler een boost wil geven, om op een hoger niveau en met allemaal goede spelers om zich heen te spelen."

Mats Wieffer maakt een stormachtige ontwikkeling door. Vorig seizoen speelde hij nog met Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie, nu strijdt hij met Feyenoord om de landstitel. In zijn eerste maanden bij de koploper van de Eredivisie moest hij het vooral doen met invalbeurten, maar na de winterstop veroverde de 23-jarige middenvelder een basisplaats. Tot dusver speelde hij 26 officiële duels voor Feyenoord, waarin hij 2 keer scoorde en 4 assists gaf.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
4
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
 
4
18 maart 2023 om 15:37
Wie zegt dat hij speelt? Is wellicht een vaste waarde in de toekomst in het Nederlands elftal en kan zo wennen aan de groep! Goede zaak!
 
FR-4life
 
35
18 maart 2023 om 15:39
Komt omdat ie niet van Ajax afkomt..
 
4fRedondo
 
2
18 maart 2023 om 22:36
Idd, je ziet de titel en je weet dat het over Wieffer gaat. Waarom niet over Brobbey? Wieffer is tenminste nog een basisspeler in goede vorm. Brobbey zit alleen maar de bank warm te houden en mag een paar minuten invallen. Volgens mij kan je bij Brobbey de wedstrijden die hij van begin tot eind meespeelde op 1 hand tellen. Die oproep kan ik echt niet plaatsen. Echter, nu gaat het om oefenwedstrijden. Mooi moment om spelers van dichtbij te zien en te testen.
 
wiezie
 
0
18 maart 2023 om 19:45
Precies en ook eerlijk gezegd goede speler die toekomst van oranje is dus al met al een nieuw elan is zeker nodig want we hebben na deze lichting heel weinig die de boel Kunnen overnemen
 
PanFC
 
10
18 maart 2023 om 15:40
Misschien? Zeker te vroeg. Net als destijds de Ligt trouwens en vele anderen. Er zijn er gewoon een hele boel beter of net zo goed.
 
PSVMANUNITED
 
14
18 maart 2023 om 16:02
Ik heb het al vaker gezegd, maar hij heeft wel een tamelijk uniek profiel en dat zal ongetwijfeld de reden zijn dat hij opgeroepen wordt. We hebben in het Nederlands elftal maar één echte stofzuiger tot onze beschikking en dat is De Roon op zijn best een 6 haalt, maar vaak onvoldoende. Daarnaast is Wieffer voetballend sterker dan De Roon. De rest van wat op die positie kan naast Frenkie zijn lage spelmakers (koopmeiners, Schouten) of middenvelders die hoger dan Frenkie moeten staan (gravenberch, Berghuis, Wijnaldum). Frenkie moet echter optimaal renderen en dat doet hij het best in een dubbele pivot met een stofzuiger naast zich. Wieffer en Frenkie zijn dan wel het meest complementair. Ik zou het graag een keer zien, Frenkie en Wieffer naast elkaar met Simons ervoor. Jammere is alleen dat je eerst tegen een absoluut topland moet waar het wel heel gewaagd is om hem voor de leeuwen te gooien en daarna tegen een voetbaldwerg waar je prima met een meer aanvallende optie naast Frenkie kan spelen. Tegen Gibraltar zou ik het echter gewoon eens proberen.
 
PanFC
 
4
18 maart 2023 om 16:09
Ik ben dat toch echt niet met je eens hoor. De Roon haalt juist altijd een voldoende vind ik. Daarnaast, Wiefers speelt niet in de serie A zoals de Roon. Die speelt hier lekker in de eredivisie. En dat doet hij prima, maar 10 leuke wedstrijden is echt veel te vroeg om iemand te selecteren.
 
arsenal890
 
16
18 maart 2023 om 16:32
Als je denkt dat de Roon altijd een voldoende haalt kijk je wel hele andere wedstrijden. Heeft vaak genoeg laten zien echt niet goed genoeg te zijn voor naast Frenkie. Ik ben het compleet eens PSVMANUNITED. Wieffer lijkt echt de perfecte partner voor Frenkie.
 
Vernon
 
3
18 maart 2023 om 16:58
Wieffer speelt ook in de EL en dat gaat gewoon goed.
 
FlorisJak
 
9
18 maart 2023 om 15:40
Feit is dat veel middenvelders met de kwaliteiten als een Wieffer zijn gefaald bij het Nederlands elftal. Misschien dat Koeman denkt dat Wieffer, in ieder geval in de toekomst, de controleur op het middenveld kan zijn naast Frenkie de Jong. En om dan het middenveld maar gelijk compleet te maken Xavi Simmons erbij
 
Mikeyduff
 
6
18 maart 2023 om 16:33
Je ziet dat Kokcu echt veel beter is gaan voetballen sinds Wieffer naast/achter hem staat. Als hij dit ook kan verzorgen voor Frenkie en Xavi dan kan je echt een goed middenveld gaan krijgen bij NL.
 
Larsaah1
 
0
18 maart 2023 om 16:47
Lijkt mij ook het middenveld voor het komende EK. Zit veel potentie in in ieder geval.
 
gekkegerrit94
 
33
18 maart 2023 om 15:42
Ach, als Taylor opgeroepen wordt. Hij is zeker niet minder dan Taylor. Maar ik moet eerlijk zeggen dat er nog zeker 20 middenvelders in de eredivisie spelen die niet minder zijn als Taylor.
 
Dabor
 
8
18 maart 2023 om 15:55
Wat een onzin weer. Eens dat Taylor niet geselecteerd hoorde te worden. Maar mensen maken die jongen nu wel heel slecht. Is een prima teamspeler, geen speler die een elftal op sleeptouw neemt nee. En op dit moment geen NL elftal materiaal.
 
ScummyMan
 
0
18 maart 2023 om 16:03
Taylor begon ook fantastisch bij Ajax net als Wieffer bij Feyenoord. Hoewel het 2 verschillende spelers zijn denk ik dat de vorm van de dag bepaald wie er beter is. Over een paar jaar interessant om te kijken wie het verst is gekomen.
 
consy
 
14
18 maart 2023 om 16:17
Begon Taylor fantastisch bij Ajax? Heb hem nooit bijzonder gevonden.
 
Vernon
 
3
18 maart 2023 om 17:01
Ik ben ajacied maar ik heb Taylor nooit fantastisch gevonden. Hij nam een beetje geruisloos de plek van Gravenberch over, deed dat best prima, maar hij blijft voor mij een voetballer die een beetje opvulmateriaal is. Je stelt hem op bij gebrek aan beter, of als anderen rust nodig hebben. Als ik dan naar Wieffer kijk, die is veel aanweziger, feller op de momenten dat het moet. Geef hem maar lekker de kans nu hij in vorm is.
 
 
2
18 maart 2023 om 16:26
Gaat het hier over Taylor?
 
Giovinazzi
 
0
18 maart 2023 om 17:36
Eigenlijk bij elke speler die voor oranje zou kunnen spelen wordt hetzelfde gezegd. Dat ie beter dan Taylor is en dat als Taylor opgeroepen wordt hij ook wel opgeroepen kan worden.
 
Bruine Kevin
 
6
18 maart 2023 om 15:49
Persoonlijk had ik liever gezien dat Schouten was opgeroepen, maar tegen Gibraltar kun je zo`n jongen best een keer uitproberen. Ik zie sowieso liever dat spelers zich eerst over langere tijd op een hoog niveau bewijzen voordat ze worden opgeroepen voor Oranje.
 
Bereta
 
3
18 maart 2023 om 17:17
Het is veel en veel te vroeg. Net als Taylor zijn het beiden nog Jong oranje spelers. En om heel eerlijk te zijn zijn het ook geen top talenten die straks structureel het niveau van Oranje omhoog gaan krikken. Dit zijn jongens die straks bij Everton even leuk mee doen voor een jaar of 2 om vervolgens weer terug te keren bij Ajax/feyenoord. Ik wil niet zeggen dat ze niets bijzonders zijn, maar... ze zijn niet echt bijzonder. Enige talent uit de Eredivisie die het echt verdient om opgeroepen te worden is Simons. Maar ook dat omdat we zo een type voetballer (creative, technische vaardige middenvelder met overzicht, goede pass en een shot) al 10 jaar niet meer hebben gezien in het shirt van Oranje.
 
HvdH7
 
0
19 maart 2023 om 06:17
Terecht geselecteerd, laat wekelijks zien een meerwaarde te zijn. Hij zal geen basis staan bij Oranje, maar maakt wel degelijk kans op minuten. Z’n naïeve overtredingen moeten eruit, daarna zal dit een jongen zijn die bij een grote club beland denk ik .