'Tottenham rondt huurdeal met koopoptie van 75 miljoen maandag af'
Maandag, 13 januari 2020 om 13:26

Gedson Fernandes werd de afgelopen weken genoemd bij onder meer Manchester United, Chelsea, West Ham United en Everton en de toekomst van de 21-jarige middenvelder lijkt inderdaad in de Premier League te liggen. Tottenham Hotspur wordt echter de nieuwe werkgever van de jeugdinternational van Portugal, die Benfica daardoor na elf jaar de rug toekeert.

Sky Sports weet te melden dat Fernandes maandag in Londen wordt verwacht om de laatste details rondom zijn overstap glad te strijken. The Spurs hebben nog geen persoonlijk akkoord weten te bereiken met hun beoogde aanwinst, maar de verwachting is dat dit geen problemen op zal leveren. Tottenham huurt Fernandes in eerste instantie voor anderhalf jaar van Benfica en heeft de optie om hem voor 75 miljoen euro definitief in te lijven.

Chelsea deed de Portugese grootmacht een soortgelijke aanbieding, waarbij sprake was van een verplichting tot koop voor 64 miljoen als hij minstens de helft van de wedstrijden tijdens zijn huurperiode zou spelen. Fernandes geeft echter de voorkeur aan een samenwerking met landgenoot José Mourinho, die nu een vervanger heeft weten te strikken voor de geblesseerde Moussa Sissoko. Tottenham betaalt daarnaast een hogere huursom dan the Blues in gedachten hadden.

De jonge middenvelder heeft een ontsnappingsclausule van 140 miljoen in zijn huidige contract bij Benfica staan, maar de club heeft zich er al bij neergelegd dat het dat bedrag nooit zal ontvangen voor de middenvelder, die inmiddels overhoop zou liggen met trainer Bruno Lage. Fernandes speelde tot nu toe 59 wedstrijden in de hoofdmacht van as Águias.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
MUfcmart
 
14
13 januari 2020 om 13:33
En Bruno Fernandes zo goed als zeker naar Utd ??
 
Samcro
 
10
13 januari 2020 om 13:45
Al die mensen die blij zijn met Bruno gaan er nog van terug komen
 
Dante
 
31
13 januari 2020 om 14:02
@samcro Je blijft het maar roepen en klinkt er heel zeker van, maar onderbouwt het nooit voor me. Waarom weet/denk jij dat Bruno Fernandes zoveel slechter is dan de rest van de wereld denkt dat hij is?
 
Angelo77
 
8
13 januari 2020 om 14:21
"One trick pony" Whatever that means. Bruno is juist zo veelzijdig als het maar kan.
 
Samcro
 
28
13 januari 2020 om 14:22
Omdat het een one trick pony is. De jongen heeft een prachtige trap en kan deze in de Liga NOS volop tentoonspreiden. In de PL gaat hij er niets van bakken, ook niet na een aanpassingsperiode. En voordat mensen weer met statistieken komen...hij heeft vorig jaar 2 goals uit open play gemaakt en 80 procent van zijn assists zijn dode spelmomenten. Utd heeft iemand nodig die het spel gaat maken, niet iemand die goed een corner kan nemen. Dan kan je die som geld wel beter gebruiken lijkt me. Deze onderbouwing heb ik trouwens al eens eerder gegeven, wellicht heb je die gemist. Maar ik zal het niet meer zeggen, veel plezier van hem
 
Samcro
 
5
13 januari 2020 om 14:22
Angelo, google it.
 
Angelo77
 
20
13 januari 2020 om 14:28
"Whatever that means" doelt meer op het feit dat je dat altijd zegt, maar nooit uitleg erbij geeft. Wat je nu wel hebt gedaan en het duidelijker maakt waarom je dat vind.
 
Isco24
 
28
13 januari 2020 om 14:44
Samcro, ik waardeer vaak je reacties maar nu klopt er weinig van. Ik heb een Youtube filmpje gevonden waarin alle 50 goals assists van het afgelopen seizoen verwerkt zijn en je ziet op het merendeel goals van buiten de 16, steekpasses tussen 2 verdedigers heen en goals en assists met zowel links als rechts. En dit zijn alleen de goals en assists in beeld. Moet je nagaan als je ook steekpasses erbij doet die net geen goal opleverden. Zie bijvoorbeeld een assist tegen Aves op 09-12-2018 (ja de wedstrijden data worden erbij vermeld). Een bal met buitenkant rechts van eigen helft, tussen 2 verdedigers door perfect in de loop van de rechtsbuiten die hem afmaakt. Ik heb nog geen 1 corner gezien die erin ging. (zit nu op goals of assist # 20) - Edit: Ben nu bij 25 en de enige 2 dode spelmomenten zijn 2 penalties. 2 dode spelmomenten uit 25 goals/assists.. Is geen 80 procent .
 
AjaxCunian
 
28
13 januari 2020 om 14:49
Is een leugen dat hij 2 goals uit open play heeft, ik snap niet hoe Samcro dit soort dingen blijft doen. Ben je af van e Lingard grappen krijg je dit, sommige Arsenal fans zijn geobsedeerd door andere clubs.
 
Isco24
 
24
13 januari 2020 om 14:54
Jup Ajaxcunian. Heb het hele filmpje afgekeken en zie inderdaad een 3tal vrije trappen en 2 penalties voorbij komen. 5 uit 50 is in mijn beleving maar 10 procent. 90 procent van zijn goals of assists zijn juist uit open spel. --> Of het een versterking zal zijn voor United is een tweede. Ik kan dat niet beoordelen obv een filmpje, maar dat 80 procent van zijn assists uit dode spelmomenten komen is echt een grote leugen.
 
Dante
 
5
13 januari 2020 om 18:06
@samcro Nee hoor ga vooral door. Het was een serieuze vraag ik was er nieuwsgierig naar, want ik ken net als de meeste deze jongen voornamelijk van stats en hype. Al worden die cijfers van je wel al gelijk flink tegengesproken, met flink wat onderbouwing. Dat United niet iemand nodig heeft die een goede corner kan nemen is trouwens ook niet waar. Die halen al jaren zo minder rendement uit hun corners dan uit een doeltrap vermoed ik. Maar ik begrijp je punt.
 
Dante
 
2
13 januari 2020 om 18:07
@isco24 Bedankt dat zijn idd prima cijfers!
 
THenry_228
 
11
13 januari 2020 om 13:38
Als ik het zo lees, gaat het geeneens om een verplichte optie tot koop. Bizarre constructie waarmee Benfica instemt en slim gehandeld van Tottenham want ze zijn geenszins verplicht deze jongen binnen 18 maand te kopen als hij zou tegenvallen. Vraag me alleen af of hij geschikt is om in de PL te spelen, het lijkt me eerder een La Liga speler.
 
Heidihallo
 
4
13 januari 2020 om 13:41
Jajaja, je zou maar naar Tottenham gaan als speler nu Mourinho daar de scepter zwaait. Dat gaat alleen maar downhill.
 
FcGrun050
 
2
13 januari 2020 om 13:47
Alweer een middenvelder... Gedson is een groot talent hoor, maar met Lo Celso, Skipp, Ndombele en Sissoko hebben ze al genoeg middenvelders van hetzelfde soort lopen, allemaal lopers die heen en weer denderen. Nu Lloris geblesseerd is, hebben ze echt geen stabiele verdediging, want ondanks dat Gazzaniga goeie reflexen heeft, kan hij echt niet goed zijn poppetjes plaatsen zoals hoe Lloris dat deed. Daarin moet overigens Alderweireld of Sanchez ook een rol in spelen, want de verdediging is echt een gatenkaas. Met Lloris ging dat wel beter en stabieler, want de verdedigingslinie met Sanchez, Alderweireld en Vertonghen kent hij al door en door. Denk dat de achterste linie echt het probleempunt nu is, want doelpunten maken ze in principe genoeg, ook al moeten ze even een tijdelijke back up halen voor de spitspositie nu Kane geblesseerd is.
 
Zermatt_Person
 
3
13 januari 2020 om 14:15
Spurs heeft behoefte aan een voetballende en opbouwende CVM. Dier en Winks zijn beide net niet. Ik weet niet of deze Gedson Fernandes die rol kan vervullen, maar anders zou ik het niet snappen. Spurs had dan misschien beter die CVM van Stade Rennes kunnen overnemen of Weigl. Achterste linie moet er idd wat bij. Ricardo Pereira, Ake en Telles lijken me goede versterkingen daarvoor.
 
rubentje13
 
1
13 januari 2020 om 14:21
Ik weet niet of Spurs echt een opbouwende cvm nodig heeft. Ik denk dat als je Lo Celso of Ndombele naast een verdedigende middenvelder zet, dat je dan al een heel eind komt. Ik denk ook niet dat we van deze Fernandes moeten verwachten dat hij een opbouwende speler is. Uit de tekst van het artikel blijkt dat hij een vervanger is voor Sissoko. Denk dan ook dat het eenzelfde soort speler is, box to box. Ken hem verder niet, dus laat me graag verrassen overigens.
 
Kowalski
 
0
13 januari 2020 om 15:16
Weigl is naar Benfica, waarschijnlijk als opvolger van...
 
wilbertus
 
0
13 januari 2020 om 16:17
Skipp komt tekort, sissoko geopereerd aan zijn knie en ligt er nog wel even uit.gedson is een prima speler die spurs nog wel eens nodig kan hebben
 
MoTheSpur
 
1
13 januari 2020 om 17:03
Skipp moet nog even rijpen, volgend jaar is hij er misschien klaar voor in de PL maar nu nog niet. In de beker competities kan hij overigens wel minuten maken. Sissoko heeft een redelijk zware blessure.
 
azchelsea
 
2
13 januari 2020 om 14:04
Goed nieuws dat hij niet voor Chelsea kiest. Het middenveld is de laatste linie waar versterking nodig is en hij kan alleen maar een binnenkort terugkerende Loftus Cheek in de weg zitten. Dat is het hoge prijskaartje dat er voor Fernandes bij hangt niet waard.
 
Zermatt_Person
 
1
13 januari 2020 om 14:12
Loftus-Cheek is echt de missing-link bij Chelsea. Hij kan met z'n diepgang en scorend vermogen het statisch middenveld van Chelsea van dynamiek voorzien. Ik denk dat met RLC op nummer 10 het veel beter zal lopen dan met Mount op nummer 10. RLC vind ik erg vergelijkbaar als Donny v/d Beek. Met RLC op numner 10, geef je Pulisic en Willian ook meer afspeelmogelijkheden vanaf de vleugels.
 
azchelsea
 
3
13 januari 2020 om 14:59
Het ligt een beetje aan de tegenstander vind ik.tegen een team die veel ruimtes geeft is Loftus-Cheek geweldig en komt zijn onwijze loopvermogen goed van pas. Dan kan hij ook mooi net achter Abraham komen voor het doel, hij is namelijk de meest doelgerichte middenvelder uit de selectie. Vorig jaar is alleen wel gebleken dat tegen een ingravend team Loftus Cheek niet het verschil kan brengen. Veel speciale ingevingen heeft hij niet echt en hij is ook niet de speler die in de snelle combinatie of dribbel door een verdediging heen combineert. Vorig jaar liep het daardoor vaak ook slecht tegen compacte teams, aangezien die creativiteit in de laatste fase al helemaal niet verwacht kan worden van Kanté en Jorginho en het dus op Loftus-Cheek aankwam. Mount is wel zo'n speler, dus het is top dat er zo 2 totaal andere spelers zijn op die positie, zodat per week gekozen kan worden wie tegen welke tegenstander het meest geschikt is. Ik vind het middenveld dit jaar overigens niet eens zo statisch hoor, Kovacic vult het dit jaar als box-to-box middenvelder briljant in (in tegenstelling tot vorig jaar) en dribbelt met gemak het hele veld over.
 
Zeertjes
 
4
13 januari 2020 om 14:12
Dit is mooi nieuws! Ik hoop echt dat Mourinho de ballen heeft om met N'Dombele, Lo Celso en Gedson Fernandes op het middenveld te gaan spelen. Dele Alli, Son en Moura daarvoor. Want het veldspel is nu echt om niet over naar huis te schrijven. #COYS
 
Schams1
 
0
13 januari 2020 om 17:19
Ik denk dat tussen Ndombele en Lo Celso er maar 1 gaat spelen als aanvallende middenvelder. daarachter Winks als defensieve middenvelder en dan Fernandes als box to box, dat zou wel een heerlijk middenveld zijn zeg.
 
MoTheSpur
 
1
13 januari 2020 om 14:56
Uiterst slim gehandeld als ik de deal begrijp en dit klopt. 18 maanden een speler erbij die we nodig hebben (CVM) en dan niet eens een verplichte optie tot koop (!) Dit komt vooral doordat Gedson ruzie zou hebben met de trainer denk ik. Zo houd je gewoon hetzelfde transferbudget voor nu om meer spelers aan te trekken.
 
Zermatt_Person
 
1
13 januari 2020 om 15:59
De vraag is alleen: Is Gedson Fernandes wel een Cvm? Op transfermarkt.nl zie ik dat hij meer een CM is dan een Cvm. Ik weet daarom niet of deze Gedson Fernandes wel de middenvelder is die Spurs nodig heeft.
 
MoTheSpur
 
2
13 januari 2020 om 17:06
Ja klopt is een beetje beiden maar meer een CM. We hebben gewoon veel blessures dus ik begrijp de deal wel. Weinig risico 18maanden en dan hoef je hem niet eens te kopen, superdeal(!) Natuurlijk is een rechtsback en een spits prioriteit naar mijn mening. En als de deal van Eriksen snel rond is dan zou ik toch proberen om Bruno te kapen van United, hij wilde naar Spurs dus je hebt een kans met een goed bod haha ???????
 
Schams1
 
0
13 januari 2020 om 17:21
Ik denk dat Mourinho zelf ook weet dat het moeilijk gaat worden om zijn gewenste versterkingen te halen in de winter aangezien elke speler dan wat duurder word.
 
Soccer1000
 
0
13 januari 2020 om 16:17
Mag hij in de champions league uitkomen voor tottenham? Zoniet hadden ze beter voor Bruno Fernández kunnen gaan.
 
Japser
 
0
13 januari 2020 om 18:58
Dat is een hard gelach voor Man Utd. Topclub in ruste....geen speler met enige potentie en talent wil daar nog naar toe.