Toch een onvoldoende bij Oranje na voetbalfeest tegen Denemarken
Zondag, 27 maart 2022 om 12:25

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond een overwinning geboekt op Denemarken. Door twee doelpunten Steven Bergwijn, een rake kopbal van Nathan Aké en een strafschop van Memphis Depay won Oranje met 4-2 in het oefenduel. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van het Nederlands elftal met een rapportcijfer.


Cijfers Oranje

Mark Flekken: 5
De debuterende keeper van Oranje oogde weifelend bij de 1-1 van Denemarken. Hij kwam zonder overtuiging zijn doel uit na de indraaiende voorzet van Joakim Maehle en keek hulpeloos toe hoe Jannik Vestergaard binnenkopte. De meevoetballende Flekken, rustig met de bal aan de voet, mocht de 'voorassist' van de 4-2 bijschrijven met zijn inspeelpass op De Jong, al moest de middenvelder nog vele meters maken. In de blessuretijd twijfelde Flekken weer bij een Deense voorzet en werd er gescoord, maar de goal werd afgekeurd. Kort daarvoor bracht hij wel goed redding op een schot van Denemarken in de verre hoek.

Denzel Dumfries: 6,5
Dumfries was misschien wel de belichaming van de felle eerste helft van Oranje. De rechtsback gaf Denemarken geen tijd om op te bouwen, terwijl hij ook belangrijk was in de opbouw van Oranje, met goede inspeelpasses, balveroveringen en fraaie passeerbewegingen onder druk. In de mindere tweede helft kon Dumfries niet zo imponeren. Zijn voorzetten vanaf de flank, als die er kwamen, waren niet nauwkeurig genoeg. Hetzelfde gold zo nu en dan voor de passing van de rechtsback.

Matthijs de Ligt: 6
In de eerste helft durfde De Ligt op geschikte momenten vooruit te voetballen. Hij was niet geïmponeerd wanneer Denemarken de druk opvoerde en speelde zichzelf op meerdere momenten eenvoudig vrij. Na een klein kwartier voorkwam hij met een goede defensieve ingreep dat Yussuf Poulsen aan de bal kwam. Door het uitzakken van Teun Koopmeiners week De Ligt vaak uit naar de rechterflank, waar hij iets minder in zijn element leek. In de tweede helft werd de mandekker bij het doordekken enkele keren te makkelijk voorbijgestoken door de Denen. Halverwege de tweede helft leverde hij wel een goede bal richting Duimfries tussen de verdedigers van Denemarken; in minuut 70 zette hij Maehle op overtuigende wijze van de bal. In de blessuretijd kopte De Ligt nog een Deense voorzet weg.

Virgil van Dijk: 6
Bij de gelijkmaker van Denemarken in de eerste helft stond Van Dijk ver uit positie, terwijl hij met zijn lengte juist nodig was in de doelmond na de voorzet van Maehle. Verder was de aanvoerder van Oranje niet op veel fouten te betrappen. In de tweede helft viel hij op door Pierre-Emile Höjbjerg van de bal te zetten aan de zestienmeterlijn van Oranje en door Andreas Skov Olsen de baas te zijn aan de achterlijn van het strafschopgebied. Wel liet hij zich in de blessuretijd te eenvoudig aftroeven door Höjbjerg, die bij de tweede paal scoorde. Vanwege een licht duwtje werd de treffer echter geannuleerd.

Nathan Aké: 5,5
Het hoogtepunt van de wedstrijd van Aké was de kopbal waaruit hij de 2-1 maakte. Hij liep zich goed vrij na de voorzet van Berghuis en rondde overtuigend af. In verdedigend opzicht oogde Aké niet altijd zo zeker. Na een halfuur was zijn tackle op Jesper Lindström bijvoorbeeld niet doortastend genoeg, al kreeg Oranje daar geen rekening mee gepresenteerd. In minuut 65 had Aké de nodige moeite met de snelle Skov Olsen, die zichzelf zodoende een grote kans verschafte. Op andere momenten oogde Aké sterker.

Daley Blind: 5,5
Blind begon uitstekend aan de wedstrijd. Na een kwartier won hij op overtuigende wijze een duel aan de zijlijn van Alexander Bah; een minuut later verstuurde hij de afgemeten voorzet waaruit Bergwijn de score opende. Bij de twee tegengoals maakte Blind echter geen sterke indruk. Hij probeerde Jannik Vestergaard nog van dekking te voorzien voorafgaand aan de 1-1, maar kon niet overtuigen in het kopduel. Ook in de aanloop naar de 3-2 oogde Blind niet daadkrachtig. Hij liet zich in de luren leggen en daardoor kon Andreas Skov Olsen de voorzet geven waaruit Christian Eriksen scoorde. In minuut 57 leverde Blind de bal in aan de zijlijn. De linksback is nuttig in de opbouw, maar kwetsbaar zodra de opponent eruit komt.

Teun Koopmeiners: 6,5
De middenvelder vormde een goed tandem met De Jong. Hij viel in de eerste tien minuten op met nuttige balveroveringen en had na 32 minuten een fraaie opening richting Blind in huis. Na een uur lanceerde hij Depay op eenzelfde manier. Hoewel Koopmeiners niet de meest opvallende man op het veld was, bracht hij wel voetballend vermogen op het middenveld.

Steven Berghuis: 7
In de openingsfase kenden de acties van Berghuis wisselend succes, maar daarna werd de nummer 10 van Oranje waardevol. Hij gaf een uitstekende voorzet waaruit Aké de 2-1 maakte, alvorens een strafschop te verdienen waaruit de 3-1 volgde. Bovendien combineerde Berghuis goed met Depay en Dumfries. Zelf was hij dicht bij een treffer nadat hij alert reageerde op een verkeerde pass van Thomas Delaney. In de tweede helft was Berghuis minder prominent. Hij nam de bal goed mee na een hakje van Depay, maar liet na om te scoren. Een matig afstandsschot kon hem evenmin aan een doelpunt helpen.

Frenkie de Jong: 7,5
De Jong vertolkte een bepalende rol op het middenveld. Hij droeg bij aan de felle start van Oranje met fraaie rushes en passeerbewegingen waarmee hij tegenstanders op het verkeerde been zette en overtalsituaties creëerde. In de tweede minuut bood hij Depay op die manier een schietkans; in minuut 28 bereidde hij een kans voor Berghuis voor. De belangrijkste demarrage van De Jong vond plaats in de tweede helft, toen hij plots het gaspedaal induwde en de kans voor te bereiden waaruit Bergwijn de 4-2 maakte.

Steven Bergwijn: 7,5
Bergwijn moest bij Oranje zorgen voor snelheid en diepgang en bewees het gelijk van bondscoach Louis van Gaal met twee knappe doelpunten. In de eerste helft reageerde hij scherp op een voorzet van Blind, waarna hij knap binnenkopte in de linkerhoek; na de rust werd hij gelanceerd door De Jong, handelde hij razendsnel en schoot hij overtuigend raak in de rechterhoek. Bergwijn werd in minuut 77 gewisseld voor Donyell Malen.

Memphis Depay: 7
Depay naderde Patrick Kluivert, de nummer drie op de topscorerslijst van Oranje, tot één doelpunt met een rake strafschop. Heel overtuigend werd die penalty niet benut, maar de keeper van Denemarken gokte verkeerd. Depay zorgde voor dynamiek in de voorhoede met strakke passes, creatieve oplossingen en goede individuele acties. Zo bezorgde hij zichzelf een grote kans met een fraaie passeeractie in minuut 62. Meestal vond Depay zijn ploeggenoten makkelijk.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (55)

 
jordy_ber
 
120
26 maart 2022 om 22:55
Wel erg depressieve cijfers als je het mij vraagt. Denemarken heeft een goede ploeg. Zo slecht was het niet.
 
-NEC-
 
15
27 maart 2022 om 01:15
We vergeten ook even dat alleen België de afgelopen acht jaar eenmaal vier doelpunten maakte tegen Denemarken. Misschien moeten we nog wel verder terug dan acht jaar, kon niet verder terug zoeken.
 
BR-7
 
35
27 maart 2022 om 03:06
Ik vind het vooral belachelijk dat Flekken een onvoldoende krijgt en Virgil niet. Virgil heeft, zover ik heb gezien, geen enkele bal afgepakt. En dat als verdediger. Dolberg speelde gewoon met hem in het laatste half uur. Hij kwam overal te laat, stond bij ieder duel aan de verkeerde kant en verloor alles op kracht en snelheid. Als aanvoerder mag je toch niet zo’n slechte wedstrijd spelen? Het is maar dat er echte kwaliteit ontbrak vanuit het middenveld en vanaf de flanken bij Denemarken. Eriksen veel creativiteit en Skov Olsen een leuke maar egocentrische voetballer.
 
trodat4030
 
6
27 maart 2022 om 15:23
Who cares? Dit is maar de mening(!) van 1(!) redacteur die niet eens de ballen heeft om zijn naam bij het artikel te plaatsen. Ik kan prima zelf beoordelen wat ik van de spelers vond, daar heb ik geen anonieme 'opiniemaker' (want journalistiek kan je dit nooit noemen) voor nodig.
 
PATS
 
70
26 maart 2022 om 22:56
Waarom zulke lage cijfers?
 
Finnstra
 
24
26 maart 2022 om 22:56
Berghuis zou wat hoger mogen
 
ThomN02
 
27
26 maart 2022 om 22:58
Vond hem wel goed vrijkomen elke keer maar qua eindproduct soms wat minder.
 
sem95
 
34
26 maart 2022 om 22:56
Veel te lage cijfers...
 
Aguerooo
 
70
26 maart 2022 om 22:57
Vind dat Bergwijn en Frenkie zeker wel een 8.5 minimaal verdienen, speelde echt geweldig hoor. Blind schuld aan 2 goals dus kan niet hoger dan een 4.5 krijgen. Flekken een 5 is wel terecht, niet heel sterk gekeept helaas.
 
ThomN02
 
20
26 maart 2022 om 22:57
Lage cijfers, vond het spel toch wel beter dan vz hier doet vermoeden..
 
JanMetDeKorte
 
9
26 maart 2022 om 22:57
Ik kan me voor het eerst eens prima vinden in de cijfers. Onze keeper en vleugelverdedigers zijn onze zwakste schakels.
 
BMG45
 
81
26 maart 2022 om 22:57
1 momentje en dan meteen een 5.... zal wel. Finaal ophypen vooraf en dan bij een twijfel moment waar mij betreft ook de verdediging verzaakt, meteen afkraken. Sneu alweer.
 
loewiegan
 
81
26 maart 2022 om 23:03
Helemaal mee eens. Blind is de grote dissonant. Erg sneu om meteen Flekken de onvoldoende te geven. Speelde geen gelukkige wedstrijd, maar Blind kan op dit moment in de 35+ competitie niet eens mee
 
Roytje78
 
13
27 maart 2022 om 08:20
Een 5,5 voor Blind is toch wel een prima cijfer. T was net voldoende wmb. Bij de 1e goal verloor ie een duel van iemand die 15cm groter is en bij de 3-2 wordt ie uitgespeeld via een 1-2-tje. Dan kun je ook weinig doen als (trage) verdediger. Voetballend vond ik hem redelijk. Hij gaf een assist, maar zag ook best wel wat slordigheden in z’n passing.
 
Dennisvan Leeuwen
 
2
27 maart 2022 om 15:41
Lekker makkelijk om die 2 tegendoelpunten alleen maar op Blind af te schuiven. Tuurlijk, qua snelheid komt hij tekort, dat is algemeen bekend intussen. Maar: waar is de centrale verdediging van 3 man bij de eerste treffer ? Waar blijft Flekken ? Waar is de verdedigingsleider die de buitenspelval moet laten springen ? Bij het doelpunt van Eriksen: waarom grijpt Ale niet in en staat hij niet dichter op zijn tegenstander om de 1-2 onmogelijk te maken ? Waar zijn de middenvelders die met Eriksen mee moeten lopen ? Nee, Blind is niet foutloos, maar zeker niet in zijn uppie verantwoordelijk voor die 2 tegentreffers...
 
FcGrun050
 
14
26 maart 2022 om 23:14
Jongen stond ook redelijk onder spanning te keepen. Maar dat werd hem ook ingepraat toen Stekelenburg hem interviewde voor de wedstrijd. Dus dat hij opeens jongens als van dijk voor zijn neus spelen en in hoeverre hij gespannen is voor deze wedstrijd. Ik denk dat dat interview niet ervoor zorgde dat hij super lekker zijn debuut kan maken. Deze wedstrijd qua prestatie vergeten en in Duitsland gewoon staan.
 
Noano
 
28
26 maart 2022 om 22:59
Frenkie was voor mij veruit de beste speler vanavond.
 
ModricMagic
 
28
26 maart 2022 om 23:00
Denemarken is gewoon een prima land. Ook nog is halve finalist afgelopen EK. En dan zulke lage cijfers. Kan echt wel wat hoger hoor…
 
herlev
 
7
26 maart 2022 om 23:04
Dat was met veel spelers die er nu door blessures niet bij waren.
 
Soccerfan_1
 
15
26 maart 2022 om 23:01
Berghuis mag ook wel iets hoger krijgen he. En Flekken een 5 is ook overdreven. de rest kan ik me wel in vinden al vond ik de Ligt echt niet prettig om naar te kijken vandaag hoor.
 
gidii1990
 
32
26 maart 2022 om 23:01
Blind is zo traag. Leuk en aardig als hij aan de bal is. Maar je ziet het, een simpele 1-2 en hij is gezien. Daar moet echt wat anders voor worden gezocht. Bij vlagen goed gespeeld.
 
Williberti
 
10
26 maart 2022 om 23:27
Aan zijn arm bewegingen te zien wordt hij niet gecoached door Ake en weet hij dus niet waar de 2e man is. Natuurlijk wordt je dan geklopt als je 2tegen1 staat.
 
wk020
 
16
26 maart 2022 om 23:02
Koopmeiners zeer zeer matig. Alles breed en terug. Is veels te stijf om onder druk uit te voetballen. Had 1 a 2 goede lange ballen maar weinig risico verder
 
Krotekoker
 
53
27 maart 2022 om 00:00
Laat me raden. Je bent een Ajacied die liever Klaassen op die plek ziet spelen? ??
 
jsdenhaag
 
7
27 maart 2022 om 10:50
Tuurlijk of Gravenberch ??
 
GillesDB9
 
8
27 maart 2022 om 12:34
Koopmeinders matig? Hij bracht juist heerlijke dynamiek in het spel. Wie zou er dan moeten spelen?
 
Johannes79
 
30
26 maart 2022 om 23:03
Belachelijke cijfers weer! Veel te laag en dan met name voor Blind en Aké en zeker als je het vergelijkt met Dumfries. Dumfries was onzichtbaar (niet slecht overigens). Andere sites zijn veel sterker in het geven van juiste cijfers. Sorry Voetbalzone.
 
Sirius
 
9
27 maart 2022 om 12:05
Blind is betrokken bij twee tegendoelpunten. Een 5,5 is echt te veel. Het wordt de hoogste tijd voor een nieuwe linksback, want wat is hij betrokken bij vreselijk veel tegendoelpunten in Oranje. Echt ongelooflijk en als je je niet eens meer staande kunt houden in een 5-mans-verdediging, ben je wat mij betreft klaar.
 
Dennisvan Leeuwen
 
4
27 maart 2022 om 15:44
Welke van die andere 4 verdedigers waren er in de buurt om rugdekking te geven ? Waarom dekt Ake niet dichter op zijn man om de 1-2 onmogelijk te maken ? Waarom is er niet 1 middenvelder die Eriksen dekt ? Lekker joh, gewoon alles afschuiven op Blind... wat mij betreft ben je dan pas echt klaar...
 
Sirius
 
1
27 maart 2022 om 17:26
Je laat je simpelweg niet zo makkelijk kloppen met ruimte in de rug. Zeker niet als je van jezelf weet dat je traag bent. Als Blind gewoon de ruimte afdekt en niet verward in de combinatie trapt, is er weinig aan de hand. Er waren maar twee opties. De ene dat de speler naar binnen trekt, de drukte in. De andere was deze combinatie.
 
DeclanRice
 
5
26 maart 2022 om 23:03
Zielig dit Voetbalzone, Dinsdag is hij gewoon de held!
 
tidak tahu
 
15
26 maart 2022 om 23:08
Oh jezus.. wie bepaalt deze cijfers bij Voetbalzone? Wat een grap. Echt weer typisch Nederlands om zulke lage cijfers te geven. Ik sluit me aan bij de velen reacties hier!
 
JelleLukes
 
10
26 maart 2022 om 23:08
Voetballend was Flekken prima. Door de twijfelgoal een 5. Apart. Nog vreemder zijn alle cijfers als je in een ander artikel spreekt over het bij vlagen wervelende optreden. Bijzonder.
 
 
26
26 maart 2022 om 23:11
Wat een lage cijfers. Bergwijn maakt 2 uitstekende goals en verdient gewoon een 8.
 
krovikan
 
7
26 maart 2022 om 23:19
Vond dat hij meer had kunnen doen bij dat eerste doelpunt eens. Al staan er 3 man van Denemarken vrij, waarbij letterlijk alleen Blind probeert mee te lopen. Maar bij die 2e, ja hij was niet sterk met die inspeelpass, maar er volgen dan nog een ingooi voordat die goal valt van Erikssen waarbij het hele middenveld gewoon `weg` is. Dat valt absoluut niet op zijn conto te schrijven. Ik vind overigens de lage cijfers vrij correct. Hoe simpel die goals worden weggegeven lijkt me wel enigszins zorgwekkend als je met 5 verdedigers en 3 middenvelders speelt.
 
Williberti
 
13
26 maart 2022 om 23:25
Kritiek op blind is weer erg groot. Bij 1-1 staat hij 2 man te dekken, waarna de doelpuntenmaker er nog een bij komt en hij dus 3 man te verdedigen heeft. Waar is de rest van de verdediging? Waar is vDijk? Bij de 3-2 wordt hij overduidelijk niet gecoached door Ake en kan dus ook niet doortastend handelen. En ook daar staat vDijk weer eens lucht te dekken en kan Eriksen vrij inschieten.
 
PaulVorstenbosch
 
10
26 maart 2022 om 23:29
Klopt helemaal, eerste doelpunt is niet de man van Blind die scoort, Ake is 2x twijfelachtig
 
Bananana
 
21
27 maart 2022 om 00:10
Aké heeft best wel veel van Blind's verdedigende werk opgelost hoor. Meerdere malen moet Aké het vuile werk doen. Blind heeft bakken ervaring en is geroemd om zijn spelinzicht. Dan mag je toch wel verwachten dat hij zelf zijn linie ook een beetje in de gaten houd? Bij de 1-1 springt hij gewoon slapjes in, heeft niks te maken met hoe hij staat te dekken. Bij de 3-2 staat Blind gewoon te dagdromen en wordt hij kinderlijk eenvoudig voorbij gespeeld. De 3-2 kan je echt niet aan Aké afschrijven. Blind moet gewoon opletten, zeker als hij het niet meer kan belopen als hij iets mist.
 
FransvandenBerg
 
3
27 maart 2022 om 16:18
Aké was ook een halve LB. Lastig. Het maakt heel veel uit of er een echt goede LB naast je staat.
 
GillesDB9
 
23
26 maart 2022 om 23:37
Hoe kun je nu Ake en Blind hetzelfde cijfer geven? Op die assist na was het bij Blind voornamelijk weer middelmaat of nog minder, denk alleen al aan dat totale gebrek aan verdedigen bij de eerste Deense goal.
 
hector
 
9
27 maart 2022 om 10:30
Daar staat hij tegen 3 man en uiteindelijk tegen iemand die tig cm groter is, niet zijn man dus. Daarnaast een assist mee. Aké was ook niet geweldig, daarom misschien.
 
Sirius
 
2
27 maart 2022 om 17:28
Dat is het punt helemaal niet. Als je uberhaupt op die manier een duel aangaat, word je geklopt. Hij springt heel slapjes en daar gaat het om.
 
Billabong23
 
6
27 maart 2022 om 00:07
Cijfers zijn gegeven door een niet voetballer dat is duidelijk.
 
Bananana
 
11
27 maart 2022 om 00:13
Ake, Bergwijn en Koopmeiners mogen wel wat hoger. Ake heeft veel verdedigend vuil werk opgelost aan de linkerflank. Bergwijn verdient alleen al een acht door hoe hij de 4-2 uitspeelt. Koopmeiners was een baken van rust op het al sterke middenveld, controleerde goed. Viel alleen niet op omdat Frenkie echt weergaloos speelde.
 
Denn01
 
11
27 maart 2022 om 00:34
Wat een lage cijfers. Flekken was ook gewoon een voldoende. Volgens mij zit er een depressieve postbode die cijfers te geven. Ongelooflijk weer zeg.
 
FonsPasteur
 
7
27 maart 2022 om 03:32
Krankzinnige rapportcijfers ?????? Slaat werkelijk helemaal nergens op , volgende wedstrijd laten beoordelen door iemand die wel verstand heeft van voetbal. De Jong speelde goed, Bergwijn idem dito. Aké ook evenals Koopmeinders. Ik dacht dat Voetbalzone een serieus medium was, blijkbaar vergis ik me in de kwaliteit van VZ.
 
DieHalveMalle
 
6
27 maart 2022 om 04:15
Zo slecht was Flekken niet eens man..
 
OlieGrun
 
7
27 maart 2022 om 09:26
En dan Blind een voldoende geven, tja
 
Sanderr
 
15
27 maart 2022 om 10:41
Niet dat Blind een super pot speelde hoor, maar dit cijfer is toch echt niet te hoog ofzo. Mijn hemel wat wordt er in de nabeschouw topics weer overdreven over hem zeg, niet normaal... Als je de wedstrijd niet had gezien zou je denken dat ie bij beide tegengoals staat te blunderen. Wat blijkt, gewoon totaal niet. Zeker die tweede heeft Blind echt werkelijk niks mee te maken, ja er gaat een een-tweetje langs hem en daarna schiet Eriksen een fantastische bal binnen. Bij de eerste goal dekt ie slecht maar mis ik ook Van Dijk bij zijn man in het centrum bijvoorbeeld. Naarnaast geeft ie nog een assist ook, laten we niet gaan doen alsof een 5.5 een schandelig cijfer is voor de prestatie van Blind gisterenavond.
 
Sirius
 
3
27 maart 2022 om 17:31
Ik noem het anders behoorlijk blunderen. Die eerste goal is natuurlijk niet volledig op zijn conto, maar als je zo een kopduel aangaat, wordt je te allen tijde geklopt. Die tweede goal is natuurlijk gewoon zijn fout. Naar binnen trekken was geen optie voor de speler omdat het daar veel te druk was, dus Blind hoefde alleen maar de 16 af te dekken. In plaats hapt hij als een onervaren talent waardoor hij moeiteloos weg word getikt in de 1-2. Er was maar 1 manier en dat was de ruimte achter Blind. Dat had hij moeten weten! Men is niet voor niets zo kritisch natuurlijk.
 
Sandurrr
 
9
27 maart 2022 om 10:11
Waarom wordt Dumfries zo opgehemeld. Aan de bal meer dan matig. Is gewoon een dolle stier. 6,5 is echt te veel. Heb toch echt een paar acties gezien waarvan ik dacht dat kan echt qel beter hoor. Ach ja. Boeiende pot was het.
 
jsdenhaag
 
4
27 maart 2022 om 10:49
Voor mij is straks Timber wel een zekerheid achterin. Tevens Blind eruit en dan Wijndal of Malacia of Bakker er in.