Totti kiest favorieten: 'Allereerst, we praten hier over drie 'voetbalaliens''
Maandag, 16 oktober 2017 om 16:17

Het einde van het kalenderjaar nadert en daardoor staan de verkiezingen voor individuele voetbalprijzen voor de deur. De FIFA heeft Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar genomineerd als beste speler van het jaar 2017 en Francesco Totti denkt dat de Portugees er met de eretitel Best FIFA Men's Player vandoor gaat.

"Allereerst, we praten hier over drie voetbalaliens", aldus Totti op de site van de wereldvoetbalbond. "We hebben elkaar altijd gerespecteerd, zowel binnen als buiten het veld. Maar ik denk dat Ronaldo uiteindelijk het gaat winnen. Hij heeft een geweldig seizoen achter de rug en won met Real Madrid alle prijzen (waaronder de Champions League en de Spaanse landstitel, red.)."

Gevraagd naar de beste coach van het jaar kiest de oud-aanvaller van AS Roma niet voor zijn landgenoten Antonio Conte van Chelsea en Massimiliano Allegri van Juventus, maar ziet Totti in Zinédine Zidane de beoogde winnaar: "Ondanks het uitzonderlijke werk van Conte en Allegri, denk ik dat Zidane de favoriet is, om dezelfde redenen dat Ronaldo het is: hij heeft afgelopen seizoen alles gewonnen."

Gianluigi Buffon, Manuel Neuer en Keylor Navas zijn genomineerd voor Keeper van het Jaar en Totti denkt dat de doelman van Juventus de prijs wint: "Hij is individueel gezien het beste, maar zijn team heeft ook de Champions League-finale gehaald, net als Keylor Navas. Uiteindelijk gaan deze twee strijden voor de prijs." De FIFA-verkiezing, waarbij ook Lieke Martens en bondscoach Sarina Wiegman zijn genomineerd, vindt volgende week maandag plaats in Londen.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
barca den haag
 
21
16 oktober 2017 om 16:26
En mu de reden dat het de beste VOETBALLER is en niet de de gene met de meeste prijzen.
 
EerlijkePSVfan
 
56
16 oktober 2017 om 16:26
Ik begrijp niet dat Ronaldo favoriet is voor de gouden bal. Hij heeft inderdaad alle prijzen geworden, maar dit is een individuele prijs, waarin zijn teamgenoten ook aandeel in hadden. Daarom begrijp ik dat argument niet, tenzij hij écht de enige was waar het om draaide. Daarin vond ik bijvoorbeeld Sergio Ramos een bepalendere factor dan Ronaldo in het behalen van deze prijzen. Ronaldo heeft dit seizoen nog weinig laten zien, terwijl Messi doorgaat met waar hij vorig seizoen gestopt was: goals maken en bijzondere dingen laten zien. Ik ben fan van beide spelers, want ik ben fan van het voetbal, maar ik zou het onterecht vinden als Messi deze prijs niet wint. Wel terecht dat deze spelers natuurlijk in het team van het jaar zijn ingedeeld.
 
JansonWatson
 
41
16 oktober 2017 om 16:32
Heel simpel, hij is favoriet omdat hij er stond op de momenten die er toe doen. Allemaal leuk en aardig dat Messi meer doelpunten en assist heeft gemaakt/gegeven, maar juist toen het moest stond hij er niet. Een mooie dribbel op snelheid veranderd daar niets aan.
 
Djoowey
 
14
16 oktober 2017 om 17:46
Je bedoelt dat hij niet in de verdediging stond op dat moment ? Lariekoek wat je zegt. Messi draaide in een moeizaam team perfect. Sla de statistieken er op na. Clubprijzen win je met je team. Individuele prijzen doe je alleen.
 
Millonario
 
13
16 oktober 2017 om 17:55
Het draait over wie er het best kan voetballen, en dan kom ik altijd bij 1 naam uit. Ik denk niet dat dat zo moeilijk is. Messi zal hem dit jaar weer winnen denk ik, en volledig terecht ook.
 
KarimHalimzakar
 
6
16 oktober 2017 om 18:30
nou ronaldo heeft individeueel heel veel laten zien messi scoord alleen tegen de kleine ploegjes dat weten jullie zelf ook isco kan ook super goed dribbelen en heeft een geweldige techniek betekend dat dan gelijk dat hij de beste is nee want hij is niet ebslissend genoeg en heeft geen rendement dus daar gaat het om
 
JansonWatson
 
7
16 oktober 2017 om 18:45
Des te groter word je teleurstelling als Ronaldo, wederom terrecht de beste word.
 
tjores
 
7
16 oktober 2017 om 21:31
Wauw.. wat een slecht argument zeg. Ik wilde hier serieus op in gaan, maar nadat ik las dat Messi alleen tegen kleine ploegen scoort kan ik je niet eens serieus nemen.
 
Chi7
 
29
16 oktober 2017 om 16:36
Het belangrijkste doel van voetballers is om prijzen (of succes) te behalen. Waarbij er natuurlijk vanaf een bepaald absoluut niveau naar succes gekeken wordt. Degene die het belangrijkst was in het verwezenlijken van dat succes is mijn inziens de beste (lees: belangrijkste) voetballer ter wereld. Op deze manier is het tenminste ook mogelijk om alle linies met elkaar te vergelijken. Daarbij worden de prijzen vaak verdeeld op slechts enkele momenten. Juist dan moet je als grootheid opstaan. Cristiano speelde niet heel bijzonder afgelopen jaar, maar schoot Real bijna eigenhandig door de knockout-fase van de CL richting de titel. Dat zijn de momenten die uiteindelijk de prijzen opleveren. Mensen die `voetballende` kwaliteiten aanstippen begrijpen deze prijs niet. Om prijzen te behalen moet je doelpunten maken, mooie kunstwerkjes met een boel passeerbewegingen zorgen niet perse voor goals, en dus prijzen. Is Messi een betere voetballer dan Cristiano? Natuurlijk, geen twiijfel over mogelijk. Was Cristiano belangrijker in het behalen van succes voor zijn ploeg dan Messi afgelopen seizoen? Misschien wel.
 
 
14
16 oktober 2017 om 16:43
Als je niet kijkt vallen goals het meeste op. Iedereen die veel kijkt ziet meteen wie de beste is, iedereen die de statistieken bekijkt stemt op Ronaldo.
 
Linley
 
36
16 oktober 2017 om 16:54
Zelfs als je de statistieken erbij pakt is Messi favoriet. Ik heb zelf nooit begrepen waarom mensen dat niet zien. In mijn ogen is Ronaldo nog nooit in zjin carriere beter geweest dan Messi.
 
Stua
 
6
16 oktober 2017 om 17:23
Typische reactie. Het spel wordt gespeeld door Elf voetballers plus alle reserves die ter beschikking staan. In je eentje kan je niks. Maar elk team heeft waterdragers nodig en elk topteam heeft 1 of meerdere keyplayers nodig. Bij Real is Ronaldo de belangrijkste speler en bij Barca is dat Messi. Alle meningen ten spijt, dit is gewoon een feit. Ronaldo is gewoon heel eeg bepalend geweest voor het behalen van alle prijzen van Real en dus is hij terecht de grootste kanshebber voor die prijs. Als Barca alles had gewonnen dan was Messi de grootste kanshebber geweest. Het maakt niks uit hoeveel Messi heeft gescoord of hoeveel acties hij heeft gemaakt. Hij heeft er niet voor gezorgd dat Barca al die prijzen heeft gepakt. Dus zal de prijs naar alle waarschijnlijkheid naar Ronaldo gaan. Als het naar iemand anders zoungaan, dan vind ik dat onterecht. Maar ik heb geen stem. Zet die anti Ronaldo bril af. Dejan hieronder heeft een goede reactie. Daar sluit ik me bij aan.
 
 
1
16 oktober 2017 om 22:48
Ik heb niks met of tegen Ronaldo en Messi. Messi kan gewoon beter voetballen, daar hoef je geen 300 woorden aan vuil te maken.
 
AJAX10MADRID
 
0
17 oktober 2017 om 15:49
Messi is in zijn carrieren nog nooit beter geweest dan ronaldo.. dit is waarom ik reacties op voetbalzone ook niet serieus kan nemen.. geniet eens van beide voetballers,, als je alleen real wedstrijden kijkt vindt je ronaldo de beste en als je alleen barcelona wedstrijden kijkt vindt je messi de beste.. maar drogargumenten gebruiken alleenbmaar zodat jou mannetje wint?? Dat is gewoon zwak..
 
Dejan
 
11
16 oktober 2017 om 16:47
Er zijn hier inmiddels boekwerken aan discussies over geweest. Deze situatie is er ook tijdje andersom geweest, toen Messi met Barca alle prijzen won. Uiteindelijk denk ik dat je de hele verkiezing moet zijn als een samensmelting van individuele prestaties en teamprestaties. Kortom: individuele prestaties die een grote rol hebben gespeeld bij een succesvol team (dat prijzen won). Vind dat er tot op heden weinig is aan te marken qua winnaars. Maar als je natuurlijk een duidelijke voorkeur hebt voor een specifieke speler zal dat anders liggen.
 
blink182
 
1
16 oktober 2017 om 16:53
Volgens een van de journalisten, die de lijst met spelers moest samenstellen, gaat het ook wel om teamprijzen. Een andere criteria is het gedrag van een speler zowel op als buiten het veld.
 
Djoowey
 
1
16 oktober 2017 om 17:57
Dan zouden Ronaldo en Messi niet in aanmerking mogen komen met hun veroordeling wegens belastingontduiking.
 
MUFR10
 
8
16 oktober 2017 om 17:05
Het is ook een compleet raadsel waar de prijs op gebaseerd is. De afgelopen jaren is het ene jaar het doelpunten en assisten aantal dat de doorslag gaf, een ander jaar was het aantal gewonnen prijzen weer doorslaggevend. Oftewel, ik neem de prijs niet meer zo serieus. Het is een populairiteitsprijs geworden, waarbij middenvelders en verdedigers totaal genegeerd worden. Zo had Sneijder, in het jaar van de treble met inter en de WK finale, de gouden bal moeten winnen, won (bijna) alles, speelde fenomenaal maar dat alles was niet genoeg want hij was niet populair als Messi, Ronaldo etc.
 
crazybob
 
2
16 oktober 2017 om 17:18
Ik ben het met je eens hoor. Maar zo werkt de goude bal de keuze is tussen messi of ronaldo ten eerste. Ten tweede wie van de twee pakt de meeste prijzen en tada! Dat wordt de winnaar kijk maar naar voorgaande edities altijd hetzelfde liedje. Prijs is niet serieus te nemen hoor.
 
ModricMagic
 
1
16 oktober 2017 om 17:33
Dus zijn spel is niet bepalend geweest voor prijzen en dat is zeer belangrijk tegenwoordig. Logisch dat mensen dan op Ronaldo stemmen ook al heeft Messi meer goals en assists.
 
070FC
 
0
17 oktober 2017 om 00:59
Ja ik denk dus dat de goals die hij maakte tijdens zo'n beetje alle CL wedstrijden toch een soort invloed hebben gehad op het eindresultaat
 
Joshknows
 
7
16 oktober 2017 om 16:49
Mooi hoe iedereen dit altijd in het voordeel van ieders favoriet draait. Heeft Messi meer goals gemaakt dan zou het moeten draaien om individuele statistieken. Heeft Messi meer prijzen gepakt dan gaat het om prijzen. Voor Ronaldo idemdito. Mijns inziens moet je hier altijd kijken naar individuele statistieken en die statistieken afwegen tegen wat deze voor het team hebben betekend. De statistieken spreken in het voordeel van Messi, maar je kunt er simpelweg niet omheen dat de goals van Ronaldo , met name in de beslissende fase van de CL en La Liga, essentieel zijn geweest voor het behaalde succes. Als organisatie zijnde moet je wellicht uitspreken welke criteria het bealngrijkst zijn voor het winnen van deze prijs, dan haal je de discussie in ieder geval voor een deel al weg toch?
 
JDG84
 
1
16 oktober 2017 om 17:06
Dat roep ik al jaren. Is het de beste voetballer, de voetballer met de peste prestaties, voetballer met de beste prijzen of voetballer die het best het gepresteerd. Op elke vraag kan je een andere kijk hebben. Waar is deze prijs nu precies voor, want dat is tot op heden nog zeer onduidelijk. Met beste voetballer zou ik namelijk op andere punten oordelen. Doet niks af aan kwaliteiten die iemand misschien wel of niet heeft. Maar als je bij aan mij vraagt die de beste voetballer is bij real, dan zou een modric bij mij als eerste naar boven komen. Die jongen heeft alles wat een voetballer voor mij moet hebben, maar hij scoort niet, dus telt die niet mee. Oneerlijk. 1 prijs voor de beste kan je niet geven daarom ook vind ik.
 
lugano38
 
24
16 oktober 2017 om 17:06
Ik weet nog de tijden dat Ronaldo meer scoorde, maar Messi (mede dankzij zijn team) alle prijzen won. Toen verdiende Messi het volgens vele. Dezelfde mensen staan nu vooraan om te schreeuwen dat prijzen niks betekenen (teamprestatie bla bla) en dat je het met individuele (doelpunten + assists) prestaties moet laten zien. Wat is de wereld toch een gekke plek.
 
JDG84
 
3
16 oktober 2017 om 17:08
Natuurlijk, alles wat recht is wordt krom gelult in eigen voordeel. Dat is altijd zo, messi groep lult recht, ronaldo groep lult krom. Voor mij is er geen twijfel over wie er de beste is, maar dat is op basis van persoonlijke voorkeur. Ik vind andere dingen belangrijker bij een voetballer dan andere vinden.
 
lugano38
 
11
16 oktober 2017 om 17:16
Nou.... die kleine magiër heeft echt gestoorde fans. Ik zie hier regelmatig Mancunians/Madridistas en nog meer “Ronaldo fans” hier openlijk hun liefde uiten voor Messi en hem feliciteren als hij de gouden bal wint. Zijn fans daarentegen komen met de meest gestoorde beargumentaties waarom hij het alsnog verdient. Ik zie op social media “dribble sheets” voorbijkomen om te ‘bewijzen’ dat Messi een betere dribbelaar is dan zijn rivaal. Nou daar word ik dus bang van. Ik dacht toch echt dat voetbal betekende dat je met 11 man op een veld alles eraan doet om te winnen (lees: scoren) en de hoogst haalbare prijzen binnen te slepen. Ik zal wel ziek aan het worden zijn....
 
 
0
16 oktober 2017 om 22:50
De fans van Messi/Ronaldo/Barca/Real/Ajax/Feyenoord zijn allemaal hetzelfde ze zijn allemaal niet objectief en lullen alles recht wat krom is en dat is ook prima, dat maakt praten over voetbal leuk. Suf zijn de mensen die beweren dat alleen fans van speler A of club B zo zijn. Haal dat bord voor je kop weg man.
 
crazybob
 
6
16 oktober 2017 om 17:19
Dit werkt wederzijds. Andersom net zo goed.
 
lugano38
 
8
16 oktober 2017 om 17:20
Noem me maar een ouwe lul van 22, maar ik weet nog goed dat niet iedereen die in Nederland een stijve lichaamsdeel kreeg van Messi en zijn club. Dat waren nog eens mooie tijden.
 
Stua
 
5
16 oktober 2017 om 17:27
Een stijve nek ? En 22 is niet oud. Dan ben je nog maar een puppie
 
Linley
 
2
16 oktober 2017 om 18:47
Ik bedoel, de dingen die hij doet. Het is allemaal ook magisch en fenomenaal. Die andere komt dichtbij, maar kom op zeg. Messi is toch gewoon de betere voetballer van de twee? Dribbels, bal aannames, passes, schoten, vrijetrappen. Het enige wat je hem kunt verwijten is dat hij niet genoeg mee loopt en verdedigd. Wat kan Ronaldo beter? Koppen? Harder schot? Oh juist ja, meer prijzen dit seizoen.
 
NeymarJ
 
0
16 oktober 2017 om 18:42
Welke tijden? Kun je die statistieken erbij halen wil echt weten in welk seizoen dat was. Want het zijn machines.
 
lugano38
 
2
16 oktober 2017 om 18:57
De statistieken kun jij er ook bij halen. Ik ben geen wandelende encyclopedie maar laten we ook niet ontkennen dat er seizoenen zijn geweest dat Ronaldo meer doelpunten had in La Liga en ook CL.
 
ShivaGizmo
 
2
16 oktober 2017 om 17:34
Ik vind die individuele prijzen maar onzin, of je nu Messi of Ronaldo bent je kunt het niet alleen. Van mij part schaffen ze die prijzen af want andere spelers hebben er een groot aandeel in waarom Messi of Ronaldo zo goed bij hun clubs presteren, de Messi bij Argentinië brengt niet zoveel als hij bij Barcelona laat zien. Door zulke prijzen komt het af en toe net over dat het alleen door de bekende 2 komt dat er successen worden behaald
 
Radioillegaal
 
1
16 oktober 2017 om 18:00
Duidelijk is wel dat het voor Totti een Italiaan moet worden.
 
KarimHalimzakar
 
1
16 oktober 2017 om 18:26
iedereen vind het onzin dat ronaldo gewoon de beste was maar iedereen die zelf heeft gevoetbald op een heel hoog niveau zegt ronaldo verdient die prijs want iedereen die op zo,n hoog niveau heeft gespeeld weet hoe moeilijk het is wat ronaldo steeds maar bereikt jullie zijn gewoon pure barcelona fans klaar punt uit ronaldo is de beste messi laat niks zien op internationaal niveau maar ronaldo en een neymar laten zoveel meer zien messi is heel goed dat weet iedereen maar messi was dit jaar niet goed genoeg klaar punt uit
 
lujnelmessie
 
1
16 oktober 2017 om 19:03
Dit is gewoon een prijs voor de populairste voetballers van het jaar. Messi en ronaldo zijn het populairst maar die verdienen er ook bij te staan. Waarom neymar er bij staat is echter alleen maar omdat hij veel in het nieuws is geweest. Ik kan wel 10 spelers bedenken die een beter jaar hadden dan hij.