Ten Hag legt uit: 'Hij voelde zich al een aantal dagen oncomfortabel'
Donderdag, 9 januari 2020 om 17:29

Ajax verblijft tot en met aankomend weekend in Qatar voor een trainingskamp, maar zal dat doen zonder Sergiño Dest. Zijn werkgever meldde eerder op de donderdag via de officiële kanalen dat de Amerikaans international vanwege de spanningen in de regio heeft besloten om terug te keren naar Nederland. Trainer Erik ten Hag heeft nu een korte uitleg gegeven over de beweegredenen van Dest.

"Hij voelde zich al een aantal dagen oncomfortabel en uiteindelijk gaat het om het welzijn van de speler. Daarom hebben we besloten om hem toestemming te geven om terug te vliegen", laat hij weten aan Ajax TV. "Hij zal zich aansluiten bij Jong Ajax. Hij had ook een kleine blessure en als dat geheeld is, kan hij daar aansluiten en kan hij eventueel maandag spelen bij Jong. Dan is hij ook klaar voor de tweede seizoenshelft."

Dest mist zodoende de eerste wedstrijden die Ajax dit jaar zal spelen. KAS Eupen is donderdagmiddag op vriendschappelijke basis de eerste opponent en Ten Hag heeft ervoor gekozen om met een jonge ploeg aan die wedstrijd te beginnen. "We willen een aantal dingen uitproberen. Zo hebben we een centrum met Edson Álvarez en Perr Schuurs, waarbij Schuurs als linker centrale verdediger zal spelen en Álvarez rechter centrale verdediger, daar zijn we benieuwd naar."

Naast Álvarez en Schuurs startten ook spelers als Jurrien Timber, Naci Ünüvar en Juan Familia-Castillo in de basis. Zij krijgen in Qatar de kans om zich in de kijker te spelen: "Dat is meer gebaseerd op wat zij het afgelopen halfjaar hebben laten zien. Ze hebben het verdiend om mee te gaan, dat hoort bij het leerproces, maar natuurlijk is het ook jezelf etaleren aan de hoofdtrainer en aan het team: 'Ik ben er klaar voor, ik kan een rol spelen.'"

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
0
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
18
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
14
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
MessiBazoer
 
19
9 januari 2020 om 17:35
In het begin kreeg Ten Hag (terecht) kritiek in hoe hij in de media verscheen. Het is al vaker gezegd maar ik vind hem altijd heel duidelijk overkomen in interviews, draait er weinig om heen en geeft duidelijkheid. Fijn om naar te luisteren. En goed ontwikkeld.
 
walesgolf
 
10
9 januari 2020 om 17:40
Ja ik vind het ook altijd prettig om naar zijn uitleg te luisteren.
 
 
7
9 januari 2020 om 17:51
Agh ja , het is zijn accent. Ik vind hem altijd heel kalm overkomen. Schiet nooit uit zijn slof, doet nooit vervelend. Marcel Keizer, zijn voorganger vond ik vervelender overkomen. Dat kwam echter enkel door het nerveuze wegkijken heel de tijd.
 
AFCA_ARJAN
 
3
9 januari 2020 om 17:37
Heel benieuwd naar Alvarez in de verdediging. Ik hoop zo dat het op zijn plek valt dan!
 
NJfromVOL
 
3
9 januari 2020 om 17:37
De vraag is in hoeverre de dreiging reeel is in Qatar, maar als Dest zich niet op zijn gemak voelt, vind ik het logisch dat hij gaat.het is potentieel levensbedreigend.
 
Sta plaats
 
12
9 januari 2020 om 17:42
Nou ja, Iran heeft in Nederland ook Iraniers om laten leggen. Dus de kans is er wel. Dat ze dit ook makkelijk bij een Amerikaanse voetballer kunnen doen in een buurland.
 
 
2
9 januari 2020 om 19:38
Ik had me niet zo'n zorgen gemaakt hoor. Er zijn genoeg Amerikanen in die omgeving. Moeten ze nou net Dest hebben?
 
Sta plaats
 
0
9 januari 2020 om 20:32
Klopt, maar kijk hoe de broer van Kim Jong-Un is omgelegd en normaal gesproken traint een voetbalteam niet onderbegeleiding van het leger of radarsystemen. Maar goed, is natuurlijk ook speculatie. Ik begrijp hem wel. Je hebt natuurlijk ook nog de Skripals
 
Damsko1103
 
0
10 januari 2020 om 19:16
Begrijpelijk dat je je niet prettige voelt in dat gebied. Vooral hij ... Dest is Amerikaan! Ik weet zeker dat er zoveel scenario's in zijn hoofd omgaan. En ook in het Midden-Oosten lezen ze sportnieuws. Dus ook in het Midden-Oosten weten ze dat Dest Amerikaan is. Laten we maar zeggen; voorkomen is beter dan genezen.