'Trieste' situatie voor Strootman: 'Hij zal een pas op de plaats moeten maken'
Woensdag, 28 maart 2018 om 15:07

Oranje speelde maandagavond zeer goed tegen Portugal en wist in de eerste helft al de einduitslag op het scorebord te zetten (0-3). Veel lof is er de laatste dagen voor onder anderen doelpuntenmakers Memphis Depay, Ryan Babel en Virgil van Dijk en aangevers Matthijs de Ligt en Donny van de Beek. Pierre van Hooijdonk zag echter ook dat Davy Pröpper uitstekend speelde.

De oud-international van Oranje zegt in gesprek met de NOS te verwachten dat Kevin Strootman achter zijn oren zal krabben, aangezien het middenveld van Oranje tegen Portugal, met Pröpper, Van de Beek en Georginio Wijnaldum, goed voor de dag kwam. "Strootman zal een pas op de plaats moeten maken als het gaat om de beoogde basis."

"Dat vind ik op zich niet zo vreemd. De afgelopen jaren heeft hij matig gepresteerd", vervolgt Van Hooijdonk over de veertigvoudig international van Oranje, die vrijdag tegen Engeland (0-1) wel een basisplaats had gekregen van bondscoach Ronald Koeman. "Na zijn zware knieblessure is hij nooit meer de Strootman geworden die we kenden van zijn tijd bij PSV. En dat is triest."

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
12
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
61
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
10
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (50)

 
eCKe
 
29
28 maart 2018 om 15:09
Ik ben het niet van met Pi-Air eens, maar in dit geval heeft hij 100% gelijk. Strootman is een grote bron van ergernis in Oranje!
 
Capis
 
12
28 maart 2018 om 15:24
Ach ja, Wijnaldum liet het ook nooit zien tot afgelopen wedstrijd tegen Portugal. Misschien doet Strootman het in dat systeem ook gewoon heel goed. Hij en Wijnaldum zijn nog steeds de beste 2 middenvelders die Nederland heeft. Er moet dan alleen wel een Propper bij inderdaad, die voor het overzicht zorgt.
 
zsvAJAX
 
24
28 maart 2018 om 15:40
Nee, Strootman hebben we genoeg van gezien bij NL en is geen toegevoegde waarde. Heeft het gewoon niet meer zo na zijn blessure en het Italiaanse voetbal is ook gewoon anders (veel fysieker) dan bij NL. Nee laat Van de Beek maar gewoon voorlopig staan. Deed het meer dan prima en daar zit nog veel meer rek in (heel veel potentie).
 
Capis
 
14
28 maart 2018 om 16:08
Heeft het niet meer na zijn blessure? Is onomstreden bij AS Roma en doet het daar geweldig ook nog steeds. Zoals ik aangaf Wijnaldum verzoop eerst ook. en met dit systeem ging het nu wel echt goed met hem. Strootman is nog steeds een klasse beter dan van de Beek. En kan ook in dit systeem echt wel iets/meer toevoegen.
 
FiliusDeorum
 
4
28 maart 2018 om 16:09
Vond Wijnaldum op het WK in 2014 toch best aardig meedoen, beter dan de jaren daarna.
 
mentalist
 
3
28 maart 2018 om 16:12
Strootman is gewoon een degelijke controleur maar komt absoluut voetbal tekort om ook maar enigszins onderscheidend te zijn bij Oranje.
 
SuperVO
 
10
28 maart 2018 om 16:53
Strootman ruimt op maar creëert niets. Met 3-5-2 zijn er genoeg die opruimen en hebben spelers nodig die de gaten zien. Vd Beek ziet juist die gaten en krijgt wat mij betreft de voorkeur. Overigens moeten we niet overdrijven vwb Wijnaldum. Speelde biet grandioos hoor. Prima. Gewoon zijn niveau. Beetje een De Guzman. Technisch in orde maar geen heerser.
 
AsRoma8
 
6
28 maart 2018 om 19:57
Ik weet als AS Roma fan met dit soort discussies niet of ik moet lachen of huilen. "strootman ruimt op maar creëert niets" man man man... Strootman is de beste passer in Roma, dat is zijn specialiteit. Zoek maar even op op youtube als je me niet gelooft.
 
Karstm88
 
1
28 maart 2018 om 20:39
Mooi man.. alleen bij Oranje is het niks.. om te reageren op de rest.. misschien dat Wijnaldum slechter presteerde door het terughoudende voetbal van Strootman. Ik vond Wijnaldum met van de Beek naast hem veel meer de Liverpool speler die hij daar ook is. Hoe sneu het misschien ook is voor Strootman, het tempo op het middenveld lag velen malen hoger tegen Portugal dan tegen Engeland.
 
JanCijsouw
 
0
28 maart 2018 om 21:25
Ik vind wijnaldum niet geweldig, maar wie moet je er anders neerzetten??
 
Japie_Krekel
 
0
29 maart 2018 om 00:00
op compilaties lijkt iedereen een goede passer, dat zijn waarschijnlijk al zijn goede passes van de laatste 3 jaar maar structureel is Strootman geen speler die beslissende passes vooruit geeft en gewoon een simpele waterdrager. dat is hetzelfde als al die mensen die Blind een "creatieve" speler vinden en als ik ze dan om voorbeelden vraag van beslissende assists komen ze nooit verder als die twee voorzetten op het WK 2014
 
mentalist
 
10
28 maart 2018 om 16:11
Durf het zelfs erger te beweren. Het opstellen van Strootman heeft je het WK gekost met zijn blunder tegen Zweden, en het niet aanpakken van Pogba in de Arena bij de 0-1, en het passieve geouwehoer in Bulgarije. Die man heeft veel teveel kansen gehad.
 
Skede
 
8
28 maart 2018 om 16:24
Ach, dat is makkelijk zeggen. Onterecht afgekeurde goal van Dost hielp ook niet mee en zo zijn er nog een heleboel factoren zoals Zweden dat met 8-0 wint.
 
SuperVO
 
10
28 maart 2018 om 16:50
Helemaal eens mentalist. Blind krijgt wel de schuld omdat De Ligt blundert maar niemand die Strootman even aanhaalt waardoor Zweden zn cruciale punt binnenhaalt.
 
Nijogeth
 
6
28 maart 2018 om 17:04
Die blunder van De Ligt werd anders voorgegaan door Strootman die een beetje stond toe te kijken hoe zijn man die pass in de diepte kon geven.
 
AsRoma8
 
0
28 maart 2018 om 20:00
De fouten van de Ligt waren dan ook gigantische blunders. Strootman maakte een fout in de passing daarvoor maar dat gebeurt in iedere wedstrijd wel 20 keer.
 
Japie_Krekel
 
0
29 maart 2018 om 00:03
erg makkelijk beredeneerd! ik hoor je niet over Vincent Janssen die in die eerste wedstrijd tegen Zweden weet ik veel hoeveel kansen om zeep hielp of over Cilissen die ons dan ook misschien wel een WK heeft gekost door tegen Turkije gruwelijk te blunderen in de kwalificatie daarvoor vooropgesteld, ik ben alles behalve een Strootman fan. ik vind dat net zo een eenheidsworst als Daley Blind maar je kan die jongen niet overal de schuld van gaan geven. ook kan je niet alleen de coaches de schuld geven. we hebben in die twee kwalificaties als collectief gefaald
 
wazza
 
8
28 maart 2018 om 15:19
Strootman speelt goed in z'n vertrouwde omgeving in Rome. Zodra hij geen De Rossi en Nainggolan om zich heen heeft en hij de kar moet trekken als ervaren international geeft ie niet thuis.. Alles tikkie breed of tikkie terug en als het wel vooruit gaat duurt het te lang en is het balverlies. Geef mij maar het middenveld van tegen Portugal. Propper, Wijnaldum (die kritiek wel ter harte heeft genomen en zich heeft verbeterd) en van de Beek, dat staat meer dan prima. Daarnaast kan van de Beek zich ook alleen maar positief ontwikkelen dus win-win
 
Acapulco
 
4
28 maart 2018 om 17:37
Je zegt dat Wijnaldum de kritiek tot zich heeft genomen en zich heeft verbeterd. Dat is een uitspraak op basis van de laatste wedstrijd tegen Portugal. Beetje oneerlijk om dan te doen alsof Wijnaldum wel wat met die kritiek heeft gedaan en Strootman niet, aangezien laatstgenoemde niet in actie is gekomen tegen Portugal. Ik denk dat Strootman nog wel een kans krijgt in een andere rol. Laten we blij zijn dat er concurrentie is en dat de beste mogen spelen. Te vroeg spelers afschrijven heeft geen zin. Nieuwe coach, frisse wind en iedereen op 0 laten beginnen. Dus ook Strootman niet op basis van het verleden al afschrijven.
 
Karstm88
 
1
28 maart 2018 om 20:42
Wijnaldum is gewoon beter gaan spelen doordat Strootman niet mee deed.. ik denk dat je het beter zo kunt zeggen.
 
isook
 
1
28 maart 2018 om 17:56
Kritiek tot zich genomen of ander systeem? Middenvelder extra erbij lijkt mij voornaamste oorzaak.
 
MT87
 
9
28 maart 2018 om 15:20
Ik zou het middenveld met Propper op 6 en Wijnaldum en Van de Beek voor hem nu laten staan, maar ik geloof wel dat Strootman lang misbruikt is op een positie waar hij totaal niet in zijn kracht staat. Met Propper of De Roon achter hem (en Van de Beek of Wijnaldum) wil ik hem nog wel een kans geven. Als je ziet hoe Wijnaldum opleefde met Propper achter hem, dan gun ik dat Strootman ook.
 
AsRoma8
 
0
28 maart 2018 om 20:04
Het gekke is dat er in Nederland beeld ontstaan is dat Strootman het vooral van verdedigend werk moet hebben. Dat terwijl hij bij de club juist mee naar voren gaat en de beslissende steekpass geeft. Tegen Engeland moesten hij en Wijnaldum veel te veel ruimte belopen tegen 3 van Engeland. Die ruimte ontstond doordat de verdedigers niet doordekten (vanwege de snelle aanvallers van Engeland) en Dost en Memphis nu ook niet bekend staan als harde werkers. Tegen Portugal waren de ruimtes kleiner en was het juist 3 middenvelders van ons tegen 2 van Portugal.
 
Japie_Krekel
 
1
28 maart 2018 om 23:55
op hoeveel assists staan Strootman dan in Italie met zijn "geniale steekpasses"? ik ben heel benieuwd naar die statistieken
 
Psv-er!
 
4
28 maart 2018 om 15:23
Ook niet mee eens. Tegen engeland verzopen strootman met zijn 2en tegen 3 engelsen. Als propper had gespeeld ipv dost of promes had het er denk ik heel anders uitgezien. Bij roma staat de rossi achter hem en zo komt hij het beste tot zijn recht niet op 6. Verder staat er wel een redelijk groep middenvelders. Wijnaldum propper strootman van ginkel vd beek de roon blind (klaassen) mogen het gaan uitmaken
 
DominicVedder
 
7
28 maart 2018 om 15:24
Strootman staat op bijna iedere lijst net onder de top of top. Dus is zeker top. Enkel beetje type Seedorf, presteert totaal niet bij NL elftal. Sterkste team moet op het veld, dus ff geen Strootman.
 
Capis
 
4
28 maart 2018 om 16:11
Strootman staat nog steeds hoog bij Roma hoe kom je hier nu bij? Nog steeds de vaste kern met Naingolan en de Rossi en is zelfs meer zeker van zijn plek dan de Rossi. en bijv Inter dat flink aan het bouwen is zou hem ook weer willen. Totaal geen glans van hem af, maar zou helpen om verder te kijken dan Oranje.
 
sloep01
 
6
28 maart 2018 om 16:12
Beetje Seedorf ? heel klein beetje dan want dan moet Strootman ook 4 maal de CL winnen , plus dat Seedorf 87 interlands heeft gespeeld en zeker niet allemaal slecht .
 
Skede
 
3
28 maart 2018 om 16:25
Hij bedoelt natuurlijk te zeggen dat Strootman, net als Seedorf, bij Oranje veel minder liet/laat zien dan bij hun eigen clubs. Gaat hier niet om een vergelijking in kwaliteit.
 
PeterVermeuIen
 
3
28 maart 2018 om 15:34
Het voetbal is nu wel wat anders geworden. Van Bommel zou de huidige voetbal niet nodig hebben. De huidige voetbal, op het middenveld, moet je OOK kunnen voetballen. Dat is wel erg belangrijk gebleken.Bruyne, Hazard en Mertens bij BelgieIniesta, Isco SpanjeKroos, Gotza, Ozil Duitsland
 
DeSteek77
 
22
28 maart 2018 om 16:00
Van Bommel kon dus niet voetballen zeg je. Sorry, maar dat ben ik helemaal oneens met jou. Bommel was namelijk juist de speler die de lijnen uitzet, een uitstekend voorbeeld van een kapitein op het veld. Het zijn Davids, Nigel de Jong etc. die bikkelen. Van Bommel, die dus niet kon voetballen, speelde bij clubs als Barca en Bayern.
 
FiliusDeorum
 
2
28 maart 2018 om 16:16
Davids speelde ook bij Barcelona dus dat zegt niet direct iets (als je dat bedoelde)
 
DeSteek77
 
6
28 maart 2018 om 16:26
Davids en de Jong waren in hun topdagen ook het neusje van de zalm als Cvm.
 
PeterVermeuIen
 
4
28 maart 2018 om 16:29
Van Bommel speelde 1 seizoen bij Barcelona, 2005–2006.De huidige Bayern voetbalt wel anders dan onder Bayern van van Bommel.Van Bommel zie ik nooit rustig voetballen, pass strooien, nooit dominant.Ik ben nooit gecharmeerd van Van Bommel geweest net als Strootman.Davids kan meer dan alleen bikkelen en speelde ook 1 seizoen bij Barca.
 
Sander79
 
0
28 maart 2018 om 23:41
Davids meer dan alleen bikkelen? Enige waar Davids goed in was was ballen afpakken. Voor de rest vond ik het geen bijzondere voetballer.
 
Japie_Krekel
 
1
28 maart 2018 om 23:57
Davids was een hele goede voetballer en Van Bommel ook. ik weet niet welke wedstrijden jullie hebben zitten kijken. die gasten waren voetballend 2 klassen beter als Strootman, Wijnaldum en Blind bij elkaar opgeteld
 
Capis
 
6
28 maart 2018 om 16:13
@peter: 1. Nu kon juist van Bommel ook behoorlijk voetballen. Had dan een de Jong genoemd bijv. 2. Je vergeet alleen in die rijtjes juist ook de ruimers te noemen die die landen er achter hebben staan. Juist als je voetballende spelers er hebt staan zijn juist ruimers erg belangrijk. Witsel, Busquets, Casimeiro, Kante eng a zo maar door stuk voor stuk zeer gewaardeerde spelers.
 
Albergen
 
0
28 maart 2018 om 15:37
Pierre heeft voor het eerst eens gelijk. Ik vind dat spelers uit de PL meestal een voorrang moeten hebben bij het NL elftal. Zo dus ook Pieters weer eens.
 
wazza
 
6
28 maart 2018 om 16:06
Waarom zouden spelers uit de Premier League voorrang moeten hebben op andere spelers volgens jou? Lijkt me een beetje surrealistisch
 
Japie_Krekel
 
2
28 maart 2018 om 16:20
ik ben al een tijdje klaar met Janssen, Strootman en Blind. niet dat de rest van de selectie zo geweldig is maar dat vind ik voetballend echt de 3 grootste eenheidsworsten bij Oranje
 
Real_Amsterdam
 
2
28 maart 2018 om 17:46
Blind?? Uitleg? Blind is gewoon 1 van de betere spelers die wij in principe hebben bij oranje en heb ik nog weinig fout zien doen in het shirt van het Nederlands elftal. Er wordt vaak zonder reden op Blind gebashed.
 
Japie_Krekel
 
1
28 maart 2018 om 21:14
hij doet misschien weinig fout maar dat is omdat hij totaal geen risico in zijn spel legt waardoor hij voetballend ook maar heel weinig toevoegt aan je elftal
 
regie
 
0
28 maart 2018 om 17:20
Voor mij staan Wijnaldum en Popper voorlopig vast in de basis. Vilhena/Van de Beek om het compleet te maken. Dan komt er op de linkerflank/linksback een plekje voor Willems vrij. Met rugdekking van Ake kan Willems zich echt gaan laten gelden op de linkerkant.
 
mayarood
 
0
28 maart 2018 om 17:42
Laat het maar lekker zo staan als afgelopen maandag. Alleen misschien Ake vervangen ( door de Vrij), dan staat het goed. Vilhena op links heeft dezelfde rol als Kuyt bij van Gaal op het wk op de rechterkant. Met Propper, Wijnaldum en van de Beek 3 heel verschillende middenvelders.
 
Benenbreker
 
1
28 maart 2018 om 18:00
Strootman hoort ook niet meer in oranje te spelen, is na zijn blessure nooit meer de oude geworden, zit me iedere wedstrijd groen en geel te ergeren als hij speelt, in de kwalificatiewedstrijden maar ook tegen Engeland bijvoorbeeld. Zie van ginkel, propper, Wijnaldum, Vd beek, de jong veel en veel liever dan hem, ja zelfs de jong ook al speelt strootman bij as roma en de jong net bij Ajax, kun je nagaan hoe slecht ik strootman inmiddels vind. Waar blinkt hij in uit? Verdedigend->nee. Aanvallend dan->nee.. verdeeld ie het spel goed-> nee, propper deed dat beter en ook frenkie zie ik dat beter doen.. vanwege zijn strijd? Nee, vanwege zijn koppende kwaliteiten, nee.. vanwege zijn snelheid dan, nee.. vanwege zijn naam of zijn spel bij as roma.. tja dat zou een reden kunnen zijn echter praten we hier over oranje en kijkend naar het systeem dat gespeeld word zie ik liever andere spelers.. een plek in de selectie moet wel lukken mits hij niet gaat klagen maar bij mij zou hij de bank warm houden. Het elftal tegen Portugal kun je verder mee, daar speelde de beste spelers.. cillissen voor zoet, tete voor hateboer, vilhena of ake voor van aanholt, propper en/of straks frenkie voor strootman, Vd beek voor dost en met 2 snelle spitsen ala depay en Babel/promes spelen en klaar ben je, beter ga je niet krijgen(helaas)!
 
Stefanvan Kessel
 
1
28 maart 2018 om 18:20
Wijnaldum functioneert niet met strootman naast hem. Dat is bij oranje zo en in het verleden bij psv was dat ook zo. Het is net alsof strootman de rem er op zet bij gini. Exit strootman dus
 
Sander79
 
0
28 maart 2018 om 23:49
Wat weten we het allemaal toch weer goed hier. Oranje wint sinds hele lange tijd weer is in een oefenwedstrijd. En ineens is iedereen die meedoet super. Volgende wedstrijd kunnen ze zomaar weer op hun broek krijgen. Het is nog steeds instabiel. 3 van de 4 doelpogingen gingen er in. Zon hoge efficiency heb je niet altijd natuurlijk. En in de tweede helft tegen 10 Portugezen kon Oranje alleen maar tegenhouden. Zo sterk is het allemaal nog niet. Enige wat ik positief vind is het afstappen van het 4-3-3 systeem.