Erik ten Hag deelt nieuwe sneer uit: 'Jullie maken er maar krantenkoppen over'
Donderdag, 2 mei 2024 om 15:40

Erik ten Hag heeft zich wederom niet ingehouden tijdens een persmoment van Manchester United. De 54-jarige manager uit Haaksbergen, die de laatste tijd vaker clasht met het Britse journaille, sprak zich ditmaal kraakhelder uit over alle transfergeruchten rondom the Red Devils. "Het is een lachertje!"

De laatste weken zingt het gerucht rond dat Manchester United aan de vooravond staat van een grote schoonmaak, daar de Engelse grootmacht spelers zou moeten verkopen om aan alle financiële regels van de Premier League te voldoen.

Meer: Erik ten Hag reageert met duidelijke woorden op beschuldiging van Wayne Rooney

Ook Ten Hag heeft de artikelen gelezen, zo blijkt wanneer hij een vraag voor zijn kiezen krijgt. "Het is een lachertje!", beet de Nederlander donderdag tijdens de persconferentie van zich af. "Elke transferperiode worden er tweehonderd spelers aan ons gelinkt, wat niet waar is."

"Net als dat er iedere window wordt geroepen dat we iedereen moeten verkopen, wat ook niet waar is", gaat Ten Hag verder. "Jullie maken er maar krantenkoppen over. Vind eerst een goede bron, zou ik zeggen."

Ten Hag benadrukt wel dat Manchester United komende zomer goede zaken moet doen. "Het wordt mijn vijfde transferperiode hier. Twee eerdere waren prima en bij de twee andere hebben we wat gemist. We moeten de selectie weer gaan verbeteren, maar de basis is heel goed. We weten dat we nog niet het niveau halen dat verwacht wordt bij deze club, dus we hebben nog werk te verrichten."

Grimmige sfeer


Het is de tweede keer in korte tijd dat Ten Hag zijn frustraties botviert op de Engelse pers. Na het bekerspektakel op Wembley tegen Coventry City (3-3, zege na strafschoppen) kreeg de manager de vraag of het 'gênant' was dat Manchester United een 0-3 voorsprong had weggegeven. Daar was Ten Hag niet van gediend.

"Of het gênant was? Nee, jullie reactie was gênant", snauwde Ten Hag. "Topvoetbal draait om resultaten. We hebben de finale bereikt en dat hebben we verdiend. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar ook op basis van de andere wedstrijden."

Nog een seizoen


Ten Hag staat al maanden onder druk op Old Trafford. Manchester United is uitgeschakeld in de Champions League, staat zesde in Engeland en moet überhaupt hopen dat het zich nog kwalificeert voor de Europa League. De geluiden over een congé klinken steeds harder, maar het doorgaans betrouwbare The Athletic wist donderdagochtend te melden dat Ten Hag voorlopig niet hoeft te vrezen voor zijn plek.

Nieuwe co-eigenaar INEOS, waar Sir Jim Ratcliffe aan het hoofd staat, erkent namelijk dat het vorige bestuur er een potje van heeft gemaakt. INEOS vindt dat Ten Hag niet in de ideale omstandigheden binnen is gekomen en dus werkt het bedrijf aan een toekomst met de Nederlander aan het roer.

De oefenmeester heeft nog een contract tot medio 2025, en lijkt dat dus nu uit te gaan dienen. Spijts het beroerde seizoen maakt Manchester United nog altijd kans op een hoofdprijs. Op 25 mei staat de club in de FA Cup-finale tegen stadgenoot Manchester City. Ten Hag zal niet hopen op een herhaling van vorig jaar. Ook toen stond hij in de FA Cup-finale tegenover Manchester City, en verloor Manchester United met 2-1.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
10:17
10:17
Ronald Koeman negeert smaakmaker: 'Moet eerst een jaartje Eredivisie spelen'
3
   
09:48
09:48
Quincy Promes onder voorwaarden vrijgelaten in Dubai
15
   
09:34
09:34
Alireza Jahanbakhsh had bijna voor een andere topclub dan Feyenoord gespeeld
11
   
09:20
09:20
'Laporta overweegt Xavi te ontslaan bij Barça na uitspraken op persconferentie'
33
   
08:43
08:43
'Girona wil doorpakken en grote naam presenteren als teamgenoot Daley Blind'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
Catalaan4life
 
29
2 mei 2024 om 15:43
Gevalletje Cillesen. Ideale persoonlijkheid om te plagen
 
RUTGERRR
 
14
2 mei 2024 om 15:49
Nogal bijzonder om iemand zo'n stempel te geven, maargoed. Zeker om dan Cillessen ook nog te benoemen.
 
Rooiedraad
 
19
2 mei 2024 om 15:51
De confrontatie met de pers opzoeken is niet slim. Echter vind ik één kwaliteit van Ten Hag dat hij nooit zijn spelers, staf en club openlijk bekritiseerd en altijd in bescherming neemt. Zelfs als de hele wereld ziet dat het onterecht is.
 
El_Guaje7
 
48
2 mei 2024 om 15:57
Heeft dat met Sancho wel gedaan. Die bekritiseerde hij wel in het openbaar. Moest weg van hem en vlamt nu bij Dortmund in de halve finale van de Champions League. Terwijl hij het nu met een koekenbakker als Antony moet doen die hij zelf heeft gehaald voor 100 miljoen.
 
Ryjuu
 
33
2 mei 2024 om 16:00
Ronaldo, Sancho en Garnacho zijn gewoon voor de bus gegooid al dan niet terecht. Lievelingetje Antony kan dan weer geen vlieg kwaad doen.
 
Kieftenbeld
 
17
2 mei 2024 om 16:13
Sancho heeft er dan ook zelf met de pet naar gegooid waar ten hag hem eerst nog tijden gesteund heeft
 
fceindhoven030
 
9
2 mei 2024 om 16:18
@El_Guaje7, Het is ook niet gek dat hij dat toentertijd zei in het openbaar over Sancho, omdat hem simpelweg de vraag werd gesteld waarom hij niet werd opgenomen in de selectie.Waarbij hij alleen aangaf dat op basis van trainingen andere spelers zijn geselecteerd. Wat kon hij anders zeggen op dat moment?
 
ManUtd36
 
2
2 mei 2024 om 18:16
Wat hij over Sancho zei kun je niet eens bekritiseren noemen.
 
rmdsf61
 
2
2 mei 2024 om 18:22
Schandalig hoe hij spelers behandeld en vriendje Anthony laat spelen
 
Rooiedraad
 
0
3 mei 2024 om 14:15
Anthony speelt enkel en alleen uit armoede, wie anders? Garnacho wordt mits fit altijd boven anthony verkozen.
 
protheus
 
3
2 mei 2024 om 15:46
De media is een grote grap al zou united 10 spelers willen lozen je moet wel clubs hebben die geïnteresseerd zijn. Daarnaast moeten de spelers ook waarschijnlijk salaris inleveren tenzij ze naar saudi willen en vanuit daar belangstelling is. Nergens staat er een bronvermelding van iemand binnen de club die dit zou hebben bevestigd.
 
Rooiedraad
 
5
2 mei 2024 om 15:49
Ik ben erg blij voor ten Hag dat hij nog een seizoen mag blijven. Een klus bij united is al erg lastig om aan te nemen, maar als je de omstandigheden bekijkt waarin ten hag werkt is het bijna onmogelijk om een succes te worden. Dat het bestuurlijk een zooitje is is één zaak. Maar dat vervolgens Greenwood, een van de grootste talenten ter wereld, zich vergijpt aan zijn vriending en vervolgens zijn vervanger Sancho er een potje van maakt en kampt met allerlei problemen is een probleem wat je niet zomaar kan oplossen en waar Erik vrij weinig aan kan doen. Tel daarbij de enorme waslijst aan blessures op en je hebt twee seizoenen waarin je niet vooruit bent gegaan. Er zijn uiteraard zaken waar je Ten Hag op kan afrekenen, zoals het verschrikkelijke spel wat ze bij vlagen laten zien. Maar het spelersmateriaal in huidige vorm is echt verschrikkelijk slecht.
 
dinhus
 
11
2 mei 2024 om 15:59
Je hebt vast en zeker een punt op bepaalde gebieden, maar het is ook wel erg makkelijk om alles te wijten aan 'externe' factoren waar Ten Hag geen invloed op heeft. Een Sancho - die nu wél floreert bij Borussia - bijvoorbeeld? Het is ook aan de trainer om een prettig klimaat te creëren, en daar slaagt hij ook niet altijd even goed in, zo blijkt.
 
fceindhoven030
 
2
2 mei 2024 om 16:24
@dinhus, Sancho speelde ook geweldig bij Dortmund, voordat hij bij United kwam, als 18/19 jarige. Daarna in 2-3 seizoen vrij weinig laten zien in t shirt van United onder drie verschillende trainers. Nu speelt hij weer goed bij Dortmund op een lager niveau en minder druk.
 
LeidseHood
 
4
2 mei 2024 om 16:48
Pff die Sancho, je hebt gelijk hoor dat die een ander klimaat nodig had. Maar die jongen was onder alle managers bij United totaal onprofessioneel bezig en is niet geschikt voor de top qua mentaliteit, wel qua kwaliteit. Bij Dortmund mag hij lekker gek doen en is er minder druk. Dan is hij fantastisch, als hij vertrouwen voelt. Zoiets werkt niet bij United, daar draait het om meer dan een prettig klimaat. Dat kan je Ten Hag aanrekenen maar dan zou ik eerder hem aanrekenen dat andere spelers niet optimaal renderen die wel hun best willen doen, en dat het voetbal oerlelijk is.
 
Arthur Mast
 
1
2 mei 2024 om 19:49
Ik ben het ook eens met het hierboven benoemde. Natuurlijk zat er heel veel tegen. Tevens veel spelers die om verschillende redenen niet naar United wilden. Met betrekking tot het creëren van een prettig klimaat ben ik het gedeeltelijk met je eens, alhoewel het ook onmogelijk is om iedereen te vriend te houden. Het gaat natuurlijk ook een beetje om het feit dat hij de teugels kon laten vieren mbt Sancho met het risico dat de rest van de groep het respect verliest. Al met al vind ik persoonlijk dat er te veel middenmaat rondloopt. Spelers die er voor het tijdperk Ten Hag al waren met lange en dikke contracten.. zoals een Wan Bissaka, Lindelöf, McTominay, Maguire, Martial, vd Beek enz. Martinez en Onana doen het gewoon prima. Ontzettend ongelukkig dat Martinez dit jaar veel geblesseerd is. Anthony is helaas niet gebleken wat ervan verwacht was. Dit had trouwens ook een schot in de roos kunnen zijn. Niemand had het denk ik zo zwak verwacht.
 
Ryjuu
 
4
2 mei 2024 om 16:05
Die Ten Hag begint een beetje Van Gaal trekjes te krijgen. Snap de frustratie wel van Ten Hag, maar hij moet niet ruzie gaan maken met de Engelse pers en al helemaal niet op deze manier. Dat gaat die niet winnen. Het helpt ook niet bepaald mee dat hij zich op zo'n houterig manier in het Engels uit, komt alleen maar nog slechter over.
 
LeidseHood
 
0
2 mei 2024 om 16:50
Ik vraag me af of het slim of dom is. Mourinho en Van Gaal maakten er hun trademark van en hielden er de aandacht mee weg van hun spelers. Maar je hebt gelijk dat het er bij Ten Hag wat onhandig uit ziet.
 
ManUtd36
 
4
2 mei 2024 om 19:01
De frustraties, ruzie? Als je het fragment bekijkt dan heeft ETH een brede glimlach, hij lacht en de reporters trouwens ook. En een paar mooie HEHs er in. De auteur van dit artikel heeft weer een mooie clickbait en fantasie artikel geschreven. Het zou je baan maar zijn
 
ScummyMan
 
3
2 mei 2024 om 16:07
Zou toch mooi zijn voor het Nederlands voetbal als hij mag blijven. Twee Nederlandse trainers aan het roer bij een top 6 club in de grootste competitie ter wereld. En dan ook nog bij de clubs met de grootste historie.
 
CatalaanAZ
 
9
2 mei 2024 om 16:11
Arme Ten Hag, hij lijkt wel 10 jaar ouder geworden door de stress van deze club.
 
Catalaan4life
 
3
2 mei 2024 om 16:15
Ha toevallig is dat, mede-Catalaan. Erik heeft het fysiek erg te verduren inderdaad...
 
Samcro
 
15
2 mei 2024 om 16:49
Football 28th Apr 2024 Ten Hag claims Man United are ‘one of the most dynamic and entertaining teams in the league’ En dan klagen over verzinsels van anderen....
 
TakeMeHome
 
6
2 mei 2024 om 17:00
Die man is deluded ik zweer het je! Zijn uitspraken ook, echt belachelijk.. lijkt net of hij denkt dat de buiten wereld echt zo achterlijk is! Ik kan niet met die man!
 
rmdsf61
 
0
2 mei 2024 om 20:36
Hehe Take me Home jij snapt t
 
ManUtd36
 
5
2 mei 2024 om 18:11
Het pingpong voetbal is zeker dynamisch en voor sommige misschien ook wel entertainment. Hij zegt niet dat het goed is. Het gaat veel op en neer
 
Tunined13
 
0
2 mei 2024 om 18:30
Nouja entertaining zijn ze wel.. grote voorsprongen verspelen, veel goals voor en tegen
 
SergioRamosHM
 
6
2 mei 2024 om 16:51
Waarom heeft United nog geen afscheid van hem genomen? Sinds zijn komst hebben ze heel veel geld uitgegeven maar is het er niet beter op geworden. Ook weinig spelers dat beter wordt door hem en presteert het team ondermaats.
 
Bossie
 
3
2 mei 2024 om 17:32
Het zou mooi zijn als hij mag blijven zitten en het vertrouwen van het bestuur krijgt. Het ligt vaak aan meerdere factoren dat een team niet presteert en bij United wordt al jaren ondermaats gepresteerd
 
rmdsf61
 
0
2 mei 2024 om 18:19
Enige factor is ETH
 
Bossie
 
0
5 mei 2024 om 10:54
Ook toen ETH er geen trainer was , werd er ondermaats gepresteerd . Of wil je dat ook op zijn conto schrijven
 
Dj10
 
1
2 mei 2024 om 18:15
In het begin van de artikel nog 53 jaar en aan het einde 54 jaar, de journalisten lopen op de zaken voor uit ahahah
 
rmdsf61
 
2
2 mei 2024 om 18:18
Meest dramatische trainer ooit bij Manchester United
 
andre14
 
0
2 mei 2024 om 18:36
Wist dat stres wat met mensen doet , maar dat ten Hag aan het begin van het interview 53 jaar is en later in de tekst 54 , maak me nu al zorgen om hem ??