Trotse Lucca: 'Blij dat ik het shirt mag dragen dat hij ook gedragen heeft'
Vrijdag, 5 augustus 2022 om 07:38

Ajax heeft met Lorenzo Lucca zijn gewenste pinchhitter binnen voor komend seizoen. De Italiaanse spits wordt voor één seizoen gehuurd van Serie B-club Pisa en kan daarna definitief over worden genomen. In gesprek met het clubkanaal van Ajax vertelt Lucca trots te zijn op het feit dat hij het shirt van de Amsterdammers mag dragen. Een speciaal woord gaat uit naar Zlatan Ibrahimovic, die als groot idool geldt voor de 21-jarige jeugdinternational.

"Ik hoop dat ik het vertrouwen van de club en de supporters kan waarmaken", vertelt Lucca in een eerste reactie bij Ajax TV. "Ik ben blij om hier te zijn. Het is een bijzonder moment voor mij, ik ben de eerste Italiaan die het shirt van Ajax gaat dragen. Daar ben ik heel blij mee. Ik hoop dat ik in fysiek opzicht en qua doelpunten en assists mijn steentje bij kan dragen om veel prijzen te winnen. Het is een shirt met veel gewicht. Veel kampioenen hebben het gedragen. Idolen van mij ook."

Zlatan
De aanvaller doelt daarmee op Zlatan Ibrahimovic. De zweed kwam tussen 2001 en 2004 uit voor de regerend landskampioen en speelt de laatste jaren in het land waar Lucca geboren is. "Ik heb als kind zoveel video's van hem gezien", gaat de aanwinst verder. "Ik ben er trots op dat ik het shirt mag dragen dat hij ook gedragen heeft. We lijken niet op elkaar. Misschien wel qua lichaamsbouw, maar Zlatan was een van de beste aanvallers van Europa. Er zijn veel aspecten waar ik nog aan moet werken. Ik ben hier om elke dag hard te werken."

Lucca speelde in 2017 nog voor een amateurploeg en heeft dan ook een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. In het kenmerkende roze shirt van Palermo debuteerde de spits in het betaalde voetbal en maakte hij in anderhalf jaar 13 goals in 27 wedstrijden. Pisa besloot afgelopen zomer dan ook om de gok te wagen en ruim twee miljoen te betalen. "Dat ligt vooral aan een ex-trainer van me. Een oude vriend van mijn vader. Die heeft mij er altijd van overtuigd dat ik het kon maken als voetballer. Ik ben altijd mijn dromen blijven najagen. Ik heb tot nu toe altijd de doelen gehaald die ik aan het begin van het jaar heb gesteld."

De Italiaan moet in Amsterdam als pinchhitter fungeren. Dat de interesse van Ajax concreet werd had hij niet zien aankomen. "Ik wist dat er buitenlandse clubs waren die interesse in mij hadden, maar ik had niet verwacht dat Ajax naar Italië zou komen. Want ik kom uit de Serie B. Ik had nooit verwacht dat ze voor mij zouden komen. Tot voor kort zag ik de spelers alleen op televisie. Ik keek naar Tadic en Antony, en Maarten Stekelenburg die bij AS Roma heeft gespeeld. En Blind van Manchester United. Ik ben blij dat ik de kleedkamer met hen mag delen."

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
9
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
M4UR1C3
 
12
5 augustus 2022 om 07:51
Ik hoop dat hij het gaat waarmaken. Heb een paar video’s van hem bekeken, want had nog nooit van hem gehoord. Hij heeft wel een paar mooie goals gemaakt en is ook best technisch voor zo een lange speler. Maar of het hem ook gaat lukken bij Ajax moet de tijd uitwijzen. Ik gun hem het beste! Welkom in Amsterdam Lorenzo
 
Frikx
 
19
5 augustus 2022 om 07:53
De tacktiek tegen dit Ajax van de kleine clubs is vaak: ingraven. Wel goed om dan een plan B te hebben. Brobbey is al vaak een goed aanspeelpunt of pinch hitter maar ik zie die wel eerste spits worden. Met het voetbal er omheen kan je dan wel wat mooie voorzetten krijgen.
 
Yoda
 
6
5 augustus 2022 om 07:56
Maar Brobbey staat er niet in, Tadic is toch eerste spits? En dan Brobbey invaller, tenzij Ajax nog wat moet forceren en dan komt deze jongen erbij.
 
myvision
 
17
5 augustus 2022 om 08:20
Ik denk dat Brobbey er ook weleens gewoon instaat. Ajax zal voorin vast een beetje rouleren.
 
bobson1982
 
9
5 augustus 2022 om 08:21
Ik hoop wel dat dit gaat veranderen en Brobbey nr 1 wordt. Tadic kun je trouwens ook naar het middenveld schuiven op 10. Brobbey daarvoor en deze Italiaan als invaller. Dat kan in de meeste Eredivisie wedstrijden makkelijk.
 
Yoda
 
1
5 augustus 2022 om 12:33
Maar op 10 staat berghuis, kudus, Klaasen…en wat staat er nog meer? Taylor?
 
tyuin
 
0
5 augustus 2022 om 18:45
3-4-3 lijkt me toch het meest realistisch met deze selectie. Pasveer Timber, Bassey, Blind AlvarezBerghuis Wijndal TadicAntony Brobbey BergwijnJe kunt dan nog terug naar 433 door Wijndal iets te laten zakken of door Sanchez voor Blind te wisselen en timber meer in het midden. Taylor en Kudus regelmatig voor Alvarez en/of Berghuis. Lucca voor de slotfase en spelers als Conceicao, Ihattaren en Unuvar regelmatig inpassen.
 
Mark Brust
 
9
5 augustus 2022 om 08:35
Precies, de laatste jaren is het best frusterend om naar Ajax te kijken. De kleine clubs graven zich in waardoor je naar een *** wedstrijd zit te kijken. In dit soort wedstrijden moet je toch een type speler als Lucca in kunnen brengen.
 
Yoda
 
0
6 augustus 2022 om 08:43
Dat ingraven is echt van alle tijden. In 1980 kwamen clubs al naar Amsterdam (of Eindhoven, of Rotterdam) om daar 90 minuten lang zo min mogelijk goals te happen. Wat het frustrerend maakt is wanneer het niet lukt om te scoren.
 
Frankezzz
 
9
5 augustus 2022 om 08:07
Als ajacied begin ik me redelijk te frusteren in het aantrekken van dit soort spelers.Ik vind dat wanneer je miljoenen euro`s pompt in een jeugdopleiding, dat er wel wat uit mag komen. Het scoutingsorgaan moet zich missschien meer gaan orienteren op jonge jeugd in en buiten europa.Er zijn de afgelopen jaren zeker pareltjes uitgekomen, maar het is wel erg triest om te zien dat ajax al jaren problemen heeft om een goede spits in iedere leeftijdscategorie te hebben (omturnen).Ik ben vroeger wel eens bij de plaatselijk voetbalclub PISA geweest. HHC, Harkemase boys en AFC hebben een betere accomodatie dan deze club. Wel erg mooi om te zien dat PISA een geweldige motamorfose ondergaat.
 
076Ray
 
37
5 augustus 2022 om 08:10
Het probleem zit hem in mijn ogen niet in het opleiden van een spits. Het probleem zit hem in het behouden van een opgeleide spits. Afgelopen jaren zijn er ontzettend veel jonge spitsen bij Ajax overgenomen door grootmachten. Ik denk dat de focus naar dat punt moet.
 
myvision
 
5
5 augustus 2022 om 08:21
Help me even. Welke pure Ajaxspitsen zijn overgenomen door grootmachten? Die spitsen hebben het toch gewoon veelal niet gered omdat ze niet goed genoeg waren voor Ajax?
 
Lierse1997
 
3
5 augustus 2022 om 08:27
Er zijn toch heel wat grote talenten overgenomen in de aanval uit de jeugdopleiding de laatste jaren?
 
KeesVanderlans
 
30
5 augustus 2022 om 08:29
Rijkhoff, Redan, Malen. En dan Brobbey. En dan wel even tegoed houden of ze goed genoeg zouden zijn...
 
Mark Brust
 
6
5 augustus 2022 om 08:31
Je snapt heus wel wat hij bedoeld, ook al heb je gelijk. Rijkhoff werd ook weg gehaald door Dortmund, die stond er ook goed op volgens de kenners. Of hij Ajax 1 had gehaald is niet te voorspellen maar ze waren intern wel lovend over hem.
 
rickylate
 
5
5 augustus 2022 om 10:49
Ajax leid geen pinchhitters op, Ajax leid technisch vaardige balvaste kaatsende spitsen op. Types als luuk de Jong en wout weghorst zullen nooit in de jeugdopleiding van Ajax belanden omdat ze de technische vaardigheden missen voor het spelletje van Ajax. Dat is geen diskwalificatie, maar een constatering.
 
Pieterde Jong
 
0
6 augustus 2022 om 00:43
Als een spits één op één loopt maakt het geen moer uit of die de technische vaardigheden mist. Het gaat om goals maken. Niet of die mooi kan spelen.
 
Aquafresca
 
5
5 augustus 2022 om 08:15
Voor wat het waard is, dit is wel echt een absurd talent in FM.
 
Frankezzz
 
3
5 augustus 2022 om 08:22
Misschien spelen Hamstra en Huntelaar ook wel fm22.. denkt het niet maar dat ter zijde
 
MarekHamsik17
 
7
5 augustus 2022 om 08:22
Ik denk dat een trainer altijd een tweede, zelfs derde systeem als plan b en plan c moet hanteren mocht er iets worden geforceerd of als er een bepaalde situatie ontstaat. Ajax had gewoon geen echte spits op de bank. Tadic kan links, achter de spits en in de spits maar is geen echte spits. Brobbey heeft erg veel kwaliteiten maar juist niet die, die Lucca heeft. Althans dat gaan we nog zien. Ik snap de kritiek op deze aankoop niet. Voor een appel en een ei gehuurd. En mocht het een voltreffer zijn is het toch goed gehandeld?
 
Pieterde Jong
 
0
6 augustus 2022 om 00:45
Tadic kan ook op rechts. Volgens mij speelt hij in zijn nationale elftal vaak op die plek. Volgens mij bij Twente ook vaak als hij niet op 10 speelde.
 
laak
 
1
5 augustus 2022 om 08:51
Fijn om een breekijzer in huis te hebben. Voor een breekijzer wel een dure som. Hoop vooral dat er nog iets gebeurt rondom rb en keeper.
 
AjaxMokumAjax
 
3
5 augustus 2022 om 08:52
Vele zeggen dat Patrick Kluivert de laatste (top) spits is die wij hebben opgeleid, maar dat is niet waar. We hadden na Patrick Kluivert weer iemand klaar staan waar iedereen vertrouwen in had. Nando Rafael zou het nieuwe pareltje worden daar was iedereen binnen Ajax van overtuigd. Helaas mocht deze jongen vanwege de bureaucratie niet in NL blijven. Brobbey is Leuk tegen FC Emmen en Fortuna Sittard maar daar kan je niet mee komen aanzetten in de kwartfinale van de CL.
 
Johan78
 
2
5 augustus 2022 om 09:44
Nou haal je die ook niet, dus dat probleem is ook weer opgelost :-) Op zich begrijp ik deze transfer nog wel, een lange (en naar ik aanneem) kopsterke spits, om ook eens wat anders te kunnen proberen. Alleen laten we eerlijk zijn, in 90 procent van de wedstrijden heeft Ajax in de Eredivisie de buit al lang binnen voordat je op het idee komt om deze speler in te brengen.
 
magnetics
 
0
5 augustus 2022 om 14:37
Maar het gaat juist om die 10% (volgens mij een wat hoger percentage trouwens) van de wedstrijden waarin de punten niet vanzelf komen en er iets afgedwongen moet worden. Al schopt 'ie er maar 3 in, als dat winnende treffers in moeizame wedstrijden zijn, is het hartstikke nuttig.
 
messino
 
4
5 augustus 2022 om 08:53
Ik heb er niet zoveel verwachtingen bij maar ik laat mij graag verrassen. Het is een type spits waar Ajax doorgaans nooit voor in de markt zou zijn. De jongen zegt wel al wijze dingen en komt met de juiste motivatie naar Ajax. Bring it on Lucca.
 
Ali Boembari
 
0
5 augustus 2022 om 09:11
Ik ben heel benieuwd, hij is natuurlijk buitengewoon lang wat voordeel kan geven in de 16 bij voorzetten. Ook wat ik van hem heb gezien heeft hij een aardige poeier in de benen. Ik laat mij graag verassen!
 
FCBogarde
 
0
5 augustus 2022 om 09:26
Ik ben benieuwd naar Lucca. In de Serie B scoorde hij er nog niet op los, maar daar zal hij ongetwijfeld verder vanaf het doel gespeeld hebben... Het is goed dat we nu een soort pinchhitter hebben. Koppen kan hij, hopelijk is hij ook nog een beetje balvast. Hoe dan ook ideaal om zo'n kopsterke speler in je selectie te hebben voor de laatste 10 minuten als het erop aan komt!
 
JuventusPuglia
 
3
5 augustus 2022 om 09:32
Ben echt benieuwd hoe die het gaat doen, Leuk om een Italiaan bij Ajax te zien
 
BennoKooijman
 
0
6 augustus 2022 om 07:35
Zou Schuurs niet wegdoen,verdedigend heeft Ajax een probleem zeker op internationaal niveau,actueel dan.....we gaan het zien tegen Fortuna,succes.