'Tottenham kijkt bij Ajax rond voor middenvelder en aanvaller'
Woensdag, 25 oktober 2017 om 13:14

Tottenham Hotspur houdt de verrichtingen van Donny van de Beek en Justin Kluivert in de gaten. Volgens Sky Sports volgt de club uit de Premier League de verrichtingen van het tweetal op de voet. Het is niet voor het eerst dat the Spurs spelers van Ajax volgt, eerder werden al Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez naar Londen gehaald, terwijl ook ex-Ajacied Toby Alderweireld zich speler van Tottenham mag noemen.

Het doorgaans goed ingevoerde Engelse medium meldt niet dat Tottenham al tot actie wil overgaan om het tweetal aan te trekken. Van de Beek maakt als twintigjarige middenvelder veel indruk op de scouts van Tottenham. Hij mag zich dit seizoen vaste basisspeler noemen in de ploeg van trainer Marcel Keizer. Dat geldt niet voor Kluivert, die bezig is aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht. De achttienjarige buitenspeler wordt al langer bekeken door Tottenham. De laatste weken moet hij genoegen nemen met een rol als invaller, daar David Neres het vertrouwen krijgt op de rechterflank.

Tottenham bezoekt regelmatig wedstrijden van clubs die het ontwikkelen van talentvolle spelers hoog in het vaandel hebben staan. Behalve bij Ajax zitten de scouts van de Engelse topclub ook regelmatig op de tribune bij clubs als Bayer Leverkusen, TSG Hoffenheim en AS Monaco. Mede dankzij het werk van hoofdscout Steve Hitchens werden afgelopen zomer spelers als Sánchez, Juan Foyth, Serge Aurier, Fernando Llorente en Paulo Gazzaniga naar Tottenham gehaald.

Het aantrekken van Sánchez is een schot in de roos gebleken voor Tottenham. Hij heeft zich moeiteloos aangepast aan het niveau in de Premier League en speelde zich snel in de basis in de ploeg van manager Mauricio Pochettino. Samen met de ex-Ajacieden Alderweireld en Vertonghen vormt hij de achterhoede, bestaande uit drie verdedigers. Eriksen, de andere ex-Ajacied bij Tottenham, is een van de grote sterren bij de nummer drie van de Premier League.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
SpartaAjax
 
62
25 oktober 2017 om 13:18
Wat ziet iedereen tot nu toe in Kluivert wat ik niet zie? Behalve jong en wat talent heb ik nog geen moment gedacht; hoe lang zal die bij Ajax kunnen blijven?
 
LucasAndersen
 
18
25 oktober 2017 om 13:19
Ik ook niet, is voor mij de status van bijvoorbeeld boetius in zn eerste seizoen nog niet voorbij. Maar is nog extreem jong natuurlijk.
 
DatisSjakie
 
23
25 oktober 2017 om 14:05
Hij heeft natuurlijk sowieso een interessante achternaam. Maar los daarvan heeft dat ventje ook absoluut talent natuurlijk. Denk ook niet dat het de bedoeling is om nu al te verkassen, hij is natuurlijk nog niet uitgeleerd en wisselvallig van een 6je tot een 9. Wat natuurlijk totaal geen schande is als je slechts 18 (!!!) jaar bent. Hij heeft onmiskenbaar talent, maar denk dat ze er in Amsterdam goed aan doen hem en al die andere jongens nog 5 jaar zeker te behouden. Dan zijn De Ligt, Kluivert, Vd Beek etc nog steeds jong. Ik denk dat zij daar ook niet onwelwillend tegenover zouden staan als "jongens van de club" zijnde. Neres, Wober etc zullen als buitenlanders denk ik eerder geneigd zijn bij een goed bod te vertrekken dan de jongens uit Nederland. Zou sowieso niet gek zijn dat wij als andere Nederlandse clubs dit gedrag volgen. Talenten langer houden. Gewoon NEE durven verkopen en niet iedereen voor een appel en een ei laten gaan. Kijk tuurlijk hou je gevalletjes Sanchez, dat de speler in kwestie zelf graag wil. Maar bijvoorbeeld met Dolberg en andere jongens hebben ze dat goed gedaan door niet bij ieder bedrag zomaar te zwichten en zelf mee willen groeien zowel sportief als economisch. Na lange tijd bewezen diensten moeten we natuurlijk de spelers wel een mooie transfer gunnen, zoals zij ook met Klaassen deden. Maar verder niet steeds voor noppes iedereen van de hand doen. Als we dat allemaal beloven in Nederland wordt de competitie steeds sterker. Ook binnenlandse transfers aanmoedigen boven buitenlandse transfers. Niet zoals nu vaak gebeurt dat wanneer wij, psv of Ajax aankloppen de prijs verviervoudigd wordt en uiteindelijk voor een lager bedrag aan het buitenland verkocht wordt. Met zn alle moeten we de comp sterker maken
 
Sammerens
 
3
25 oktober 2017 om 13:35
Clubs als Tottenham hebben tig spelers die ze volgen. Het zijn gewoon uitgebreide scoutingslijsten van spelers waarbij ze de ontwikkeling in de gaten houden. Wat dat betreft zeggen dit soort berichten gewoon niets en trekken mensen hier vaak al te snel conclusies van serieuze interesse uit.
 
DeBroerVanTheo
 
9
25 oktober 2017 om 13:41
Hij heet Kluivert
 
Geniaal84
 
3
25 oktober 2017 om 13:58
Justin gaat natuurlijk nog wel net als Patrick een groei maken in de breedte het is nu nog een kind eigenlijk, maar dat gaat zeker nog wel 3 a 4 jaar duren.
 
ninjakai
 
54
25 oktober 2017 om 14:18
Snelheid en niet blind. Hij is snel zonder een blind paard te zijn. Daarentegen heeft hij wel veel slechte eigenschappen: Kort lontje, overmoedig veel slechte keuzes fysiek nog niet sterk genoeg Maar snel en niet blind is op zichzelf al uiterst zelfzaam. Bij de meeste snelle spelers gaat het kopje omlaag als ze met volle snelheid met de bal aan de voet de tegenstander voorbij zijn. Kluivert blijft dan juist kijken. Het is de vraag hoe de rest zich ontwikkeld.
 
-NEC-
 
0
25 oktober 2017 om 14:50
Alleen totaal geen rendement. Een buitenspeler van Ajax mag er best 10 maken en 10 voorbereiden. Uiteindelijk gaat het toch om het rendement van een speler, het is ook niet dat hij een hele verdediging bezig houdt. Die jongen kan echt wel wat met een bal, maar moet veel doelgerichter en slimmer worden.
 
Deem.
 
6
25 oktober 2017 om 16:05
Een vaste basisspeler van Ajax misschien. Een jongen die 17/18 is? Je verwachtingen temperen mag ook wel, hoor. Of ben jij ook zo iemand die De Ligt iedere keer afbrandt?
 
DonCoXxX
 
12
25 oktober 2017 om 14:24
Kluivert heeft een passeerbeweging, diepgang en snelheid en het vermogen om op volle snelheid door te versnellen. Dat zijn heel waardevolle kwaliteiten. Hij is echter nog piepjong en fysiek nog lang niet volgroeid. Hij is tengerder dan gemiddeld en ondervindt daar nog hinder van. Hij zit duidelijk nog middenin de talentfase, maar dat mag want hij is nog junior. Als hij zich kan doorontwikkelen, kan hij een zeer goede speler worden, maar dat moeten we afwachten.
 
SpeedyAFC
 
2
25 oktober 2017 om 16:07
Ze kijken naar de potentie, waar hij nu staat in combinatie met zijn leeftijd (18) en de groeicurve die hij al heeft laten zien. Stel dat hij die groei de komende vijf jaar weet door te zetten, waat staat kluivert dan als hij 23 is? Hoe goed zal hij zijn als hij straks 27 is? Jij kijkt vooral naar zijn vermogen momenteel, zijn huidige kunnen. maar de scouts letten ook op waar hij straks naar toe kan groeien.
 
corleonevito
 
1
25 oktober 2017 om 19:42
Welke groeicurve? Hij kan alleen maar blind dribbelen en dat is het. Lijkt op een matige versie van queresma.
 
SpeedyAFC
 
0
25 oktober 2017 om 21:25
Dat is jouw oordeel en dat mag je vinden. Dribbelen kan hij in ieder geval prima, snelheid heeft hij ook. aangezien hij pas achttien is, heeft hij nog jaren de tijd om een beter spel inzicht te krijgen en effectiever te worden met zijn acties. D Dus als hij straks 23 is, kan het zomaar een wereldvoetballer zijn. Daarom houden veel clubs hem in de gaten. Zoals ze heel veel talentvolle spelers in de gaten houden.
 
wndhshhw
 
0
25 oktober 2017 om 17:57
Ik heb het ook hoor SpartaAjax ik zie ook niet echt iets in hem
 
-Riciotto-
 
26
25 oktober 2017 om 13:18
Anders kan Ajax beter mee gaan doen in de PL ... Tottenham shopt toch al graag bij Ajax (dat verdient dan wel weer de complimenten aan ajax)
 
BellaPartita
 
8
25 oktober 2017 om 13:19
Kluivert mogen ze van mij wel halen, puur door zijn achternaam krijgt hij zoveel kansen. Snap wel dat Tottenham blijft shoppen bij Ajax, is tot nu toe erg succesvol. Wel heel irritant.
 
fc ramires
 
1
25 oktober 2017 om 13:55
Hebben ze niet maar 2 spelers gekocht van ajax?
 
fc ramires
 
1
25 oktober 2017 om 13:57
Sorry, 3. Erikssen vertonghen en sanchez?
 
ninjakai
 
8
25 oktober 2017 om 14:30
Wacht ff maar drie basisspelers gekocht van hetzelfde elftal en vier met een verleden bij hetzelfde elftal. Basisspelers hé Heb je enig idee hoeveel dat is. Dat is gewoon een kleine 30% van je basiselftal direct ingekocht bij een andere club. 3 spelers die het net niet redden bij Tottenham naar Ajax zouden we omschrijven als slim gedaan. 3 spelers van Ajax die het gewoon redden bij Tottenham en basisspeler zijn is zo ongeveer een wonder. Je begrijpt dat het een kwestie van tijd is voordat er een Braziliaans achtig supertalent bedrag wordt betaald voor een speler van Ajax die naar een topcompetitie gaat.
 
SpeedyAFC
 
2
25 oktober 2017 om 16:19
Drie direct en eentje via een omweg. Vier van hun tien basis veldspelers komen dus van Ajax. Dat is dus veertig procent. Aangezien die alle vier goed bevallen, scout Tottenham intensief bij Ajax.
 
Batuhan
 
3
25 oktober 2017 om 13:21
Ik begin me toch echt af te vragen wat zowel papa als zoon Kluivert hebben gedaan om belangstelling te genieten van al deze (top)clubs. Justin is natuurlijk een talentvolle speler, maar heeft nog veel te weinig laten zien om de stap te maken naar clubs als Tottenham en Napoli. Gaan ze anders, net als bij zijn vader, alleen op de naam af? Misschien dat Justin over een aantal jaar, net als zijn vader, bekend komt te staan als 'klozak Klauber'. Ik ben in ieder geval benieuwd.
 
SpeedyAFC
 
2
25 oktober 2017 om 16:20
Nee ze gaan af op zijn potentie. Hij is net achttien geworden dus heeft nog jaren van groei voor de boeg. Dat houden ze in de gaten zodat ze kunnene toeslaan zodra ze hem goed genoeg achten. Dat zal echt nog niet komend jaar zijn.
 
GeneraalBombay
 
0
25 oktober 2017 om 13:28
Het is niet vreemd om te zeggen dat Ajax beter in de PL kan gaan ballen inderdaad. Dan zullen talenten nog beter worden en zal Ajax dus nog beter aangeschreven worden als opleidingsclub + spelers zullen niet zo snel weg willen omdat de PL de grootste competitie is (meningen verschillen). Ook zullen meer spelers naar Ajax willen komen, waar nu steeds geen toppers gehaald kunnen worden vanwege onze micky mouse competitie. Ach het blijft een droom denk ik. Maar er moet wel iets gebeuren, want overige landen in Europa gaan steeds verder in hun ontwikkelingen en met geldschieters. Wij komen geen bal vooruit in Nederland
 
-NEC-
 
1
25 oktober 2017 om 14:55
In de Premier League zou Ajax zonder twijfel degraderen. Ze zeuren al als ze 4 wedstrijden in 2 weken moeten spelen. Daarbij komen alle spelers bijna te kort op kracht en loopvermogen. Kijk eens wat voor spelers clubs als Crystal Palace en Bournemouth hebben die onderaan staan... Benteke, Zaha, Cabaye, Townsend, Dann, Defoe, King, Ake, Cook... Die zouden bijna allemaal stuk voor stuk in de basis staan bij onze traditionele top 3... We leveren als Nederland nog wel eens een speler af, maar dat worden er straks steeds minder. Sánchez zie ik ook als een incident.
 
lennonturbo
 
4
25 oktober 2017 om 15:16
Maar in de PL is er ook meer tv geld, wat hogere salarissen zou betekenen en hogere transferuitgaven. Dus Ajax kan zijn spelers langer behouden en is minder genoodzaakt zoveel op jeugd in te zetten als het nu doet.
 
Maykel24
 
2
25 oktober 2017 om 17:32
Het statement "als Ajax in de PL" zou spelen, slaat natuurlijk nergens op, maar als je die aanname doet dan mag je er ook van uitgaan dat spelers langer blijven (en Ajax een prima middenmoter zou zijn). Traore, Klaassen en Sanchez zouden bijvoorbeeld niet per se weg hoeven te gaan als ze en significant meer verdienen en al in de grootste competitie zitten.
 
SavedByTheBell
 
4
25 oktober 2017 om 13:35
Nou, laat Kluivert maar lekker in Amsterdam op de bank en Donny hoeft voorlopig ook nog niet richting Londen te komen. Kan het me ook niet voorstellen, het aankoopbeleid van de laatste twee-drie jaar is juist verantwoord en een stuk beter dan 'vroeger'.
 
grasveld7
 
4
25 oktober 2017 om 13:37
Weer een bericht die opgemaakt is door de media om roddels te kunnen verspreiden, en die nergens op is gebaseerd. Gisteren ook al met Napoli over Kluivert, Veltman en Onana. Het middenveld van de Spurs staat al vol met gearriveerde topspelers, en daar past Donny gewoon weg nog niet bij. Laat hem eerst maar eens een paar seizoenen ontwikkelen bij Ajax 1, net als Justin.
 
sebasjuh
 
6
25 oktober 2017 om 13:46
Lijkt me toch vrij normaal tot dat soort clubs zulke veelbelovende spelers/talenten gewoon op hun scouting lijst hebben staan? Zeker gezien de laatste spelers die van Ajax naar Tottenham goed geaard zijn dan zal je er meer shoppen als club en zeker de veelbelovende spelers in de gaten houden. Ajax zal ook genoeg spelers in de gaten houden, niets vreemds lijkt me. Is ook niet meteen dat Tottenham in de winterstop gaag aankloppen we willen Kluivert en van de Beek kopen.
 
grasveld7
 
1
25 oktober 2017 om 14:56
Klopt, het is ook niet vreemd, en dat is ook prima. Wat jezelf al aan geeft, Ajax zal een zelf ook waslijst aan spelers op de korrel hebben. Maar ik zie toch vaak deze berichten langs komen die gewoon weg nergens op gebaseerd zijn, toevallig net als gisteren, en dat stoort me soms een beetje. Nee gelukkig niet, ik denk dat Tottenham momenteel al genoeg goudklompjes van Ajax in de selectie heeft zitten.
 
CocoAfc
 
7
25 oktober 2017 om 14:12
Toch grappig dat mensen niet kunnen zien hoe groot talent die Kluivert is, maar in de tussentijd zakt hun broek af van een Frenkie de Jong.
 
Cyberize7x
 
0
25 oktober 2017 om 14:21
Aardig talentvol ja, naar momenteel nog veel te grillig en te weinig rendement. Dat zal de komende jaren echt beter moeten wil hij de stap maken naar een topclub als de Spurs.
 
CocoAfc
 
2
25 oktober 2017 om 14:45
Absoluut moet hij stappen maken, maar krijgt hij dan ook echt de kans? Ik zie zo een Youness keer op keer starten en Kluivert komt er helemaal niet tussen. Je kan een buitenspeler moeilijk beoordelen als ze spaarzaam worden gebracht in een team dat ook niet helemaal loopt. Buitenspelers moeten het sowieso hebben van een klein aantal momenten in de wedstrijd en ze zijn verschrikkelijk afhankelijl van de rest van het elftal. Ik heb Kluivertje dingen zien doen die waar je mond van openvalt. Laat die jongen eens net zoveel speeltijd krijgen als een Younes en het komt er echt wel uit hoor. Ik heb nu het gevoel dat mensen hem onderschatten, simpelweg omdat hij niet in de basis staat. Zo van: als Keizer hem niet erin zet zal vast ze mentaliteit niet goed genoeg zijn of hij bakt er gewoon niets van. Sowieso hebben veel leden hier een heel uitgesproken mening met van alles en nog wat puur gebasseerd op wat onderbuik gevoelens en een halve blik naar de samenvattingen.
 
Cyberize7x
 
1
25 oktober 2017 om 14:51
Het klopt dat hij in vergelijking met Younes veel te weinig kansen krijgt. Ook Younes is iemand die frivool oogt en leuke dingen kan met de bal, maar koppelt daar veel te weinig doelpunten en assists aan. Ik vind zelf dat Younes best eens mag banken voor Kluivert, dat argument dat Younes fitter is dan Kluivert kan ik mij voorstellen maar hij kan toch wel een minuut of 70 volhouden lijkt me? Onderschatten weet ik niet direct, meer dat hij in de momenten die hij dit seizoen heeft gekregen te weinig liet zien. Neres kreeg dat verwijt ook maar die is inmiddels weer het nieuwe toptalent als ik de gemiddelde opportunistische VZ bezoeker moet geloven na afgelopen zondag. Maar je gaat toch denken dat het niet heel veel slechter kan gaan dan met Younes en dat zo'n Kluivert, als je hem eens op links probeert, daar best eens kan renderen. Volgens mij heeft hij in de jeugd daar vaker gestaan dan op rechts, snap dan ook niet waarom hij in het 1e ineens op rechts wordt neergezet.
 
CocoAfc
 
1
25 oktober 2017 om 15:05
Oke onderschatten niet, nog minder dan dat zelfs. Lees eens de gemiddelde reacties, hij kan er niets van of heeft enkel zijn naam mee. En ik heb Youness vorig seizoen zelfs nog lopen verdedigen hoor, maar soms is het gewoon even klaar en dan moet je de volgende doorschuiven, want daar is de bank voor. Gebeurt ook bij ons hoor met een Toornstra en Vilhena. Gooi die jongens eens eruit en gebruik je bank, ze lopen momenteel achter de feiten aan en dat kan ook nooit gezond zijn. We praten altijd over concurrentie en een brede bank, maar zijn te bang om basisspelers slecht nieuws te bezorgen. Dit zijn problemen die bij meerdere clubs spelen dan alleen bij Ajax en Feyenoord hoor. Soms vraag ik me echt af wat er in trainers hun hoofd omgaat. Ik denk dat ze 9 van de 10 keer te bang zijn om een basisspeler mede te delen dat ze er ff naast staan.
 
Cyberize7x
 
1
25 oktober 2017 om 15:20
Jaa zeker dat is echt typisch voor Voetbalzone hoor, uit emotie reageren en elke dag een andere richting op wijzen. Juist als je een speler als Younes er een wedstrijd of 2 naast zet geef je een signaal af dat je niet tevreden bent en hij met meer moet komen wil hij in de basis blijven. Soms hebben spelers dat gewoon nodig om weer even scherpte te krijgen. Bij Feyenoord is dat inderdaad momenteel ook een probleem. Met name Vilhena vind ik de laatste weken erg matig en daarom zou je zo'n jongen tegen zichzelf in bescherming moeten nemen en eens iemand anders de kans geven. Spelers weten zelf natuurlijk ook wel wanneer ze minder brengen dan verwacht maar als daar geen consequenties aanhangen dan is de noodzaak om die goede vorm te herpakken gewoon minder aanwezig. Het is juist een goed teken als de bankspelers bij minder optreden van de basis hun kansen krijgen, dan weten die jongens ook dat ze niet voor niets elke dag trainen en er naar hun gekeken wordt. Onderlinge concurrentie werkt alleen maar positief omdat ze elkaar continue blijven pushen om het beste uit zichzelf te halen. Het lijkt me sterk dat een trainer als Gio bang wordt van een Vilhena als hij hem zou mededelen dat hij er een wedstrijd naast staat, althans mag ik hopen. Anders zou het wel heel treurig gesteld zijn en zou het betekenen dat de spelers de dienst uitmaken in het elftal.
 
CocoAfc
 
1
25 oktober 2017 om 15:28
Misschien is bang niet het juiste woord. Ik denk dat trainers zich verplicht voelen om onbeperkt vast te houden aan spelers waar ze samen prestaties mee hebben geleverd. Niet zo een gekke gedachte, spelers verdienen krediet, maar bij een Vilhena, Toornstra en Youness wordt er geen grens gesteld.
 
Cyberize7x
 
1
25 oktober 2017 om 16:42
In sommige gevallen is krediet geven inderdaad een goede oplossing, alleen moet je dat zoals je zelf al aangeeft niet tot in den eeuwigheid blijven doen. Het is tenslotte wel topsport wat men bedrijft en deze spelers worden ruimschoots beloond voor hun inspanningen. Hoe zou jij bij Feyenoord het middenveld willen zien dan de komende wedstrijden? Nadelig is natuurlijk dat er momenteel veel blessures zijn bij de basisspelers en dat Gio misschien daarom wel enigszins vastigheid in zijn elftal wilt houden en daarom besluit om een Vilhena er niet uit te halen.
 
CocoAfc
 
1
25 oktober 2017 om 17:18
Ben er geen voorstander van om abrupt met een ander middenveld te gaan spelen, maar ik zou Larson een keer op de plek van Toornstra willen zien en Amrabat op de plek van Vilhena. Maar zoals gezegd niet abrupt, Gio had vaker die wisseling moeten maken tijdens wedstrijden om te kijken of het uberhaupt werkt. Gooi je ze nu erin en gaat het slecht is het makkelijk om weer terug te vallen op Toornstra en Vilhena. Maar goed, El Ahmadi is ook alles behalve sterk begonnen en zal idd meespelen wat jij benoemt in je laatste zin.
 
Janta
 
0
25 oktober 2017 om 15:20
Leuk hoor die belangstelling, maar beide zijn nog lang niet in staat om P.l. te spelen en zijn daarom nog lang niet uitgeleerd bij Ajax. Ik hoop dat dat ze geleerd hebben van al die talenten die vroegtijdig vertrokken waren en nu ergens verhuurd worden bij een inspiratieloos clubje.
 
fred1960
 
0
25 oktober 2017 om 18:22
Wprdt tijc dat ze in Engeland hun eigen spelers eens gaan opleiden ipv de competities in de kleinere landen af te romen en die clubs over het algemeen met kleine transfersommen tevreden wil stellen. Om ze vervolgens enkele jaren later voor mega bedragen te verkopen. Het is niet leuk meer hoe de grote landen de competies in de rest van Europa naar de verdommenis helpen.Het wordt wat mij betreft tijd zowel de Uefa als de Fifa hier eens paal en perk gaan stellen. Zien we waarschijnljik ook niet ieder jaar de zelfde clubs in de halve en finale CL. Dan kan dit toernooi weer worden wat het was nl het toernooi voor de landskampioenen ipv een competitie met de top van Engeland Spanje Duitsland Italie en in mindere mate Frankrijk en Portugal.
 
DennisBoss
 
0
25 oktober 2017 om 20:30
Laat Donny nog maar lekker 7 jaar bij ajax blijven is de komende 3 jaar nog niet toe aan het buitenland