Touré haalt 'manipulator Pep' verder door het slijk: 'Ik werd verwaarloosd'
Maandag, 4 juni 2018 om 21:17

Yaya Touré laat in een nog te verschijnen interview met France Football geen spaan heel van Josep Guardiola. In een voorpublicatie eerder op de maandag liet de transfervrije middenvelder al blijken een hekel te hebben aan de Spaanse manager, maar nu zijn nog meer uitspraken van Touré bekend. De Ivoriaan legt uit waar het mis ging tussen hem en Guardiola.

"Net als alle spelers heb ik weleens gekibbeld met mijn trainers. Maar op een gegeven moment gaan mannen die elkaar niet begrijpen uiteindelijk verzoening zoeken. Dit is niet mogelijk met Pep, hij is erg star. De andere spelers zullen het wel nooit toegeven en het in de media gooien, maar sommigen hebben al tegen mij gezegd dat ze hem haten. Want hij manipuleert en speelt met je hoofd."

"Toen hij bij City arriveerde, vertelde hij mij dat ik de jeugd moest gaan coachen, ook al had ik mogelijkheden om te vertrekken. Dat vroeg hij ook vorige zomer. Misschien vreesde hij dat hij de controle over de kleedkamer zou verliezen, want hij wist wat ik voor de groep betekende. Maar nadat de transferwindow was gesloten, zag ik dat ik van de ploeg was verwijderd", aldus Touré, die de zogenaamde genialiteit van Guardiola afzwakt.

"Hij wil met zijn eigen spelers succes behalen, niet met spelers die hij niet zelf heeft gekozen. Dit is zijn project. Bij Barcelona heeft hij niets uitgevonden. Hij had gewoon de intelligentie om toe te passen wat Johan Cruijff heeft neergezet. Hetzelfde deed hij bij Bayern München en City. Maar bij Crystal Palace of Watford zou het niet werken. Pep wil gezien worden als genie. Hij geniet ervan. Maar hij is een komiek. Als hij tijdens een wedstrijd aan zijn hoofd krabt om te laten zien dat hij diep nadenkt… Dat maakt me aan het lachen."

Touré vindt het hypocriet dat Guardiola de routinier de hemel in prees bij zijn afscheid. "Maar ik heb het hem laten doen. Ik had liever geen ceremonie, dan kon ik met opgeheven hoofd vertrekken. Ik heb de indruk dat Pep, zonder respect en erkenning, mijn laatste seizoen wilde verpesten. Ik had graag vertrokken zoals Andrés Iniesta en Gianluigi Buffon dat deden. Maar Pep stak daar een stokje voor. Ik was gefrustreerd en werd verwaarloosd", besluit de veteraan, die in totaal acht jaar actief was bij City.

Meer nieuws
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
0
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
15
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
K. Van Linnen
 
88
4 juni 2018 om 21:24
Sterker nog, ik denk dat Pep louter en alleen voor City heeft gekozen om Toure te vernederen en weg te pesten! En daarmee gebruikt Pep Touré als voorbeeld van zijn minachting over het hele Afrikaanse continent. Wat een vermoeiende man zeg. En nee, Pep niet. Of ook misschien, maar Touré zeker.
 
FCRRR
 
26
4 juni 2018 om 21:29
Ah daar is de racisme-kaart wel makkelijk zo’n kapstok om alles wat niet lukt aan op te hangen. Ik hoop dat mijn baas me verwaarloosd tegen dat salaris.
 
Apocalyps
 
3
5 juni 2018 om 07:16
FCRRR, Is dit niet een raar staaltje sarcasme van K. van Linnen?
 
Moyashi
 
20
4 juni 2018 om 21:34
Jeetje zeg, dit klinkt wel erg droevig en triest. We weten natuurlijk nooit wat er precies gaande was tussen de twee, maar om Pep zo zwart te maken in een interview laat ook wel zien hoe laag je zelf gezakt bent..of Pep moet inderdaad een grote kwal zijn en ons ook voor de gek houden, maar daar geloof ik minder in puur omdat hij daar kwam om een team samen te stellen en titels te winnen en daarnaast sta je nu eenmaal hoger dan de spelers (tenzij je Benitez heet schijnbaar lol), dus Yaya moet niet zo lopen te mouwen en gewoon keuzes van de coach respecteren. Waar komt dit opeens vandaan btw, want ik dacht dat tijdens zijn vertrek het allemaal goed ging tussen die twee en bedankte hij Pep destijds niet in het publiek voor zijn support? Of raak ik nu in de war met Silva hmm..
 
Yeisoonnn
 
18
4 juni 2018 om 22:03
@Moyashi Guardiola is gewoon een toptrainer die presteerd en daarom spelers aan de kant kan zetten zonder uitleg niks. Er zijn meerdere topspelers die hebben aangegeven dat Guardiola achterbaks is, stopt met communiceren etc. En spelers het gevoel geeft dat ze er niet bijhoren.
 
MancunianB
 
18
4 juni 2018 om 22:31
Daarnaast heb je Toure nooit gehoord tijdens het seizoen. Dat spreekt wel voor hem vind ik. Ik denk wel dat er een kern van waarheid in zit. In de voetballerij moet je nergens van opkijken.
 
Yeisoonnn
 
21
4 juni 2018 om 22:43
Precies, Toure heeft zich gewoon professioneel gedragen door stil te blijven. Dit schiet bij sommige leden in het verkeerde keelgat, die vinden blijkbaar dat je tegen je manager kan zeggen wat je daadwerkelijk van hem vind zonder consquenties. Heb ik 1x gedaan, er zijn altijd consequenties! Geef hem groot gelijk dat hij nu pas een boekje open doet. Snij jezelf niet in je eigen hand!
 
FlorisJak
 
14
4 juni 2018 om 21:46
Nee het is ook zeker racistisch als je voor De Bruyne (beste middenvelder uit de PL) , David Silva (1 vd beste middenvelders uit de PL) en Fernandinho (was naar mijn mening ook 1 vd beste middenvelders van dit seizoen) ipv de al 35-jarige Yaya Toure. Yaya liet zich natuurlijk ook al horen tegen de media toen hij destijds nog speelde bij manchester city en ik denk dat ik als coach er ook niet echt blij mee zou zijn als 1 speler op zo'n manier continu aan het na trappen is.
 
zwaailicht
 
16
4 juni 2018 om 21:48
Bah, wat verschrikkelijk hypocriet. Het hele jaar doen alsof je het prima vindt. Op het veld overigens als je speelt niks presteren. Op het einde mooi doen bij interviews, mooi doen bij het afscheid wat gigantisch groot werd uitgepakt en dan opeens nu als je weg bent steken onder water geven. Misselijk mannetje..
 
Yeisoonnn
 
18
4 juni 2018 om 22:31
@zwaailicht Wat moet hij doen dan? Hij gaat in zijn laatste seizoen niet zijn band met de club kapot maken, zijn eigen positie etc. Hij is prof gebleven, en pas nu kan hij zijn mond open trekken. Jij gaat toch ook niet tegen je baas(manager) zeggen dat je hem een klootzak vind... Het zou ook nooit goed zijn.
 
sniewaar
 
13
4 juni 2018 om 21:59
Ik denk niet dat iemand deze man gelooft. Yaya is een luie speler met een enorm ego, dat gaat niet samen met een bezeten vakman zoals Pep. Net zoals het ego van Zlatan dat ook frontaal botste met Guardiola.
 
Mr X
 
44
4 juni 2018 om 22:05
Dit is omgekeerd racisme. Toure probeert Guardiola zwart te maken.
 
Damsko1103
 
3
4 juni 2018 om 22:10
Hahaha deze is wel een goeie ...
 
 
8
4 juni 2018 om 22:21
Haha heb je die zelf bedacht mooie punchline??
 
 
18
4 juni 2018 om 22:17
Tja dat zijn behoorlijke uitspraken van Toure. Alhoewel ik kritiek heb gehad op Toure`s gedrag moet ik in zijn defense weer zeggen dat Pep volgens mij een persoon waar niet iedereen het mee kan vinden als ik diverse verhalen hoor. Ibrahimovic zei dat Pep geen echte man was. Ook eto`o zei dat. En dat Guardiola voor de cameras braaf speelt maar achter gesloten deuren een ander gezicht heeft. Volgens mij is Guardiola ook wel een schijnheil.
 
Yeisoonnn
 
2
4 juni 2018 om 22:37
@Dutch_CFC Je merkte het al in zijn laatste jaar bij Barca dat het beste eraf was en de helft van de selectie zo niet meer kon werken. Zelfs Messi heeft aangegeven geen band te hebben met Guardiola. Wat dat betrefd heeft Guardiola misschien heel veel geleerd van mensen als Cruijff. My way or the high way. Hij boekt er tot dusver wel resultaat mee, dus tot nu toe heeft hij wel gelijk.
 
Gooner4
 
5
4 juni 2018 om 23:12
Guardiola zal wel botsen met types zoals Touré en Zlatan, jongens die wel tegenspreken en een sterke eigen persoonlijkheid hebben. Denk dat het ook echt een verschrikkelijke man kan zijn als je hem tegen je hebt. Hij wil winnen, het is een perfectionist en hij zal voor de camera wel leuker zijn dan achter de schermen. Maar goed, het gaat niet er niet om dat je vrienden wordt. Vind het wel uiterst triest dat Touré dit nu allemaal verteld, maar de afgelopen 2 jaar geen zak durfde te zeggen. Hypocriet dus.
 
Bon Jovi
 
5
4 juni 2018 om 22:19
Ik heb nog steeds geen enkel argument of voorbeeld gelezen wat op pesterijen, racisme, afkeer of whatever zou wijzen.Toure en zijn al even gekke zaakwaarnemer verdienen geen podium. Wat een intriest figuur.
 
status_qo1
 
3
4 juni 2018 om 22:38
Klopt , racisme is een probleem die opgelost moet worden ! Maar dit gaat niet met zulke aantijgingen . Volgende keer komt iemand met een echt geval van racisme en word het niet gelooft want dan is het de "race card" weer ... Dit voedt alleen racisten en er zijn er al genoeg op de wereld ... We moeten er geen creëren of inbeelden .
 
Apocalyps
 
0
5 juni 2018 om 11:16
Wie heeft het over racisme gehad dan?
 
Bon Jovi
 
1
5 juni 2018 om 12:28
Toure verweet Pep racisme. Zie het artikel een uur of 2 eerder.
 
Apocalyps
 
1
5 juni 2018 om 12:59
Ah, my bad. Dat artikel heb ik niet voorbij zien komen.
 
maestro1011
 
3
4 juni 2018 om 22:45
Als ie ballen had deed ie dit interview midden in het seizoen
 
beckhamie
 
12
4 juni 2018 om 22:47
Als mensen Frans begrijpen zou ik naar een interview van Eto'o luisteren over pep heel interessant interview. Hij zegt niet dat hij een racist is maar hij manipuleert gewoon mensen. Pep is een zeer goede trainer maar ik denk dat hij een zeer duistere kant heeft. Een Mourinho is cash en maakt niet uit wat mensen van hem denken maar een pep is eigenlijk een manipulator maar hij heeft zvl successen geboekt dat ach klinkt niet geloofwaardig. Ik geloof touré ...
 
Berliner80
 
0
4 juni 2018 om 22:52
Pep is gewoon een geniale gek, net zoals Van Gaal, Mourinho en mensen zoals Steve Jobs. Ze geloven in hun visie, en schromen er niet voor om keihard te zijn en vijanden te maken. Triest dat hij in dat interview racisme ook aanhaalt. Hints geven richting racisme moet als er geen bewijs is gewoon bestraft worden, dit soort uitspraken zijn net zo goed racisme en drijven mensen alleen maar verder uit elkaar.
 
gomes1psv
 
4
4 juni 2018 om 23:22
Ja het valt niet mee hoor; als voetbalmiljonair is het vreselijk om in je nadagen van je carrière tegenslag te krijgen van de andere voetbalmiljonairs in de boze voetbalwereld. Als Guardiola niet deugt, lijkt me dit niet de manier om je gelijk te bewijzen, want dit is eveneens allerminst chique. Natuurlijk werkt de werkwijze van Guardiola niet bij pakweg Watford; wat dat betreft ben ik het wel eens met Toure dat - ook al bedoelde de Afrikaan dat niet - coaches als top worden gezien wanneer ze ook in de top succes hebben. Maar met de beste spelers zijn de kansen om succes te hebben natuurlijk het grootst. Maar je bent werkelijk een topcoach wanneer je werkelijk iets hebt opgebouwd of boven de verwachtingen hebt gepresteerd. Van Gaal deed het meerder malen, met Ajax in de jaren negentig en met Oranje in 2014, Ferguson leidde Manchester naar de Europese top, Brian Clough met Nottingham Forrest, enzovoort. Met een transferbudget ter grote van de totaalbegroting van om het even welk Afrikaans land dan ook aan de slag gaan met de beste spelers en ook de beste wisselspelers vind ik in dat licht totaal geen kunst. Zo vond ik ook de kritiek van Waterreus op de Rinus Michels Award terecht. Waarom was Van Bronckhorst een genomineerde? En hoewel gezien het povere materiaal Cocu een prima prestatie neerzette; sprak die prestatie dan meer tot de verbeelding dan het knappe werk dat Alfons Groenendijk of Maurice Steijn met respectievelijk ADO Den Haag en VVV Venlo presteerden? Ik vond hun eindklassering meer onderscheidend dan Cocu's titel, die van geluk aan elkaar hing.
 
Marchello020
 
3
4 juni 2018 om 23:26
Ik denk dat Toure Pep discrimineert omdat hij blank is Een zwarte coach had hem zeker laten spelen, want hij is natuurlijk wel verschrikkelijk goed Helaas zijn er niet zoveel zwarte coaches, daar moet zeker iets aan gebeuren! Clarence schiet me net te binnen, die heeft ook veel succes gehad de laatste tijd
 
Leicester
 
5
5 juni 2018 om 01:11
Kan me wel vinden in de kritiek van Toure. Guardiola heeft bij Barca mogen werken met een team dat misschien wel het beste in de historie was. Hij werd in CL afgemaakt door het Bayern van Heynkes en gaat daar naartoe met een ploeg op zijn top... Vervolgens naait hij Pellegrini een oor aan (lekker collegiaal) om met zijn Barca directie maatjes bij City te gaan werken. Vervolgens wil hij letterlijk gaan bepalen wat spelers doen ook buiten het voetbal... Kijk Mourinho in zijn goeie dagen deed het fantastisch bij een kleine Portugese ploeg. Ging naar Porto en verrichte een wonder om vervolgens Chelsea op de kaart te zetten (met het geld van Roman) om een meesterwerk bij Inter te verrichten met een oude ploeg. Nee Pep komt altijd met mooie woorden maar als je het goed analyseert is het niet zo'n prettige man die moeite heeft met spelers die hem.uitdagen: Zlatan, Yaya, Ete'o, Ronaldinho om er een paar te noemen. Laat hem maar.eens naar een ploeg gaan met geen geld en ze zo naar de top sturen.
 
AF0573CA
 
2
5 juni 2018 om 12:52
Precies dit, daarom heb ik mourinho ook hoger zitten dan peppie
 
Gattuso007
 
6
5 juni 2018 om 02:05
Is niet de eerste speler die erover klaagt dus dit zal geen leugen zijn Zlatan , eto oa gingen hem al voor
 
MGMV
 
2
5 juni 2018 om 09:24
Guardiola zal ook zeker geen lieverdje zijn, aangezien er inderdaad al meerdere zijn die met hem botsten. Maar om er dan racisme bij te halen zonder voorbeelden is ridicuul.