Thiago Alcantara luidt de noodklok na 'roekeloos' besluit Duitse bond
Vrijdag, 13 maart 2020 om 12:43

Bayern München-middenvelder Thiago Alcántara heeft zich op Twitter uitgesproken tegen het besluit van de Duitse voetbalbond (DFB) om de wedstrijden in de Bundesliga komend weekeinde gewoon door te laten gaan. Vanwege het coronavirus zijn in de meeste Europese landen de competities stilgelegd. In Duitsland wordt wel gevoetbald, maar zonder publiek.

De Spanjaard uit op sociale media zijn ongenoegen. Op een tweet van Bayern waarin bekend wordt gemaakt dat het duel van Bayern met Union Berlin zaterdag doorgang vindt, reageert Thiago Alcántara ontstemd. "Onverantwoord en roekeloos", schrijft hij. "Laten we eerlijk zijn, er zijn veel grotere prioriteiten dan welke sport dan ook", aldus de 28-jarige middenvelder, die op veel steun kan rekenen. In veertig minuten tijd kreeg hij meer dan zesduizend likes en werd zijn tweet bijna tweeduizend keer gedeeld.

De Bundesliga is vooralsnog de enige competitie waar komend weekeinde gevoetbald wordt. De competities in onder meer Italië, Spanje, Engeland, Portugal, Frankrijk, België en Nederand liggen tot aan minimaal het einde van deze maand stil. De Duitse competitie komt na komend weekeinde stil te liggen, zo werd reeds bekend. Van 17 maart tot 2 april wordt in de Bundesliga niet gespeeld.

"De DFL heeft ons laten weten dat vanaf dinsdag alle Bundesliga-wedstrijden tot minstens 2 april worden afgelast", zei Karl-Heinz Rummenigge vrijdag tijdens een persconferentie van Bayern. "Niemand kan voorspellen hoe deze situatie met het virus zich gaat ontwikkelen." Bayern-trainer Hans Flick meldde op het persmoment dat de voorbereiding op het uitduel met Union Berlin 'heel moeilijk' was. "Maar uiteindelijk is het een kwestie van mentaliteit. Wedstrijden zonder publiek zijn geen normale wedstrijden. Het is onze taak om het team voor te bereiden en hen te laten focussen op het voetballen."

Meer nieuws
   
15:45
15:45
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
0
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
14
   
14:30
14:30
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (56)

 
Garriesteas
 
32
13 maart 2020 om 13:10
Helemaal gelijk, complete waanzin dat er gespeeld wordt. Alle landen in Europa zouden gesloten moeten worden.
 
AcKaka
 
22
13 maart 2020 om 13:37
Inderdaad complete waanzin. Zeker als je het vanaf dinsdag wel aflast, maar nu wel door laat gaan. Je zou denken of je schrapt het (wat eigenlijk hoort) of je laat het doorgaan zonder publiek.
 
ElPhenomeno
 
29
13 maart 2020 om 13:42
Heel veel landen zijn niet tot nauwelijks besmet. Tevens kan je dan net zo goed alle openbare plekken stil leggen. Trein en bus rijden ook gewoon. Bakkerijen, kaperijen, supermarkten, franchises als de Mcdonalds etc kunnen dan ook meteen dicht. Vind het allemaal wel zwaar overdreven hoor. Dat je wedstrijden zonder publiek speelt is volkomen logisch, maar laten we aub niet onnodig paniek gaan zaaien.
 
CoMokum
 
45
13 maart 2020 om 13:46
Het gaat om plekken waar mensen bijna per definitie met veel dicht bij elkaar verblijven. Wat vind jij als amateur viroloog dan precies onnodige paniek? En wie zaait die paniek dan?
 
AcKaka
 
25
13 maart 2020 om 13:47
Nauwelijks besmet tot nu toe ja. Kijk hoe snel het in nederland ging van 1 naar 800. Je ziet ook steeds meer spelers en trainers besmet worden, zoals rugani, arteta en die van padeborn. Ook aantal teams al in quarantaine die dus sowieso niet kunnen spelen. Voor de rest liever geen voetbal en uitstellen dan troosteloos kijken zonder supporters naar mijn idee. Qua openbaar vervoer heb je nog een punt mja dat betekend niet direct dat we dan ook maar voetbal door moeten laten gaan. Zoveel inkomsten mislopen doen ze echt niet als het onnodig is.
 
Richardpraha
 
5
13 maart 2020 om 13:59
@comokum Kun je wel lekker bijdehand een opmerking maken over amateur viroloog maar hij heeft wel gelijk.wat zou jij er als amateur viroloog van zeggen dat het eigenlijk wel prima is dat mensen COVID-19 krijgen omdat ze er dan ook weeerstand tegen krijgen? Zo werkt de natuur en het lichaam namelijk….maar dat wist jij als amateur viroloog natuurlijk wel.
 
Garriesteas
 
3
13 maart 2020 om 14:02
Iedereen z'n eigen mening natuurlijk, maar ik hoop dat de leidinggevenden niet zo denken als jij. We weten allemaal dat de incubatietijd minimaal 2 weken is. Noord-Italië is toch juist het voorbeeld hoe de rest het Niet moet doen? We zouden toch juist voorzorgmaatregelen moeten nemen?
 
AcKaka
 
21
13 maart 2020 om 14:06
@richard, Ik als 'amateur viroloog' zou stellen dat je deels een punt hebt voor gezonde mensen, maar dat je heel kort door de bocht bent. Als je besmet bent en kwetsbare groepen aansteekt dan is het niet echt prima te noemen. Juist daarom goed om voorzorgsmaatregelen te nemen.
 
paneermeel
 
2
13 maart 2020 om 14:06
In heel veel landen worden tests anders gedaan. Of is de gezondheidszorg beter of is de capaciteit beter. Denk je dat iedereen tegelijk getest kan worden? Nee het wordt verspreid.
 
InkeMontana
 
3
13 maart 2020 om 14:13
Even buiten het hele aansteken van elkaar om (dat wordt inderdaad drastisch ingeperkt op het moment dat je zonder publiek speelt), maar voetbal is toch gewoon voor de supporters? Tuurlijk het is een gigantische tv sport geworden, maar professionele wedstrijden door laten gaan als de supporters er niet bij kunnen zijn vind ik al gigantisch zonde.
 
Busby
 
11
13 maart 2020 om 14:17
@richardpraha: Wat denk je van het feit dat jij een beetje empathie moet tonen en geen andere mensen besmet die geen immuniteit kunnen opbouwen en dood aan zullen gaan? Wat denk je van het feit dat als wij duizenden zieken krijgen, een groot percentage naar het ziekenhuis moet en dus alle ziekenhuisbedden gaat bezetten, dat de dokters niet genoeg beademinstoestellen gaan hebben om iedereen te helpen en moeten kiezen wie ze redden? Of van het feit dat als jij een blindedarmonstekking hebt dat je niet direct in het ziekenhuis geholpen gaat worden omdat jij geen priotireit bent? Is het zo moeilijk te verstaan dat men gewoon beter voorkomt dan achteraf geneest? Dat heeft 0,0% met paniek te maken.
 
ElPhenomeno
 
4
13 maart 2020 om 14:18
En wat zal jij dsn doen @Mokum? Lekker een maandje binnen blijven? Ik ben blij dat ik maandag op vakantie ga. Even weg van alle ellende.
 
CoMokum
 
12
13 maart 2020 om 14:46
@ElPhenomeno, nee niemand zegt toch dat je een maand binnen moet blijven. Waar een virus door ‘uitsterft’ is als de besmettingskans <1 is. Dat betekent dat je gemiddeld genomen minder dan 1 persoon in je omgeving besmet. Een lagere besmettingskans creëer je door minder contacten te hebben. Dus nee, blijf vooral niet binnen maar zoek dichtbevolkte ruimtes niet op. Zo moeilijk is het niet.
 
CoMokum
 
8
13 maart 2020 om 14:49
@Richard, ja, thanks, dat wist ik als amateurviroloog inderdaad wel. Er is niks bijdehands aan mijn opmerking naar mensen die zich als amateurvirologen gedragen. Zoals bijv jouw belachelijke idee dat het wel prima is dat mensen besmet raken. Wat je doet is besmettingen voorkomen, een vaccin ontwikkelen en kwetsbare groepen vaccineren. Het is echt beter voor iedereen om dit soort onderwerpen aan de experts over te laten.
 
ElPhenomeno
 
0
13 maart 2020 om 15:23
Als je besmettingen had willen voorkomen had je luchtverkeer naar dit land al eerder moet cancellen. Wilders en Baudet hebben daar meermaals voor gepleit, maar het kabinet was zoals gewoonlijks weer te laks. Nu heb je weer van die halve maatregelen. Maar uiteindelijk zijn er nog steeds genoeg openbare plekken open zoals stations en basisscholen. Maar een voetbalwedstrijd zonder publiek kan dan echter niet? Vind het allemaal heel selectief, er wordt nauwelijks een lijn getrokken. Je zal toch denken dat er hier protocollen voor aanwezig zouden moeten zijn.
 
CoMokum
 
4
13 maart 2020 om 15:41
@elphenomeno, voetbal is een contactsport. Ik snap echt niet wat daar zo moeilijk aan te begrijpen is. Ik snap dat je hobby nu even in de ijskast staat maar is echt nou echt zo moeilijk om daar als volwassen kerel even overheen te stappen? Wilders en Baudet schreeuwen hun hele Twitter tijdlijn vol over de ruggen van Corona slachtoffers, erg smaakvol inderdaad. En achter is het altijd mooi wonen he? Ga jij als beleidsmaker op het moment dat er in NL nog niets aan de hand is maar eens het luchtverkeer dichtgooien. Los van de vraag of dat uberhaupt geholpen zou hebben. De Italiaanse patient zero lijkt uit Duitsland te komen. Veel schreeuwen voor de buhne, en in dit geval politiek gewin.
 
ACMark
 
17
13 maart 2020 om 13:14
Sowieso een heel raar besluit als je alle landen om je heen alles ziet annuleren en als Duitse voetbalbond gewoon besluit door te spelen. Zo moeilijk is het toch allemaal niet. Grote kans dat alles alsnog wordt afgelast, Thiago zal vast niet de enige zijn die zijn stem laat horen.
 
puntnaarachter
 
5
13 maart 2020 om 13:19
Tja en ik snap ook niet waarom je koste wat het kost een speelronde wilt doen. De kans dat dit seizoen wordt uitgespeeld is gewoon zo klein.
 
4Ever4Ajax
 
12
13 maart 2020 om 13:25
Ik vind het vooral ook zo gek omdat ze vanaf dinsdag wel op slot gaan. Inderdaad onbegrijpelijk en heel goed dat Thiago dit deelt. Hopelijk krijg hij van zijn collega's steun en komt de DFB tot zinnen.
 
Vegitosan
 
5
13 maart 2020 om 13:26
Maar hoeveel kan er mis gaan als er 22 man op het veld staan? En ja tuurlijk zijn er nog de staf , beveiligers , schoonmakers etc , maar dat zullen echt niet meer dan 100man in total zijn. 100 man op meer dan 1000 vierkante meter is niks….iedereen kan lekker vanuit thuis blijven genieten.als er iemand van een van de teams besmet is geraakt dan snap ik best dat je de wedstrijd annuleerd.op deze manier hebben we helemaal niks te doen , niemand die naar buiten durft , geen voetbal op tv , geen sport ….wat moeten we doen
 
AcKaka
 
13
13 maart 2020 om 13:35
Dat dachten we bij juve inter ook, maarja er hoeft maar 1 speler het virus te hebben. Bij rugani was het ook nog niet bekend op dat moment
 
bf1994
 
0
13 maart 2020 om 14:21
22 man op het veld ja. Een selectie is vaak toch ongeveer 20 man. Dus dan heb je al gauw 40 spelers. Met staf en bewakers etc kom je gauw aan de 100 man denk ik. Die spelers willen zelf ook niet zo spelen denk ik. Zonder publiek vanwege een virus. Is toch wel een raar gevoel om dan te voetballe
 
Vegitosan
 
1
13 maart 2020 om 14:57
@bf1994 , in mijn reactie heb ik daar zoals je ziet ook al rekening mee gehouden.100 man , waarvan 40 bij elkaar in de buurt zitten en 60 man verspreid rond heel het stadion...vind ik best meevallen als ik eerlijk ben.in een supermarkt of iets dergelijks is de kans tig keer groter om besmet te raken.
 
Vegitosan
 
1
13 maart 2020 om 14:58
Ackaka , zoals ik al zei , zodra er 1 iemand van een van de teams besmet is dan moet je het gewoon aflasten.onderzoek doen 1 dag voor de wedstrijd , of dezelfde dag van de wedstrijd kan denk ik een Rugani scenario voorkomen.
 
ElPhenomeno
 
7
13 maart 2020 om 13:37
Tja maar dan kan helemaal niks meer tegenwoordig. Voetbal is al zonder publiek, maar op dit moment is niemand qua spelers in de Bundesligs besmet. Dan kan je ook net zo goed zeggen dat alle supermarkt ketens dicht moeten en alle kapperijen en ga zo maar door.
 
bf1994
 
1
13 maart 2020 om 14:16
Als de situatie zo blijft (groeiende in europa) dan kan je er van uit gaan dat alles wat je hierboven noemt ook zal gebeuren. Voor de spelers is het ook niet prettig om zo te voetballen neem Ik aan.
 
Primetime
 
4
13 maart 2020 om 16:39
Hoe kun je supermarkten met voetbal vergelijken. Als je alle supermarkten een maand dichtgooit gaat een deel van de bevolking niet dood aan Corona maar wel aan hongersnood. Voetbal is niet noodzakelijk
 
Dolfifumi
 
1
13 maart 2020 om 18:16
Hoe kan je supermarkten noemen. Dat is een eerste levensbehoefte. Krijg het idee dat je het wel snapt maar je moet en zal gelijk krijgen. Ongelofelijk sommige mensen. Natuurlijk een goed besluit van de Duitse bond.
 
Marseillefan93
 
14
13 maart 2020 om 13:16
Gewoon als spelers zijnde de boel boycotten. Wat een waanzinnig idioot besluit van de DFB dit
 
gomes1psv
 
10
13 maart 2020 om 13:17
Mooi dat dit soort geluiden klinken vanuit de sport. Jurgen Klopp, Thiago Alcantara en de nodige anderen geven zo ook op een andere manier blijk van hun voorbeeldfunctie. Heel wat realistischer dan de diverse drollenvangers die ik op dit forum heb horen beweren dat de pandemie (!) overdreven wordt en met een slap vergelijk met gewone griep komen.
 
Harecles
 
16
13 maart 2020 om 13:49
Ik zal wel zo'n drollennvanger zijn, maar er ontstaat langzaam wel een massa hysterie, zie ook de hamsterende mensen. In een ander bericht ook al gesteld maar ondanks dat China het virus bij aanvang ontkende, zijn er 80.000 ziektegevallen met 3.500 doden in een land van 1.300.000.000 inwoners. Vandaag de dag 8 nieuwe besmettingen. Nou nou, wat een pandemie. Overigens begrijp ik de reactie van de overheid wel, het willen indammen, maar de reactie van het volk toch lichtelijk overtrokken.
 
Primetime
 
4
13 maart 2020 om 14:10
@harecles, dat zijn er enkel zo weinig omdat China meteen hele steden heeft opgesloten. Met alle big brother technieken waren ze instaat om het ook daadwerkelijk te controleren. Daarom is het virus zo snel ingedamd. Gelukkig startte dit in China en niet pakweg in India ofzo. Wat China heeft gedaan is gewoonweg niet te doen voor welk land dan ook.
 
bf1994
 
4
13 maart 2020 om 14:24
@heracles Nou noem je er niet bij dat china SUPER harde maatregelen neemt in wuhan. Ze hadden schijt aan of mensen mee wilden werken of niet, ze werden gedwongen door de politie. besmette mensen werden gewoon het huis uitgesleurd en naar dat ziekenhuis gebracht. Vandaar dat het aantal nieuwe besmettingen daar gelukkig zo hard is gedaald. Zie je de politie in Nederland ook zulke praktijken begaan? Denk het niet
 
Harecles
 
3
13 maart 2020 om 14:52
China stond door ontkenning al met 2-0 achter toen ze het virus daadwerkelijk erkenden. Een zeer zwakke reactie gevolgd door een heel harde dus. Verder begrijp ik het indammen wel, alleen de overtrokken reactie van sommigen niet.
 
Primetime
 
0
13 maart 2020 om 15:26
In Italie hebben ze het ook laat onderkend. Patient 1 is verantwoordelijk voor iets van 100 besmettingen. Ze hebben die patient gewoon meerdere keren naar huis gestuurd voordat erkend werd dat hij Corona heeft. Bovendien heeft China procentueel een van de laagste aantal bejaarden. Italie, Nederland en Frankrijk zitten rond de 20% mensen van 65 jaar of ouder. China zit op de helft.
 
gomes1psv
 
1
13 maart 2020 om 15:43
Ook zwaaien met aantallen. Zo kan ik de holocaust ook wel ridiculiseren. Wat zijn nu 5 miljoen mensen op een aardkloot waar op dat moment wel 5 miljard mensen woonden. En 8 nieuwe besmettingen? Alleen vandaag zijn in Nederland alleen alweer 190 nieuwe gevallen gemeld man! Dat we niet gelijk voor een jaar aan wc-rollen hoeven kopen of plunderend door de stad trekken lijkt me niet nodig nee, maar hoe kortzichtig ben je als je het niet kunt begrijpen dat je wekelijkse potje voetbal er in het belang van de volksgezondheid een paar weken uitgaat?
 
Harecles
 
0
13 maart 2020 om 16:31
Zeg doe effe een beetje normaal met mijn bericht te linken aan de holocaust en ridiculiseren. Omdat je er gek op bent nog even zwaaien met aantallen. Zuid Korea 52.000.000 inwoners, 7.000 besmettingen en 50 doden en lijkt ook over het hoogtepunt te zijn (meer genezingen dan zieken). Verder heb ik het in mijn bericht nergens over dat aflasten van wedstrijden overtrokken zou zijn, eerder je reactie. Groeten
 
Samcro
 
8
13 maart 2020 om 13:47
Hoop verontwaardiging, maar in ons landje vinden we het allemaal normaal dat de scholen open blijven..
 
LR17
 
7
13 maart 2020 om 13:59
De meeste mensen hier vinden dit juist niet normaal
 
bf1994
 
1
13 maart 2020 om 14:25
Mijn universiteit geeft geen colleges meer komende 2 weken en die van mijn zusje ook niet. Mijn brroertje moet nog wel naar de middelbareshool, maar bij ons in het dorp zijn er vooralsnog geen besmettingen. Geen bevestigde kaat ik zeggen
 
IKEA
 
0
13 maart 2020 om 14:58
De reden hiervoor is dat ouders veelal blijven werken waardoor kinderen dan bijvoorbeeld worden opgevangen door grootouders wat juist gevaarlijk is. Alles boven middelbare scholen zijn gesloten of hebben de contacturen geschrapt.
 
Samcro
 
0
13 maart 2020 om 15:20
Dat is de ene kant, aan de andere kant is het omdat de economie dan meer aangetast wordt en dat wil Rutte als Vvd'er natuurlijk voorkomen. Ik doelde idd op de basisscholen, maar zelfs daar zie je genoeg gebeuren want in de klas van mijn zoon zaten maar 8 van de 26 leerlingen.
 
Primetime
 
0
13 maart 2020 om 15:27
@ikea, mbo scholen zijn nog steeds open. Ik ken verschillende mensen die mails hebben ontvangen waarin staat dat ze gewoon worden verwacht.
 
PorQue
 
0
13 maart 2020 om 13:53
Lijkt wel net als de Australische GP waar een evenement directeur riep dat het 100% door zou gaan terwijl er al een besmetting was in de buurt en een dag later raakte ook een teamlid besmet. Toen duurde het ook nog een hele tijd voordat zij met het logische besluit kwamen om het allemaal af te zeggen. Hetzelfde geldt voor Nederland dat eerst dit weekend nog gezellig Eredivisie wilde spelen. Zag ook Dana White van de UFC een boodschap uitbrengen dat de komende UFC 100% door zullen gaan zonder publiek. Ook leuk dat hij denkt aan de gezondheid van zijn vechters en personeel. Sommige mensen lijken moeite te hebben met de realiteit.
 
HupVanDeDonk
 
6
13 maart 2020 om 14:14
Waarom is dit roekeloos? Het is een keuze om de kans te vergroten dat de competitie afgerond kan worden, zonder noemenswaardig risico aangezien er geen publiek is. Lijkt me weer een gevalletje angsthazerij.
 
Regulator
 
1
13 maart 2020 om 14:40
Omdat de spelers alsnog in contact komen met velen anderen en daardoor besmet kunnen worden? Of denk je dat we een kans maken dat de competitie sneller wordt afgerond als er nog meer teams in quarantaine worden geplaatst?
 
IKEA
 
2
13 maart 2020 om 14:57
Met die voetballers hoef je je echt geen zorgen te maken. Het is eerder zorgelijk voor mensen die verbonden zijn aan het voetbal of andere gelegenheden als het theater, horeca, e.d. die niet verzekerd zijn van een uren contract en een maand lang geen salaris krijgen!
 
CoMokum
 
0
13 maart 2020 om 16:23
@ikea, als voetballers (of wie dan ook) het virus aan elkaar doorgeven dan blijft het in stand en komt het uiteindelijk bij de risicogroepen terecht.
 
Arnavut1
 
0
13 maart 2020 om 14:27
Welke beslissing je ook neemt in de huidige situatie zal het dubbel aanvoelen. Aan de ene kant denk je worden we niet gek gemaakt maar aan de andere kant denk je, beter neem je het zeker dan het onzekere. Er zijn maar weinig juiste beslissingen op dit moment. Er zal altijd wel een benadeelde zijn...
 
Regulator
 
0
13 maart 2020 om 14:38
Ik denk dat een middenweg tussen je twee punten eigenlijk het beste is. Laat zulke grote evenementen even een paar weken niet doorgaan en maak wat (kleine) aanpassingen. Maar behoud wel je dagelijkse routine. Als in: kom op, ga niet uit angst de supermarkten leeg plunderen.
 
Primetime
 
0
13 maart 2020 om 15:57
@regulator, hoe kunnen mensen hun dagelijkse routine behouden als ze thuis moeten werken en hogescholen dichtgaan? In Belgie gaat horeca al helemaal dicht. Wat moet ik dan eten? Normaal eet ik nooit thuis maar altijd buiten en zo zijn er velen. Zeker in de randstad
 
IKEA
 
0
13 maart 2020 om 14:54
Ik hoop zelf vooral dat alle stewards en kleinere functies rondom het voetbal wel ook een uren contract hebben ipv nul uren of iets. Ik heb allemaal vrienden zonder inkomen deze maand door deze beslissing, en dat vind ik pas echt erg!
 
Gerrald
 
0
13 maart 2020 om 19:30
Ik snap helemaal niets van de Struisvogelpolitiek van de 16% die het hier niet mee eens zijn, denk eens even logisch na.