Turkije blijft dromen van WK-deelname na Houdini-act in minuut 99
Maandag, 11 oktober 2021 om 22:45

Turkije is maandagavond ternauwernood ontsnapt aan kostbaar puntenverlies in de WK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Stefan Kuntz leek met 1-1 gelijk te gaan spelen op bezoek bij Letland, dat in de 99ste minuut echter toch nog verslagen werd door een benutte strafschop van Burak Yilmaz: 1-2. Tegelijkertijd boekte Noorwegen in eigen land een minimale zege op Montenegro: 2-0. Zodoende verandert er niets aan de stand in Groep G, waarin Nederland (negentien punten) de koploper blijft. Noorwegen vaart met zeventien punten in het kielzog, terwijl de Turken met vijftien punten derde staan.

Letland - Turkije 1-2
Letland noteerde na zeven minuten spelen het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Een hoekschop viel voor de voeten van aanvoerder Antonijs Cernomordijs, die van dichtbij kon schieten. Zijn schot werd echter knap van de doellijn gered door Merih Demiral. De verdediger van de Turken kreeg tien minuten later de kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. Roberts Ozols verkeek zich op een corner, waarna de bal via het bovenbeen van Demiral net naast ging. Na een klein half uur deelde Cengiz Ünder een volgende speldenprik uit met een afstandsschot. Beide ploegen slaagden er in het vervolg van de eerste helft niet meer in om serieus gevaar te stichten.

Turkije wist dat alleen een zege telde om zicht te houden op kwalificatie voor het WK. Hakan Çalhanoglu was vlak na rust dicht bij de bevrijdende openingstreffer voor de ploeg van bondscoach Kuntz. De vrije trap van de creatieve middenvelder ging rakelings langs de paal. Demiral leek twintig minuten voor tijd de schlemiel van de avond te worden. Roberts Savalnieks bracht de bal hard voor de goal, waarna de verdediger de bal in zijn eigen doel werkte: 1-0. Turkije schrok wakker en kreeg via Yilmaz een goede mogelijkheid om direct weer op gelijke hoogte te komen. Bij de volgende kans was het alsnog raak. Cengiz Ünder gaf de bal voor op Serdar Dursun, die vervolgens knap binnenkopte: 1-1. Ünder kreeg in de slotfase nog een serieuze kans om de Turken op voorsprong te schieten, maar zag Ozols handelend optreden. Yilmaz sleepte er diep in blessuretijd alsnog een overwinning voor Turkije uit. Vanaf elf meter bracht de spits de bezoekers in extremis op 1-2.

Noorwegen - Montenegro 2-0
Zonder onder meer de geblesseerde Erling Braut Haaland en de geschorste Morten Thorsby, maar mét Feyenoorder Marcus Pedersen in de basis verschenen de Noren aan de aftrap. Fredrik Aursnes startte vanaf de bank en kwam in de rust binnen de lijnen. Hoewel het thuisland de druk op het vijandige doel vanaf het eerste fluitsignaal hoog hield, duurde het tot de 27ste minuut voordat de eerste grote kans werd gecreëerd. Na een succesvolle combinatie met Pedersen stuurde Mats Möller Daehli de bal richting de verre hoek, maar doelman Matija Sarkic bracht ternauwernood redding. Twee minuten later viel de openingstreffer alsnog.

Na een voorzet op maat van Stefan Strandberg was het Mohamed Elyounoussi die van dichtbij kon binnenknikken. Een klein kwartier na rust ontsnapte Noorwegen aan de gelijkmaker. Na een fraaie pass van Stevan Jovetic verzuimde Adam Marusic zijn opgelegde kans te verzilveren. Vervolgens draaide Montenegro de duimschroeven aan in een laatste poging uitzicht te houden op WK-kwalificatie. Uiteindelijk bleef een Montenegrijnse treffer en was het Noorwegen dat in de absolute slotseconde nogmaals toesloeg. Wederom was het Elyounoussi die tot scoren kwam: 2-0.

Meer nieuws
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
7
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
18
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
19
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (89)

 
TacticalMove
 
30
11 oktober 2021 om 22:47
Iemand zei op live meepraten dat hij een toto had op Turkije winnen en Burak scoort en ik zei dat het alleen zal gebeuren als we een penalty krijgen en Burak hem maakt. Ziezo, de typische uitslag. Ik zeg oprecht dat ik ons liever niet zie gaan naar het WK want het wordt gewoon EK 2.0. Lekker alle oudjes met pensioen sturen en verdergaan met jongens als Halil, Ali Akman etc. De oudjes waren weer rampzalig vandaag, hoop niet dat de visie is van Stefan Kuntz en dat dit gewoon een overgangsfase is tot na de WK-kwalificaties, want zo raken we geen centimeter vooruit.
 
665
 
27
11 oktober 2021 om 22:49
Verwacht dat Turkije ook niet zal gaan mochten ze 2e worden, verliezen ze de play-offs wel. Hoe pijnlijk het ook is maar er zit totaal geen gedachte achter het huidige voetbal. Wordt zoals je zelf aangeeft tijd dat er door geselecteerd wordt.
 
TacticalMove
 
21
11 oktober 2021 om 22:54
100%. Ookal zouden ze de play-offs winnen, ze gaan keihard af op het WK dan. Er moet gewoon een systeem komen, niet alleen op het veld maar ook er naast. Alles aan Turks voetbal is zo amateuristisch dat het zelfs niet verrassend is dat het op het veld er ook zo uitziet.
 
PSVchelseaboy
 
7
11 oktober 2021 om 23:23
Ik zie Turkije geen 2e worden. Noorwegen ziet er toch sterker uit, helemaal als Haaland weer terug is.
 
TacticalMove
 
9
11 oktober 2021 om 23:27
Het is hopen voor ons dat Nederland wint tegen Noorwegen en wij geen punten verliezen, dat is onze enige uitweg.
 
665
 
11
11 oktober 2021 om 23:28
@psvchelseaboy de kans is groot dat Turkije 2e wordt of Noorwegen moet winnen van Nederland maar dan is Noorwegen zelfs groepswinnaar dus Nederland moet ook winnen. Ze moeten aankomende wedstrijd tegen Gibraltar en als laatste wedstrijd tegen Montenegro die gaat heel belangrijk zijn, maar ik verwacht alsnog een overwinning omdat Montenegro na vandaag officieel is uitgespeeld.
 
EuropeFatihiGS
 
8
11 oktober 2021 om 23:29
Het beleid in het Turkse voetbal is gewoon klote. Het beleid wordt gevoerd door architecten en niet door de mensen die vanuit het voetbalwereld zelf komen. Zie je zulke fratsen ergens bij andere voetbalbonden elders op Europese velden? Alleen TFF is daar een uitzondering in.
 
EuropeFatihiGS
 
4
12 oktober 2021 om 00:14
@TacticalMove, je vergeet nog wel dat Turkije tegen Gibraltar moet en dat doelsaldo ook enig voordeel kan brengen he? Als Turkije er een stuk of 6-7 kan scoren tegen Gibraltar (zie ik ze overigens toch niet doen, zou een stoute droom zijn) en zijn laatste wedstrijd wint tegen Montenegro, dan zou een gelijkspel van Nederland tegen Noorwegen ook voldoende moeten zijn. Maar goed, eerst maar eens doelpunten maken. Het kan nog altijd elke kant op gaan hoor.
 
Clutch
 
3
12 oktober 2021 om 00:24
665, probleem is dat er al is doorgeselecteerd. Lucescu is daar in 2018 mee begonnen, we hadden niet voor niets de jongste selectie op het EK. Alleen liggen de verwachtingen nu al zo hoog dat het lastig is om de supporters tevreden te stellen. Als we nog een keer doorselecteren zullen die jongens tegen hetzelfde probleem aanlopen.
 
blaugrana11
 
27
11 oktober 2021 om 23:56
Hahaha ik was dat. Heb 300 euro gewonnen. Werd helemaal gek. Ontopic: Dit gaat niet goedkomen voor de turken denk ik helaas… hebben echt potentie maar het komt er maar niet uit. Echt jammer want turkije op een toernooi echt een aanwinst
 
Kamran Baydil
 
3
12 oktober 2021 om 01:55
Doorselecteren is prima maar zolang turkije tactiekloos ogend voetbal zal spelen zal er geen verandering inkomen
 
marieke90
 
13
11 oktober 2021 om 22:48
Dit kan Turkije wellicht een boost geven..
 
srknn_
 
14
11 oktober 2021 om 22:48
Burak Yilmaz de slechtste man op het veld scoort toch de winnende! Laat even zien waarom hij de bijnaam "Kral" draagt.
 
NietsTeZoeken
 
45
11 oktober 2021 om 22:51
Dan heb je Hakan vandaag niet gezien. Weet niet hoe hij het doet maar al zijn schoten gingen 30 meter over
 
Shevchenko_7
 
3
11 oktober 2021 om 23:58
Veld was ook niet lekker ofzo, misschien heeft dat er mee te maken.
 
ua-kral
 
9
11 oktober 2021 om 22:48
Willen we uberhaupt wel deelnemen op deze manier? Snap dat iedereen moeite heeft met Letland uit maar het spel is al tijden gewoon niet te doen. Nieuwe coach die ineens allerlei oude geesten uit de fles tovert.
 
Kruisband98
 
33
11 oktober 2021 om 22:48
Weer eens schandalige hoeveelheid extra tijd. Turkije moest en zou de winnende nog maken. Gefeliciteerd, maar dit gaat niet aan WK-kwalificatie helpen. Gegroet.
 
Alex17
 
24
11 oktober 2021 om 23:12
Die keeper liep ook wel te rekken hoor. Heb sowieso een grafhekel aan tijdrekkers, dus wel een lekkere deksel op de neus voor die gozer.
 
Tb92
 
13
11 oktober 2021 om 23:24
Anders vertel ook ff wie het WK wint dan weten we dat ook alvast.
 
EuropeFatihiGS
 
15
11 oktober 2021 om 23:43
Het was niet zozeer 90+tot Turkije scoort hoor. Gedurende de eerste minuten van de blessuretijd lagen er op het gegeven moment 4 Letten incl. de keeper op de grond tijd te rekken bij een Turkse aanval binnen de 16m.
 
Rondvaartboot
 
10
11 oktober 2021 om 22:49
Heel Noorwegen dankt Elyounoussi, wat een fijne speler! Jammer van de late treffer van Turkije. Tweede plek is nog steeds haalbaar, alleen nog koppie erbij houden en winnen van Letland en wellicht dat je nog kan stunten in Amsterdam als de ziekenboeg snel leeg raakt want met vandaag weer een geblesseerde erbij mis je gewoon 9 spelers. Mooie voorassist van Pedersen bij de eerste goal, Aursnes viel ook prima in. Wellicht eindelijk weer een WK voor de Noren met wat geluk
 
Chilii
 
23
11 oktober 2021 om 22:49
Wat is Turkije toch ontiegelijk slecht zeg, maar wat smaakt dit lekker!! Die dekselse Burak die geen pepernoot heeft geraakt en van duiken een hobby heeft gemaakt versiert even een pingel en schiet die feilloos in.. Heeerlijk ! WE Believe !
 
BocaJuniorsFC
 
4
11 oktober 2021 om 22:49
Genoten van El Younoussi wat een doorzetter werkt keihard maakt alle vieze meters voor het elftal en beslist de wedstrijd met 2 heerlijke goals respect!
 
Mobesiktas
 
17
11 oktober 2021 om 22:49
Cengiz Under is de enige waarvan ik nog kan zeggen dat hij een voetballer is en wat probeert te doen voor het Turkse elftal. De overige “spelers” ga ik het niet eens over hebben.
 
VeyselSn31jder
 
13
11 oktober 2021 om 22:50
Wat hebben we hiervan geleerd? De oudjes zoals Burak lozen, Kokcu was waardeloos en Halil hoef ik nooit meer te zien. Over Hakan wil ik niet eens beginnen. Waar Nederland zonder moeite langs Letland kwam heeft Turkije hier met veel moeite gewonnen. Uiteindelijk lag het dus niet aan Senol?
 
TacticalMove
 
10
11 oktober 2021 om 22:53
Het lag niet volledig aan Senol, maar zoals vaker moet het in Turkije altijd 1 persoon zn schuld zijn, nooit kijken naar het hele plaatje. Zoals je zegt moeten veel namen vervangen worden, nieuwe leiders opstaan en een frisse wind door de kleedkamers blazen. En vraagje: waarom geen Halil meer? Vond hem niet superslecht en vind persoonlijk dat hij basis moet spelen ipv Burak of Serdar Dursun.
 
VeyselSn31jder
 
5
11 oktober 2021 om 22:59
Samenvatting van Halil: maakt een leuke actie, zet zichzelf vast, balverlies / maakt een schot à la FC Knollendam 3
 
BlackEagleQ7
 
1
11 oktober 2021 om 23:05
Basis? Nee zeker niet, het is gewoon wachten totdat Cenk terug is, die speel Burak zo de basis uit.
 
VeyselSn31jder
 
19
11 oktober 2021 om 23:08
Cenk heeft een abonnement bij Acibadem
 
EuropeFatihiGS
 
2
11 oktober 2021 om 23:33
Ik snap je punt over Halil niet echt. Cengiz liep zichzelf ook tig keer vast, en zelfs hij kwam er niet langs moet je nagaan. Maar ook de schoten van de beste spelers met schotprecisie waren Knollendam 6 man. Ondanks alles moest Halil niet alleen basis beginnen bij deze wedstrijd, maar hij moest vorig wedstrijd tegen Noorwegen al spelen vond ik.
 
VeyselSn31jder
 
4
11 oktober 2021 om 23:44
@europefatihigs Het verschil met Cengiz is dat Halil altijd voor eigen succes gaat terwijl hij dondersgoed weet dat zijn afronding niveau Mehmet Batdal is. Cengiz speelt zijn medespelers vrij mbv zijn eigen acties. Daarnaast bewijst Cengiz wat hij kan in de competitie, Halil daarentegen is week in week uit onzichtbaar. Ik snap echt niet wat men in Halil ziet.
 
Alex17
 
6
11 oktober 2021 om 23:50
Ik snap het ook niet echt. Halil kan opzich wel leuk voetballen maar het is geen killer voor de goal en is vaak erg onzichtbaar ook. Een lichtgewicht. Wie weet ontwikkelt hij zich wel want hij heeft wel redelijk talent, maar op dit moment vind ik het een beetje niveau Heracles. Denk dat hij het ook goed zou doen bij zo een club. Vind ook dat Mohammed gewoon eerste spits bij Gala moet zijn.
 
EuropeFatihiGS
 
2
11 oktober 2021 om 23:57
Ja oke Cengiz en Halil zijn twee totaal verschillende spelers ook he. Cengiz kan heel goed zijn man (soms zelfs twee) passeren. Daarom gaf ik hem als voorbeeld. Halil kan zoiets sowieso niet. Trouwens je doet Halil wel veel onrechtvaardigheid aan door hem te vergelijken met Lord Batdal man hahah. Halil is zeker geen 9, en afronden kan hij idd niet. Maar hij zou wel een goede 9,5 kunnen zijn, met de rug naar het doel de bal aannemen en tikkie breed naar Cengiz of Kerem (of Morutan en Kerem bij GS).
 
ByRm4
 
5
12 oktober 2021 om 00:27
Ff serieus zien jullie niet in dat Serdar Dursun (hoe knullig hij er ook uit ziet) de enige ‘torgetter’ van dit team is. Hij mist weliswaar kansen, maar staat altijd op de juiste plek.
 
RIAGS
 
1
12 oktober 2021 om 11:34
Ik zit serieus te scrollen totdat ik iemand tegenkom die wat over hem zegt. Ik ken zijn spel niet goed, maar vond hem fris doorbeunen daar voren. Met zo’n niet-voetballende team kan twee reuzen voorin best helpen en hij draagt zijn steentje goed bij daarin. Enorm gretig zag ik hem overkomen, graag meer van zien.
 
El Barto
 
5
11 oktober 2021 om 23:53
Nederland zonder moeite langs Letland? Nou, ok, Oranje is behalve de laatste bal die Bijlow eruit hield niet echt in de problemen gekomen. Maar het was verder een draak van een wedstrijd. Verschil is wel dat ik me over de komende wedstrijden van Oranje niet zoveel zorgen maak, er staat een team en met Lang en Danjuma zijn er weer 2 technische vaardige aanvallers bij. Turkije heeft op papier nog een leuk elftal, maar het blijft nog los zand.
 
EuropeFatihiGS
 
7
11 oktober 2021 om 22:50
Biz bitti demeden bitmez, of terwel It ain't over until the fat lady sings. Het heeft bijna 100 jaar geduurd om te winnen van Letland, maar het is op het nippertje gelukt. Dankzij Kral Burak die van mijn part zijn schoenen aan de wilg mag hangen. Er moet een keer een spits komen die hem doet vervangen bij het Turkse elftal. Al twee wedstrijden verlangde ik naar Halil of zelfs naar Serdar die niet eens een fatsoenlijke wedstrijd bij Fener speelde. Cengiz was heel marig, Hakan nog veel erger dan dat. Merih is niks anders dan de Turkse versie van De Ligt. Net zo'n zoutzak af en toe. Maar Ridvan Yilmaz is echt een geweldige speler. Met hem op de linksback zal Besiktas absoluut genieten de komende jaren.
 
EmreGS27
 
7
11 oktober 2021 om 22:52
Tsjonge sjonge, wat een wedstrijd zeg. Echt typisch dit. Het enige dat goed was vandaag is dat ze direct na het tegendoelpunt echt reactie gaven, iets wat ik lange tijd niet heb gezien. Is ook wel goed voor het moraal om zo te winnen. Laten we kijken wat er in november gaat gebeuren.
 
binny
 
8
11 oktober 2021 om 22:52
Joh man wat een avond beide mn totos vernield door een goal in de 98ste minuut bij Cyprus en bij Turkije. Gefeliciteerd, jullie doen nog mee en de potten tegen Letland zijn uit gewoon moeilijk met zo'n muur, was ook zo thuis, maar er moet zeker iets veranderen aan de spel opvatting. Toch weer die dekselse Burak!!
 
AY1905
 
6
11 oktober 2021 om 22:52
Bijna iedere turkse lid had zich rijk gerekend met een verlies/gelijkspel aangezien we een jarenlange abbonement hebben om het altijd tegen letland te verpesten. Beetje jammer dat we valse hoop hebben gekregen door alsnog de 2-1 te maken en nog voor plek 2 te gaan
 
Lionelneymar
 
26
11 oktober 2021 om 22:52
Eigenlijk vind ik het wel balen dat Nederland in een poule zit met Noorwegen en Turkije. Had naast Nederland beide landen wel op het wk willen zien! Turkije en voetbal is naar mijn mening ook meestal wel een recept voor spektakel. Nu deze late ontsnapping, maar zie in de Super lig ook vaak genoeg de gekste dingen voorbij komen. Gefeliciteerd aan de Turkse fans hier in ieder geval!
 
BJK-Q7
 
15
11 oktober 2021 om 22:55
Serdar Dursun doet even wat Burak Yilmaz moet doen. Duels ingaan en strijden voor elke bal! Chapeau van Serdar. Kuntz moet doen wat Senol niet heeft gedaan en dat is doorselecteren van sommige spelers. Anders gaat die net zoals Senol uiteindelijk gewoon ontslagen worden. Deze spelers hun mentaliteit vind ik persoonlijk gewoon zeer zwak….
 
Clutch
 
3
12 oktober 2021 om 00:28
Het speelt ook mee dat je met 2 spelers in de zestien meer ruimte krijgt. Gooi Burak tussen 3 van die reuzen en het zal je niks opleveren. Dat zagen we ook tegen Noorwegen.
 
gangstarr
 
33
11 oktober 2021 om 22:55
Die keeper van Letland heet Ozols. Als je de o verwisseld met een e, dan krijg je het Turks voetbal in beeld. We hebben echt wel spelers met specifieke kwaliteiten. Het lijkt echter alsof ze deze kwaliteiten van elkaar niet kennen. Zo onsamenhangend. Cengiz is echt onze beste speler. Hakan, wat doet hij zijn kwaliteiten tekort zeg. Met zo een techniek en schot techniek, mag je veel vaker beslissend zijn. Ik vond die Berat ook sterk. Veel diepte in zijn spel. Die mag blijven staan. Die Orkun is echt matig. Dan heb ik nog liever Halil. Laatst genoemde kan zichzelf soms echt op wereldklasse niveau vrij spelen in de 16, maar het vervolg is vaak dramatisch. Echt zonde, want tegen gesloten defensies kan hij gewoon een mannetje passeren op 1 vierkante meter. Nu maar afwachten wat Noorwegen gaat doen.
 
Tufan Celik
 
5
11 oktober 2021 om 23:23
Je hebt zwaar gelijk maar dat heb je wel vaker!
 
EuropeFatihiGS
 
5
11 oktober 2021 om 23:24
Halil is een speler die met zijn rug naar het doel kan voetballen. Maar Serdar is ook completer dan Halil lijkt mij. Een ding is zeker: allebei in ieder geval wel sneller en bruikbaarder dan Kral Burak.Offtopic: ben jij overigens na bijna 15 jaar nog steeds niet van plan om je profielfoto te wijzigen? Ik weet na al die jaren nog steeds niet of het Cuneyt Arkin is of niet haha
 
gangstarr
 
9
11 oktober 2021 om 23:36
Haha 15 jaar, 1 account, 1 profielfoto. Ik vind dat Burak er nog niet is uitgespeeld door die twee. Hij heeft vorig jaar nog Nederland gesloopt en Lille kampioen gemaakt. Hij choked nooit als het moet.
 
Alex17
 
6
11 oktober 2021 om 23:26
Doet Hakan zijn kwaliteiten tekort of is Hakan gewoon helemaal niet zo goed? Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik geen Serie A kijk maar ik zie Hakan al jaren niks goeds doen voor Turkije.
 
gangstarr
 
2
12 oktober 2021 om 07:05
Ik denk dat Hakan te afhankelijk is van de spelers om zich heen. Daarnaast zie je wel eens vaker dat spelers beter zijn bij hun club dan bij hun land.
 
TacticalMove
 
3
11 oktober 2021 om 23:48
Sinds dag 1 is het eigenlijk zo bij Halil, hij doet alles perfect tot dat hij moet trappen. Als hij werkt aan zijn afwering is hij rond zijn 25/26 een topper, dat is ook meestal de peak van spelers. Orkun is een talentje maar denk persoonlijk dat hij beter zal spelen bij een ploeg die wilt voetballen op de helft van de tegenstander, voor hoe wij ‘voetballen’ is berkan en berat een perfect duo.
 
CanBartu10
 
3
12 oktober 2021 om 00:46
@ Gangstarr Jij bent ook niet consequent met je opmerkingen.. Toen jouw cluppie won met een laatste minuut doelpunt, reageerde je heel euforisch en boeide het slechte spel je niet. Moet je nu ook geen kritiek leveren vind ik.
 
gangstarr
 
5
12 oktober 2021 om 07:03
Ik hoor jou anders ook niet klagen over de goedkope penalty terwijl de blessuretijd al was verstreken. Zelfs bij Milli Takim een clubdiscussie opzoeken, man man man.
 
GluubsterTJ
 
50
11 oktober 2021 om 22:57
Gefeliciteerd aan de Turken. Gecondoleerd aan Klaas en zijn hond Daisy. Dat wordt Toeterennn!!!
 
Mister UK
 
25
11 oktober 2021 om 22:58
Die laatste goal is nie alleen in Letland zn goal gegaan.
 
gangstarr
 
42
11 oktober 2021 om 23:10
Het klinkt altijd zo slecht als iemand klassieke Turkse zinnen direct vertaalt naar het Nederlands ??
 
SerroSouza
 
6
11 oktober 2021 om 23:00
Nou, we kunnen over een ding eens zijn met zijn allen denk ik en dat is hoe beschamend het is om zo te winnen van Letland. Tuurlijk gaat het om de winst, maar kom op dit is toch niet om aan te zien. Persoonlijk had ik spelers als Burak, Hakan, Caner, Halil nooit meer opgeroepen, hoe wanhopig we soms ook zijn. Maarja, ben benieuwd of we er gaan komen.
 
GluubsterTJ
 
23
11 oktober 2021 om 23:08
Ahjoh Nederland bakte er ook weinig van tegen de Letten. Wij pakken die Noren straks en dan hebben jullie de 2e plek. Dan via de play-offs naar het WK. Iedereen blij toch?!
 
Rondvaartboot
 
4
11 oktober 2021 om 23:19
Behalve ik
 
SerroSouza
 
6
12 oktober 2021 om 00:49
Hahah altijd leuk om mijn 2 landen samen te zien op een eindtoernooi. Diep van binnen wil ik het wel, maar wanneer Nederland een slechte pot speelt en wint is het vaak een off-day, vooral tegen (met alle respect) Letland. Maarja, hopen doet wonderen, ik zeg 1.NL & 2.TR!
 
blaugrana11
 
1
12 oktober 2021 om 02:19
Noren verdienen het wel wat meer vind ik. Turken hebben mogen spelen tegen nederland met de slechste trainer uit de historie van het nl elftal en de noren missen nu ook nog belangrijke spelers.
 
oostzaan68
 
6
12 oktober 2021 om 02:56
Als Oranje kan veranderen, kunnen de Turken toch ook?
 
kartal 38.
 
4
11 oktober 2021 om 23:00
Tsjaa wat moet je ervan zeggen. Echt dramatisch, als we zo blijven spelen hoop ik dat we geen eens 2e worden. Maar goed de 3 punten zijn binnen, de volgende wedstrijd moet echt beter stap 1 is al bekend :ridvan voor caner
 
BlackEagleQ7
 
11
11 oktober 2021 om 23:03
Serdar Dursun, Ridvan Yilmaz horen gewoon in de basis te staan, Burak kan er helemaak niks meer van, over caner hoef ik niks meer te zeggen toch? Volgende keer de linksback van Sivas roepen inplaatsvan caner, die weet wel wat hij doet.
 
Aslanlar
 
7
11 oktober 2021 om 23:04
Leuke tijden voor liefhebbers van het Turkse voetbal. Nationale ploeg even rampzalig als de competitie. Turkike schreeuwt om herstructurering op gebied van voetbal. Ik maak graag een uitzondering om Calhanoglu toch als individu eruit te pikken, buiten zijn mentaliteit op het veld is hij ook gewoon keer op keer dramatisch. Uiteindelijk leuk dat we nog altijd een beetje hoop mogen hebben, volgende wedstrijd beter hopelijk.
 
fenkyludovic
 
7
11 oktober 2021 om 23:13
Boys besef dat dit voor het eerst is dat Turkije van Letland wint. We horen dit te vieren. Letsgooo
 
fb.elftal12
 
5
11 oktober 2021 om 23:19
Turkije zonder Hakan en Burak zou een droom zijn! Ik snap niet hoe Burak elke keer 90 minuten kan spelen.
 
Japie_Krekel
 
6
11 oktober 2021 om 23:20
Schandalig dat die speler van Montenegro twee keer geel krijgt voor terechte kritiek op het tijdrekken van Noorwegen. Die spelers die constant tijd rekken moet je twee keer geel geven
 
Rondvaartboot
 
2
11 oktober 2021 om 23:37
Tja als je geel krijgt moet je gewoon je mond houden verder. Hij gaat vervolgens sarcastisch klappen richting de scheids. Terecht dat je daar een tweede geel voor krijgt.
 
Tufan Celik
 
7
11 oktober 2021 om 23:21
Het is en was en blijft een pingel. Slome en slechte spel van Turkije. Hup Holland hup win van de Nooren en dan kunnen we met zn alle gaan Tuuuttterreeenn!!
 
Alex17
 
8
11 oktober 2021 om 23:24
Ik zette de wedstrijd aan en na een kwartiertje had ik het alweer gezien nadat ik Caglar en Merih de bal veel te vaak zag overkaatsen en ben ik maar Nederland gaan kijken. Ben toch maar even gaan kijken na de 1-0 van Letland en toen werd het toch nog heel vermakelijk. Niet vanwege het spel, maar vanwege de typisch Turkse kamikaze aanvallen die er steeds net niet ingingen. We moeten gewoon niet teveel van Turkije verwachten en dit soort overwinningen gewoon koesteren joh, zoveel stellen we helemaal niet voor. Leuk voor Serdar Dursun die een gouden wissel was, die man speelde paar jaar geleden nog rechterrijtje Turkse eerste divisie en scoort vandaag op zijn 30e in zijn debuut. Burak Yilmaz gewoon heel de wedstrijd niks goeds doen en dan in de laatste seconde een penalty prikken hahahaha. Gewoon zijn hele houding ook, onze Turkse CR7. Stefan Kuntz heeft na 3,5 dag al door hoe het Turkse volk in elkaar zit en ging ff janken alsof het de WK-finale is. Na 97 jaar van Letland gewonnen! De vlaggen kunnen uit!
 
Gtore7
 
0
11 oktober 2021 om 23:28
Ik reageer even op jou maar zag meerdere hetzelfde zeggen, na .. jaar gewonnen van Letland. Dat is ook klinklare onzin van de Turkse voetbalmedia. Kijk maar eens sinds wanneer Letland een voetballand heeft dan lach je je rot.
 
AY1905
 
0
11 oktober 2021 om 23:29
Toch een klein beetje off topic: hoe heb je als fener fan caner jarenlang bij jou club gezien? Het is toch niet om aan te zien dat hij nog steeds het turkse elftal vertegenwoordigd
 
Alex17
 
9
11 oktober 2021 om 23:34
Broer als je Fener supporter bent is naar Caner kijken nog het minst erge, geloof me ??.
 
Gtore7
 
1
11 oktober 2021 om 23:25
Wat was dit WEER ontiegelijk slecht zeg. Tot de 1-0 geen kans kunnen creeeren tegen Letland (met alle respect).Aantal spelers, hier komen ze: Caner,Burak gewoon nooit meer oproepen. Waar ik me nog het meest aan kan irriteren dat na afloop de slechtste speler van het veld wordt gefeliciteerd alsof het een held is. Door Burak spelen we met 10man, rent niet, strijd niet & dan die duels?? Elke duel maakt hij een overtreding en dan doen alsof ie niks heeft gedaan.Caner, what a joke! Kuntz als je de spelers niet kent informeer dan even bij de Clubtrainers. Sergen had je gelijk al verteld dat Caner er helemaal niks van kan. Ben oprecht blij en trots op Ridvan, strijder!Dan nog een aantal spelers die helemaal de weg kwijt zijn: Hakan,Zeki en in mindere mate Merih. Met name de eerste twee passen in het rijtje van Burak. Letterlijk alles gaat fout als zij de bal krijgen.Ik blijf erbij, die Kerem is echt een speler van helemaal niks. Die stelt echt geen biet voor, doet al 2 wedstrijden op rij helemaal niks goeds. Halil is vele vele malen beter dan Kerem.Hoor net over de play off fase, 3/4 poules? Nummer 1 gaat door? Nah kunnen we beter gewoon niet gaan. Het lijkt werkelijk waar nergens op. Tikkie links,tikkie rechts, speel de bal naar de links/rechts buiten en hup gooi ze erin! Nee dit wordt niks
 
Marlos
 
7
11 oktober 2021 om 23:27
Turkije mist gewoon een echte superstar in haar selectie die het verschil maakt in zon momenten; Noorwegen heeft Haaland, Polen heeft Lewandowski, Zweden had Ibrahimovic en wij hebben het nogsteeds over een tachtig jarige Burak, anyway Cengiz en Berat waren de enigste met een voldoende Alleen Cengiz is zowel balvast en kan een man voorbij, Kerem is een jongere versie van Burak; geen balcontrole en raakt de bal altijd kwijt. Berat vind ik defensief ijzersterk en heeft een goede pas in zijn benen
 
EuropeFatihiGS
 
10
11 oktober 2021 om 23:41
Je uitspraken doen me denken aan Turkije gedurende de wedstrijd. Je begon niet goed, het werd erger en aan het einde kon ik me dan eindelijk wel vinden. Wat ik bedoel te zeggen is: je hebt het over een tachtigjarige Burak in een mindere mate, maar Lewandowski is toch ook oud? En Ibrahimovic is in jouw ogen dan wel negentig neem ik aan? Het ligt niet aan een superster of twee. Het zit m volledig in het systeem. Burak is minder, misschien zelfs het minste over het algemeen dat klopt. Maar iedereen was vandaag ontiegelijk slecht.
 
Nederturk
 
7
11 oktober 2021 om 23:57
Enorm blij met deze stunt. Vooraf ben je blij met een gelijkspel, en dan win je gewoon. Ik snap een paar dingen niet. Waarom speelt Calhanoglu in het Turkse elftal opeens als Mustafa Sarp? Burak Yilmaz is opeens Mehmet Batdal? Caglar speelt als Sadik Ciftpinar? Die gasten zijn vervloekt! Op clubniveau geweldig, bij Turkije dramatisch. En wat moet Fener zich slecht voelen als je Merih zo goed ziet spelen. Ze lieten Merih gaan omdat ze liever…. Abdoulaye Ba wilden hebben. Misschien wel het meest trieste voorbeeld van buitenlander geilheid in Turkije, samen met NSakala die voorkeur krijgt boven Ridvan. Hopelijk gaan we het redden en kunnen de supporters ook naar Qatar gaan.
 
ByRm4
 
8
12 oktober 2021 om 00:33
Serdar Dursun, zegt het voort! Hij mag eruit zien als een sishaloungemedewerker, maar is toch de enige echte ‘torgetter’ van dit elftal. Hij heeft de laatste jaren (al is het niet op topniveau) alleen maar gescoord. Je ziet gewoon dat hij een neusje voor de goal heeft, al mist hij ook weleens grote kansen. Die jongen is op zn 30ste ‘milli’ geworden en vecht voor elke bal. Als Kuntz voor Burak blijft kiezen ipv een hongerige speler als Serdar kan dat ook zijn einde worden
 
messino
 
1
12 oktober 2021 om 09:05
Het is eigenlijk niet te filmen dit. In de basis hebben de Turken gewoon voldoende spelers om een sterk team op het veld te zetten. Maar ook deze coach valt weer terug op oude namen en durft het kennelijk niet aan om te vernieuwen. Ironische aan het verhaal is dat dan uitgerekend Burak de winnende maakt. Ik geef ze weinig kans op het bereiken van het WK op de manier.