Tim Cahill keert terug op het oude nest: 'Het lijkt wel voorbestemd'
Maandag, 29 januari 2018 om 22:42

Tim Cahill keert definitief terug op de Engelse velden. Millwall laat maandagavond op zijn officiële website weten dat de 38-jarige middenvelder uit Australië een contract tot het einde van dit seizoen heeft getekend bij de huidige nummer vijftien van de Championship.

Cahill keert zodoende terug op het oude nest. De middenvelder beleefde zijn doorbraak aan het eind van de jaren negentig bij Millwall, waarna hij in de zomer van 2004 voor 2,2 miljoen euro verkaste naar Everton. Op Goodison Park beleefde hij de succesvolste periode uit zijn carrière: Cahill speelde gedurende acht seizoenen 271 wedstrijden voor the Toffees en was daarin goed voor 66 doelpunten en 29 asissts.

In 2012 maakte hij de overstap naar New York Red Bulls, waar hij drie seizoenen verbleef. Na een periode in China bij Shanghai Shenhua en Hangzhou keerde Cahill terug naar Australië, om te gaan voetballen bij Melbourne City. Sinds december vorig jaar zat de 103-voudig Australisch international zonder club, waardoor hij transfervrij op te halen was door Millwall.

Cahill zegt op de clubsite van Millwall dolblij te zijn met zijn terugkeer. "Ik kan niet wachten om de supporters te groeten en mijn nieuwe teamgenoten te ontmoeten. Het lijkt wel voorbestemd", zegt de veteraan over zijn terugkeer. "Ik heb altijd gezegd dat als ik terug zou keren naar Engeland, ik terug zou komen naar huis. Bij Millwall heb ik geleerd en beleefde ik de leerzaamste periode in mijn leven."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
gaitttt
 
6
29 januari 2018 om 22:49
Geweldig nieuws, Hopelijk kan hij nog veel van waarde zijn voor Millwall en blijven ze nog mooi een aantal jaartjes op het 2e niveau.