Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
Vrijdag, 3 mei 2024 om 13:55

Erik ten Hag heeft in gesprek met Gary Neville bij Sky Sports teruggeblikt op zijn eerste twee seizoenen als trainer van Manchester United. Daarin stelt de 54-jarige oefenmeester onder andere dat het niet altijd lukte om de spelers naar Manchester te krijgen die hij graag wilde.

Ten Hag wordt gevraagd waarom Manchester United zoveel moeite heeft om de spelers te halen die het graag wil. Vorige zomer werd de club nadrukkelijk gelinkt aan onder andere Frenkie de Jong, maar de middenvelder koos uiteindelijk voor een langer verblijf bij FC Barcelona.

"Deze club kan alleen maar uitzonderlijk goede spelers hebben, want de verwachtingen zijn altijd ontzettend hoog", begint Ten Hag. "Deze club heeft de grootste achterban van de hele wereld, dus de verwachtingen liggen altijd hoog."

"We kunnen niet altijd de spelers halen die we graag wilden hebben. We willen het liefst spelers die al op topniveau hebben bewezen dat ze er staan, maar soms moet je genoegen nemen met jonge spelers die druipen van het talent. Dan moet je aan een hecht team gaan bouwen."

Ten Hag haalt het voorbeeld aan van Rasmus Højlund, die afgelopen zomer voor een slordige 75 miljoen euro overkwam van Atalanta, waar hij in totaal slechts 32 competitiewedstrijden had gespeeld. Daarin was de Deen goed voor negen treffers. Ten Hag is ervan overtuigd dat zijn spits de potentie heeft om in de toekomst dertig treffers in een seizoen te gaan maken.

"Rasmus is een groot talent, maar hij heeft tijd nodig. We hadden eigenlijk een andere spits op het oog, die het al op het hoogste niveau had laten zien. Maar het is toen niet gelukt om hem te halen", doelt Ten Hag op Harry Kane, die uiteindelijk koos voor een overstap naar Bayern München.

Kane koos voor Bayern, omdat hij daar voor het eerst in zijn carrière een prijs wilde behalen. In de DFB-Pokal werd hij echter vroegtijdig uitgeschakeld en ook de Bundesliga is onhaalbaar, daar Bayer Leverkusen is gekroond tot kampioen. Wel maakt de recordkampioen van Duitsland nog kans op de Champions League. In de halve finale speelde het in de heenwedstrijd tegen Real Madrid met 2-2 gelijk, waardoor in de return nog alles mogelijk is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:16
23:16
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
0
   
22:55
22:55
Summerville weet welke club Premier League-droom Leeds kan verstoren
3
   
22:19
22:19
Roda eindigt seizoen met kansloze vernedering op eigen veld tegen NAC Breda
36
   
21:46
21:46
Ruilt Geertruida Feyenoord in voor Duitsland? Bedrag van 25 miljoen zingt rond
17
   
21:44
21:44
Franse media noemen niet Zirkzee, maar andere opvallende afwezige bij Oranje
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
Samcro
 
12
3 mei 2024 om 09:17
Ja, dat ze voor Kane gingen was ook al absurd natuurlijk, die zou altijd over de grens gaan kijken omdat ie niet tegen Spurs wilde spelen. Maar alsnog schakelde Utd te laat door naar andere opties en kwamen ze dus met een 80mio voor een jonkie dat nog niets had laten zien behalve potentie. En die moet het dan bij de club met de grootste achterban ter wereld gaan doen en de mensen aan de top denken dat het allemaal de juiste manier van werken is... Ik ben blij voor de fans dat er nu flinke stappen gezet gaan worden op bestuurlijk niveau, maar zou er als fan ook niet meteen teveel van verwachten. De mensen die deze bende hebben laten ontstaan zitten er ook gewoon nog steeds en die zullen ook nog wel een dikke vinger in de pap hebben.
 
Lierse1997
 
7
3 mei 2024 om 09:21
En misschien nog wel de grootste kanttekening, het is ook niet dat INEOS bij Nice echt uitzonderlijk goed werk geleverd heeft.
 
PSVMANUNITED
 
4
3 mei 2024 om 14:03
Niet uitzonderlijk, maar best aardig toch? Ze hebben daar bij Nice (volgens mij, ik volg de Ligue 1 echt niet) toch best een aardige kern opgebouwd nu met goede (gescoute) spelers aangevuld met 'bekendere' versterkingen (todibo, Moffi) en een trainer aangesteld die (als ik dit artikel op VZ moet geloven) gedurfd en aanvallend voetbal wil spelen. Het was jaren niet zo goed, maar sinds vorig en dit seizoen lijkt dat beleid toch wel een beetje zijn vruchten af te werpen?
 
Sirius
 
2
3 mei 2024 om 14:10
Je kunt Nice natuurlijk nooit vergelijken met Manchester United. Als je een club als Nice overneemt, weet je dat je niet zomaar even in de prijzen belandt.
 
Lierse1997
 
1
3 mei 2024 om 16:13
Ze zitten er wel echt al lang. Toch ook wel al wat geld tegen aan gegooid. Om nu te hopen dat die alles goed gaan doen vind ik ook wel wat te veel.
 
AFC-BusbyBabe
 
2
3 mei 2024 om 09:29
Daarom zijn de fans ook nog steeds niet helemaal overtuigd. Leuk al die berichten over de veranderingen op voetbal bestuurlijk gebied, maar de Glazers zitten er idd nog steeds. Die zijn nog steeds de grootste aandeelhouders. Het.mooie is okk nog, mocht het de komende jaren nkg steeds niet goed gaan mer United, dan kunnen de Glazers wijzen naar INEOS. Zoals ze de afgelopen jaren ook naar de trainers hebben gedaan. SJR die het stadion probeert te renoveren/nieuwe stadion laat bouwen zal niet uit de portemonnee van de de Glazers komen. Maar de omzetten zullen dan weer direct in hun portemonnee verdwijnen. Het enige waar de voetbal club geld aan zal verdienen zijn de prestaties van het vorig seizoen. En dst zal dit jaar minder zijn dan die 200 miljoen van vorig jaar. Los van de inkomsten van verkochte spelers. Maar ook daar kunnen ze verlies leiden als ze de spelers voor te veel geld gekocht hebben en te weinig zullen verkopen. Omdat er nog een betaling open staat bij de club waar ze de speler gekocht hebben. Fingers crosses... willen van die hoop af en de zekerheid hebben, dat het net zo goed gerund wordt als Arsenal, Liverpool, Bayern. City heeft de blue print, maar ook daar zitten nog heel veel haken en ogen aan
 
Mr_knowledge
 
5
3 mei 2024 om 09:43
Is dat niet altijd hetzelfde probleem van United zo'n afgelopen 5 tot 7 jaar. Voorbereidingen potjes gaan goed in Amerika en dan denken ze mwah we hebben niks nodig. Dan begin de competitie en dan is het opeens ow toch nog wel versterking nodig. Er moet een hoop gebeuren bij United en dat eigenlijk sinds het vertrek van Ferguson al. Je zult wat spelers moeten verkopen om directe vervangers te halen. Voorin heb je Hjolund en Garnacho (zijn nog jonge talenten), Middenveld heb je Mainoo en Fernandes en achterin heb je Martinez en dit seizoen doet Maguire niet zo slecht. DIt betekent op elke linie 2 goede versterkingen.
 
Samcro
 
10
3 mei 2024 om 09:54
Om 6 goede versterkingen te halen ben je zo weer 300mio kwijt. Stel dat ze die allemaal halen, dan kunnen alle excuses wel het raam uit toch? Het is nu al lachwekkend hoe erg Ten Hag vrijgepleit wordt op dit forum na al die 100en miljoenen en 0 vooruitgang, dat zal niet snel minder worden... Maar idd, SAF heeft een hele hoop verbloemd.
 
GLENNN
 
2
3 mei 2024 om 10:03
6 topaankopen gaat never nooit gebeuren hoor. Daar heb je zeker wel 3 windows voor nodig. Zeker als je geen CL voetbal haalt.... United kan voortborduren met spelers als Onana, Dalot, Martinez, Shaw (mits fit, maar ik zou een forse concurrent halen), Mainoo, Fernandes, Hojlund, Garnacho en eventueel ook Diallo & Rashford (mits hij weer een beetje zin krijgt en vorm, lol). Maguire en Mctominay zie ik ook nog wel blijven. Goede spelers voor back-up posities, maar wel aardig duur. Spelers als Lindelof, Varane, Amrabat, Evans, Wan Bissaka, Casemiro, Eriksen, Martial en Antony moet je lekker laten gaan joh. Je kan ze niet allemaal laten gaan, maar gefaseerd wel.... United moet veel slimmer en eerder de buitenkansjes proberen te benaderen op bijv. de transfervrije markt. Dat aanvullen met 1 a 2 toppers waar je fors voor betaald en dan nog talentvolle spelers proberen op te pikken.
 
Mr_knowledge
 
3
3 mei 2024 om 10:05
Ik vind dat Ten Hag niet geweldig doet, maar met deze selectie is het ook niet te doen. Toen Ten Hag begon, vertrokken er spelers als Pogba Matic Lindgard Mata Cavani Ronaldo was half al weg. Het waren allemaal spelers aan oudere kant maar je had wel spelers. Je moet deze selectie gewoon opnieuw bouwen. 1 ding is zeker, aankopen moet iemand doen die goed erin is. Dus Ten Hag moet het niet doen. Ik denk wel dat je rond 400 mln investeren voor een goede selectie. Hij heeft het geluk bij ongeluk. Heel veel spelers waren langdurige geblesseerd. Daardoor heeft hij niet hele selectie ooit kunnen gebruiken.
 
Pasevski
 
2
3 mei 2024 om 12:06
Samcro Rabiot, Zielinski en Hermoso zijn transfervrij, terwijl spelers als Anguissa, Sane, Geertruida, Merino en Chiesa nog een 1-jarig contract hebben... Vrijgepleit is natuurlijk overdreven, ik denk dat iedereen het eens is over het zeer slechte aankoopbeleid. Echter, het niveau van de selectie en de vele blessures zorgen mede voor minder goede resultaten. Hierdoor zijn de negatieve klanken imo ook overdreven en zal de waarheid natuurlijk in het midden liggen. Voor jou als Arsenal supporter is dit natuurlijk geen verkeerde periode! haha
 
Samcro
 
2
3 mei 2024 om 13:22
Pasevski, ik heb best begrip voor de blessures e.d. maar ik zie toch heel vaak voorbij komen dat Ten Hag het eigenlijk heel erg goed doet. Dan vraag ik me af of er wel naar het voetbal gekeken wordt, het enige herkenbare is dat het altijd zwoegen is en met meer geluk dan wijsheid resultaten halen op wilskracht. Dat terwijl Ten Hag vaak zijn mond vol had van attractief en dominant voetbal te willen spelen. Dat heb ik maar een paar keer gezien dit seizoen en het werd nooit vast gehouden. Dat het overdreven negatief is ben ik het tot op zekere hoogte mee eens, maar om alle kritiek maar weg te wuiven is ook raar. Ik maak me als Arsenal supporter druk om het blauwe gedeelte van Manchester, niet het rode
 
Sirius
 
0
3 mei 2024 om 14:13
Tja, Van Gaal, Mourinho, Rangnick en Ten Hag klagen allemaal over het feit dat ze niet de spelers kregen die ze wouden. Dat is wel een patroon, al heeft Ten Hag zelf ook wel fouten gemaakt. Los van het bedrag dat ervoor betaald is, was Antony bij lange na niet klaar voor de PL en Manchester United. Dat had hij makkelijk van tevoren kunnen inschatten. Die had je ook voor een 40 miljoen euro aan je voorbij moeten laten gaan.
 
GLENNN
 
1
3 mei 2024 om 14:15
Tsja. Prioriteiten bij aankopen en de aankopen zelf spreken niet in het voordeel. Onana voor luttele miljoenen halen, terwijl je een ''gratis'' de Gea had. Mason Mount halen, die al tijden niks liets zien voor veel te veel geld. Idem dito voor een Antony. Kan het niveau niet aan, veel te duur. En dan heb je nog twijfelgevallen zoals een Casemiro. Zeker zijn waarde gehad, maar hij wordt ondertussen in de helft van de wedstrijden vorobij gelopen als een oude opa.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
3 mei 2024 om 14:51
Dan ben ik wel benieuwd naar welke reacties je dan bedoelt Samco. Ik heb juist het idee dat de United fans zelf wel kritisch zijn op het spel en het na elke wedstrijd ook gewoon aangeven dat het weer niet goed was. Vorig seizoen heeft ten Hag en zinn team het goed gedaan, maar dit seizoen is duidelijk niet goed en daar geven wij dan ook onze meningen over hoe wij denken dat dat komt. Meningen die imo ook gewoon goed inderbouwd zijn.
 
Samcro
 
1
3 mei 2024 om 14:55
De meeste Utd supporters hier zijn idd terecht kritisch op het spel, maar de personen die deze reacties plaatsten zijn dan ook voornamelijk Ajacieden die Utd ook zijn gaan volgen vanwege Ten Hag en door hun liefde voor Erik verblind zijn. Er zijn er zelfs een paar die opeens expert waren op het gebied van Utd en alles recht wisten te l*llen, gelukkig zie je die vrijwel nooit meer, maar die komen wel weer terug als Martinez weer speelt of Utd het weer goed doet onder Ten Hag. Mocht Erik buiten gezet worden zijn we er definitief vanaf.
 
RM1335
 
1
3 mei 2024 om 15:07
Ik maak me als Real Madrid supporter druk om het rode gedeelte van Munchen, niet het blauwe gedeelte van Manchester. On topic: Wat is precies de onthulling van Ten Hag nou? Heel de wereld was op de hoogte dat ze Kane probeerden te halen en heel de wereld wist ook dat Kane het niet zou doen. De onthulling ontgaat me.
 
arsenal890
 
0
3 mei 2024 om 15:10
Sirius, Tja Ten Hag wilt Kane en Frenkie. Van Gaal wou muller en Ramos. Dat is natuurlijk ook zo onrealistisch als het maar kan. De coach van Feyenoord kan ook roepen dat ze Mbappe en van Dijk moeten halen. Dan kun je ook zeggen dat de spelers die je graag wou niet kwamen. Kom met realistische namen en ze worden wel gehaald.
 
ManUtd36
 
5
3 mei 2024 om 15:11
Gelukkig zijn er mensen zoals jij Samcro, die elk moment pakken om te prediken hoe slecht ten Hag is, en dat het vrijwel allemaal zijn schuld is. Je hebt het er maar druk mee. Lappen teksten onder vrijwel ieder United bericht om te melden dat de excuses niet gerechtvaardigd zijn. Het is bijna een dagtaak geworden voor je terwijl je onlangs nog aangaf VZ te verlaten omdat mensen weleens tegengas geven op je mening.
 
ManUtd36
 
5
3 mei 2024 om 15:25
De transfer met Frenkie was vrij dichtbij, de clubs hadden al een akkoord en Barca probeerde zelfs Frenkie actief weg te pesten. De zaakwaarnemer van Frenkie heeft ook meerdere gesprekken gevoerd met de TD van United maar uiteindelijk wilde Frenkie blijven en waren er problemen met salaris dat hij tegoed had. En voor Kane waren de opties ook zeer beperkt omdat er maar weinig clubs het kapitaal hebben (100m + 25m p/j aan salaris) om hem te kopen. Er waren ook geruchten dat Kane voor het doelpuntrecord wilde gaan in de Premier League. Dus zeker het proberen waard. "zo onrealistisch als het maar kan" zou ik het niet noemen.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
3 mei 2024 om 15:50
Ohw... maar daar moet je je niet zo druk om maken joh. Waarom zou je met zulke een discussie aangaan? Zijn niet eens de echte United fans en weinig juiste info zullen hebben. Maar moet eerlijk zeggen dat het bij mij wel overkwam dat je ook de United fans bedoelde. Zo zijn er nu heel veel mensen die fan zijn van een speler ipv een club. En "supporteren" e zom de paar jaar de club waar hun held speelt. Zo was dat met Ronaldo bij United ook. Maar om nou fan te zijn van een trainer die bij je favo club heeft gewerkt vind ik dan wel ver gaan. Maar goed... blijkbaar bestaan ze ??
 
THenry_228
 
2
3 mei 2024 om 16:42
@manutd36: Een beetje zoals jij je telkens genoodzaakt voelt om onder Arsenal topics een comment te schrijven? Wat is het verschil met Samcro die reageert onder een United topic? Volgens mij is dit nog altijd een forum waarop leden vrij te zijn om te reageren op de artikels die hij/zij interessant vinden. Daarnaast is er vrij algemene concensus (ook op VZ) dat Ten Hag het niet al te goed te doet bij United. Zelfs onder dit artikel staan er dergelijke meningen maar blijkbaar zie je alleen deze van Samcro. Je hebt het er maar druk mee...
 
Lierse1997
 
1
3 mei 2024 om 17:39
Een speler die weggepest wordt door zijn club wilde zelfs dan niet tekenen voor Man U. Dan is die transfer dus zo onrealistisch als iets.
 
ManUtd36
 
2
3 mei 2024 om 18:34
@THenry, ik reageer vrijwel niet onder Arsenal berichten. Ik heb geen idee waarom je het nodig vindt onwaarheden te verkondigen. Ik reageer op misschien 1 van de 10 Arsenal berichten en vrijwel nooit op een negatieve manier.
 
ManUtd36
 
1
3 mei 2024 om 18:41
@Lierse, het is eerder uitzonderlijk dat een speler dan blijft, gebeurt niet vaak in voetbal. De transfer was dus totaal niet onrealistisch, maar juist erg dichtbij. Maar net niet. Lijkt me niet meer dan logisch dat United het probeert. En ETH zal ook wel contact hebben gehad met Frenkie. Als er nul interesse was dan was er natuurlijk geen poging gedaan.
 
THenry_228
 
1
3 mei 2024 om 12:21
Blijf dit zulke rare uitspraken vinden... Van Gaal deed dit destijds ook (wou Muller en Ramos). Als je inzet op onhaalbare targets, dan is het toch niet gek dat die niet komen? Om daar dan achteraf als manager naar te verwijzen is zo een zwaktebod. Als Arsenal dit jaar weer (net) naast de titel grijpt, moet Arteta dan ook komen klagen dat ie eigenlijk Mbappe of Haaland wou als spits en 'maar' Gabriel Jesus kreeg? Het is net zwak van United dat ze een halve zomer achter een onhaalbaar target blijven lopen, om vervolgens in haast blinde paniek een godsvermogen uit te geven aan Hjolund (die overigens wel potentie heeft)
 
Sirius
 
1
3 mei 2024 om 14:15
Het grote verschil is dat Arsenal Manchester United niet is en ook niet zo kapitaalkrachtig is. Zeker in de tijd van Van Gaal was United echt nog een gigant. Weliswaar in verval, maar absoluut een gigant. Je kunt de omstandigheden tussen beide clubs simpelweg niet vergelijken. Met dat laatste ben ik het wel weer eens, maar dat krijg je als je geen technisch management hebt. Je hebt gewoon een capabele technisch directeur nodig; mensen die echt kundig zijn op dat gebied. United heeft niet eens mensen in die stoelen. Zo'n Fletcher en Murtough zaten er alleen maar voor de buhne. Die heb ik op niets goeds kunnen betrappen.
 
GJ7300
 
0
3 mei 2024 om 16:54
Tja, welke spits wel dan? En welke spits wil naar ManU? Welke topspeler überhaupt? Daar ga je, weinig.
 
AFC-BusbyBabe
 
0
3 mei 2024 om 09:19
Dat zou de heste scenario geweest zijn om een ervaren spits de wedstrijden te spelen en de jonge Hojlund langzaam laten brengen. Keuzes die gemaakt moesten worden door dan ook niet al het geld aan Kane te besteden. Al betwijfel ik dat Spurs hem aan een Engelse club zouden verkopen. Benieuwd wat voor spits United deze zomer gaat halen. Een ervaren spits voor aantal jaar of een jonge /jongere spits dan Kane, die met Hojlund het uit mag gaan vechten. Spitsen zijn duur en ga je er weer veel geld aan uitgeven waar United ook een buitenspeler, CV en linksback willen halen. Hoop dat er aantal spelers verkocht worden zodat middenveld ook vesterkt kan worden. Maar mogen blij zijn met 3a 4 aankopen.
 
alexandervdh
 
0
3 mei 2024 om 09:36
het is nogal wat van Kane naar Hojlund. Dušan Vlahovic was dan echt mn tweede optie geweest. Die heeft letterlijk alles en is 24 jaar, die kan nog jaren mee. Of vorige zomer Thuram halen, was ook een transfervrij gokje wat United had kunnen nemen en daarmee een speler kunnen halen die er direct zou staan.
 
THenry_228
 
0
3 mei 2024 om 12:22
Kane was sowieso onhaalbaar dus sowieso onbegrijpelijk dat ze daar een halve zomer tijd mee verloren hebben. Misschien moeten ze deze zomer proberen om Mbappe te halen? Heeft Erik weer iets te klagen binnenkort...
 
GJ7300
 
0
3 mei 2024 om 16:56
Weet niet of Vlahovic betaalbaar was of wou willen. Die gast van Sporting, hadden ze beter gokje mee kunnen wagen. Erbij.
 
GLENNN
 
6
3 mei 2024 om 09:59
Tsja. Kane had iedereen wel bijna willen hebben denk ik hé. Logisch dat hij eerder kiest voor Munchen dan United lol. Vind wel dat Ten Hag de laatste tijd wat vaak in het nieuws komt en ook niet positief. Lijkt een beetje slecht om te gaan met de stress en slechte prestaties van zijn team. Hij heeft zeker pech met o.a. blessures en ook transfers die niet gekomen zijn, waardoor hij dus nog altijd met brandhout speelt zoals Antony en dergelijke.... Maar goed, die Antony is dan ook zijn eigen aankoop haha... Denk oprecht dat United volgend jaar blij mag zijn als ze een top 5 plek halen hoor. Die hebben echt forse investeringen nodig (of in ieder geval een flinke upgrade binnen de selectie)... Forse investeringen hoeft niet eens, zolang je maar gedegen inkoopt natuurlijk. Dure aankopen hoeft niet eens persé. Transfervrije markt verkennen naar leuke buitenkansjes. Dure spelers verkopen en/of uit contract laten lopen en talentvolle spelers proberen te kopen... Transfervrij kan je momenteel gewoon spelers oppikken zoals een Adrien Rabiot, Tosin Adarabioyo (ik hoop nog altijd dat hij als back-up naar Arsenal komt), Mario Hermoso, Piotr Zielinski (al ging die volgens mij naar Inter?), Guido Rodriguez (al schijnt die vrij ver met FCB te zijn?), Rafa (benfica), Lloyd Kelly (1,90m, linksbenig, Engels, 25 jaar ideale leeftijd), Wilfred Ndidi, Daichi Kamada (al ben ik niet zo onder de indruk van hem), Barreiro, Taremi (al ging die volgens mij naar 1 van de Milans), Juan Miranda als linksback (forse vooruitgang t.o.v. een Malacia. Shaw is altijd eruit), al weet ik niet of Miranda ook niet al een nieuwe club had? en zelfs Ben Yedder, ook al is hij oud, scoort nog aardig bij Monaco en is transfervrij... Ga dan kijken naar jonge talenten. Salzburg barst bijvoorbeeld van het talent met een Pavlovic en Solet centraal achterin. Een Gourna als CVM. Dedic als back, Sucic, Gloukh en Kjaergaard als Cam/cm en Konaté als spits. En dan noem ik maar één simpele club op hé. Franse competitie barst ook van het talent met spelers als Kroupi, Restes, Merlin, Yoro, Doué, Ben Seghir etc. Of spelers met een jaarcontract nog maar zoals een Youssouf Fofana die fors zou bijdragen aan de renovatie van het middenveld. Die heeft bijvoorbeeld ook nog maar een jaarcontract. Deze club kan alleen maar uitzonderlijk goede spelers hebben, want de verwachtingen zijn altijd ontzettend hoog
 
magikhetwete
 
3
3 mei 2024 om 10:01
Continue die roep om versterkingen bij United. Als je continue, ieder jaar, 100-en miljoen uitgeeft aan versterkingen dan is er iets anders niet in orde. 1. de spelers die je haalt zijn geen versterking 2. de spelers in je elftal zijn niet compatible 3. de spelers in je selectie verbeteren niet door de trainers. United moet helemaal terug naar de basis en dat betekent zorgen dat de 3 dingen hier boven opgelost worden. 2 en 3 zijn prima te doen, 1 is soms wat lastiger.
 
GLENNN
 
0
3 mei 2024 om 10:05
Vooral ook niet over spenderen aan middelmaat zoals een Mason Mount of Antony bijvoorbeeld... En een Onana is leuk hé. Enorm dure keeper, maar hij is geen forse verbetering t.o.v. de transfervrije de Gea die je hebt laten gaan. Ja, voetballend is hij beter normaliter, maar op de lijn is De Gea minstens zo goed wat mij betreft.... Dan had je betere prio's moeten stellen. De Gea had je makkelijk kunnen verlengen en dat geld had je dan weer kunnen investeren in een extra fatsoenlijke middenvelder of verdediger i.p.v. Onana bijvoorbeeld... Of een Mount. Ja, leuke speler maar liet al tijden niets zien. Engels, dus overpriced zoals een Maguire....
 
PSVMANUNITED
 
0
3 mei 2024 om 14:48
Ik ben behoorlijk kritisch op het aankoopbeleid van United en de spelers die zijn gekomen, maar de aankoop van Onana is zeker geen onderdeel van mijn kritiek, dat vind ik éã©n van de weinige juist slimme investeringen. Spurs heeft misschien nog een betere deal gedaan met Vicario, maar dat was ook wel een gokje dat heel erg goed heeft uitgepakt. De Gea is op zijn dag een geweldige lijnkeeper, éã©n van de allerbeste van de afgelopen tien jaar zelfs, maar je kunt er de laatste jaren gewoon niet op bouwen. Daarnaast was De Gea meevoetballend wel erg zwak hoor. Veel mensen vinden dat een overrated aspect van een keeper, maar je wil graag goed voetbal zien en een meevoetballende keeper is dan wel een enorme meerwaarde, een must bijna. Een keeper die noodgedwongen elke uittrap lang moet nemen omdat anders het risico gewoon te groot is om de bal te verspelen achterin maakt je gewoon mank. De Gea zag er daarnaast niet meer uit alsof hij beter zou worden terwijl Onana nog jong is voor een keeper en nog jaren meekan. Een Onana in vorm is daarnaast meteen ook éã©n van de beste ter wereld in het meevoetballen (niet de beste, maar wel top-5). Nu moet hij duidelijk nog op stoom komen, maar dat moest hij bij Ajax en Inter ook, die kan volgend seizoen wel beoordeeld worden. Overigens is het ook wel een teken aan de wand dat De Gea een vol seizoen later nog steeds transfervrij is op zijn 33ste (dan kun je nog zat vijf jaar mee als keeper). Dat zal deels aan zijn salariseisen liggen, maar een beetje water bij de wijn doen had echt wel gekund en geen enkele club wordt echt concreet voor hem. Wat betreft Mount ben ik het volledig met je eens trouwens, dat heb ik altijd een enorm onbegrijpelijke transfer gevonden, al helemaal voor dat geld. Had dan gewoon een echte 8 of een echte 6 gehaald (nog liever een rechtsbuiten, maar dat Antony het alleen maar slechter zou doen dit seizoen zag je toen misschien ook nog niet aankomen).
 
GLENNN
 
0
3 mei 2024 om 16:13
Tsja. De Gea was voetballend zwak. Onana moet dat zogenaamd wel zijn, maar ik zie het niet hoor. Veel loze lange ballen. Zelfs voldoende blunders al dit jaar bij Utd... En dan voor dat bedrag. Dat geld had je beter kunnen investeren wat mij betreft. Mount sloeg nergens op, aangezien je Eriksen en Bruno al had die er konden spelen. En zelfs Mctominay. Een echte 8 of 6 inderdaad....
 
ModricMagic
 
1
3 mei 2024 om 10:17
Tja maar Kane zou nooit komen naar United. Niet als hij dat wou maar Tottenham. Die gingen hem echt niet verkopen aan een club in de Premier League. Dus Bayern was sowieso een van de weinige realistische opties. Had Ten Hag en United ook al kunnen weten met een koppige voorzitter als Levy. Want ook Bayern heeft lang moeten wachten tot het eindelijk van een transfer kwam.
 
THenry_228
 
2
3 mei 2024 om 12:25
Exact maar toch besloot Ten Hag een halve zomer te verliezen met het najagen van een onhaalbaar target. En achteraf komen klagen dat hij 'zijn' spelers niet gekregen heeft... maar wel doodleuk 100 miljoen neerleggen voor Antony.
 
ManUtd36
 
6
3 mei 2024 om 14:39
Want jij was er bij @THenry_228? De interesse in Hojlund was al maanden voor de transfermarkt open was bekend. En hij klaagt ook niet, hij krijgt een vraag over de transfertargets die hij misloopt. Typisch altijd, die negatieve Arsenal fans die het nodig vinden hun eigen fantasiewereldje als werkelijkheid te zien. En natuurlijk weer de Antony miskoop noemen, want dat heeft nog nooit iemand eerder gedaan.
 
AFC-BusbyBabe
 
4
3 mei 2024 om 14:54
Zo aan zn reacties te lezen vind die United interessanter dan zijn eigen cluppie.
 
Samcro
 
0
3 mei 2024 om 15:02
Kom op Busbybabe, onthou je nu eens van die kinderachtige nonsens opmerkingen... We zijn hier allemaal actief op hetzelfde forum en geven onze mening over verschillende onderwerpen. Ik zie jou en je mede fans ook wel eens erg actief zijn op Arsenal topics, dan gaan we dit soort treurige opmerkingen toch ook niet plaatsen? Die knaap boven jou is al de wanhoop nabij want die kan niet eens meer normaal reageren op een Arsenalfan zonder te zeggen dat wij in een fantasiewereld leven.
 
ManUtd36
 
1
3 mei 2024 om 15:44
Dat sowieso BusbyBabe. Ze hebben het er maar druk mee. Je zou bijna denken dat United hun jeugd verpest heeft
 
THenry_228
 
1
3 mei 2024 om 16:34
@busby en Manutd36: Sorry, ik wist niet dat het verboden was om als Arsenal fan een mening te hebben over Man Utd. Ik neem dan ook aan dat dit omgekeerd ook van toepassing is? Ik kijk dan ook met plezier uit naar het volgende Arsenal topic waar jullie eventueel zouden op reageren;-) En beste Manutd36, Antony is inderdaad een gigantische miskoop. Nog meer zelfs dan ene Nicolas Pepe, over dewelke Arsenal fans het ook steeds mochten blijven horen. Part of the game:-) Get used to it (or grow up, dat is misschien nog meer van toepassing)
 
ManUtd36
 
1
3 mei 2024 om 18:37
Grappig om grow up te roepen na zo'n kinderachtige reactie. Als jouw vriend in de sloot springt, dan spring je blijkbaar ook? En nogmaals, ik ben vrijwel nooit in Arsenal berichteb te vinden, en als dat zo is, niet op een uitdagende of trollende manier.
 
TILBURG013
 
2
3 mei 2024 om 10:18
Ja ik kan ook wel zeggen dat ik Mbappe wil als Arsenal fan maar dat gaat hem niet worden..
 
FCBarcalona
 
0
3 mei 2024 om 10:49
Dit zegt genoeg over het beleid van de laatste 10 jaar. Ik weet nog dat Van Gaal ook een keer zo'n rijtje namen opnoemde die hij graag had willen hebben, hij noemde toen nog net niet Messi en Ronaldo. Goed scouten blijft een vak, maar de realiteit wordt vaak uit het oog verloren bij United. Kane wilde een forse stap omhoog maken. Helaas hoort United daar op dit moment niet bij. Hojlund had één seizoen gedraaid in een topcompetitie, was niet altijd basisspeler en scoorde 8 goals. Je ziet de potentie wel, maar het bedrag is absurd en uit de vijver waar United uit zou moeten vissen zouden er genoeg andere opties moeten zijn.
 
THenry_228
 
2
3 mei 2024 om 12:27
Exact, Van Gaal wou Thomas Muller en Sergio Ramos. En nadien lopen klagen dat hij zijn transfers niet gekregen had en daardoor niet kon presteren zoals men zou verwachten van United.
 
IronManUtd
 
1
3 mei 2024 om 11:31
Misschien ging het in het interview anders, maar in dit stuk lijkt hij het juist niet te onthullen.
 
Mr.Madrid
 
0
3 mei 2024 om 14:50
Als United Frenkie de jong haalt , Kvaratskelia, en een goeie verdedigende leider dan doen ze mee met de top . Ze moeten een paar spelers laten gaan en iedereen weet wel wie , geld vrijmaken en goeie spelers halen die het team nu direct beter maken .
 
PSVMANUNITED
 
0
3 mei 2024 om 15:43
Kvaratskhelia hoef ik eerlijk gezegd niet. Moet een godsvermogen kosten waarschijnlijk, is dit seizoen stukken minder dan vorig seizoen waardoor ik een beetje bang ben voor een one season wonder en ondanks dat hij doordat hij redelijk tweebenig is ook op rechts uit de voeten kan is het toch vooral een linksbuiten en daar staat de absolute grootverdiener van de club en het grootste talent al. Frenkie daarentegen zou ik toejuichen, dat lijkt me een heel goed koppel met Mainoo, maar ik denk niet dat Frenkie dat wil, zeker als Arsenal interesse gaat tonen gaat hij daar gewoon heen denk ik. Heeft United niet voor niets al een keer afgewezen ook. Centraal in de verdediging worden naast Branthwaite (die ik niet hoef aangezien hij naast gigantisch duur ook een linksbenige LCV is en we hebben een RCV nodig) een paar keer Gleison Bremer en Jean-Clair Todibo genoemd, dat lijken me beide hele goede en redelijk betaalbare opties. Verdedigend op het middenveld moet er (zeker bij een vertrek van Casemiro) nog wel wat bij, maar dat is wel een hele lastige positie om wat te vinden. Martin Zubimendi zou een droomkandidaat zijn, maar die zal gigantisch veel geld moeten kosten en ik denk dat hij naar op dit moment meer aantrekkelijke clubs kan. De meest problematische positie op dit moment is echter zonder enige twijfel de rechtsbuitenpositie. Ik geloof er niks van dat Sancho terugkomt (al wil ik sowieso geen rechtspoot op rechts), Antony is gewoon niet goed genoeg, Pellistri kan denk ik wel afgeschreven worden en Diallo zou hooguit vaste invaller kunnen worden voor nu, evenals Forson. Michael Olise van Crystal Palace werd een tijdje geleden veel genoemd, maar daar is het nu ook al tijden stil rondom, dus dat wordt nog wel een opgave. zeker omdat linksbenige rechtsbuitens onbetaalbaar zijn tegenwoordig.