'Ten Hag kiest nieuwe assistent; andere functie voor Winter'
Zaterdag, 18 mei 2019 om 06:48

Erik ten Hag voegt voor komend seizoen Michael Reiziger toe aan de technische staf van Ajax. De oud-international had het afgelopen seizoen samen met Winston Bogarde Jong Ajax onder zijn hoede. Zijn overstap naar het eerste elftal van Ajax is het gevolg van het vertrek van Alfred Schreuder, afgelopen seizoen de rechterhand van Ten Hag. Medio maart werd bekend dat Schreuder volgend seizoen aan de slag gaat als trainer van TSG Hoffenheim.

Ajax meldde eerder al dat Christian Poulsen volgend seizoen aan de technische staf van Ten Hag zal worden toegevoegd, daar komt Reiziger volgens De Telegraaf nu bij. De krant meldt tevens dat er voor Aron Winter een andere functie binnen Ajax wordt gezocht. Winter was het afgelopen seizoen een van de assistenten van Ten Hag. Richard Witschge blijft als assistent-trainer wel aan het eerste elftal verbonden. De clubleiding van Ajax is volgens het dagblad zeer te spreken over de ontwikkeling die Reiziger heeft laten zien bij het tweede elftal in de Keuken Kampioen Divisie. De oud-verdediger heeft zijn staf inmiddels al ingelicht over zijn stap naar het eerste elftal.

Ten Hag kreeg vrijdag de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Bij het in ontvangst nemen van de trofee, bedankte hij zijn assistenten. "Je doet het nooit alleen. Ik heb een geweldige staf. Maar je hebt binnen een club nog zoveel meer pijlers. Ik moet zeker ook de jeugdopleiding van Ajax noemen", aldus de trainer van Ajax. De Amsterdammers vielen bij de uitreiking in Zwolle nog een keer in de prijzen. Hoofd opleiding Saïd Ouaali ontving de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding.

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
7
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
53
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
Benavente
 
15
18 mei 2019 om 07:01
Dit betekend dus dat Erik bij Ajax blijft aankomend seizoen, ondanks de buitenlandse interesse? Zou top zijn voor Ajax, maar minder voor Ten Hag in mijn optiek. Hij kan het beste gebruik maken van de hype om Ajax heen nu het nog kan, nog zo’n seizoen als deze maakt hij denk ik niet meer mee.
 
Kyle66
 
108
18 mei 2019 om 07:20
Tja, daarin verschillen wij van mening. Waarom zou Ten Hag gebruik moeten maken van de 'hype om Ajax'? Hij ziet er blijkbaar genoeg toekomst in om nog minimaal een jaar door te gaan. Daarnaast: als hij het volgend jaar weer goed doet en dat verwacht ik ook (nee, daarmee bedoel ik niet dat Ajax weer de halve finale van de CL zal halen), kan hij dan nog steeds naar een betere club. Niet iedereen denkt meteen aan weggaan zodra er een beetje succes is. Gelukkig maar.
 
snellejelle22
 
1
18 mei 2019 om 11:43
Het gaat meer om de persoon ten hag. Als hij volgend seizoen een slecht seizoen draait, wordt hij ontslagen. Dan telt die halve finale in de CL niet meer. Kijk maar naar Rieneri met Leicester. Voetbalwereld is hard en dat komt door de media en de supporters. Ten Hag werd vorig jaar na de 3-0 in Eindhoven nog helemaal afgemaakt. Hij werd zelfs bekritiseerd, omdat hij geen 'Ajax houding' zou hebben. Als supporter moet je eigenlijk niet te veel kritiek geven op je club, onze meningen zijn 0,0 waard. Vaak waaien we gewoon met de omstandigheden mee
 
BenNL
 
43
18 mei 2019 om 07:23
De hype blijft wel zolang Erik Ajax laat voetballen zoals ze ook dit seizoen hebben gedaan. Ook weggaan is een gok he, kijk naar Bosz, is dat zo veel beter? Bij Ajax heeft Ten Hag krediet opgebouwd, er wordt met geld gesmeten, je krijgt alles aangereikt om er weer een succesvol seizoen van te maken, misschien is het juist verstandig om nog een jaar of twee, drie te blijven en naam te maken. Ajax heeft in de CL het nodige geluk gehad, maar het spel dat Ten Hag er in heeft geslepen was iets waar de meeste clubs geen antwoord op hadden, ga dat uitwerken en maak Ajax onverslaanbaar. Er zijn genoeg redenen om te blijven, en ik denk dat je dan beter weet waar je aan toe bent dan wanneer je nu weg gaat.
 
SalvatoreSantini
 
12
18 mei 2019 om 08:53
Het lijkt mij ook dat je iets wil prolongeren. De uitdaging aangaan om het komend jaar weer te laten zien.
 
markoesj
 
2
18 mei 2019 om 09:40
Ten hag is een trainer die iets toevoegt in tactisch opzicht. Dat vakmanschap gaat niet verloren.
 
Vazieman
 
2
18 mei 2019 om 12:41
Waarom zou Ten Hag weg moeten? Omdat het minder wordt volgend seizoen? Het is juist de uitdaging om weer proberen die finale te halen. In 95, 96 stonden we ook 2 keer achter elkaar in de finale. Waarom volgend jaar niet weer minstens de halve finale halen?Je moet ambities hebben en Ajax is in staat om weer mee te doen.
 
Navay0
 
11
18 mei 2019 om 07:35
Volgend jaar kampioen worden ,De beker en de Johan Cruijff schaal... (Chaml L) kijken hoe ver we komen is die volgend jaar alsnog weg.
 
AFCA_3star
 
3
18 mei 2019 om 08:24
Tegen wie speelt Ajax de Johan Cruiffschaal? PSV of Willem 2?
 
Kohaku
 
14
18 mei 2019 om 08:28
Volgens mij de nummer 2 van de ED als de kampioen ook de beker pakt.
 
RomBomCu
 
12
18 mei 2019 om 08:42
De Johan Cruyfschaal is inderdaad 28 Juli Ajax tegen Psv. Zeer benieuwd welke elftallen dan tegenover elkaar gaan staan. Zou goed kunnen dat er bij elk team 3/4/5 nieuwe spelers in de basis staan.
 
bakkert
 
3
18 mei 2019 om 10:00
99 procent zeker dat er bij zowel Ajax als PSV minimaal 3 nieuwe spelers instaan. Ajax: de Jong, Ziyech, de ligt en Neres zullen echt wel gaan. PSV Schwaab en ik ga er vanuit dat de Jong, Zoet en Lozano ook zullen gaan.
 
hertogtwan
 
5
18 mei 2019 om 08:48
En zoals het hoort in de JC Arena!! Tegen PSV , nu hopen dat we selectie snel rond hebben. De Ligt mag nog wel even blijven tot eind augustus. Kan hij de jc schaal ook winnen.
 
VoetbalVreugd
 
28
18 mei 2019 om 07:37
Reiziger schuift zo toch steeds een plekje door. Geen idee of men in hem ook een toekomstige hoofdtrainer ziet, maar vind het wel leuk om dat soort voetballers uit `mijn` generatie te volgen. Van Reiziger zou ik vroeger nooit gedacht hebben dat hij coach zou worden. Verkeerd ingeschat.
 
Kowalski
 
4
18 mei 2019 om 10:04
Had het om eerlijk te zijn ook niet verwacht, maar heeft goede teksten voor de camera en is vorig jaar natuurlijk kampioen geworden. Dit jaar met een jonger Jong Ajax alsnog prima gedaan, een aantal spelers heeft zich goed ontwikkeld onder Reiziger. De eersten die de definitieve stap naar Ajax 1 gaan maken zijn (denk ik) Dest en Gravenberch. We gaan het zien!
 
SugoiRyan
 
2
18 mei 2019 om 10:59
Klopt en van mij mag Bogarde als hij niet coach van Jong wordt gemaakt.. meegaan om Reiziger te supporten (nieuwe jong trainer halen of maak Winter jong trainer doet ie met alle liefde). Resultaten in Eerste divisie zijn afgelopen seizoen uitgebleven maar Erik en Marc kunnen nog meer peilen waar beide heren in staan. Er schuilt in beiden, alhoewel wie weet Reiziger meer wie zal het zeggen, een toekomstige hoofdtrainer.
 
sergiob
 
8
18 mei 2019 om 07:51
Ik las net dat Reiziger in belangstelling staat van Middelsbrough,dus ben ik heel benieuwd wat er gaat gebeuren.
 
sebasjuh
 
2
18 mei 2019 om 08:40
Mooi dat Reiziger doorschuift zie in hem wel een toekomstige hoofdtrainer. Zou alleen verwachten dat er nog een ervaren man bij zou komen met ten Hag, Reiziger en Witschge heb je niet veel ervaring. Daarom zou ik nog voor een ervaren iemand erbij gaan die ook een soort people manager is als opvolger van Schreuder. Ik zie Reiziger nu meer als vervanger van Winter.
 
Thamike
 
3
18 mei 2019 om 11:10
Reiziger heeft als een van zijn kwaliteiten dat het een people manager is. Kan zo gied met spelers en zijn omgeving omgaan. Weet alleen niet zo goed of hij wel de tegengas kan geven die je als hoofdtrainer soms nodig hebt. Zelfde geldt voor Winter.
 
fckangaroo
 
1
18 mei 2019 om 08:42
Ben ajacied maar Ten Hag is niet nederlands beste trainer. Heeft een paar hele rare wissels toegepast dit jaar en Neres te lang op de bank gehouden..
 
Kyle66
 
57
18 mei 2019 om 08:53
Ongelooflijk: hij heeft met Ajax de halve finale van de CL bereikt, de beker gewonnen en de schaal. En nog steeds zijn er figuren die hem niet de beste trainer vinden. Ik wens jou veel plezier met het blijven hangen in het verleden toen er een keer niet de beste wissel werd doorgevoerd. Terwijl jij in dat verleden blijft hangen, zullen de echte Ajacieden genieten van het voetbal dat Ajax weer speelt, mede dankzij Ten Hag.
 
barca1,
 
4
18 mei 2019 om 09:19
Is niet alleen TH zn verdienste maar van de gehele staf. Winter en Schreuder zijn echt geen koekenbakkers die braaf met open mond TH zn visie aanhoren. het is de visie van Ajax staf en directie uitgevoerd door spelers die al een EL finale achter de rug hadden,en steeds rijper werden. TH is hierin slechts 1 van de schakels, eindverantwoordelijke richting achterban en media,terwijl de hele staf feitelijk eindverantwoordelijk is.
 
Kyle66
 
18
18 mei 2019 om 09:24
Daarom bedankte Ten Hag ook zijn staf toen hij de prijs ontving.
 
iwanvangils
 
1
18 mei 2019 om 08:53
Verrassend maar wel intressant. Ik denk dat dit een tussenstap is voor reiziger tot hoofdcoach van ajax 1. Wel onervaren met witschge en reiziger maar frisse wind door de staf is niet verkeerd om de zoveel tijd. Ben erg benieuwd
 
burgos
 
3
18 mei 2019 om 09:11
Dat gaat goed komen volgend jaar,we zullen niet meer zo ver komen in de CL maar kampioen worden? dat gaat wel lukken. PSV stond maar 3 punten achter,zonder de sterren van Ajax,en er is zo veel geld dat je makkelijk een beter elftal als PSV bij elkaar koopt.
 
chimera
 
0
18 mei 2019 om 10:37
Wie zal er trainer worden van jong Ajax?
 
daveke
 
2
18 mei 2019 om 11:08
Ik denk dat de "hype" rond Ten Hag eerlijk gezegd wel heel groot is. De Rol van Schreuder was dit seizoen heel groot en hij is echt superbelangrijk voor het spel van dit team het is echt een heel groot gemis voor Ajax dat hij vertrekt.
 
PSVeindje
 
3
18 mei 2019 om 11:17
Mag wat mij betreft ook wel, eerder in het seizoen was het immers ook het hoofd van ten hag wat eraf moest en niet die van schreuder. Dan mag die man nu ook wel de credit vangen
 
Sulejmanii
 
2
18 mei 2019 om 13:32
Zo simpel is, dat vergeten velen Psv eindje.