Ten Hag: 'Hij kan echt geweldig voetballen, maar hij moet het koppelen'
Woensdag, 22 januari 2020 om 06:45

Ajax neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Spakenburg in het kader van de TOTO KNVB Beker. Tot op heden weten aankopen Edson Álvarez en Razvan Marin nog niet te imponeren bij de Amsterdamse club en zijn ze niet verzekerd van een basisplaats. Volgens het Algemeen Dagblad is de kans aanwezig dat het duo tegen de amateurs veel speeltijd krijgt.

'De verwachtingen waren hooggespannen, maar ook na flink wat aanpassingsmaanden, en blessures in de selectie, is van een basisplaats geen sprake', zo stelt de krant. Álvarez moet zich vooral gaan focussen op de positie van centrale verdediger, zo luidt de conclusie. 'Maar met Joël Veltman en Perr Schuurs heeft de Mexicaan vooralsnog twee concurrenten voor zich.'

Trainer Erik ten Hag erkent dat de verdediger annex middenvelder een goede optie voor achterin is. "Hij maakt een goede indruk. Hij moet nog aan een aantal zaken werken, maar de kwaliteiten zijn aanwezig om op deze positie te spelen", aldus de coach van de Amsterdammers, die ook nog een kritiekpunt heeft bij middenvelder Marin. De coach is van mening dat de Roemeen sneller moet gaan handelen.

"Wij spelen in heel kleine ruimtes. Als ik zie hoe bijvoorbeeld Donny van de Beek dat nu doet: dat is een wereld van verschil met vorig seizoen. Hij slaagt erin zichzelf of anderen in heel kleine ruimtes toch vrij te spelen. Dat zal Razvan ook moeten doen. Hij kan echt geweldig voetballen, maar hij zal het moeten koppelen aan snel denken", aldus Ten Hag, die stelt dat een winterse huurtransfer uitgesloten is voor Marin.

De Telegraaf verwacht dat Hakim Ziyech, die geblesseerd uitviel in het duel met Sparta Rotterdam (2-1), de wedstrijd tegen Spakenburg overslaat. Volgens het dagblad wil Ten Hag geen risico nemen met de middenvelder. 'Wellicht krijgen reserves als Lassina Traoré, Jurgen Ekkelenkamp en Carel Eiting, die goed invielen tegen Sparta, opnieuw speeltijd', zo klinkt het.

Meer nieuws
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
8
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
24
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
tottiGALACTICO
 
22
22 januari 2020 om 06:49
Hoop vooral op minuten voor Unüvar, Sontje, Castillo & Timber. Spakenburg is dit seizoen niet in grote doen, dus je hoeft ook niet bang te zijn voor een verrassing. Uiteraard wel een goed moment om ook Varela, Marin & Alvarez wat speelminuten te gunnen, maar kijk er vooral naar uit om de toekomst te zien shinen in het stadion.
 
Maas12
 
17
22 januari 2020 om 07:00
Lijkt me erg sterk, hebben alle 4 tegen Dordrecht mee gedaan eergisteren. Helemaal op die leeftijd is genoeg rust nog erg belangrijk
 
D-Bergkamp
 
19
22 januari 2020 om 07:06
Zal inderdaad niet gaan gebeuren. De vaste kern zal rust krijgen maar Dest, Schuurs, Alvarez, Marin, Ekkelenkamp, Gravenberch en Babel verwacht ik wel veel speel minuten voor.
 
tottiGALACTICO
 
1
22 januari 2020 om 07:09
Als basisspeler zeker, maar zou toch mooi zijn als een paar van deze jongens mogen invallen. Unuvar heeft bijvoorbeeld ook niet de hele wedstrijd mee gedaan tegen Dordrecht.
 
wolterx
 
12
22 januari 2020 om 07:46
Ünüvar zit er vanavond bij Die 60 minuten was om vandaag op de bank te kunnen zitten. Die gaat debuteren als stand het toelaat lijkt me. Verwacht hem rond de 70/75e. Hansen geen idee omdat die flink ziek is geweest maar zou me niet verbazen als die ook mee mag.
 
gaeajax94
 
1
22 januari 2020 om 08:38
Het is bekervoetbal dus dan maakt stand in de competitie niks uit, want een tegenstander zal 100% geven en als je niet goed bent voorbereid kan je het knap lastig krijgen (zie PSV tegen GVVV. GVVV draait ook geen topseizoen maar maakte het PSV knap lastig) verder mag een club als Ajax zich natuurlijk nooit laten verrassen door een amateurclub en kunnen ze wel met een paar jonkies gaan spelen en spelers wedstrijdritme op laten doen, maar wel bij de les blijven
 
007
 
2
22 januari 2020 om 08:03
Ten Hag geeft precies aan wat hij van Marin en Alvarez verwacht. Vooral met de Roemeen is de trainer duidelijk. We gaan de komende maanden meemaken of beide spelers stappen kunnen maken. Hopelijk wel.
 
Voetballer 2
 
1
22 januari 2020 om 08:03
Misschien beter om eerst maar eens de wedstrijd aan te zien en/of een stuk of rwee jongeren een kans te geven. Er zijn wel vaker verrassingen geweest en als je op alle fronten mee wil spelen dan gewoon een sterke opstelling. In het verloop van de wedstrijd kan je altijd nog jongere spelers inbrengen. Wel gezien tegen Sparta hoe het in kan zakken.
 
mbt1
 
3
22 januari 2020 om 08:08
Eiting die goed inviel??? Hij werdt aan alle kanten voorbij gelopen door hem kon sparta zo doorlopen