Tuchel: 'Een gevaarlijke vraag, ik heb Aubameyang en Dembélé ook gecoacht'
Maandag, 25 februari 2019 om 20:28

Kylian Mbappé verkeert de laatste weken in uitstekende vorm. De twintigjarige spits was in zijn laatste vier duels voor Paris Saint-Germain goed voor vijf doelpunten en werpt zich de laatste weken bij afwezigheid van Edinson Cavani en Neymar op als de absolute vedette van de Franse grootmacht. Thomas Tuchel geniet van de manier waarop Mbappé zich ontwikkelt, maar durft niet te zeggen of hij de meest talentvolle speler is die hij ooit heeft gecoacht.

De Duitse oefenmeester, die sinds afgelopen zomer de eindverantwoordelijke is bij PSG en daarvoor de scepter zwaaide bij Borussia Dortmund en FSV Mainz, kreeg die vraag maandag voorgelegd op een persconferentie. "Dat is een gevaarlijke vraag! Ik heb Pierre-Emerick Aubameyang en Ousmane Dembélé bijvoorbeeld ook gecoacht", vertelt hij. "Auba zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart."

"Kylian is een exceptionele speler, maar je hebt ook Neymar en Cavani nog. Zij zijn ook ongelofelijke spelers", vervolgt Tuchel. De keuzeheer houdt er niet van om onderscheid te maken tussen zijn sterspelers. "Ik spreek niet graag over 'de beste speler' of 'een betere speler'. We zijn blij met al onze spelers."

"Iedereen in de kleedkamer van PSG weet hoe belangrijk Kylian is voor ons, hij is een betrouwbare kracht, maar ik houd er niet van om spelers te ranken", stelt Tuchel. Volgens de Duitser kan de Frans international bepaalde dingen zelfs nog verbeteren. "Ook al is dat lastig te geloven! Iedereen verwacht het maximale van hem en hij weet dat ook nog eens te leveren. Hij is dit seizoen enorm belangrijk voor ons."

Meer nieuws
   
08:06
08:06
Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
1
   
07:38
07:38
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
   
07:30
07:30
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
07:13
07:13
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
27
   
06:30
06:30
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
RinusMichelss
 
39
25 februari 2019 om 20:51
Hij is nu al beter dan auba ooit geweest is
 
Othman04
 
41
25 februari 2019 om 21:06
Talentvoller dan dembele is ie in iedergeval nooit geweest.
 
AadMaat
 
9
25 februari 2019 om 21:13
Waarom niet?
 
Othman04
 
7
25 februari 2019 om 21:22
Moet ik dat uitleggen?
 
Jackieboy10
 
30
25 februari 2019 om 21:23
Ja graag, want op basis van wat er uit komt is het toch lastig om zomaar te beweren dat Dembele talentvoller is dan Mbappe.
 
Othman04
 
34
25 februari 2019 om 21:27
Dembele heeft een betere techniek. Dribbels. Kylian heeft zelf ooit in een interview gezegt dat ousmane meer talent heeft Alleen zijn schot is kylian beter in en zijn mentaliteit. Bij ousmane weet je nooit of ie met zijn linker of rechter schiet. Allemaal hetzelfde bij hem
 
AadMaat
 
34
25 februari 2019 om 21:34
Ja, Balotelli zei ooit dat hij beter was dan Ronaldo. Volgens mij presteert Mbappe al twee jaar stukken beter dan Dembele. Waaruit blijkt volgens jou dat Dembele meer talent heeft? Mbappe is zo snel, doelgericht en er zit duidelijk een goede kop op. Ik denk, op basis van wat ze getoond hebben, dat Mbappe meer talent heeft.
 
meneers
 
21
25 februari 2019 om 22:29
Ik denk dat othman04 bedoeld of althans zo interpreteer ik het.Dembele heeft meer talent dan mbappe als je het losliet van de prestaties.Sneijder heeft ook wel eens aangegeven dat er talentvollere spelers dan hem rondliepen in de jeugd maar het om uiteenlopende redenen niet hebben gehaald, en zo zijn er nog wel meer spelers/oud spelers te vinden die dat zeggen.Neemt alleen niet weg dat mbappe er al wel meer heeft uitgehaald dan dembele op dit moment.Maar zo denk ik dat hij dat bedoeld
 
Othman04
 
6
25 februari 2019 om 22:49
Inderdaad zo bedoel ik het heb ik het miss anders laten overbrengen? @meneers
 
AJ_14
 
15
25 februari 2019 om 21:17
Dembele en Mbappe acht ik van dezelfde categorie qua talent. Waar Mbappe wel verder is in zijn ontwikkeling en een stuk bepalender is dan een Dembele voor z’n land en club.
 
Othman04
 
7
25 februari 2019 om 21:25
Dembele heeft zijn talent al bij zijn geboorte gekregen mbappe heeft er voor moeten werken zelfs kylian heeft zelf gezegd dat ousmane meer talent heeft. Zijn techniek is zooo goed mbappe zijn schot en mentaliteit is alleen beter. En zijn sprints alhoewel ousmane daar ook dicht op zit
 
OusOus
 
21
25 februari 2019 om 21:28
Ik ben zelf echt enorm fan van Dembele, maar jij noemt eigenlijk alleen maar de kwaliteiten van mbappe en verteld dat hij beter is en dat ousmane het van zn geboorte heeft. Beetje raar niet
 
Glossiandzozo
 
5
25 februari 2019 om 23:30
Nou nou een stuk bepalender, veeel bepalender zou het moeten zijn. Daar waar Dembele zich nu pas innde basis forceert, begon Mbappe meteen in de basis. Mbappe kan het team dragen(zie afwezigheid van Ney en Cavani). Overigens heefthij een hoofdrol gespeeld in het winnen van het wk. Nee nee, Mbappe is heel veel verder dan Dembele. Mbappe is de allerbeste speler van zijn generatie.
 
MarcoVerratti
 
23
25 februari 2019 om 21:35
Leuk en aardig wat je zegt, maar als ik de keuze tussen Dembele en Mbappe zou moeten maken zou ik 200% zeker voor Mbappe kiezen! De keuze zou wat mij betreft niet eens moeilijk zijn!
 
ajaxfanstef
 
4
25 februari 2019 om 21:44
Nu ja. Maar 2 jaar terug, op basis van talent... Zo zie je maar hoe belangrijk mentaliteit is in topsport en alles opzij willen zetten voor eigen ontwikkeling
 
carlosjr11
 
7
25 februari 2019 om 21:37
Waarom toch altijd die vergelijkingen. Ze zijn allebei Frans en zijn de toekomst van het voetbal als je het mij vraagt. Spelen samen in Frankrijk en wie weet ook ooit op een dag bij barca.
 
SocioFan1
 
12
25 februari 2019 om 22:02
Ja men wil snel niet begrijpen wat hier mee bedoeld wordt. Het gaat om talent, techniek e.d. en daar is Dembele idd beter in. Alleen het complete plaatje is bij Mbappe vele malen beter.
 
Othman04
 
4
25 februari 2019 om 22:07
Hehe bedankt eindelijk iemand die het snapt
 
Rickybilbao
 
24
25 februari 2019 om 22:12
Met alle respect, maar als de ene jonge speler het complete plaatje beter beheerst, en in jouw eigen woorden dus vele malen beter is, dan is die speler toch ook meer talentvol. Je kan wel meer techniek hebben, maar als je bijvoorbeeld geen Schot kracht hebt heb je er weinig aan. Mbappe laat het gewoon nu al wekelijks zien, terwijl dembele veel te grillig is. Mbappe is dan ook beter in het belangrijkste aspect van het spelletje en dat is mentaal.
 
SocioFan1
 
3
25 februari 2019 om 23:04
Het zit hem meer in het effectief zijn middels je kwaliteit. Laten we duidelijk zijn, bij Mbappe is dat ook werelds en dat combineert hij nu met rendement. Daar waar Dembele dat nog wel te vaak nalaat. Maar we hebben het hier, of namens Othman04, over talent. Het is net zo om te roepen dat Isco veel talentvoller is, dus technisch beter e.d. dan Ronaldo. Alleen in het complete plaatje is Ronaldo tig stappen verder en effectiever. Dat kan, je hebt spelers die talentvoller zijn dan anderen, maar dat wil nog niet betekenen dat ze meteen ook beter zijn in het spelletje, oftewel effectiever. Uiteindelijk gaat het om rendement en daarin is Mbappe zeker veel verder dan Dembele, op dit moment.
 
Jackieboy10
 
4
25 februari 2019 om 23:35
Maar nu stel jij talent heel erg gelijk aan "technisch beter" (etc is niet bepaald duidelijk namelijk). Ik vind dan niet dat Dembele talentvoller is puur omdat hij technischer is.. Zo kan Mbappe beter koppen dan Dembele, is hij fysiek sterker, heeft hij een beter schot en vind ik hem qua positionering op het veld ook een stuk beter (van nature al). Dembele is technischer, tweebeniger en heeft meer passeerbewegingen. Ik vind hem dan niet direct talentvoller. Beide blinken uit in zaken waar de ander niet in uitblinkt en ik dicht beide dan ontzettend veel talent toe. Alleen Mbappe combineert inderdaad dat talent aan rendement, waardoor hij vele malen beter is dan Dembele in mijn ogen. Maar dat Dembele over meer talent beschikt ben ik het dus niet mee eens.
 
AJ_14
 
0
26 februari 2019 om 07:16
@sociofan1 Ik wist niet dat techniek de enige graadmeter was voor het beoordelen van talent. Dat is natuurlijk onzin, die andere aspecten waarvan jij zegt dat mbappe beter in is hoort uiteraard ook bij talent.
 
SocioFan1
 
0
26 februari 2019 om 18:16
Wanneer jeugdspelertjes van 6a8 jaar bekeken worden, dan kijk je vaak naar hun voetballende kwaliteiten. De aannames, inzicht, balbehandeling, dribbelen, technisch schieten met beide benen e.d. en dan zie je meteen welk speler meer talent heeft dan een ander. In die periode spreek je van talent wanneer de een meer voetballende kwaliteiten heeft, oftewel technisch beter is dan de ander. Dat wil niet zeggen dat diegene dan ook meteen de top zal halen of later ook veel beter zal zijn. Dat kan altijd anders uitkomen maar we spreken dan van meer talent, omdat hij voetballend technischer is dan de ander en dus talentvoller is dan de ander. Zo spreken sommige toppers zoals van Persie vaak over bepaalde spelers die nooit zijn doorgebroken dat ze meer talent hadden dan menig spelers waar hij zelf mee gespeeld heeft, alleen is het er nooit van gekomen vanwege verschillende redenen zoals discipline, hard werken e.d.
 
fc ramires
 
3
25 februari 2019 om 22:22
Dembele is inderdaad veel talentvoller dan mbappe, als hij zijn kop erbij houd en hij goed begeleid word bij barca gaan mensen beseffen dat ze hebben lopen slapen op ousmane dembele! Ik kan me nog een intervieuw herinneren met een speler van de tegenpartij. Hij was zo verbaasd dat dembele zo goed was en vroeg zich openlijk af waar dortmund 'deze jongen' vandaan heeft getoverd.
 
diegopeladona
 
2
26 februari 2019 om 00:21
Mbappe is in alles wat techniek is beter dan Dembele. Ongelofelijk. Dembele kon niet eens de bal 10 keer hooghouden bij zijn presentatie. Hij heeft zich redelijk herpakt bij Barca, maar hij heeft de helft van de techniek, balbeheersing en inzicht van Mbappe niet. Het is onbegrijpelijk dat er mensen zijn, die frequent voetbal kijken en dit weten te concluderen. De techniek die Mbappe met zijn explosiviteit weet te combineren heb ik sinds de Braziliaan Ronaldo nooit gezien. Daarvoor ook niet. Niemand kan dit. Daarnaast is hij niet nu pas zo goed geworden. Dat was hij 2 jaar geleden ook al. Toen al liet hij in de CL zien dat hij veruit de grootste talent is van zijn generatie. Hij schakelde Man City van Guardiola persoonlijk met zijn weergaloze optredens uit.
 
carlosjr11
 
0
26 februari 2019 om 10:42
Haha en dan kom jij met zo'n argumenten. Jou kan ik dus ook niet serieus meer nemen. Mensen mogen vinden wat zij willen en ik begrijp zeker waarom mensen dembele talentvolle vinden aangezien hij zijn snelheid combineert met zijn techniek en dribbel. Dit betekent dus niet dat hij is! Maar dan kom jij met dat voorbeeld waar hij de bal niet kon hooghouden... Lachwekkend
 
Horwi
 
17
25 februari 2019 om 21:25
Aan de titel dacht ik af te lezen dat het over de snelste speler ging die Tuchel gecoacht had.
 
LilywhiteNL
 
11
25 februari 2019 om 21:37
Trainde ene Usain Bolt niet eens een keer mee met Dortmund?
 
AmazingNinja
 
4
25 februari 2019 om 21:46
Puur naar talent gekeken: Reus en Götze? (Weet niet zeker of Götze alweer terug was bij BVB toen Tuchel daar trainer was)
 
BaronVonBorsig
 
4
25 februari 2019 om 22:04
Een jaar of 9 (alweer) terug noemden ze Götze in Duitsland een 'jahrhunderttalent', na Uwe Seeler zou dit de beste speler van Duitsland voor de aankomende 12 jaar gaan worden. Het kan toch hard gaan zo, al draait hij de laatste tijd (eindelijk) weer wat beter. Ondanks dat hij naar FC Bayern München gegaan is kan ik nog zo erg van hem genieten, zijn eerste aanname is zo ongekend goed.
 
fc ramires
 
9
25 februari 2019 om 22:16
Dembele heeft meer talent dan mbappe vind ik. Als hij goed begeleid word bij barcelona en vertrouwen krijgt van valverde is hij echt beestachtig goed. Hij moet vooral zijn koppie erbij houden.
 
Glossiandzozo
 
5
25 februari 2019 om 23:32
Ik begrijp dat Tuchel ervoor kiest om hier niet al te diep op in te gaan. Maar als we gewoon even eerlijk moeten zijn Mbappe is veel beter en heeft veel meer talent dan zowel Auba als Dembele. Mbappe gaat ook Neymar voorbijstreven. 20 jaar en kijk wat die man al allemaal heeft bereikt man, echt niet normaal. Hij is het grootste talent sinds Messi! Sterker nog, hij is beter dan Messi was op 20 jarige leeftijd.
 
IFCBI
 
6
26 februari 2019 om 06:03
Sjonge jonge, beter dan Messi op 20jaar? Weet je wel wat je hier zegt? Mbappe is exceptioneel, buitengewoon talent en zal ongetwijfeld de beste worden na het Messi/Ronaldo tijdperk. Maar beter dan Messi op die leeftijd? In geen enkele droom. En nee ik kijk niet door een bril, maar komop.. really?