Turkije houdt zicht op WK-ticket na vroege opleving competitietopscorer
Vrijdag, 24 maart 2017 om 19:52

Turkije heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de jacht op een WK-ticket. Het team van Fatih Terim boekte in Antalya een 2-0 zege op Finland, dankzij vroege doelpunten van Cenk Tosun. Turkije heeft acht punten verzameld en gaat daarmee over IJsland (zeven punten) heen in Groep I. Lijstaanvoerder Kroatië staat op tien punten; nummer twee Oekraïne heeft er evenals Turkije acht. Alle concurrenten hebben wel een duel tegoed.

Cenk scoorde in maart 2016 voor het laatst namens Turkije, maar had tegen Finland slechts dertien minuten nodig om tweemaal toe te slaan. Aan zijn eerste doelpunt ging een voorzet vanaf de linkerflank van Ismail Köybasi vooraf, die via een fraaie hakbal van Olcay Sahan werd verlengd. Bij de tweede paal kon Cenk van dichtbij binnenwerken. Even later kopte de topscorer van de Süper Lig knap diagonaal raak, na een corner van Selçuk Inan.

In totaal staat de aanvaller op vijf doelpunten voor Turkije, waarvan vier tegen Scandinavische landen gemaakt werden. Zijn vroege opleving bleek geen voorbode voor een doelpuntrijke wedstrijd, want het bleef bij 2-0 in Antalya. Kort voor tijd werd Cenk afgelost door FC Twente-spits Enes Ünal, die de lat raakte. De ploeg van Terim boekte de tweede zege op rij, nadat Kosovo in november ook met 2-0 werd geklopt.

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
10
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
24
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
NielsGS1905
 
4
24 maart 2017 om 19:58
sevgili izleyiciler We hebben gewonnen. 3 punten erbij en uitzicht houden op de sevgili izleyiciler tweede plek! Gefeliciteerd sevgili izleyiciler!
 
IlkerGuzeler
 
3
24 maart 2017 om 20:40
Hahah ik word ook gek van die Turkse commentatoren
 
NielsGS1905
 
0
24 maart 2017 om 21:11
Ja joh, deze commentator gebruikt die woorden elke minuut. Zo irritant. Waar is Ercan Taner gebleven?
 
IlkerGuzeler
 
2
24 maart 2017 om 20:41
Leuke wedstrijden hoor met IJsland, Kroatie, Turkije en Oekraine. Zou best een leuke EK-poule zijn.
 
Clutch
 
5
24 maart 2017 om 20:04
Eerste doelpunt een samenwerking tussen Ismail, Olcay en Cenk. Lijkt 2015-2016 wel. Volgens mij kreeg Terim een visioen waarin hem werd opgedragen om met deze 11 spelers te beginnen, want het was echt een hele rare opstelling. Ik hoop niet dat hij van plan is om hiermee door te gaan, dit moet de eerste en laatste keer zijn. Je hebt zoveel middenvelders in vorm en dan begin je met Selcuk-Arda-Malli. Ik heb gelezen dat Besiktas en Fenerbahce Emre Mor willen huren komend seizoen. Dat zou een hele slechte keuze zijn, die jongen moet lekker in Nederland komen voetballen. Hij voelt zich nu al heel wat, een seizoen bij een Turkse topclub en je kan die jongen niet meer tegenhouden. Het enige wat die op dit moment doet is de bal inleveren en discussieren met de scheids.
 
DarkEagle
 
5
24 maart 2017 om 20:15
Hij moet inderdaad niet naar Besiktas of Fener gaan. Nederland zou misschien wel kunnen. PSV zoekt nog naar een buitenspeler, maar die willen denk ik zijn hoge huursom niet betalen. Met je laatste zin ben ik het niet volledig mee eens, want er was een momentje dat hij bij de zijlijn drie man uitspeelde alsof ze er niet stonden en zo had hij nog een paar acties vandaag. Ze konden hem alleen stoppen met overtredingen. Spanje zou ook bij hem passen. Hij moet in ieder geval niet nog een seizoen bij Dortmund blijven.
 
Clutch
 
3
24 maart 2017 om 20:25
Ja, maar eerst speelde hij de bal over de lijn, dus uiteindelijk heb je daar nog steeds niks aan. Daarnaast probeert hij in de buurt van zijn eigen zestien meter drie man uit te dollen. Als je daar balverlies lijdt, kan Finland gevaarlijk worden. Hij is nog jong, dus zulke dingen kan hij nog leren/afleren. Maar niet in Turkije.
 
Arnavut1
 
1
24 maart 2017 om 21:36
Ben zowel voor PSV als voor Besiktas. Emre Mor zie ik liever voetballen bij PSV, dan voor Besiktas. Puur vanwege het feit dat talenten veel meer tot hun recht komen in NL. Daarnaast ben ik het ook met Clutch eens, dat ze talenten in Turkije teveel bewieroken, waardoor ze zichzelf al een Ronaldo voelen. Al heeft Besiktas op dit moment zeker een flankspeler nodig. Naar FB moet je al helemaal niet gaan. Dat is een kerkhof voor talenten.
 
DarkEagle
 
2
24 maart 2017 om 20:10
Vooraf vond ik die opstelling nergens op slaan, maar achteraf heeft de winnende trainer altijd gelijk. Na een sterke eerste helft vond ik ons in de tweede helft niet zo sterk. We kwamen niet echt in gevaar, maar creã«erde tot de laatste minuten geen kansen. Ik weet niet of dat te maken had met de comfortabele voorsprong, maar daar ga ik wel vanuit. Met deze opstelling kan je alleen tegen deze tegenstander zo starten en misschien ook tegenover Kosovo, maar alle andere tegenstanders walsen zo over dit middenveld heen. Mooi dat Cenk twee keer scoort vandaag. Dat krikt toch zijn transferwaarde iets omhoog. Hij doet het dit seizoen aardig in de internationale wedstrijden. Je zult zien dat er zo een gekke club uit Engeland met 15 miljoen aantikt bij onze bestuur. Nou dat moeten zij dan zonder nadenken accepteren. Daarnaast moet Dortmund Emre Mor of meer speelminuten geven of verhuren, want het zou eigenlijk een misdaad moeten zijn om zo een talent op de bank te laten verpieteren. Zowel Fener als Besiktas schijnen hem te willen huren, maar hoe graag ik hem ook bij Besiktas zie, denk ik dat het beter is als hij naar een leuke Spaanse subtopper zou gaan.
 
CimBomBala
 
2
24 maart 2017 om 21:26
Het is jammer dat Turkije niet door drukte naar de derde en vierde goal. Hierdoor bleef Finland maar komen. Ik had Enes wel eerder in willen zien, hij werd door Terim veel te laat ingebracht.