Thomas Müller maakt draai en laat Olympische droom definitief varen
Donderdag, 28 januari 2021 om 12:33

Thomas Müller gaat komende zomer niet met de Duitse nationale ploeg naar de Olympische Spelen, zo heeft hij verklapt in Clubhouse, een nieuw social media-platform. Müller belegde woensdagavond samen met een aantal collega-voetballers een sessie in de nieuwe applicatie en verklapte daarin dat hij geen onderdeel uitmaakt van het Olympisch elftal dat komende zomer naar Tokio afreist. Mats Hummels staat wél op de lijst.

Samen met Max Kruse, Christoph Kramer en Hummels bracht Müller het nieuws woensdagavond naar buiten. Kruse vroeg Müller naar de situatie rond een mogelijke deelname aan de Olympische Spelen, waarop Müller aangaf niet tot de voorselectie te behoren. Bondscoach Stefan Kuntz mag drie spelers selecteren die ouder zijn dan 23 jaar. De oefenmeester moet enkele maanden voor de start van het evenement zijn voorselectie met mogelijke olympische kandidaten bekendmaken bij antidopingbureau NADA.

Op die lijst, bestaande uit zo'n vijftig namen, ontbreekt de naam van Müller. En dat terwijl de aanvaller van Bayern München in een eerder interview heeft aangegeven graag onderdeel uit te willen maken van de Olympische ploeg. Ook de vrouw van Müller, Lisa Müller, maakt als ruiter kans om naar de Olympische Spelen te gaan. "Als je mag dromen, zou dat heel gaaf zijn. Zeg nooit 'nooit', maar concreet speelt het Olympisch elftal nog geen rol in mijn plannen. Ik laat het allemaal op me afkomen", zei Müller eerder over een eventuele Olympische deelname tegenover Sport1.

Müller kreeg samen met Jérôme Boateng en Hummels in maart 2019 van bondscoach Joachim Löw te horen dat hij geen beroep meer zou doen op het drietal. De Duitse oefenmeester wilde met de Duitse nationale ploeg een nieuwe weg inslaan, waarna hij assistent-bondscoach Marcus Sorg naar München stuurde om het trio te informeren over de harde maatregel. De beslissing van Löw viel verkeerd en leidde tot verontwaardigde reacties in Duitsland. "Hoe langer ik hierover nadenk, hoe bozer ik word over de hele gang van zaken. Ik snap er helemaal niets van dat dit een definitief besluit is. Ik vind het stijlloos en getuigen van een gebrek aan waardering", aldus Müller.

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Kraay jr. las nieuws over Feyenoorder: 'Meest belachelijke bericht in maanden'
1
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
2
   
12:10
12:10
De Telegraaf: Ajax is concreet voor Sandler maar heeft concurrentie van PSV
40
   
11:56
11:56
Marcel Brands geeft Slot heel belangrijke tip om te kunnen slagen in Engeland
17
   
11:46
11:46
Brands bevestigt belastingstelling van PSV: 'Het is een interessante speler'
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
DavidDein
 
32
28 januari 2021 om 12:37
Qua vorm misschien wel de beste Duitse voetballer van het moment, maar die koppige Lã¶w roept hem niet op.. Kunnen jullie het je voorstellen, Wijnaldum draait een klote seizoen, Nederland gaat kansloos ten onder op het EK, bondscoach besluit dat het tijd is voor vernieuwing, Wijnaldum leidt vervolgens zijn club als 1 van de pijlers naar de CL-overwinning, maar de koppige bondscoach negeert zijn prestaties compleet. Dan moet je als bond toch gewoon die koppige trainer die al veel te lang op zijn plek zit eruit knikkeren?
 
DerKaiser123
 
11
28 januari 2021 om 12:50
Want Joshua Kimmich speelt tennis? Die vind ik toch wel de absolute ster van Duitsland.
 
DavidDein
 
24
28 januari 2021 om 14:00
Ik zeg nergens dat Muller de absolute ster is, misschien moet je je brilletje opzetten. Kimmich heeft wel eens een potje tennis van Neuer verloren, dus het antwoord op jouw vraag is 'soms'.
 
pamik17
 
4
28 januari 2021 om 15:00
benzema? hetzelfde verhaal. voor de rest helemaal gelijk, er zal wel meer aan de hand zijn daar. Elke coach zou een muller in deze vorm oproepen
 
WQSMilan
 
4
29 januari 2021 om 14:07
Doet me denken aan Seedorf
 
burwatti
 
18
28 januari 2021 om 12:40
Olympische spelen, voor mij toch een van de mooiste momenten! Sporten kijken die je normaal niet op tv heb, of waar je nooit naar toe zou zappen en achteraf concluderen dat je er ontzetten van genoten heb! Ik kan mij voorstellen dat het als club voetballer weer een ervaring is die voor maar heel weinig mensen is weg gelegd! Een prachtige ervaring en geweldig om de "jonkies" te kunnen helpen. Weet iemand of Nederland mee doet deze keer? en zo ja of Promes mee mag? hij gaf onlangs aan dat hij super graag met de jeugdige spelers van Ajax werk (not)
 
LW88
 
6
28 januari 2021 om 12:46
Nu gaat niemand naar de Olympische Spelen deze zomer, dus dat scheelt. Wel jammer als Muller uiteindelijk niet op het toernooi aanwezig is. Met zijn ervaring kan hij echt een enorme leider zijn voor het jonge Duitsland.
 
recoba19
 
1
28 januari 2021 om 12:48
Doet Nederland ook mee?
 
HoekieWouter
 
2
28 januari 2021 om 12:54
Nee, niet gekwalificeerd.
 
Esmuellert
 
3
28 januari 2021 om 13:42
Dat Müller nog steeds niet terug is in die Mannschaft is mij een raadsel. Hoe kun je zo koppig blijven doen als Löw.
 
FCB_Catalunya
 
3
28 januari 2021 om 13:47
Thomas Muller moet dan ook koste wat het kost mee met Duitsland naar het EK. Dat die gekke Löw hem niet oproept, is voor mij echt een raadsel. Hij is simpelweg de beste aanvallende middenvelder die ze hebben en hij verkeert ook nog eens in sublieme vorm. Met hem in de ploeg kan Kimmich meer naar achteren spelen en kan Löw kiezen om het vertrouwde Bayern-middenveld met Goretzka op te stellen of Kroos erin te brengen. Ik zou het wel weten.. Maar ja.
 
daveke
 
2
28 januari 2021 om 14:25
Olympische spelen zijn spelers tot 23 jaar. Beeld je even in welke ploeg Frankrijk kan opstellen aangezien er natuurlijk ook spelers buiten de boot gaan vallen voor het EK. Ongetwijfeld de topfavoriet voor de spelen
 
nuanceman
 
2
28 januari 2021 om 14:34
idiote regel die ik nooit heb begrepen, het zijn toch geen jeugdkampioenschappen?