Ten Hag had tip voor KNVB: 'Maar ik heb daar geen waardeoordeel over'
Vrijdag, 13 september 2019 om 14:03

Erik ten Hag heeft de KNVB getipt om contact op te nemen met Sergiño Dest, zo bevestigde de trainer van Ajax vrijdag tijdens de wekelijkse persconferentie. De oefenmeester liet de rechtsback dit seizoen doorbreken en gaf hem al drie basisplaatsen. Dest werd beloond met een oproep voor het nationale elftal van de Verenigde Staten, maar kan ook voor Nederland kiezen.

"Uiteraard heb ik het daar met hem over. Je wisselt met hem van gedachten, maar die jongen moet natuurlijk zijn eigen keuze maken: waar ligt zijn gevoel?", aldus Ten Hag. "Ik heb de KNVB en Ronald Koeman ook getipt dat ze op hem moeten letten. Toen hebben ze het bij de KNVB opgepakt." Het aanwezige journaille reageert met verbazing op de mededeling van Ten Hag en vraagt zich af of de KNVB niet zelf al eerder initiatief had moeten nemen.

Ten Hag wil zich daar niet over uitspreken. "Ik heb daar geen waardeoordeel over", zegt de coach, die wel liever zou zien dat Dest uitkomt voor Oranje. Doordat hij meespeelde in een oefeninterland, kan de verdediger nog steeds voor Nederland kiezen. "Hij kreeg een uitnodiging van de A-ploeg van de Verenigde Staten een paar weken geleden, toen dacht ik: dan is het samenspel (tussen Ten Hag en de KNVB, red.). We staan samen voor het Nederlands voetbal."

Dest, die zijn contract vrijdag verlengde tot medio 2022, is een serieuze concurrent voor Noussair Mazraoui, vorig seizoen nog de vaste rechtsback van Ajax. "Vorig jaar hebben we ook contact gehad toen Mazraoui die keuze (tussen Nederland en Marokko, red.) moest maken. Dest maakt inderdaad een goede ontwikkeling door. Ik had dat vorig seizoen al gezien bij Jong Ajax en ook in de voorbereiding van dit seizoen, dus deze ontwikkeling verbaast me niet. Hij is goed bezig en hij is zeker een goede optie voor de basis. Dat is mooi voor de interne competitie bij ons."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
3
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
15
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (68)

 
juweel
 
22
13 september 2019 om 14:16
zo gek is het toch niet dat de knvb of koeman nog niet achter deze jongen hebben aangezeten, is nog heel jong en heeft toch al wel 3 hele basisplekken in ajax 1 achter zijn naam.de jongen heeft talent dat zeker maar amerika was gewoon eerder dat kan toch? en hij kan alsnog voor oranje kiezen.
 
Tegengif
 
33
13 september 2019 om 14:46
Tactisch niet slim. Je kunt je toekomst (deels) in eigen handen nemen, dus vooruit te denken. Dat Dest nog niet voor het grote oranje is opgeroepen is logisch. Dat Dest nog niet voor jong Oranje was opgeroepen is, vind ik een tekortkoming van de keuzeheren
 
Sirius
 
7
13 september 2019 om 15:25
Ik vind de ophef en kritiek sowieso nogal selectiev verontwaardigend. Vorig jaar rond deze tijd wisten de Ajacieden niet eens wie hij was en werd werkelijk nooit genoemd als Ajax 1 materiaal. Schijnbaar is dit dus een jongen die zich snel ontwikkeld heeft of pas vrij recent naar de back-positie is verwezen en als aanvaller niet zo geweldig was. Zo vreemd is het dus niet dat die jongen nu pas ontdekt word.
 
4Ever4Ajax
 
4
13 september 2019 om 16:00
Gaat ook vooral om oranje onder 15 en 17 ofzo. Nu vind ik dat Nederland die boot gemist heeft. Als hij in de jeugd voor de VS heeft gespeeld, moet hij ook gewoon nu voor Team USA spelen. Daarnaast is Dest nog een talent en nog niet rijp voor het grote Oranje.
 
XAJAcfa
 
1
13 september 2019 om 16:43
Dest is Mazraoui 3.0 hij kan namelijk goed aanvallen net als Nous maar hij kan ook nog verdedigen dat is het grote verschil. Denk dat Nous het moeilijk gaat krijgen om in de basis te komen. Als Veltman centraal blijft staan dan denk ik dat Dest voorkeur boven Nous krijgt, alleen kan Dest niet alles spelen dus Nous komt wel aan spelen toe in dit geval. Indien Veltman niet centraal komt te staan zal hij de voorkeur boven beide krijgen omdat hij verdedigend nog iets beter is en Ten Hag aan de andere kant ook al een kleinere back heeft die graag mee gaat in de aanval (nico) dus voor de balans speelt dan Veltman en zitten Dest en Nous op de bank
 
Janta
 
0
13 september 2019 om 17:08
Die gaat echt niet meer Nederland vertegenwoordigen in welk nationaal team dan ook. Eigen schuld.
 
yello
 
1
13 september 2019 om 17:20
Ik hoop dan maar dat talenten zoals bijvoorbeeld Buitink , Venema of Postema wel ooit opgeroepen zijn voor oranje onder 15 , want straks zijn ze nog boos en kiezen ze voor Noorwegen
 
romarky
 
11
13 september 2019 om 15:29
Moeten we ons sowieso zo druk maken om dit soort uitzonderlijke situaties? Als zo'n jongen voor een ander land kiest dan maakt dat je keuze voor een ander alleen maar makkelijker. Het lijkt nu alsof we van die keuzes afhankelijk zijn, omdat we in dit per ongeluk een wat zwakkere bezetting hebben op rechts back. Wat nu als dat niet zo is en een Zyech bijvoorbeeld niet eens start in Oranje door de concurrentie? We maken ons daar nu zo druk over. Gewoon doen met de spelers die wel beschikbaar zijn en graag voor Nederland willen uitkomen en de andere in hun waarde laten en hun keuze respecteren.
 
Vernon
 
1
13 september 2019 om 16:37
@romarky Ik ben het met je eens hoor, we hebben geen topper op rechtsback maar kunnen wel kiezen uit Dumfries, Veltman, Karsdorp, Tete, Janmaat, en nog wel een of twee. Dus zo erg is het ook weer niet. Als ik terugdenk aan onze WK finale en bedenk dat Edson Braafheid daar inviel omdat we geen goede tweede linksback hadden, dan valt het nu allemaal wel mee. Maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook gewoon leuk om ons wel een beetje druk te maken over nieuwe spelers. Je kan immers geen transfers maken zoals bij clubvoetbal, dus als land is dit het moment om je opties open te houden. Dus ik zou wel zeggen: ga met die jongen praten, toon hem wat zijn perspectieven zijn, en probeer hem voor je te winnen. Is overigens op korte termijn ook van belang voor Ajax, maar daar gaat het nu niet om.
 
Master D
 
2
13 september 2019 om 16:52
Koeman valt niks te verwijten, de KNVB die nog tig andere jeugdelftallen heeft waarvoor zij scouten wel. Die hadden hem eerder in het vizier moeten hebben en hem moeten benaderen.
 
Zekerneutraal
 
63
13 september 2019 om 14:18
Hoe kan Dest die twee Surinaamse ouders heeft (dus niet eens Amerikaanse roots) en zelf geboren en opgegroeid is in Almere, iets hebben met de VS en dat "zijn hart sneller klopt" voor dat land? Ik snap hier werkelijk niets van! Maar goed, ik snapte al helemaal niets van dat Ziyech voor Marokko koos...mensen zeiden destijds dat hij met zijn hart had gekozen. Wat een onzin: als hij niet geblesseerd was geraakt, dan had hij gewoon zijn debuut gemaakt voor Oranje en had niemand het meer over zijn "hart"..... En voor de duidelijkheid: ik ben zelf niet van Nlse kom af.
 
WouterSL
 
71
13 september 2019 om 14:30
Dest heeft een Amerikaanse vader. Die zelfs in Vietnam gevochten heeft. Daarbij riep de VS hem wel altijd op voor jeugd wedstrijden. Dus zo raar is dat niet. Daarbij speelt hij in een hele goede lichting van de VS. Die echt tot de wereldtop behoren.
 
Zekerneutraal
 
31
13 september 2019 om 14:39
Zijn vader heeft een Amerikaanse paspoort en heeft daar ooit gewoond. Maar beide ouders zijn Surinaams... Die vader woont daar al jaren niet meer en heeft zelf dus ook helemaal geen Amerikaanse roots oid. Zo ook zijn moeder niet. En hij zelf is geboren en getogen in Almere. Het is gewoon belachelijk dat dit kan, omdat je vader ooit in een land heeft gewoond...
 
WouterSL
 
20
13 september 2019 om 14:54
Die vader heeft in de Vietnam oorlog gevochten. Weet niet waar jij je wijsheid vandaan hebt? Daarbij is hij nooit voor de jeugd teams van Nederland opgeroepen en wel voor de VS
 
juweel
 
10
13 september 2019 om 14:57
dan moet hij wel een hele oude pa hebben, maar goed, al is er maar een deeltje terug te herleiden dan kunnen mensen opgeroepen worden kijk naar veldwijk .dus inderdaad zo raar is het niet dat hij daar opgeroepen wordt de amerikaanse bond heeft gewoon goed hun huiswerk gedaan
 
JoshuaK_
 
1
13 september 2019 om 15:02
@Zekerneutraal Hoe weet je precies dat de moeder van Dest Surinaams is? Ik heb daar helemaal geen info over kunnen vinden namelijk, alleen over zijn vader.
 
Zekerneutraal
 
8
13 september 2019 om 15:03
Gevochten in de oorlog omdat hij destijds daar woonde en de leeftijd had om in het leger te komen maar deze beste man heeft geen Amerikaanse ouders of zo... Als iemand hier in NL komt wonen en na een paar jaar een NLs paspoort krijgt en in het leger moet maar daarna weer vertrekt en nooit meer daar gaat wonen, dan is hij toch ook niet meteen een Nederlander? Dat hij niet opgeroepen is door NL is een ander verhaal. Is het voor jou denkbaar dat je voor een land gaat spelen waar een van je ouders ooit hebben gewoond maar waar je voor de rest nooit komt, geen familie of opa's en oma's hebt enz.?
 
buitenspelval
 
4
13 september 2019 om 15:03
@Zekerneutraal. Ik kan echt nergens terugvinden, dat Dest twee ouders van Surinaamse afkomst zou hebben, waar heb je dat verhaal vandaan? Volgens alle info via Google verkregen, heeft hij een van oorsprong Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder. Heb je ook een bron of zuig je het uit je grote duim?
 
Zekerneutraal
 
16
13 september 2019 om 15:04
@joshuak vrienden in Almere die zijn ouders kennen.
 
Maverick
 
6
13 september 2019 om 15:08
Dus omdat ik in Amerika werk, mag ik geen kinderen krijgen in dat land omdat eventueel mijn zoon dan voor de lastige keuze komt te staan als hij eventueel moet kiezen tussen landen. Ik zal het nog lastiger maken mijn twee zonen hebben drie nationaliteiten, God behoede ons als ze tussen Nederland, Amerika of Australië moeten kiezen. Ik snap de ophef nooit zo, iedereen maakt gebruik van de voorzieningen goed of slecht en dan als je 18 of welke leeftijd dan ook hebt maak je een keuze.
 
joosieboosie
 
16
13 september 2019 om 15:12
Dest is wel Surinaams. De naam Dest is ook een bekende Surinaamse achternaam.
 
buitenspelval
 
13
13 september 2019 om 15:12
Dit citaat vond ik op americansoccernow.com in een artikel over Dest: ‘‘His father, a New York City native, served in the U.S. military and met his mother while stationed in Holland.’’Dat spreekt jouw Almeerse bronnen nogal tegen. Ook al zijn de ouders van zijn vader van Surinaamse afkomst, dan nog was zijn vader een Amerikaans staatsburger uit New York.
 
joosieboosie
 
10
13 september 2019 om 15:20
Zijn vader is een Amerikaan van Surimaamse komaf en zijn moerder een Nederlandse van Surinaamse kom af.
 
joosieboosie
 
12
13 september 2019 om 15:22
Buitenspelval, een Amerikaan noemt zijn zoon geen Sergiño.
 
buitenspelval
 
2
13 september 2019 om 15:25
Tsja, dat maakt ‘m toch gewoon een geboren en getogen Amerikaan? En wat zijn moeder betreft is ze hier geboren toch gewoon een Nederlandse? Mojn ouders zijn beiden geboren in Nederlands-Indie, ik zelf in Nederland. Dat maakt mij een Nederlander en mijn twee zonen al helemaal, ook al hebben we Indisch bloed door de aderen stromen.
 
WouterSL
 
1
13 september 2019 om 15:27
Dat klopt ook. Amerikaanse vader Nederlandse moeder.
 
buitenspelval
 
7
13 september 2019 om 15:29
“een Amerikaan noemt zijn zoon geen Sergino.” Blijkbaar dus wel. Je weet toch ook wel wat een ‘New York City native’ betekent? Voor de rest een ongelooflijk generaliserende gedachte. Amerika is bij uitstek een smeltkroes van culturen. Er zullen ongetwijfeld Amerikanen zijn die hun kind Sergino hebben genoemd.
 
Zekerneutraal
 
5
13 september 2019 om 15:30
@buitespelval geloof het maar niet. Hopelijk kan Dest zelf ooit bevestigen dat zijn vader van de Surinaamse komaf is en dat zijn naam ook gewoon Surinaams is. en dat geldt ook voor zijn moeder. Dat de Amerikanen die vader graag een Amerikaan noemen, mede omdat hij in de Army heeft gezeten, zegt me niet zoveel.
 
joosieboosie
 
4
13 september 2019 om 15:34
Nee zijn vader is niet in Amerika geboren maar in Suriname. Die vader heeft trouwens wel lang in Amerika gewoond.
 
joosieboosie
 
8
13 september 2019 om 15:37
Als die vader daarvin de Army heeft gezeten en heel lang heeft gewoond waarom zou zijn vader dan de Amerikaanse voetbalbond niet mogen tippen als hij ziet dat de KNVB niet naar zijn zoon omkijkt?
 
buitenspelval
 
8
13 september 2019 om 15:40
@Zekerneutraal. Ik bestrijd niet dat Dest zijn vader een Amerikaan is met Surinaamse roots, maar de omschrijving ‘New York City native’ zegt toch wel genoeg? Jij noemt zijn vader het liefst een Surinamer, omdat hij Surinaamse roots heeft. Prima. Maar ‘native’ verwijst en betekent toch echt, dat hij in New York City geboren is.
 
buitenspelval
 
0
13 september 2019 om 15:42
Bron joosieboosie? Of heb je dat ook via via uit de wandelgangen vernomen?
 
AcePluto
 
3
13 september 2019 om 15:44
Dest is zwaar een surinaamse naam, zoals Gravenberch en Pengel bijvoorbeeld dat ook zijn. Maar dit staat niet ter discussie toch? Hij kan dus gewoon voor USA en Nederland kiezen. Waar Nederland meer zijn ding is want, hij heeft persoonlijk niets met USA. Daar gaat het om
 
buitenspelval
 
2
13 september 2019 om 15:56
@AcePluto. Dest is ook een typische Surinaamse naam. Dat staat buiten kijf. Maar de stelling in de openingspost van Zekerneutraal luidde: “Hoe kan Dest die twee Surinaamse ouders heeft (dus niet eens Amerikaanse roots) en zelf geboren en opgegroeid is in Almere, iets hebben met de VS en dat "zijn hart sneller klopt" voor dat land?”Dat is een kulredenering. Zijn vader is schijnbaar minimaal opgegegroeid in Amerika en heeft zijn zoon Sergino blijkbaar daarvan iets van Amerikaanse cultuur meegegeven wat zijn hart sneller doet stromen. Zekerneutraal beweert dat Dest niets met nooit voor Amerika zou mogen uitkomen omdat zijn Amerikaanse vader en Nederlandse moeder Surinaams bloed door de aderen hebben stromen. Dat is grote kul.
 
InkeMontana
 
7
13 september 2019 om 16:10
Haha de argumentatie hier van sommigen. Zijn vader kan niet in de Vs zijn geboren omdat Dest een surinaamse naam is en Amerikanen hun kind geen sergino noemen? Ibrahim Afellay is ook niet bepaald een 'Nederlandse naam', maar het is toch echt een Nederlander.
 
joosieboosie
 
4
13 september 2019 om 16:21
Ik kom al heel lang op de Toekomst en ik ben zelf ook half Surinaams.
 
buitenspelval
 
0
13 september 2019 om 16:38
Ik kom zelf ook regelmatig op De Toekomst, ben Nederlander met Indisch bloed, zie een hoop Nederlandse jongens rondlopen van allerlei etnische en verschillende culturele achtergronden, die overwegend de Nederlandse nationaliteit hebben, dus wat is je punt? Heb je meer recht van spreken als je half Surinaams bent?
 
Vernon
 
2
13 september 2019 om 16:43
@zekerneutraal #15 Ja, als iemand een Nederlands paspoort heeft en in het Nederlands leger heeft gezeten, dan is hij, surprise surprise, wel degelijk een Nederlander. Verder moet je uitspraken van spelers altijd een beetje in context zien, en niet allemaal even letterlijk. Stel dat je gelijk hebt, dat Dest niks met de VS heeft, maar hij wordt wel opgeroepen. En hij wordt niet door Nederland opgeroepen. Dan wil je die interland dus spelen. Wat ga je dan zeggen? "ik heb helemaal niks met de VS, maar ik kom wel lekker een potje ballen."? Dest houdt nu gewoon zijn opties open. En daar heeft hij groot gelijk in. Als Nederland een serieuze optie wordt, dan kan hij daar gewoon voor kiezen. Het zou mij verbazen als hij dan voor de VS kiest. Maar als Nederland niet komt, dan heeft hij groot gelijk dat hij voor de VS uit komt.
 
joosieboosie
 
3
13 september 2019 om 16:59
Daarmee probeer ik dus aan te geven waarom ik vrij wel zeker weet dat de vader van Dest in Suriname is geboren.
 
joosieboosie
 
8
13 september 2019 om 14:52
En ik moet geloven dat je er tegen zou zijn als Asensio liet weten voor Nederland te willen uitkomen.
 
Zekerneutraal
 
9
13 september 2019 om 15:07
@joosieboosie Nee hoor, Asensio heeft gewoon een Nlse moeder, oma en opa en familie in NL. Dit itt Dest die niemand in de VS heeft wonen en zijn vader een genaturaliseerde Amerikaan is.
 
joosieboosie
 
6
13 september 2019 om 15:49
Waarom vind je het dan belachelijk dat Ziyech voor Marokko uitkomt? Zijn ouders zijn allebei in Marokko geboren.
 
BIGWILLES020
 
3
13 september 2019 om 15:04
ziyech is nooit opgeroepen, heeft niks met een blessure te maken
 
Zekerneutraal
 
17
13 september 2019 om 15:08
@bigwillies020 onzin: hij zat bij de definitieve selectie toen Hiddink bondscoach werd. Tijdens de training raakte hij geblesseerd en zo kon hij niet zijn debuut maken. Wel gewoon bij de feiten blijven he.
 
Japie_Krekel
 
1
13 september 2019 om 15:18
@zekerneutraal daarna werd hij om overklaarbare redenen wel weer weer gepasseerd door Blind
 
Zekerneutraal
 
8
13 september 2019 om 15:33
@japie_krekel, dat klopt. Maar ik reageerde meer op al die mensen die destijds zeiden dat Ziyech zijn hart heeft gevolgd. Dat soort opmerkingen vind ik altijd zo onzinnig. Zonder die blessure had hij zijn hart allang verpand aan Oranje.....
 
Master D
 
0
13 september 2019 om 16:58
@Japie_KrekelDie redenen waren zo onverklaarbaar en zijn afwezigheid toen zo discutabel dat de media pas vraagtekens gingen zetten toen Ziyech een maand later voor Marokko koos. Het was ze geen moment opgevallen dat ie niet geselecteerd was.
 
Japie_Krekel
 
1
13 september 2019 om 17:01
@zekerneutraal in een interview heeft hij idd ook wel eens gezegd dat zijn keuze voor Marokko ook voor een deel te maken had met het gebrek aan vertrouwen van de bondscoach
 
Japie_Krekel
 
0
13 september 2019 om 17:04
@master D dan heb jij nooit naar bv een VI of Studio Sport gekeken. die riepen al heel lang toen om een selectie voor Ziyech en konden het ook niet begrijpen omdat hij bij Twente al tijden geweldig speelde en dat zowat elke week over een hele lange periode. de enige die begreep waarom hij er niet bij zat waren volgens mij Blind en Van Basten. er was totaal geen creativiteit op het middenveld op de vaak afwezige Sneijder na en dan laat je het enige alternatief en met afstand het grootste talent op de Nederlandse velden destijds links liggen en selecteer je wel allerlei middelmatige spelers die weinig tot niks toevoegden. Van Basten had een soort persoonlijke vete met Ziyech door een oud interview van hem en daarom is hij destijds naar mijn gevoel ook niet gepasseerd op sportieve gronden
 
Master D
 
1
13 september 2019 om 18:01
Volgens mij doe jij aan geschied vervalsing door zo naar Blind en van Basten te verwijzen. Als men inderdaad al heel lang om een selectie van Ziyech riep, dan moet je Hiddink afzeiken die hem nooit liet debuteren en slechte 1x heeft opgeroepen. Van Basten had met Blind in september zijn eerste selectie. 3 weken later koos Ziyech voor Marokko. Onder hun verantwoordelijkheid is Ziyech dus slechts 1x niet opgeroepen en er was niemand die er toen naar kraaide. 1 kans hebben ze niet gepakt, terwijl Hiddink hem 5x niet heeft opgeroepen. Zeker ook de schuld van het duo Blind en van Basten?
 
Benzema.
 
1
13 september 2019 om 16:55
Laat iedereen dat gewoon zelf bepalen. Dat jij er niets van snapt betekent niet dat het niet klopt. En er hoeft niet altijd een wetenschappelijke verklaring achter te zitten.
 
DoGs
 
1
13 september 2019 om 14:18
Je zou toch denken dat de scouting van NL elftallen hem wel op een lijstje hadden staan. Zeker nadat hij in de basis kwam te spelen hadden ze hem moeten uitnodigen. Zou zonde zijn als hij doorbreekt en lekker voor Amerika zou gaan spelen
 
Sirius
 
1
13 september 2019 om 15:31
Het kan zijn dat hij als aanvaller niet getalenteerd was en nog niet zo lang als back speelt. Ajacieden noemden hem tot deze voorbereiding in geen enkel lijstje. Waarschijnlijk heeft hij zich dus snel ontwikkeld op de back-positie of in het algemeen. Ik vind die hele ophef daar omtrent sowieso nogal overdreven. Men spreekt schande over de Knvb, alsof we 1 of ander wereldtalent over het hoofd hebben gezien die al jaren de pannen van het dak speelt...
 
InkeMontana
 
12
13 september 2019 om 14:19
Bij Dest zou ik het niet raar vinden als hij voor de VS kiest. Hij speelt al de hele tijd in alle vertegenwoordigende nationale jeugdelftallen van de VS, dus dan lijkt het me dat je daar ook een binding mee krijgt. Ik ben benieuwd, we kunnen wel wat talent op de rechtsback van het Nederlands elftal gebruiken, dat dan weer wel.
 
juweel
 
1
13 september 2019 om 15:00
@inkemontana ach draai dat eens om, hier spelen jongens met een marokaanse achtergrond jaren voor alle jong oranje elftallen en kiezen dan alsnog voor marokko.dus hij kan nog makkelijk switchen, niemand die het hem verder kwalijk zal nemen.
 
InkeMontana
 
2
13 september 2019 om 15:47
Nouja, hier nemen toch veel mensen het die Marokkaanse jongens kwalijk wanneer die ineens voor Marokko kiezen Maar inderdaad hij moet het helemaal zelf weten. Alleen bij hem zou ik het gezien zijn jeugdelftallen niet raar kiezen dat hij voor VS blijft uit komen.
 
Japie_Krekel
 
3
13 september 2019 om 14:30
ik vind het veel teleurstellender hoe het destijds met Ziyech is gegaan die toen al 3 jaar de grote smaakmaker was op de Nederlandse velden. Dest is een back die het leuk doet maar ik vind het op dit moment nog niet aantoonbaar een supertalent. hij heeft net een handjevol aardige wedstrijden achter de rug. ik zeg daarmee overigens niet dat we het niet moeten proberen met Dest want met een Veltman kan je niet op een EK komen aanzetten imo en Dumfries laat ook al een jaar niet meer zien het niveau aan te kunnen
 
WouterSL
 
3
13 september 2019 om 14:39
Klopt misschien Dest samen met Kasdorp voor de rechtsback positie laten strijden want wat er nu staat is niet goed genoeg.
 
fcu_030
 
1
13 september 2019 om 15:12
Ik vind Dest en Karsdorp echt niet beter dan Dumfries of Tete laat Dest zich eerst maar bewijzen en Karsdorp komt te kort tegen Dumfries en Tete
 
Sirius
 
1
13 september 2019 om 15:33
Vorig jaar werd Mazraoui ook alom bewierookt en nu kan hij er volgens sommigen ineens niets meer van. Eerst maar eens zien hoe die jongen zich ontwikkelt als er druk en verwachtingen bij komen.
 
DylanVan Herpen
 
1
13 september 2019 om 16:10
Karsdorp is op dit moment inderdaad niet aantoonbaar beter. Wel heeft hij een niveau gehaald dat zowel tete als dumfries nooit hadden. Dus ik begrijp wel dat mensen hun hoop op hem vestigen
 
Maykel24
 
2
13 september 2019 om 16:17
Overigens is Dest vroeger weldegelijj geselecteerd voor Jong NL elftal (O15 geloof ik). Daar raakte hij echter uit beeld en werd door Dave vd Bergh en zijn connecties bij Ajax gescout voor USA.
 
MrKrillin
 
0
13 september 2019 om 17:25
Ik denk dat we juist trots moeten zijn en niet alleen aan NL moeten denken. Is toch mooi, dat jongens van hier straks voor verschillende landen uitkomen op het WK. Als Ajax fan, heerlijk om je eigen jeugdspelers te zien uitkomen voor Marokko en de VS. Traore, Victor en Danillio voor hun landen ook. Heb je gelijk iets meer met andere landen. En ook voor clubs is het interessant, want een goed WK kan hun waarde verhogen.