Turkije flirtte met Orkun Kökcü: 'Mijn hart ligt nu bij Nederland'
Maandag, 25 maart 2019 om 06:40

De Turkse voetbalbond (TFF) heeft Orkun Kökcü in het verleden benaderd inzake een interlandloopbaan voor het nationale elftal, zo schrijft De Telegraaf maandag. De achttienjarige middenvelder van Feyenoord doorliep alle Nederlandse nationale jeugdelftallen en heeft zijn vizier voorlopig op het Nederlands elftal gericht.

"Ze hebben me weleens gevraagd of het me iets leek, maar dat was voor Turkije Onder-19, dus blijf ik liever hier. Als de A-ploeg komt? Dat weet ik nog niet, ik heb hier nog een gesprek met de trainer", zegt Kökcü in gesprek met het dagblad. De middenvelder probeert zich deze week met Oranje Onder-19, waarvan hij aanvoerder is, via Spanje te plaatsen voor het EK.

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Kökcü verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord tot medio 2023 en liet buitenlandse interesse links liggen. Hij is enthousiast over het talent dat op dit moment rondloopt bij Oranje Onder-19. "Jazeker, er komt een goede generatie aan." Een andere ploeggenoot, Mohammed Ihattaren, wordt door de Marokkaanse bond begeerd. Beiden spraken nog niet over de situatie van laatstgenoemde. "Nee, het gevoel dat hij heeft, kent hij het beste."

"Of het zonde zou zijn als we weg zouden gaan? Misschien wel, maar als je je hart volgt, kun je de beste beslissing nemen. Mijn hart ligt nu bij Nederland, haha. Ik heb ook niet zoveel waardering gehad vanuit Turkije." Kökcü maakte eind september zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord en krijgt de laatste weken volop speeltijd van trainer Giovanni van Bronckhorst. In de voorbije twee competitieduels stond hij dik zeventig minuten op het veld.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
1
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
2
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
Steven West
 
27
25 maart 2019 om 07:00
Kijk dat is positief nieuws. Bij de meeste Marokkaanse Nederlanders lijkt het anders. Sinds Ziyech was gekrenkt dat hij niet meer door Blind was geselecteerd na zijn blessure heeft hij voor Marokko gekozen. Lijkt de 1 na de ander plotseling met zijn 'hart' te kiezen voor Marokko. Vind het op zich natuurlijk gewoon prima. De meeste zijn toch niet goed genoeg. Alleen de keuze met het 'hart' vind ik echt gelul. De meeste jongens zijn hier opgegroeid en geboren. Nederland is echt hun thuis. Het lijkt mij dat je hart altijd bij je thuis is. Natuurlijk begrijp ik wel als je met je verstand kiest dat je voor een ander land kan gaan spelen. Vind het logisch als je niet voor de 1 in aanmerking komt en bij een ander wel dat je dan gaat voor de ander om toch interlands te kunnen spelen. Maar dat is wel een keuze gebaseerd op verstand!
 
Almogaver
 
28
25 maart 2019 om 07:09
Je zegt dat hun hart meer hier ligt, maar ondertussen hoor ik dagelijks derde en vierde generatie Turken en (met name) Arabieren onderling niet in het Nederlands praten. Dat is voor mij meer een indicatie dat ze hun hart meer hebben liggen bij dat land, dan Nederland. Ik vind het wel gek dat je zegt dat het niet erg is omdat ze tóch niet goed genoeg zijn voor Oranje. Keuze met het hart moet altijd prima zijn. Ongeacht talent.
 
Steven West
 
24
25 maart 2019 om 07:16
@almo Ik geef juist aan dat ik te term keuze met het hart gelul vind. Dat is puur om populair te doen voor de achterban waar de keuze op is gevallen. Sorry zo zie ik het. En dat derde en vierde generatie Turken onderling niet in het Nederlands praten zegt mij niks. Moet ook gewoon kunnen. Het is niet zo als ik Engels spreek dat ik plotseling een echte Engelsman ben. Denk meer dat het te maken heeft dat zij dat doen om dat zij dat thuis in Nederland gewend zijn. Valt mij op de eerste generatie vaak moeite heeft met de Nederlandse taal wat ook zeer lastig is. Maar goed heb er nooit onderzoek naar gedaan.
 
DNeres
 
27
25 maart 2019 om 09:09
Een taal onderling spreken is voor jou genoeg om te bepalen waar je hart ligt? Wel eens over nagedacht dat het gewoon makkelijker is wanneer je meerdere talen spreekt dat je een taal onderling spreekt wat je van je ouders geleerd hebt?... alsof Nederlanders die emigreren niet onderling Nederlands met elkaar spreken.
 
Apocalyps
 
2
25 maart 2019 om 10:59
`je zegt dat hun hart meer hier ligt, maar ondertussen hoor ik dagelijks derde en vierde generatie Turken en (met name) Arabieren onderling niet in het Nederlands praten. Dat is voor mij meer een indicatie dat ze hun hart meer hebben liggen bij dat land, dan Nederland.` Dit heeft met jouw nieuwsgierigheid te maken, dan dat hun hart meer bij `dat land` ligt dan Nederland.
 
utreggg030
 
0
25 maart 2019 om 18:50
als de media en typetjes wilders het wat minder over “marokkanen” hebben denk ik dat zij zich sneller tot nederland aangetrokken voelen. Turkse jongens hebben daar minder last van. Draai het even om en zie jezelf als nederlander in Marokko. Als mensen uit de tweede kamer en de media je keer op keer herrinert aan je land van herkomst zie ik jou ook niet 1,2,3 de keus maken om voor Marokko uit te komen. Ik wil niet zeggen dat het de grootste factor is, maar zeker wel iets wat meespeelt in de keuze
 
wesley1910
 
19
25 maart 2019 om 07:10
Dus als je hier geboren bent mag je hart nergens anders liggen. Top dat jij dat voor ze bepaald. Ik snap het best hoor. Mooiste is vooral als we iedereen lekker in hun waarde laten.
 
Steven West
 
31
25 maart 2019 om 07:20
@wesley Ik bepaal dat zeker niet. Maar is wel gek als je hier geboren en getogen ben dat de kans dat je meer hier wat mee heb dan een vakantieland een stuk groter is. Natuurlijk heb je altijd de uitzondering op de regel. Vast wel! Maar bij de meeste zie ik het als een verkooppraatje! En dat ik een afwijkende mening heb betekend niet direct dat ik ze niet in de waarde laat. Schreef eerder dat welke keuze zij ook nemen gewoon prima is. Dus begrijp niet zo je probleem?
 
Arno_P
 
1
25 maart 2019 om 08:08
Wat nu als er een Nederlandse/braziliaanse speler boven komt drijven en hij goed genoeg is voor Brazilië. Dat is qua verstand een betere move dan voor Oranje te kiezen. Dan zou er misschien minder commotie ontstaan.
 
Steven West
 
2
25 maart 2019 om 08:19
@arno Hoezo commotie? Iedereen moet gewoon kunnen kiezen wat hun het verstandigst lijkt. Overigens zou ik verstandelijk alsnog voor Oranje kiezen. De concurrentie in Brazilië is een stuk groter. Dus je bent er ook eerder uit.
 
Arno_P
 
2
25 maart 2019 om 08:23
De commotie van Ziyech en Ihatarren bijvoorbeeld. Jongens als Idrisi en Mahi zijn toch niet goed genoeg voor Oranje dus daar zeiken we niet over. Maar als zo'n jongen echt goed genoeg is voor Brazilië dan kun je het hem toch niet kwalijk nemen.. net zoals een speler voor Marokko kiest. Ik ben wel van mening als je je hele leven in Nederland woont en al die jeugd elftallen hebt doorlopen je wel enigszins verplicht bent om bij Oranje te blijven en dan niet ineens over je gevoel moet praten. Vaak heeft Marokko helemaal niets gedaan voor die jongens en is het puur de sociale druk vanuit de familie en vrienden.
 
DNeres
 
8
25 maart 2019 om 09:12
En de spelers die de hele jeugdelftallen hebben doorlopen en daarna nooit worden opgeroepen voor het grote oranje, die wil je dus hun interland carrière dan ontnemen?
 
Serkan59
 
49
25 maart 2019 om 07:39
Kijk maar eens hoe het met Özil is gegaan.. WK gewonnen en nog is het niet voldoende. Wanneer je goed bent, ben je een van hun, wanneer het niet bevalt ben en blijf je de buitenlander. Dat is vaak het probleem waardoor ik persoonlijk altijd voor mn moederland zou kiezen. (Turkije) Ook al hoor ik mn schoonvader zeggen dat ik gewoon een Nederlander ben. Totdat ik op opsporing verzochr kom.. Hahaha
 
Steven West
 
16
25 maart 2019 om 07:45
@serkan Ja en zo kan ik veel meer voorbeelden geven van spelers met andere voorouders die gewoon door hun thuisland worden gewaardeerd. Heb geen zin om voorbeelden te geven de lijst zou echt ellenlang zijn. Dat er in ieder land mensen zijn die discrimineren dat is een gegeven. Maar dan ook echt ieder land. Ook gewoon in Turkije hoor! Maar dat moet je toch niet als norm nemen lijkt mij?
 
kraanvogelaar
 
3
25 maart 2019 om 07:50
Natuurlijk gebeurt dat ook in Turkije, maar dat is irrelevant in de kwestie of niet-westerse Nederlanders voor Nederland kiezen of voor het land van hun ouders.
 
Serkan59
 
15
25 maart 2019 om 07:54
En toch voelt het zo dubbel. Ik ben trots op beide nationaliteiten. Turkije ligt mn roots en in NL ben ik geboren. Maar ik merk het zelf ook altijd over hoe de Nederlanders praten over andere 'buitenlanders'. Dan moet ik aanhoren ja maar jij bent een van ons.. Dat ben ik alleen wanneer men trots op mij kan zijn. Als ik wat fouts doe kom ik niet als Nederlander in het nieuws. ( nu is het ook zeker niet mijn intentie om iets fout te doen, haha)
 
Steven West
 
1
25 maart 2019 om 07:55
@kraan Dat zeg ik toch ook
 
Baardgrasmus
 
23
25 maart 2019 om 08:22
Serkan, ik snap wel dat je dat denkt, maar bedenk ook dat je nu spreekt over de "nederlander", die bestaat niet. Als ik kijk naar de verkiezingsuitslag dan kots ik op de grootste partij bij de provincialen en hun denkbeelden, met dat soort denkbeelden wil ik mij niet identificeren (en ook die groep is uiteindelijk enorm divers). Het merendeel van de mensen, zo is mijn overtuiging, is intrinsiek goed en wil het met zijn alle gewoon doen hier, ongeacht afkomst. Die groep hoor je nooit zo. Ik vind het doodzonde als argumenten als 'zij zien ons als buitenlanders' erbij worden gehaald, om te verklaren dat iemand met 'trots' voor het land van herkomst van ouders of grootouders heeft gekozen. Ik kan het begrijpen, maar het drijft alleen maar verder een wig tussen allochtone en autochtone Nederlanders. Er zijn mensen die jullie wellicht anders beschouwen dan roomblanke Nederlanders, maar geef die lui alsjeblieft niet te veel macht en erkenning door dan maar naar het land van grootouders of ouders te neigen. Prima als je voor Turkije wil spelen, maar doe het niet vanwege de denkbeelden van een groepje, dat toevallig heel hard schreeuwt..
 
Serkan59
 
10
25 maart 2019 om 08:29
Je hebt ook gelijk, en ik ben blij dat er nog steeds mensen zijn die er zo over denken. neemt niet weg dat het voor veel mensen een lastige keuze blijft als je voelt dat je nooit 100% geaccepteerd zal worden.
 
Djoowey
 
0
25 maart 2019 om 11:05
Waarom is het irrelevant dan ? Het wordt nu constant als voorbeeld aangehaald terwijl het onzin is. Het is juist relevant
 
Filip
 
10
25 maart 2019 om 11:10
Serkan59; lijkt mij ook een moeilijke keuze als ik eerlijk ben. Alsof je tussen je vader en moeder moet kiezen. Dat hele kiezen heeft iets scheef. Ik kan mij voorstellen dat je gewoon beide voelt. Je voelt je Turk en Nederlander. Beide zijn onderdeel van jou. Voor mij ben je evenveel Nederlander dan mij. Ik maak daar geen onderscheid in. Elke groep (ajacied of Feyenoorders, katholieken of moslims, etc etc) heeft rotte appels. Laten we nou niet de hele groep afmeten aan de rotte appels. Persoonlijk vind ik de diversiteit in Nederland mooi. Allemaal andere geloven en andere achtergronden maakt ons tot één grote smeltkroes. Mooi man. Allemaal toevoegingen. Al die roepers zijn de bange en onzekere mensen die mensen als bedreiging zien (wantrouwen) ik geloof meer in vertrouwen. Samen kunnen we het leuk hebben en samen maken we elkaar sterker. Ik ga niet mee in de polarisering. Nieuw-Zeeland laat de kracht van verbinding en compassie zien.
 
Arnout108
 
3
25 maart 2019 om 08:20
Dat "buitenlandse" spelers zoals Ozil bij Duitsland om hun tweede nationaliteit worden weggezet gebeurt in Nederland gelukkig nog niet echt op grote schaal. Hier heb je wel pispaaltjes maar dat kunnen net zo goed Blind en Strootman zijn. Dat er iets mis is qua integratie buiten het voetbal om kun je inderdaad dan weer niet ontkennen. Redelijk veel mensen met een migratie achtergrond lukt het niet om echt te integreren en veel mensen zonder migratie achtergrond blijven toch vooroordelen en minachting houden. Maar daar gaat het nu even niet over op dit voetbalforum.
 
Sirius
 
7
25 maart 2019 om 13:51
Wat een onzin. Afellay is altijd gezien als Nederlander, evenals Boulahrouz, El Ghazi enzovoort. Bovendien is Ozil niet eens een Nederlander en Nederland is geen Duitsland. Ook denk ik dat Kokcu niet de fout zou maken die Ozil heeft gemaakt. En betreft dat laatste zinnetje (waar ik de humor overigens wel van in zie): Dan is het gewoon taak om niet in Opsporing Verzocht te komen. Ik word alleen moe van zinnen als "wanneer je goed bent ben je 1 van hun, zo niet ben je een buitenlander". Dat is werkelijk nergens op gebaseerd en vervolgens kom je met een voorbeeld van een speler met een andere nationaliteit en een ander land. Dan ben je wel erg aan het generaliseren.
 
zwig
 
0
25 maart 2019 om 16:13
Serkan59, je bent een Turk in Nederland en een Nederlander in Turkije. Dat zal altijd zo blijven. Simpel weg omdat veel 'buitenlanders' niet loyaal zijn aan het land waar ze geboren zijn. Ben je hier geboren ben je een Nederlander, simpel zat. Wees dan ook loyaal aan het land dat je alle kansen geeft en zorgt dat je niet met honger naar bed hoeft te gaan. Waarom dan rennen naar je 'moederland' als je wat terug kunt doen. En Ozil, was zelf nu ook niet heel handig mee, begrijpelijk dat mensen daar moeite mee hadden. Zijn kompaan bij die actie, heeft gisteren gewoon gespeeld. Zou het dan alleen aan de supporters liggen???
 
kraanvogelaar
 
17
25 maart 2019 om 07:45
Ben zelf 100 procent Nederlands maar ik begrijp die jonge jongens best als ze niet kiezen voor het land waar een partij die het blanke ras als superieur ziet de grootste is. Het punt is: die jongens voelen zich allemaal veel meer Nederlands dan veel mensen voor hen bepalen. Ik juich het alleen maar toe als jongens als Ihattaren en kokcu daarboven kunnen staan want zijn mogelijk goede versterkingen voor Nederlands elftal straks.
 
Steven West
 
17
25 maart 2019 om 07:53
@kraanvogelaar En welke partij is dat volgens jou? Probeer niet Nederland weg te zetten als een land dat vol racisten zit. Zoals ik eerder schreef ieder land heeft helaas die mensen. Ook Turkije en Marokko en wij zijn geen uitzondering.
 
Serkan59
 
6
25 maart 2019 om 07:56
Gelukkig is dat niet het geval anders was ik niet met een Nederlandse getrouwd. Maar het worden er wel alleen maar meer en deze ontwikkeling is niet alleen in NL van toepassing. Zie onze buurlanden ook. Ik word er soms bang van
 
kraanvogelaar
 
29
25 maart 2019 om 08:02
De fvd die de verkiezingen gewonnen hebben. En Wilders die ook nog populair is. Heel veel mensen stemmen daar met hun volle verstand op. Zoek de uitspraken van baudet, Hiddema, Wilders, Nanninga etc. er maar op na. Zoals de ouderen (Mussert) zongen, zo piepen de jongen. We kunnen hier een discussie gaan voeren over de inhoud van deze partijen. Dat hoeft voor mij niet. Maar het feit is wel dat als gökmen t (dief, verkrachter, oplichter, junk etc.) iets doet dan krijgt de islam en alle Turken de schuld en als karst t of tristan, Breivik of terrant iets doen dan zij `individuele doorgedraaide gekken` Misschien redeneer jij zo niet, maar veel meer mensen dan jij denkt redeneren zo.Dat er in andere landen nog meer gediscrimineerd weet ik en dat is natuurlijk minstens zo kwalijk. Maar je kan het de Idrissi's van deze wereld niet verwijten dat ze voor Marokko gaan. Los van het feit of ze een versterking voor nl zijn of niet.
 
Serkan59
 
7
25 maart 2019 om 08:07
Terrant is een rechts extremistische gek die in de media als vroeger 'brave blonde jongen' in t nieuws komt. Gokmen is gelijk een terrorist, maar word nog onderzocht of het een ander motief had. Als het nog wordt onderzocht, waarom heeft hij gelijk de stempel terrorist. Nu vind ik beide ook wel terroristen hoor, ongeacht of je het doed vanwege geloof of anddre redenen. Maar meneer uit NZ is nooit zo genoemd, en dat is het probleem...
 
Steven West
 
6
25 maart 2019 om 08:14
@kraanvogelaar Grappig dat je niet op partijen zijn inhoud wilt gaan maar ze wel beschuldigd van discriminatie! Maar goed... En die andere voorbeelden zijn raar. Als iemand iets geks doet uit de naam van de islam mag het best wel gemeld worden wat mij betreft. En als een ander dat niet doet uit geloofsovertuiging kan je het ook moeilijk melden lijkt mij. Maar zij hebben allen gemeen dat zij extreem zijn en doorgeslagen en er zijn weinig mensen die daar waardering ervoor hebben. Dat lijkt mij het belangrijkste van alles!!
 
Serkan59
 
7
25 maart 2019 om 08:22
Wat is het verschil tussen uit naam van de islam en uit naam van de white supremacy.. Beiden zijn m.i. hetzelfde.. Wat je zegt, 2losgeslagen gekken, maar toch worden we gebrainwashed.. En daarom haal ik ook alrijd het voorbeeld naar boven 'als ik het goed doe ben ik een van de NL' ers', bevalt het niet dan word ik ook niet gezien als een NLer en ben ik nog altijd de buitenlander. Het feit dat ik nooit 100% geaccepteerd zal worden, want zo voelt het, geeft bij mij altijd de doorslag om voor het land van mn ouders te kiezen. Denk je dat ze me in Urk als voorwaardig NL zullen zien op basis van mn paspoort?
 
kraanvogelaar
 
6
25 maart 2019 om 08:27
Natuurlijk mag het gemeld worden maar de vraag is hoe serieus je een junk, verkrachter, dief, oplichter, geweldpleger moet nemen als hij zegt dat de in naam van islam te doen. Moeten dan de praatprogramma`s dagenlang vol over islam en wat daar mis mee is. In plaats van gewoon erop te concentreren dat het een gek is. Wat wel was gebeurd als het in naam van bv. het christendom was gebeurd of op basis van een atheïstisch wereldbeeld dat je slechte daden toch niet bestraft worden met de hel. Nee! Die dubbele maat, dat is om ziek van te worden.Google gewoon even wat uitspraken van Baudet, Nanninga, Wilders etc. Daar likt een zekere kerel met scheiding en vierkant snorretje onder zijn neus zijn vingers bij af. Ik mag die parallellen tussen wat toen (voorafgaand aan wo2, dan laat ik even de gaskamers buiten beschouwing) en nu gebeurt hier op voetbalzone niet plaatsen want dan krijg je een ban.
 
Serkan59
 
6
25 maart 2019 om 08:32
Je hebt 1000% gelijk en dat is hetgeen wat me zo enorm stoort. De polarisatie die ze willen creeeren...
 
Baardgrasmus
 
1
25 maart 2019 om 08:35
kraanvogelaar, misschien heb ik niet zo opgelet maar volgens mij viel het wel mee met de kritiek op de islam of dat verband. Iedereen doorziet wel dat de verdachte een enorm ontspoorde gek was die niet de islam vertegenwoordigt. Die gekke griet die zaterdag die dingen over Baudet riep is ook niet de vertegenwoordiging van links, of de kritiek op Baudet in het algemeen. Je hebt gewoon gevaarlijke gekken, die gebruiken elk excuus dat ze kunnen vinden.
 
FCRRR
 
12
25 maart 2019 om 08:39
Baudet en Wilders hebben net 20% van de stemmen, dus 80% is het niet eens met hun denkbeelden. Als ik vroeger voor ieder proefwerk op school 80% goed en 20% fout had gehad had ik nu op maandagochtend niet op voetbalzone gezeten.
 
Filip
 
2
25 maart 2019 om 11:14
@fcrr; en die 20% hebben ook niet allemaal helemaal door waar ze op stemmen heb ik soms het idee. Ik hoor mensen die tegen Rutte en het establishment stemmen (en niet voor iets). Of mensen die tegen massamigratie stemmen (maar geen idee hebben wat het gehele denkbeeld of het onderliggende denkbeeld is van die partij. Mensen stemmen op een persoon met leuke one-lineres maar hebben simpelweg weinig idee van de ideologie die er achter zit. Want als je verdiept in Baudet dan kan je lezen welke (in mijn ogen) nare ideologie die man heeft (witte mensen zijn verheven en mannen zijn ook beter dan vrouwen). Alsof we 100 jaren terug gaan in de tijd.
 
Sirius
 
1
25 maart 2019 om 14:01
@kraanvogelaar En nu ga je gigantisch de fout in en laat je eigenlijk zien een mening te vormen over zaken waar je je dus schijnbaar totaal niet in hebt verdiept. Een FvD-stemmer is ten eerste in veruit de meeste gevallen geen racist en heeft niets tegen de Islam of iets tegen mensen met een migratieachtergrond. Er zijn hele logische argumenten te noemen om minder immigratie toe te staan en die zijn niet in het voordeel van enkel de autochtoon, maar voor heel Nederland met al z`n inwoners en bevolkingsgroepen. Dat er dan doorgedraaide gekken tussen lopen, dat is pijnlijk maar ook iets wat je helaas niet kunt voorkomen. Die gekken heb je in alle vormen en maten, in elk land en binnen elk geloof. Het probleem is juist dat mensen niet meer logisch lijken te denken en specifieke punten uit de politiek halen om hun mening kracht bij te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen de capaciteiten had gehad om enkel naar de feiten te kunnen kijken, het voor iedereen veel makkelijker was geweest en dan hadden wij deze discussie niet gehad.
 
zwig
 
1
25 maart 2019 om 16:18
Het is maar net hoe jij er zelf naar kijkt. In het grapje van Serkan over opsporing verzocht, zit natuurlijk wel een kern van waarheid. En daar wordt ik nu weer bang van.
 
FedericoChiesa
 
8
25 maart 2019 om 11:19
jouw reactie slaat echt nergens op. fvd wegzetten als een racistische partij die het blanke ras als superieur ziet, parallellen proberen te schetsen met hitler en wo2, echt enorm lachwekkend en dom, mag toch hopen dat je reactie wordt verwijderd. ook de vergelijking met de pvv slaat nergens op. je komt inhoudelijk ook niet eens met argumenten, en waarschijnlijk heb je het verkiezingsprogramma van fvd ook niet eens doorgenomen want anders zou je niet zulke onzin praten. de uitspraken van baudet, hiddema en nanninga? op welke uitspraken doel je precies? waarschijnlijk weet ik al grotendeels welke uitspraken je bedoelt, en ondanks dat deze vaak niet heel politiek doordacht en slim zijn, zijn ze in mijn ogen heus niet racistisch. en laat ik dan nog maar niet beginnen over de twist die de grotendeels links georiã«nteerde media aan bepaalde uitspraken doet, of `bn`ers` zoals georgina verbaan, die nepnieuws verspreiden over fvd-leden. misschien iets meer zelf tot een conclusie proberen te komen, in plaats van de mainstream media te volgen die zo goed als allemaal links zijn. als nederlander met roots in het buitenland heb je echt niks te vrezen voor fvd, en wat asielbeleid betreft; lees het eens door zou ik zeggen, ze zijn er bij lange na niet zo streng in als de pvv (fvd streeft voor asielbeleid naar australisch model).
 
Koriander
 
2
25 maart 2019 om 08:49
"mijn hart ligt nu bij Nederland" Prachtig. Leuk om te horen en wat ook een mooie speler om naar te kijken. Hij geeft ook aan dat er een goede generatie aan zit te komen. Ik vind zijn eigen taxatie interessant. Als we wat we nu in het A team hebben rondlopen aanvullen met wat eraan komt, dan denk ik dat we weer een heel serieus team in de wereld gaan worden. Neem zo'n pot tegen Duitsland. Ja die verliezen we met 2-3, maar wat was er gebeurt met een flankspeler die beter kan afwerken dan Babel? Wat als we 1 verdedigende middenvelder van het kaliber Edgar Davids erbij krijgen? Dan kunnen resultaten onze kant op kantelen en kunnen we gaan denken aan prijzen pakken. Hoop dat deze jongen zich goed gaat ontwikkelen zodat we ook van hem kunnen genieten in het grote Oranje.
 
Clutch
 
2
25 maart 2019 om 12:15
Ik zou het compleet begrijpen als hij voor Nederland kiest. Er zijn op dit moment 3 Turkse Nederlanders (of Nederlandse Turken) die voor die keuze staan en ze krijgen alle drie niet de waardering die ze horen te krijgen. Halil Dervisoglu werd opgeroepen voor Jong Turkije maar kreeg geen minuut speeltijd van de trainer, terwijl hij het meest in vorm is van alle spitsen. Een dag later keerde hij op eigen kosten terug naar Nederland. Ferdi Kadioglu staat bij Jong Oranje in de basis tussen jongens als Kluivert en Stengs, maar bij Fenerbahce krijgt die nauwelijks speeltijd. En Orkun Kokcu werd niet serieus genomen door het bestuur van Besiktas bij zijn transfer. Waarom zouden deze jongens kiezen voor een land waar ze niet serieus worden genomen en niet worden gewaardeerd? Dezelfde behandeling kreeg Umut Bozok, hij was een van de topscorers van de Ligue 2 maar spelers die bij hun eigen club niet in de basis stonden, kregen de voorkeur boven hem bij Jong Turkije omdat zij wel de juiste zaakwaarnemer hadden. En nadat Bozok niet meer wilde uitkomen voor Jong Turkije, werd dat hem kwalijk genomen door o.a. de toenmalige bondscoach Lucescu.