Toekomst van Ajacied is nog onduidelijk: 'Mourinho kwam naar me toe'
Vrijdag, 26 mei 2017 om 07:00

Bertrand Traoré denkt dat de Europa League-finale tegen Manchester United zijn laatste wedstrijd voor Ajax is geweest. De aanvaller van Chelsea speelde dit seizoen op huurbasis voor de ploeg van Peter Bosz, na goedkeuring van Antonio Conte. De manager van de Londenaren moet in de zomer bepalen waar de sportieve toekomst van de Afrikaan ligt.

"Ik hoop dat ik daar kan terugkeren", vertelt Traoré vrijdag in De Telegraaf. "José Mourinho liet mij twee jaar geleden debuteren in de Europa Cup bij Chelsea. Nu stond ik tegenover hem. Hij kwam na de finale nog naar me toe. Dat was mooi." Traoré, 21 jaar, maakte in 2015/16 deel uit van de selectie van Chelsea en kwam tot zestien officiële duels. Daarin was de aanvaller goed voor vier doelpunten.

Traoré ondertekende medio 2016 een nieuw contract met Chelsea en vertrok vervolgens op huurbasis naar Ajax. De beslissing in welk shirt hij straks gaat spelen, kan hij niet zelf nemen. "Ik ben niet degene die het bepaalt…" Volgens De Telegraaf is er veel belangstelling voor Traoré, onder meer van Olympique Lyon. Chelsea wil de aanvaller echter dit keer behouden, op basis van de indruk die hij achterlaat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, of uitlenen aan een andere Premier League-club.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
legende
 
18
26 mei 2017 om 07:13
Ajacied? Het gaat om een gehuurde speler van chelsea die hier op vz op weinig credits kon rekenen, ondanks het feit dat hij zo beslissend was voor hen. Ik refereer aan zn acties (en doelpunten) tegen shalke en lyon thuis. In de finale was hij beste speler aan zijde van ajax. En dat zegt wel wat. Deze man verdient een club waar fans 100% achter hem staan. Hij is atletisch en brengt iets extras mee. Chelsea zal hem niet worden, maar wel iets in franse competitie.
 
VoetbalVreugd
 
4
26 mei 2017 om 08:09
Mee eens. De man had een stroeve start, maar is de laatste maanden geweldig op dreef. Beste Ajacied in de finale was voor mij De Ligt, maar ook Traoré verdient wat meer waardering inderdaad.
 
Elsjorro
 
1
26 mei 2017 om 10:08
Beste man aan de kant van Ajax in de finale? Hij had een paar keer een leuke dribbel die op niks uitdraait maar voor de rest was het niks. Het is ook niet zo gek dat er gedurende het seizoen kritiek kwam he. Hij speelde vaak als een natte krant, liep ongeïnspireerd over het veld en mistte echt de meest waanzinnig kansen. Dat traore echt heel erg goed kan voetballen is wel bekend, maar het kwam er helaas echt veel te vaak niet uit.
 
RfvbRico
 
10
26 mei 2017 om 07:18
Laten we even realistisch blijven , hij speelt nu 6 / 7 weken een prima Eredivisie niveau. en blijf erbij dat het niet zo bijzonder is wat hij heeft laten zien in Europa, hij is nog veelste slordig in zijn afwerking / pasen / overzicht. denk dat Betrand rond het niveau Everton , Gladbach , Valencia zal eindigen
 
GolazoDeCR7
 
1
26 mei 2017 om 07:25
Verwacht eerlijkgezegd niet dat hij nog door gaat breken bij Chelsea. Traoré laat bij vlagen leuke dingen zien, maar hij is in mijn ogen niet constant genoeg en ook nog lang niet van het niveau dat Chelsea hoort na te streven.wisselt goede wedstrijden veel te vaak af met dramatische wedstrijden en zeker zijn afronding laat nog te wensen over. In zijn betere wedstrijden komt er vaak wel ontzettend veel dreiging van deze man af, waardoor zijn talent wat mij betreft buiten kijf staat. Hij natuurlijk ook nog vrij jong en heeft zeker potentie. Zie hem nog wel bij een leuke Europese club terechtkomen. Schiet zoals gezegd voor Chelsea tekort maar ik denk dat Olympique Lyon een goede volgende stap zou zijn voor Traoré. Echter niet als centrumspits, maar eerder als rechtsbuiten. Hij beschikt over een goede dribbel en hij is ook fysiek sterk (blijkt bijv. uit de wedstrijd tegen Olympique Lyon, met name in de lucht!). Indien hij nog constanter wordt en zijn afronding weet te verbeteren weet ik zeker dat ze in Frankrijk veel plezier aan Traoré gaan beleven!
 
FCBogarde
 
1
26 mei 2017 om 07:38
Lekker terug laten keren naar Chelsea. Heeft een paar erg goede wedstrijden gespeeld in de spits, verder viel het veelal tegen. Zeker op de rechtsbuitenpositie ! We moeten daar spelers hebben met snelheid, techniek én diepgang. En vooral dat laatste ontbreekt eraan. (ook aan de andere kant bij Younes). Voor volgend seizoen Kluivert en Younes op links elkaars concurrenten. En Neres met een nieuwe rechtsbuiten als elkaars concurrenten voor die kant.
 
RfvbRico
 
3
26 mei 2017 om 07:54
Wat Neres laat zien is ook echt niet heel speciaal , zeker voor dat geld wat ze voor hem betaald hebben. Neres is een beetje een 13 in een dozijn voetballer. zonde van het geld
 
OnlyAjax!
 
2
26 mei 2017 om 09:28
Pas seizoen 17/18 beoordelen deze jongen kan heus wel voetballen
 
RfvbRico
 
2
26 mei 2017 om 09:37
Kluivert komt tot heden meer rendement uit en die koste precies niks. Neres koste 13 miljoen ? en die moet zich eerst 8 weken aanpassen aan het " ajax" spelletje. is toch schandalig
 
LW88
 
0
26 mei 2017 om 08:31
Zou voor links gokken op younes en cerny. Die laatste mag toch eindelijk wel eens meer kansen gaan krijgen. Maakt in de juup toch wel een sterke indruk. Heb je Neres en kluivert voor rechtsbuiten en hoef je in feite alleen nog een concurrent voor dolberg aan te trekken (Huntelaar) en je aanval is klaar. Kan men zich mooi richten op een linksback.
 
OnlyAjax!
 
1
26 mei 2017 om 09:27
Kluivert is beter op links Beter Younes Kluivert links Cerny Neres rechts
 
LW88
 
6
26 mei 2017 om 08:27
Het citaat in de kop heeft niets maar dan ook echt niets te maken met de verdere inhoud van het bericht.. snap best hoe clickbait moet werken, maar dit is je bezoekers in de maling nemen.. Ot: wat mij betreft lekker terug naar Chelsea. Voetballer met veel te weinig rendement en zet zijn individuele acties teveel en te vaak door op momenten dat hij de bal over moet spelen. Scoort bovendien te weinig. Chelsea zal hem best voor een leuk bedrag verkopen en dan hebben zij het goed gedaan.
 
Foortje
 
1
26 mei 2017 om 08:43
Met 2 goede buitenspelers met een goede voorzet en een Huntelaar als backup heb je een geweldige voorhoede. Nu heb je Younes die net als Robben altijd naar binnen gaat maar niet net als Robben de schiet kwaliteiten voor heeft. Traoré krijgt de bal links aan de 16 en eindigt met 3 scharen, een dubbele flikflak en een prima salto rechts bij de cornervlag. Best leuk maar je hebt er geen badmuts aan.
 
petr.acrobat
 
4
26 mei 2017 om 10:21
Ajax gaat Traore missen. Deze man heeft samen met Ziyech laten zien, een niveau hoger dan de rest van de spelers aan Ajax kant te zijn. Vooral in europese wedstrijden stond hij zijn mannetje. Hele goede voetballer, met een idemdito techniek. Hij moet nog wat effectiever worden, maar er staat over een paar jaar wrs een topspeler ergens op de Europese velden.
 
falcao
 
0
26 mei 2017 om 12:21
Lyon wil blijkbaar alleen paradijsvogels. Depay, Willems en Traoré kunnen alledrie geweldig voetballen maar toch twijfel je aan hun rendement over een langere periode.